Burda söyle canim, gelinlik kina erkek tarafi alir. Ev esyasindada genelde yatak odasi takimi kiz tarafa ve mutfak ici yani tas tabak oyle seyler. Ama bu konuda artik cogu gencler kendi imkanlariyla aliyor yada eekek tarafi, secilen mobilyalara bagli tabi. Beni uzen sadece boyle enayi yerine konulmasi. Yigidi õldür hakkini yeme derler. Beklerdim ki kv den Allah razi olsun annen cok ince dusunceli kalkip kendi istwgiyle tr gidip bu yukten bizi kurtardi. Isterse eltim 5 bin euroluk alsin, ben sadece boyle bir cumle duymak isterdim. Hem iyi olan insana insan niye yuceltmesin ki niye cok iyi bir insan dusunceli insan demesin.Almanyada böyle mi yürüyor bu işler? Yani orda gelinliği erkek tarafı almak zorunda mı? Ne bileyim hani, böyle Avrupa herkes kendi ayaklarının üstünde durabilir? Muhtaç olmaz kimseye. Yanlış anlaşılmasın ama çok görüyorum. Yurtdışından konu açan birçok arkadaş bu düğün takıları, ve eltiyle kıyaslama mevzuna takılıyor. Neden acaba
Cnm ben bunu kendimde yazdim ztn, bir cogunuz dert ettigin seye bak diye dusuneceginizi farkindayim ztn. Ama beynimi sökûp atamam yadurumlari o zaman kotuymus bu sefer de daha iyidir gecmise takilir insan eger konu kafaya takilacak bi konuysa. gelinligini almayadan degilde turkiyeden aldin diye dert mi ettin simdi. hayatta daha buyuk dertler var
Yurtdışındaki Türkler bazı geleneklere bizden daha fazla bağlılar pinky. Bana da garip gelmişti kuzenlerimin Almanyada büyüyüp o kadar gelenekçi olmaları, bizim unuttuğumuz şeyler bile önemli olabiliyor. Şaşırmamak gerek.Almanyada böyle mi yürüyor bu işler? Yani orda gelinliği erkek tarafı almak zorunda mı? Ne bileyim hani, böyle Avrupa herkes kendi ayaklarının üstünde durabilir? Muhtaç olmaz kimseye. Yanlış anlaşılmasın ama çok görüyorum. Yurtdışından konu açan birçok arkadaş bu düğün takıları, ve eltiyle kıyaslama mevzuna takılıyor. Neden acaba
Almanyada böyle mi yürüyor bu işler? Yani orda gelinliği erkek tarafı almak zorunda mı? Ne bileyim hani, böyle Avrupa herkes kendi ayaklarının üstünde durabilir? Muhtaç olmaz kimseye. Yanlış anlaşılmasın ama çok görüyorum. Yurtdışından konu açan birçok arkadaş bu düğün takıları, ve eltiyle kıyaslama mevzuna takılıyor. Neden acaba
Almanyada böyle mi yürüyor bu işler? Yani orda gelinliği erkek tarafı almak zorunda mı? Ne bileyim hani, böyle Avrupa herkes kendi ayaklarının üstünde durabilir? Muhtaç olmaz kimseye. Yanlış anlaşılmasın ama çok görüyorum. Yurtdışından konu açan birçok arkadaş bu düğün takıları, ve eltiyle kıyaslama mevzuna takılıyor. Neden acaba
Cok beklersin canim.kazik atan yaraniyo bu devirde.benim de cok keske dedigim seyler var zamani geriye alamiyosun.annenin inceligi goze gozukmez malesefBurda söyle canim, gelinlik kina erkek tarafi alir. Ev esyasindada genelde yatak odasi takimi kiz tarafa ve mutfak ici yani tas tabak oyle seyler. Ama bu konuda artik cogu gencler kendi imkanlariyla aliyor yada eekek tarafi, secilen mobilyalara bagli tabi. Beni uzen sadece boyle enayi yerine konulmasi. Yigidi õldür hakkini yeme derler. Beklerdim ki kv den Allah razi olsun annen cok ince dusunceli kalkip kendi istwgiyle tr gidip bu yukten bizi kurtardi. Isterse eltim 5 bin euroluk alsin, ben sadece boyle bir cumle duymak isterdim. Hem iyi olan insana insan niye yuceltmesin ki niye cok iyi bir insan dusunceli insan demesin.
Altina imzami atiyorum bu cumlenin...Çünkü ordaki türkler avrupada değil ağrı da yaşar gibi yaşıyor.
Ben almanyada yasiyorum. Dügün arefesinde annemler sagolsunlar cok ama cok destek oldular. Erkek evlendirir gibi beni yani kizlarini evlendirdiler. Kesin ve kesin hicbirseyde istekte bulunmadik hicbirseye karismadik. Durumlari yoktu cunku hersey oldugu kdr dedik. Almanyada yasayanlar bilir burda gelinlik kinalik nekadar pahali oldugunu. Annem onlara bu ekstra masraf olmasin diye, tr den alma karari aldi. Annemle ben gittik tr ye ve sıkı bir pazarlik yaparak 600 euroya hem gelinlik hem kinalik aldik icinde bas susu herseyi var. Eltim evlendiginde burdan aldilar, 3 bin euroya yakin para verildi. Ben ozmnlar kaynanama tr aslinda daha uygun dedim. Ama onada bilet parasi gitcek simdi dedi cok zoruma gitti. Bilet parasi bkdr onemliydi madem bizdeyken niye dusunemedi. Bilet parasini fln hep kendimiz odedik. Annemin bu yaptigi iyilik hic gozune gorunmuyor. Ben bu dunyanin adaletini anlamiyorum, yapan mi iyi yapmayan mi iyi. Anlamadim arkadasim. Her dugune gittigimde gelinleri gordugumde aklima o geliyor. Biliyorum bir cogunuz diyecek simdi kafana taktigin seye bak diye. Napiyim ama takiliyom arada.
İyilikten anladığın sadece bu muBurda söyle canim, gelinlik kina erkek tarafi alir. Ev esyasindada genelde yatak odasi takimi kiz tarafa ve mutfak ici yani tas tabak oyle seyler. Ama bu konuda artik cogu gencler kendi imkanlariyla aliyor yada eekek tarafi, secilen mobilyalara bagli tabi. Beni uzen sadece boyle enayi yerine konulmasi. Yigidi õldür hakkini yeme derler. Beklerdim ki kv den Allah razi olsun annen cok ince dusunceli kalkip kendi istwgiyle tr gidip bu yukten bizi kurtardi. Isterse eltim 5 bin euroluk alsin, ben sadece boyle bir cumle duymak isterdim. Hem iyi olan insana insan niye yuceltmesin ki niye cok iyi bir insan dusunceli insan demesin.
Çünkü ordaki türkler avrupada değil ağrı da yaşar gibi yaşıyor.
Altina imzami atiyorum bu cumlenin...
Durum malesef ki oyle.ben de yurt disinda yasiyorum.50 yil once geldikleri gibi olan o kadar cok insan var ki..Ben cesaret edip bu kadar acik ifade edemedim :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?