gecmis gitmis ama aklima takiliyor..

GKBN1987

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mart 2014
246
60
28
Ben almanyada yasiyorum. Dügün arefesinde annemler sagolsunlar cok ama cok destek oldular. Erkek evlendirir gibi beni yani kizlarini evlendirdiler. Kesin ve kesin hicbirseyde istekte bulunmadik hicbirseye karismadik. Durumlari yoktu cunku hersey oldugu kdr dedik. Almanyada yasayanlar bilir burda gelinlik kinalik nekadar pahali oldugunu. Annem onlara bu ekstra masraf olmasin diye, tr den alma karari aldi. Annemle ben gittik tr ye ve sıkı bir pazarlik yaparak 600 euroya hem gelinlik hem kinalik aldik icinde bas susu herseyi var. Eltim evlendiginde burdan aldilar, 3 bin euroya yakin para verildi. Ben ozmnlar kaynanama tr aslinda daha uygun dedim. Ama onada bilet parasi gitcek simdi dedi cok zoruma gitti. Bilet parasi bkdr onemliydi madem bizdeyken niye dusunemedi. Bilet parasini fln hep kendimiz odedik. Annemin bu yaptigi iyilik hic gozune gorunmuyor. Ben bu dunyanin adaletini anlamiyorum, yapan mi iyi yapmayan mi iyi. Anlamadim arkadasim. Her dugune gittigimde gelinleri gordugumde aklima o geliyor. Biliyorum bir cogunuz diyecek simdi kafana taktigin seye bak diye. Napiyim ama takiliyom arada.

Çok alemsin
Kimse sizden daha uyguna gelinlik bulmanızı talep etmemiş
Annen düşünmüş iyi de etmiş
Şimdi küçük kaynın evleniyo diye eltiyle kıyasa başlamışsın
Sen Türkiye'den gelinlik aldın diye herkes Türkiye'den alsın 1 kuruş fazla harcamasın mı ?
Kolları sıvayıp büyük elticilik oynamayın

Karakterine bakın.
Size uyuyorsa ne güzel arkadaş olursunuz, uymuyorsa merhaba- merhaba takılın.

Yıl olmuş 2016 gencecik kadınlar hala böyle şeylerle yarışa mı giriyorsunuz
Kim için, ne için?
Allah başka dert vermesin diyerek yatmaya gidiyorum
Bana iyi geceler, orada saat farkı vardır size iyi günler

İnsan en çok geçmişini kafaya takıyor. İsteseniz de unutamazsiniz zaten. Siz sizi daha fazla kirmalarına ve uzmelerine izin vermeyin yeter.

Almanyada böyle mi yürüyor bu işler? Yani orda gelinliği erkek tarafı almak zorunda mı? Ne bileyim hani, böyle Avrupa herkes kendi ayaklarının üstünde durabilir? Muhtaç olmaz kimseye. Yanlış anlaşılmasın ama çok görüyorum. Yurtdışından konu açan birçok arkadaş bu düğün takıları, ve eltiyle kıyaslama mevzuna takılıyor. Neden acaba

durumlari o zaman kotuymus bu sefer de daha iyidir gecmise takilir insan eger konu kafaya takilacak bi konuysa. gelinligini almayadan degilde turkiyeden aldin diye dert mi ettin simdi. hayatta daha buyuk dertler var

Burda söyle canim, gelinlik kina erkek tarafi alir. Ev esyasindada genelde yatak odasi takimi kiz tarafa ve mutfak ici yani tas tabak oyle seyler. Ama bu konuda artik cogu gencler kendi imkanlariyla aliyor yada eekek tarafi, secilen mobilyalara bagli tabi. Beni uzen sadece boyle enayi yerine konulmasi. Yigidi õldür hakkini yeme derler. Beklerdim ki kv den Allah razi olsun annen cok ince dusunceli kalkip kendi istwgiyle tr gidip bu yukten bizi kurtardi. Isterse eltim 5 bin euroluk alsin, ben sadece boyle bir cumle duymak isterdim. Hem iyi olan insana insan niye yuceltmesin ki niye cok iyi bir insan dusunceli insan demesin.

durumlari o zaman kotuymus bu sefer de daha iyidir gecmise takilir insan eger konu kafaya takilacak bi konuysa. gelinligini almayadan degilde turkiyeden aldin diye dert mi ettin simdi. hayatta daha buyuk dertler var
Cnm ben bunu kendimde yazdim ztn, bir cogunuz dert ettigin seye bak diye dusuneceginizi farkindayim ztn. Ama beynimi sökûp atamam ya

Yurtdışındaki Türkler bazı geleneklere bizden daha fazla bağlılar pinky. Bana da garip gelmişti kuzenlerimin Almanyada büyüyüp o kadar gelenekçi olmaları, bizim unuttuğumuz şeyler bile önemli olabiliyor. Şaşırmamak gerek.

Ama konu sahibinin yaptığı biraz ben düşündüm iyilik ettim herkes benim gibi olsun yoksa iyi gelin benim kötü gelin o demek gibi. Herkes sizin yaptığınızı tercih etmek zorunda değil. Belki Trde tatil de yapmış olmak istediniz o yüzden geldiniz gelinliği de aldınız? Boş boş şeylere takilmayin böyle.

benim de başımdan geçti bu tür şeyler. siz ne kadar iyi niyetli olsanız da bazıları kendini çok akıllı zanneder.
yalnız kötü elti olması sorun olmuyor, eğer bir de kaynana da eşiniz de kötü niyetli olursa o zaman pes ediyorsunuz.
şekil A: ben.. 1 ay sürdü evliliğim mahkeme bekliyorum şimdi..

diyeceğim o ki, eşiniz iyiyse diğerlerini takmayın idare edin, aklınızı kullanın yeterli bence..

Benden size Nacizane tavsiye..

Gecmis takilmayin,aklinizdan atamiyorsunuz anliyorum ama telmin verin kendinizi.Boyle hayat mi gecer.Erken yasta hastalikmis sahibi olur,erkenden de yaslanirsiniz

Yurt disindaki yasayanlar 60li 70li yillarda gelmis ve entegre olmamis olamamistir. Sonraki nesillerde evlilik, sünnet vs gibi örf ve adetlerimizde bu gelenekleri devam ettirir. Is hayatlarinda daha bi entegre olmuslardir.
Sizin gibi sonradan yurt disinda yasamayi tercih eden ya da is icabi yurt disinda bulunan kisiler cok farklidir. Ayyyy nasilsa Avusturalyaya gittiginizde anlatmaya calisip anlatamadiklarimi anlarsiniz :)

Çünkü ordaki türkler avrupada değil ağrı da yaşar gibi yaşıyor.

Cok beklersin canim.kazik atan yaraniyo bu devirde.benim de cok keske dedigim seyler var zamani geriye alamiyosun.annenin inceligi goze gozukmez malesef

Fuzuli'nin bir kelami vardir, der ki;

- dert çok, hemdert yok.

sizinki de bir nebze bu hesap.

İyilikten anladığın sadece bu mu
Bilet parası da var gitmezler demiş, yani biz Türkiye'deyiz ama Almanya'da daha ucuz da olsa gitmeyiz cidden
Annen uğraşmış ama gönüllü bi şekilde
Sen niye başkaları da uğraşsın diye bekliyorsun.

Kim bilir kaç yıl geçmiştir bi buna takıldığına göre de başka sorununuz yok, ne güzel.
Olsa düşüne düşüne hasta olursun demek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…