Geçmişe yönelik dava açmak mümkün mü ?

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.708
13.952
248
29
Merhabalar konuyu anlatacağım direk.Bu eski ev arkadaşlarım sevgilimle olan fotoğrafları(gayet normal cafede sarılırken bir fotoğraf, bir de video vardı ev arkadaşımın telefonundan aşkım seni cok seviyorum diye video çekmiştik gayet normal video) aileme atmakla tehdit etmişlerdi. Ya para ver ya göndeririz diye. Mecbur vermistim ama 2 sene boyunca mezun olana kadar devam etti tehditler para olarak değil direk ama psikolojik baskı olarak. Biri şiddet olarakta tehdit etti.Aynı cafeye denk geldik diye bile tehdit ettiler.Hicbir zaman hiçbir şekilde hakaret,üfür,tehdit kullanmadım.Tehditlere dair şahidim de var.İleride onlardan şikayetci olmak istesem olabilir miyim ? Mesajlari falan durmuyor sildim whatsapptan ama mahkemeye basvurmam halinde erişebilir miyim ? Bu insanlar öğretmen olacak meslekten ihraç ettirebilir miyim davayı kazanırsam ?

Mesajları öyle kolayca alamazsın, sineye çekip oturmaktan başka çaren yok. Keşke tehditlerine göz yummasaydın

Mesajları öyle kolayca alamazsın, sineye çekip oturmaktan başka çaren yok. Keşke tehditlerine göz yummasaydın
Maalesef şartlar onu gerektiriyordu :) peki tekrar ayni konuyla tehdit etmelerini sağlayıp dava açarsam olur mu ? Bu kisiler öğretme olacak mümkünse mahkemelerde sürünsünler diye baya ileri gidebilirim

Maalesef şartlar onu gerektiriyordu :) peki tekrar ayni konuyla tehdit etmelerini sağlayıp dava açarsam olur mu ? Bu kisiler öğretme olacak mümkünse mahkemelerde sürünsünler diye baya ileri gidebilirim
Emin ol KVKK nundan haberleri olmuştur artık, bir şey yapmayacaklardır. Kaldı ki senelerce mahkeme avukatlık ücreti gibi bir sürü şeyle uğraşmak istemezsin. Allah’a havale et önüne bak ve bundan sonra her şeyini herkesle paylaşma.
Kalbinin soğumamasını anlıyorum ama hayat böyle işte bazen

Bu gasp suçunu oluşturur. Şikayetçi olabilirsiniz. Mesajlara ulaşmanız mümkün olmaz ancak şahit dinletebilirsiniz. Siz şikayet ederken mutlaka tehditle para istediklerini belirtin. Zaten bu suç şikayete tabii değildir. Savcılık olayı öğrenince kendiliğinden soruşturma devam eder. Mahkemeye çağrıldığınızda beyanlarınızı tekrar edip, duruşmadan bağışık tutulmayı isterseniz, siz takip etmeseniz bile dava sürer ve kişiler cezalandırılır.

Burada bir kimsenin şeref veya saygınlığına zarar verecek mahiyette olan hususların açıklanacağı veya isnat edileceği tehdidi ile şantaj suçu söz konusudur. Şikayete tabi olmadığından geçmişte yaşanmış olsa bile suç duyurusunda bulunabilirsiniz, tabi 8 yıllık zamanaşımı süresi dolmadıysa. Ancak delil konusu önemli. Sildiğiniz whatsapp mesajlarına artık erişemezsiniz. Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…