geçmiş yıllarda sigortasız çalıştıırldım

sidahe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2008
13
0
86
68
İstanbul
merhaba ben 1988-- 1994 yılları arasında cami ve kuran kursu temizlik işlerinde çalıştım maaşım gider makbuzu karşılığında veriliyordu 1994 yılında camiden ayrılıp ilköğretim okulu ana sınıfında temizlik işine girdim 2000 yılına kadar orda çalıştım her müdüre sigorta yapın diye yalvardığımda işine gelirse fatmanım sigorta ödeyemem dedi çocuklarım küçüktü onları okutmak zorunda idim başka iş bulamam korkusuyla çalıştım 2000 yılında bana söylemeden beni işten çıkardılar sonra2001yılında başka bir ilköğretim okulunda aynı anasınıfı yemek ve temizlik işleri için başvurdum ve işe alındım 2004te rica minnet 4 ay sigorta yapıldı 2005 te işten kendi isteğimle çıktım ve kendim iş yeri açtım 2 yıl çalıştırdım iflas edip kapanış verdim bu çalıştığım yıllarda okullardada camide gider makbuzu veriyorlardı ben bu geçen senelerime acıyorum ve hakkımı aramak isityorum geçmiş yılları ödeyip emekli olma imkanım varmı acaba .çalıştığım yıllarda camide müezzin olan hoca şahit gerekirse ben olurum abla diyor okullardada beraber çalıştığımız öğretmen arkadaşlar şahit ve arkanda destekçiyiz diyorlar veliler ve komşular şahit .nereye başvuracağım kazanma şansım varmı tşkler...

Sözünü etmiş olduğunuz tüm çalışmaların tespiti için mahkemeye başvurabilirsiniz. Açacağınız davada hem çalıştığınız yerleri hem de SGK yı davalı olarak göstermeniz gerekecektir. Mahkeme sizden sizinle birlikte bordrolu çalışan, eğer sizinle birlikte bordrolu çalışan yoksa komşu iş yerlerinde bordrolu çalışan tanıklar dinletmenizi isteyecektir. Bu tür davalar kamu düzenine ilişkin olduğu için mahkeme de kendiliğinden bazı hususları araştıracaktır. Çalışmış olduğunuz yerlerde işveren sıfatının kimde olduğu hususlarında zorluklar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle öncelikle elinizdeki yazılı belgelerle birlikte bir avukata başvurmanızı öneririm.
Hakkınızı almanız dileğiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…