• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmiş hatalar ve şuanki ilişki

Hepsonradan3490

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2017
3
0
1
Yazdığımda çok eleştirilecegim ama anlatacak başka kimsem yok. Genç yaşlarda ilişkilerim oldu. Ilki 3 yil surdu olmadi onun bosluguyla olmayacak insanlarla olmayacak seyler yasadim. Evimiz sevgisiz bir ortamdi sevgiyi buldugum yere kendimi feda ettim. Simdi gercekten boşluk olmadan sevgi acligi olmadan hayatimda olan bi insan var. Duzgun yasamis bir insan. Hic gecmisimi deşmedi kendisi temiz kalmis biri hala daha erkek arkadaslariyla bile ben karismadigim halde cikip gezmez. Ben kendimi ona layik bulmuyorum. Inanin vicdan azabindan cektiklerimi bir ben bilirim. Cok isterdim onun gibi kalayim. Anlatsam biliyorum birakmaz ustunude kaldirmaz ama uzulecek cani yanacak. Anlatmasam kandirdigimi hissediyorum. Onu cok seviyorum. Cok pismanim hatalarim yuzunden ama vazgecmem lazim sevdigimden benden iyilerini hakediyor. Onun iyiligi benim canimi yakiyor. Arkasindan konusulmasini istemiyorum mutlu olmasini istiyorum. Bilmiyordum bukadar iyi bir insanin dunyada hala var olabilecegini. Onu cok seviyorum cok ama... canim cok yaniyor. Kendimden nasil vazgecirebilirim cok denedim ama vazgecmiyor lutfen yargidan öte yardimlarinizi bekliyorum..

Yazdığımda çok eleştirilecegim ama anlatacak başka kimsem yok. Genç yaşlarda ilişkilerim oldu. Ilki 3 yil surdu olmadi onun bosluguyla olmayacak insanlarla olmayacak seyler yasadim. Evimiz sevgisiz bir ortamdi sevgiyi buldugum yere kendimi feda ettim. Simdi gercekten boşluk olmadan sevgi acligi olmadan hayatimda olan bi insan var. Duzgun yasamis bir insan. Hic gecmisimi deşmedi kendisi temiz kalmis biri hala daha erkek arkadaslariyla bile ben karismadigim halde cikip gezmez. Ben kendimi ona layik bulmuyorum. Inanin vicdan azabindan cektiklerimi bir ben bilirim. Cok isterdim onun gibi kalayim. Anlatsam biliyorum birakmaz ustunude kaldirmaz ama uzulecek cani yanacak. Anlatmasam kandirdigimi hissediyorum. Onu cok seviyorum. Cok pismanim hatalarim yuzunden ama vazgecmem lazim sevdigimden benden iyilerini hakediyor. Onun iyiligi benim canimi yakiyor. Arkasindan konusulmasini istemiyorum mutlu olmasini istiyorum. Bilmiyordum bukadar iyi bir insanin dunyada hala var olabilecegini. Onu cok seviyorum cok ama... canim cok yaniyor. Kendimden nasil vazgecirebilirim cok denedim ama vazgecmiyor lutfen yargidan öte yardimlarinizi bekliyorum..
Yaptığın hataların bedelini bir ömür mü çekeceksin o da çok seviyorsa Eğer geçmişini sandığın kadar takmaz. Bence durumu üstü kapalı bir şekilde anlat yani ayrıntı verme sadece yaptığın hatayı söyle kararı Ona bırak. Ama sonra önüne çıkarır mi bilemem

Oncelikle hata degil tecrube. Karsidaki erkek iliski yasamis olsa da yasamamis olsa da sizin gecmisiniz onu ilgilendirmez. Insan yalnizca kendi hayati uzerinde soz sahibidir, otesi hadsizlik oluyor. Ben olsam anlatmam, onu ilgilendirmez. Bence biraz kendinizle ilgilenin, vicdan azabi cekecek bir durumunuz yok.

onun hiç bir şey yaşamamış olması ve seninde bir şeyleri yaşamış olman ne onu iyi, ne seni kötü insan yapar. Şu algıdan bir vazgeç . çok rahatsız ediyorsa bu durum vicdanını çeker karşına anlatırsın tüm geçmişini, zaten bitirecekse bitirir devam edecekse eder.

onun hiç bir şey yaşamamış olması ve seninde bir şeyleri yaşamış olman ne onu iyi, ne seni kötü insan yapar. Şu algıdan bir vazgeç . çok rahatsız ediyorsa bu durum vicdanını çeker karşına anlatırsın tüm geçmişini, zaten bitirecekse bitirir devam edecekse eder.
Bitirmesi degil sorun bitirmez kesinlikle o karakterde olsaydi inanin takmazdim. Bisey bile demez ama üzülür aklina gelir kiyamiyorum

Kendinden vazgeçirmeye çalışma, bence anlat , üstü kapalı da olsa. Anlatırsan vicdanın rahat olur, o da kendisi karar versin ne yapacağına. Sadece dürüst ol ona karşı. Belki de geçmişte çektiğin sıkıntılarına karşılık, Allah senin karşına böyle iyi bir insan çıkardı. İnşallah mutlu olursunuz

söyleseniz de bunları o düşünse bence bilmeden çekip gitmeniz onu daha çok yaralar...

Temiz kalmak nedir ya? Temiz olmak dürüst olmaktır, onurlu yaşamaktır. Kimsenin hakkını yemeden, vicdanlı, prensipli yaşamaktır temiz olmak. İki bacak arasında değildir temizlik neyin vicdanını çekiyorsun ki? Yaşamışsın bitmiş. Ayrıntıya girmeden anlat eğer söylediğin gibi biriyse adamsa eğer seni bırakmaz olduğun kişiye saygı duyar. Aksini düşünen bir adamla zaten gelecek düşünme bile.

Durumum kendime olan saygi şu bu degil benim ve baskalarinin hatalarindan dolayi onu üzmek istememem. Birakmaz ama ömür boyu aklinda kalir bunu ona yapmak istemiyorum. Benden baska bir sekilde gitmesini istiyorum. Boyle bir insanin dengi layigi ben degilim böyle hissediyorum. Kendimi onun yerine koyuyorum cok zor bir durum. Beni gunun birinde unutur ama benleyken bunlari unutmaz.

Ne yargısı, ne hatası? İlişki yaşamamak çok kutsal bir şey değil ki. İlişkileriniz olmuş bu gayet normal herkes bazen "aman bu kişiyle neden bir ilişkim oldu" der bazıları için büyütmeyin. O sizden çok üstün değil siz de çok aşağıda değilsiniz. Kimseye geçmişinizi anlatmak zorunda değilsiniz. Sorarsa söylersiniz yalan söylemeden.

Durumum kendime olan saygi şu bu degil benim ve baskalarinin hatalarindan dolayi onu üzmek istememem. Birakmaz ama ömür boyu aklinda kalir bunu ona yapmak istemiyorum. Benden baska bir sekilde gitmesini istiyorum. Boyle bir insanin dengi layigi ben degilim böyle hissediyorum. Kendimi onun yerine koyuyorum cok zor bir durum. Beni gunun birinde unutur ama benleyken bunlari unutmaz.
Dini inanci kuvvetli biriysen su 'denk olma' meselesini anlayabilirim belki ama oyle degilsen layik degilim demen cok sacma. Ayrica seni seviyorsa takilmaz boyle seylere, sonucta adami aldatmamissin o hayatinda yokken yasadigin bir seyler olmasi cok normal.

hata da hata demişsin de
dini açıdan hataysa tövbe et af dile Allah la senin aranda sevgilini ilgilendiren bir şey yok gibi (dindeki evlilikte denklik mevzusunu ben bilmiyorum ama varsa öyle bir şey söyle yine açık ol kendi kabul ettikten sonra bir şey olmuyordur sanırım yine)
yok ahlaki olarak kirlendim diyorsan da ahlak kriterlerini gözden geçir bence ne yaptın hırsızlık mı yaptın adam mı kaçırdın öldürdün sanki..

Bence açmayın bu konuları zaten anlatsanız da rahat olmayacaksınız siz eski siz değilsiniz yaşadıklarınızı Allah bilsin sadece tövbe de etmissiniz anladığım kadarıyla dinen de anlatılmasına gerek yok zaten.

Back
X