Gecmiş gecmişte kalmıyor!

Sizin duruma ben sırlar dünyası sendromu diyorum. Vardı böyle olağanüstü olayları işleyen programlar 10 yıl kadar önce. Ama insanlar bu programlara o kadar kaptırdılarki sanki her iyilik yaptığında başına olağanüstü bir güzellik , her kötülük yaptığında da felaket geleceğine inanmaya başladılar. Siz istiyorsunuz ki sizi üzdüğü için başı dertten kurtulmasan; ama ilahi adalet öyle birşey değil. Birinci olarak bazı arkadaşların dediği doğru, siz bile bile lades demişsiniz, adam seni yolun başında aldatmış ve bence en abuk mazereti sunmasına rağmen affetmişsiniz, kaldı ki Allah sizi korumuş ama hala farkında değilsiniz, ya öyle bir karaktersizle evlenseydiniz ve bu ikinci aldatma başınıza o zaman gelseydi ne olacaktı. Siz ilk ihaneti affederek adama o haddi vermişsiniz ki dediğim gibi Allah korumuşta adam evlenmeden hayatınızdan çıkmış. Ah tutma meselesine gelince de ah etmeye hakkınız var mı tutar mı tutmaz mı Allah bilir ama bence öyle ahlaksız bir adamın o kızla evlenmesi bile o kız için en büyük ah tutması. Çünkü aldatma bir karakter defosudur ve bir kere yapan hep yapar. O evlilik eninde sonunda sizi sınadıkları aldatma ile sınanır merak etmeyin.
 
Kac kere cinsel istismarda bulundu her geldiğinde bişeyler yasadık dedim yapmayalım nolur evlenemezsek ben naparım dedim dinlemedi biz evlenicrz dedi . Sonra ayrılırken de onda uygunsuz fotoğraf larım varmış onla tehdit etti bni rahat bırakmazsan seni rezil ederim diye bunlarda mı hak değil ?
Değil malesef.
Evlenicez diyen her erkeğe inanılmaz.
Yapmayalım dediğin halde devam eden adamdan uzak durman gerekirdi.
Sen ,izin vererek başına geleceklerin zeminini kendin hazırlamışsın.
Ah diye birşeye ben inanmıyorum zaten.
İlahi adalet kavramı daha mantıklı.
 
Sizin duruma ben sırlar dünyası sendromu diyorum. Vardı böyle olağanüstü olayları işleyen programlar 10 yıl kadar önce. Ama insanlar bu programlara o kadar kaptırdılarki sanki her iyilik yaptığında başına olağanüstü bir güzellik , her kötülük yaptığında da felaket geleceğine inanmaya başladılar. Siz istiyorsunuz ki sizi üzdüğü için başı dertten kurtulmasan.;" ama ilahi adalet öyle birşey değil. Birinci olarak bazı arkadaşların dediği doğru, siz bile bile lades demişsiniz, adam seni yolun başında aldatmış ve bence en abuk mazereti sunmasına rağmen affetmişsiniz, kaldı ki Allah sizi korumuş ama hala farkında değilsiniz, ya öyle bir karaktersizle evlenseydiniz ve bu ikinci aldatma başınıza o zaman gelseydi ne olacaktı. Siz ilk ihaneti affederek adama o haddi vermişsiniz ki dediğim gibi Allah korumuşta adam evlenmeden hayatınızdan çıkmış. Ah tutma meselesine gelince de ah etmeye hakkınız var mı tutar mı tutmaz mı Allah bilir ama bence öyle ahlaksız bir adamın o kızla evlenmesi bile o kız için en büyük ah tutması. Çünkü aldatma bir karakter defosudur ve bir kere yapan hep yapar. O evlilik eninde sonunda sizi sınadıkları aldatma ile sınanır merak etmeyin.
Evet yaa ben cok izletdim onu hahah bilinçaltımda kalmış demek 😀 oha sayenizde aydınlanma yasadım şu an ah falan etmiyorum ama yine de mutlu olmasın bee. Gerci kacarak evlenmişler o kızın ailesi de istememiş o pisliği öyle duymuştum ama mutlularmış.
 
Değil malesef.
Evlenicez diyen her erkeğe inanılmaz.
Yapmayalım dediğin halde devam eden adamdan uzak durman gerekirdi.
Sen ,izin vererek başına geleceklerin zeminini kendin hazırlamışsın.
Ah diye birşeye ben inanmıyorum zaten.
İlahi adalet kavramı daha mantıklı.
😏tamam ben bir malım gelin beni burdan alın
 
3 sene önceki mevzuyu halamı kafana takıp üzülüyorsun bence sevinmelisin allah seni nasıl bir karektersizden korumuş bence birine bi sadaka var rabbime şükür die
 
Herşeyi neden bu kadar kafanıza takıyorsunuz? Siz de geçmiş gitmiş mantığı yok mu? Yıllar öncesinde olan ve şuan ki hayatınızı etkilemeyen bişey için ne diye üzülürsünüz anlamıyorum vallahi... Ne yaşarsan yaşa mutlu olmaya bak millettin ne yaptığını da arastırıp öğrenmenın sana faydası olmaz
 
Evet yaa ben cok izletdim onu hahah bilinçaltımda kalmış demek 😀 oha sayenizde aydınlanma yasadım şu an ah falan etmiyorum ama yine de mutlu olmasın bee. Gerci kacarak evlenmişler o kızın ailesi de istememiş o pisliği öyle duymuştum ama mutlularmış.
Bakın dalga geçme aksatlı yazmadım, yazım dilinizdenn yaşınızın benden genç olduğunu düşünüyorum. Hayatta karşınıza o karaktersiz gibi onlarca insan çıkacak, canınızı yakacaklar, hatta bu olayda olduğu gibi onlara yaptığınız yanlış tercihlerle siz zemin hazırlayacaksınız, bunları atlatmanın en iyi yolu önünüze bakıp, olanlardan ders çıkarmak ; ah edip onların hayatlarını didiklemek ve sizin yaşadığınız üzüntüleri yaşamalarını beklemek ancak sizi yorar ve hayatınızdan geleceğinizden çalar. Önünüze bakın zaten zaman herkese payına düşeni verir. Kaldı ki ahınız öbür tarafa kalsa bile ne olacak hakkınız varsa orada sonuna kadar alacaksınız. Rahmetli babannemim bir lafı vardır. Keşke bütün haklarım mahşere kalsa herkesten hakkımı alıp cennet kapısına varırım derdi. İlahi inancınız varsa öyle düşünün ve önünüze bakın. Ayrıca kimin mutlu kimin mutsuz olduğu da uzaktann bilinmez. Aldatma temelli bir ilişki, kaçarak anne baba rızası almadan evlenme büyük tranvalardır. Bırakın ne yapıyorlarsa yapsınlar
 
Herşeyi neden bu kadar kafanıza takıyorsunuz? Siz de geçmiş gitmiş mantığı yok mu? Yıllar öncesinde olan ve şuan ki hayatınızı etkilemeyen bişey için ne diye üzülürsünüz anlamıyorum vallahi... Ne yaşarsan yaşa mutlu olmaya bak millettin ne yaptığını da arastırıp öğrenmenın sana faydası olmaz
Gercekten ben de bunu anlayamıyorum 🤷‍♀️ Nefret ediyorum kendisinden herhangi bi empati sempati beslemiyorum ama yinr de sindiremiyorum mutsuz olsun isti
Bakın dalga geçme aksatlı yazmadım, yazım dilinizdenn yaşınızın benden genç olduğunu düşünüyorum. Hayatta karşınıza o karaktersiz gibi onlarca insan çıkacak, canınızı yakacaklar, hatta bu olayda olduğu gibi onlara yaptığınız yanlış tercihlerle siz zemin hazırlayacaksınız, bunları atlatmanın en iyi yolu önünüze bakıp, olanlardan ders çıkarmak ; ah edip onların hayatlarını didiklemek ve sizin yaşadığınız üzüntüleri yaşamalarını beklemek ancak sizi yorar ve hayatınızdan geleceğinizden çalar. Önünüze bakın zaten zaman herkese payına düşeni verir. Kaldı ki ahınız öbür tarafa kalsa bile ne olacak hakkınız varsa orada sonuna kadar alacaksınız. Rahmetli babannemim bir lafı vardır. Keşke bütün haklarım mahşere kalsa herkesten hakkımı alıp cennet kapısına varırım derdi. İlahi inancınız varsa öyle düşünün ve önünüze bakın. Ayrıca kimin mutlu kimin mutsuz olduğunu da uzaktann bilinmez. Aldatma temelli bir ilişki, kaçarak anne baba rızası almadan evlenme büyük tranvalardır. Bırakın ne yapıyorlarsa yapsınlar
Bu mesajı her canım sıkıldığında kendimi kaybettiğimde acıp acıp okuyacağım . Hayatıma suandan itibaren yön veren sözler vaar burda.
 
İlk sevgilim tek sevgilim herseyim sandığım adam beni defalarca aldatmış. Aslında ilk aldattığını -x kişisi olaun- biliyordum, “seni ailen bana vermez, seni unutmak için yaptım” dedi affettim, sonra bi daha aldatmış -y kişisi olsun -o kişide x le tanışıkmış, benle konuşurken y le berabermiş o yüzden beni basından savsaklamış ve y ile evlenmiş şuan gayet de mutlular . Hani kimsenin ahı kimsede kalmıyordu onlar neden mutlu ? Ve bunu yeni öğreniyorum 3 sene sonra! Dünyam yıkıldı resmen basıma hiç öyle biri değildi halnuki beni seviyordu ailesiyle tanışmıştım kac kere ağladı benim için.. senden ayrılırsam asla evlenmem dedi ve gitti aldattı ! Ne diyim ben buna şimdi ki bilmiyorım hiç

İlk aldatmadan sonra affetmeseydin sana bunları yaşatamazdı. Kendi kendine yapmışsın...
Bir de şu ilişkilerde her şeyim vb. aşırılıklara kaçmayın.. Kimse kimsenin her şeyi olamaz....
 
Bunu dün öğrensen tamam diyeceğim de 3 SENE SONRA OGRENMISSIN
Dünyanın başına yıkılacağı ne var anlamadım. Zaten bitmiş, gitmiş, yok olmuş, uçmuş, kaçmış:bicak::bicak::bicak:
 
Kimse zaten aldatacam ananı ağlatacam demiyor ki hepsi evlenmek istiyor hepsi çok seviyor. Gözünüzü açın bundan sonra hayatınıza biri girerse de lafına değil icraatlerine bakın.
Bir de geçmiş üç yıl onlar mutlu diye üzülüyorsunuz. Siz niye kendi hayatınıza odaklanıp mutlu olmuyorsunuz.
 
Sen o kişiyi unutamamaktan degil sana yapılan haksızlıktan dolayı böylesin.
Ben de bir ilişkiye başlamadan önce aldatmayı asla kabul etmem, yalan asla kabul etmem demiştim. Eşimden önce iki ilişkim oldu ikisinde de aldatma ve yalan oldu ve bitti. Birçok konuda salak yerine kondum, istemedigim şeyleri yaşadım ben de. Kullanılmış gibi hissediyor insan.
Sonra evlenince kendimi eşime karşı bile suçlu hissettim. Nasıl böyle aptallıklar yaptım, nasıl inandım, bir çok sinyali görüp nasıl sürdürdüm... vs vs
Baktım düşünmekten yataktan cıkamıyorum. Üstelik sadece onları degil kendimi affedemiyorum. Zerre kadar sevgi, özlem yok. Sadece onlara karşı kin kendime karşı pişmanlık.
Ama baktım bunlar bana zarar veriyor.
Dedim ki ben iyi niyetimle yola cıktım, amacım ciddi ilişki oldu hep, kimseyi kandırmadım. Üstelik bunlar geçmişte kaldı. Bugünümde hiçbir anlam ve yeri yok. Yoluma bakmam lazım. Yoksa geçmişimde bana zarar verdikleri gibi bugunumu de elimden alacaklar dedim.
Böyle kendimi telkin ediyorum. Size de tavsiye ederim. Zor kendini affetmek başkasını affetmek zor ama başka yolu yok
 
Cinsel istismar demişsiniz. Tecavüz mu etti? Neden şikayet etmediniz? Fotoğraflarla tehdit etti demişsiniz. Neden şikayet etmediniz? Kendi hakkınızı kendiniz aramamışsınız, mutsuz olmasını ümit ederek yaşamınıza devam etmeye çalışıyorsunuz. Bana çok anlamsız geldi.
 
ben de 5 yıllık erkek arkadaşımın ayrıldıktan 3 sene sonra , evlendiği kızla meğer benimle çıkarken de görüştüğünü öğrenmiştim. Şaşırmıştım ve gülmüştüm , hiç üzülmedim. Kaç sene geçmiş, hayatınızda başkası var mı yok mu bilmiyorum ama varsa eğer bunu şimdi öğrenince dünyanız yıkılıyorsa takıntılısınız biraz sanırım. Boşverin
 
Back
X