Geçmiş Peşimi Bırakmıyor....

mavihayall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
387
126
33
27
Hepinize merhaba.Geçen gün yine konu açmıştım özgüvensizliğim var kendimi sevemiyorum değer veremiyorum kendimi sevilmeye layık görmüyorum hiç kimseyle aynı fotoğraf karesine bile sığamıyorum çok çok alçak gönüllüyüm.Bir diğer sorunumda geçmişim arkadaş edinmeye başladıkça geçmişim yüzüme bir tokat gibi vuruluyor .Herkesin birbirini tanıdığı bir şehirde yaşıyorum yeni biriyle tanışınca hemen lise orta okul zamanımdan bahsediyorlar ya da ima ediyorlar çünkü çok çok eziktim kızlar canı sıkılınca tokatlardı beni erkekler üzerime çöp atar yürüyüşümün takllidini yaparlardı adıma facede sayfa açmışlardı herkese rezil ederlerdi beni.Yeni yeni insanlarla tanışınca doğal olarak bunlar ima edilliyor seni tanıyorum şurdan vs çok üzülüyorum eksiklik hissediyorum kiloluyum güzel değilim ama fiziksel olarak bunlar düzeltilir zayıflarım ama bakıyorum onlar daha olgun benden çok güzel anıları yaşanmışlıkları var güzel geçen ya ortaokul ya lise ya üni hayatları var bende ise hiçbişey ve yaşım 22.Çok üzülüyorum artık yaşamanın ne anlamı var ki en güzel yıllarım böyle geçti bebeklikten çocukluğa annem bakmadı bana bakanlar ezdi okul hayatında akran zorbalığı yaş oldu 22 elimde hiçbirşey yok ve de en çok canımı yakan beni döven kızlar üzülecek sandım ama bakıyorum hepsi mutlu şık giyiniyorlar ya iyi bi evlilik yapmışlar eşleri zengin yakışıklı ya da okul okuyorlar bense hala hayatımı kuramadım...

Canım üniversite okuyabilirsin geç değil bende 21 yaşında başladım. Başka bir şehri yaz, yepyeni bir hayat, yepyeni bir sen. Çok güzel olur , şunu da bil herkesin gençliği ergenliği mükemmel geçmedi, hepimiz farklı farklı sorunlar yaşadık. Kendini affet, kendini affedersen unutabilirsin. Kendinle barış, “ Evet öyle şeyler yaptım ama belki aklım başımda değildi, şu anki aklım olsa yapmazdım, artık ben o değilim, insanlar da beni bilmeden yargılıyor “ diye kendini telkin edebilirsin. Umarım atlatırsın ama bende benzer şeyler yaşayıp sorunu kendi içimde bu şekilde çözdüm, insanlara karşı da uzak dur hepsinden

yasın daha cok kucuk onunde uzun ve guzel bır zaman var kendını ve cevrenı degıstırebılırsın :) senın elınde hepsı

Sosyal fobi bu.yardim alin

Kendinize saygı duyun ki, başkalarıda duysun. Kendinizi sevin ki başkalarıda sevsin.
Ayrıca bu ne ya derdi olan 3 kişiden 2sinin sorunu şık giyinemiyoeum, zengin koca, yakışıklı eş...
Azcık özgüvenli olun. Dik durun.

Akran zorbalığı yaşayan cok insan var. Psikolojik tedavi görebilirsin cok iyi gelir. Öğrenci misin? Üniversiteyi başka bir şehirde okusan biraz rahatlarsin. Çalışmaya başlayınca da artik kendine istedigin gibi bir hayat kur. Ailen ne durumda?

Yasın 22olmasına ragmen hala bir düzen kuramamışsan bundan sonra yapman gereken şikayet etmek değil düzen oluşturmak.

Başla sporuna, zayıfla. Boyat saçlarını, al bi çanta makyaj malzemesi makyaj yapmayı öğren(mesela yani, örnek olarak)
Değiştir dolabını. Güzel güzel giyin. Okulunu bitirmedin mi? Liseye üniversiteye gitmedi isen onlara hazırlan. Etrafında olmasın erkek arkadaşın, şu an gerek yok. Kendini bir toparla, özgüvenini kazan. Sen önce kendini beğen ki başkası da seni beğensin.
Olay bu kadar basit aslında.
Kendini geliştir

Öncelikle kendine güven. Gerekirse bir psikoloğa git. Sen izin vermedikçe kimse seni ezemez, sen kendini sevdikçe insanlarında seni sevmeye başladığını görüceksin. Geçmişine takılı kalma, takılı kalanlarada geçmişin geçmişte kaldığını artık çocuk olmadığı büyüdüğünü göster dimdik dur karşılarında. Lise zamanlarında kim zorbalığa uğramadı ki, yalnız değilsin emin ol ama hiçbirimiz o günlere takılı kalmadık. Sana geçmişini hatırlattıklarında hemen içine kapanıp utanma senin utanmadığını gördükçe onlarda unutucaklardır.

bunu bende çok istiyorum ama ailem izin vermiyor
Bu senin hayatın bu konuda kimseden izin isteme oku izin vermemekte ısrar ederlerse ailen devlete sığın ama oku meslek sahibi ol okumazsan ilerde çok pişman olursun ben oldum çünkü son nefesime kadar bunun acısıni içimde yaşiyacam

ekonomik durumum yok devlet hast gidiyorum 3 yıldır ilaç kullanıyorum
ben evlenmeyi düşünmüyorum istemiyorumda sadece başka şehirde okumak yeni bir ben olmak istedim ama olmadı.Orda kastetmek istediğim beni döven kızlar mutlu ya zengin kocayla evlenmişler mutlular yada okuyorlar bense hep yaptıkları yanlarına kalmaz diye düşündüm ama kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…