geçmişi silmek mümkün mü?

Tubilim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2020
336
305
53
Zamanında çok hata yaptım. Annemi, babamı, kardeşimi çok üzdüm. Kardeşim benden 4 yaş küçük erkek şuan 24 yaşında. Şimdi kızdığında beni suçladığında içim yanıyor. Çünkü haklı. Ağır bir ergenlik yaşadım. İnsanlar dışarda beni ezdi. Bende deli gibi sevdiğim annemi babamı ve kardeşimi. Her ağzını açtığında sus dedim konuşma. canım sıkkındı, moralm bozuktu.. Hiç sevdiğimi söyleyemedim de gösteremedim de. hep bencil yaşadım. Şimdi her gece mutsuz, her gece huzursuzum. her gece pişman, her gece üzgünüm. Ailemi çok seviyorum deli gibi seviyorum. ama bunu hiç gösteremedim. yanlış bi insanım ben. hep yanlış yaptım.. herşeyim yanlış. ailemin özelini pislik eltime anlattım.( o zamanlar çok güvenirdim , dostum derdim ama lafçının, sinsinin biriymiş) Şimdi herkese anlatmıştır eminim. bu durumdan da çok rahatsizim. çok korkuyorum. çok suçlu hissediyorum. ailemin başına benim yüzümden bir şey gelirse, ailemin adına benim yüzümden laf gelirse ben naparım. ailem için napabilirim..

Geç değil,sevginizi hissettirin.Özür de dileyebilirsiniz ''sizi çok kırdım pişmanlığını yaşıyorum hala'' gibi.Herkesin vardır böyle dönemleri,aileyle sürekli çatıştığı bir dönem,eğer pişmansanız bence arayın konuşun bugün,ne hissediyorsanız söyleyin.

Geçmişi silmek degil ama şimdi sizin yaptıgınız gibi yüzleşmek kabul etmek daha önemli ve güzel
Sizin geçmiş hatalarınızı aileniz sürekli dile getirerek yanlış yaptıgının farkında degil adı üzerinde geçmiş

Eltinize gelecek olursak anlatırsa anlatsın onun da nasıl biri oldugunu bilmiyordunuz ögrenmiş oldunuz

Ergenlik döneminde az çok herkes o döneme özgü hatalar yapmıştır.Şimdi bu an' dasın.Tabi ki artık sevdiklerinde hayattayken her anını güzel ve kıymetini bilerek onlara hissettirerek yasayabilirsin.Asla surekli gecmise takılıp kalma.Aileninde geçmisi surekli dillendirmesi hoş degil.Sevginizi hissettirin , deger bilin.Ama kendinizi de gecmisin altında ezdirmeyin.Herkese ederi kadar.

geçmişteki hatalar, geçmişteki hastalıklar gibidir. pişman olduysanız iyileşir ve geçer bu kadar. hayatınıza sağlıklı olarak devam edersiniz. siz böyle bakın. aksi şekilde bakanlara da pirim vermeyin. hatta onlara (art niyet konusunda) dikkat edin.

yok pişman olmadıysanız ; kalıcı sakatlıklar gibidir. sizinle ölene kadar gelirler...

Geçmiş silinmez ama insanlar değişirse affedilebilir.

annenle ilişkiniz nasıl bilemiyorum, ama al karşına bütün pişmanlıklarını üzüntülerini anlat.
bunu bunu yaptım hepsinden şu an pişmanlık duyuyorum keşke yapmasaydım, özür dilerim, gönlünüzü almak için ne yapmam lazımsa söyle bana yol göster ben değiştim sizi çok seviyorum de..

bunları kendi cümlelerimle böyle yaşayarak söylüyorum çünkü ben de aynı şekilde zamanında çok ergendim, çok yani, aşırı asiydim, ama evlendikten ve hele de boşandıktan sonra anladım kıymetlerini, şimdi düzelttik biz ve düşün pandemi dolayısı ile aylardır göremiyorum görsem de uzaktan uzağa, o bir zamanlar anlaşamadığım, herşeyinin bana battığı, kendisine sürekli yaşıtım gibi dalaştığım annemin kokusu burnumda tütüyor..

demem o ki, zaman çok çabuk geçiyor, kaybettiğimizde keşke özür dileseydim daha çok görseydim, sarılsaydım diye üzülmektense, şimdinin kıymetini bilelim.. annen baban kardeşin onlar senin, affedilecek şeyler yaptığını düşünüyorsan, affederler kıyamazlar sana emin ol

Geçmiş adı üstünde, geriye dönüp hiç bir şey yapamazsın. Ailemin özelini eşime bile tam anlatmam, eşiminkini de aileme. İnsanoğludur bir gün kötü olursun yüzüne vurur.
Madem pişmansın bundan sonrasını düzelteceksin. Ailene değer verdiğini, sevdiğini, dersini aldığını hissettir.
Tanıdıklarınla ilişkilerinde daha ketum ol, ağzın sıkı olsun.

gecmisi silerseniz ayni hatalari yeniden yaparsiniz.

Dersinizi aldi iseniz avantajlisiniz.
Ailenizle de su anki hislerinizi paylasin bence, daha iyiye gidecektir iliskileriniz.

Aileniz sizi bu hayatta karşılıksız sevecek her zaman yanınızda olacak olan insanlardır bunu aklınızdan çıkarmayın herkes gelir geçer hayatınızda ama onlar hep olur taa ki onlar bu hayattan göçene kadar. Yakin zamanda babamı kaybettim çok iyi bir ilişkimiz olmasına rağmen hep keşkeler kaldı bana ve çok güçsüz kimsesiz hissediyorum o gittiğinden beri. Hayat kısa gerçekten sadece aile değil bu dünya kimseyi kırmaya üzmeye değmez kimse kalıcı değil ve bir gün gittiğinizde arkanızdan sadece nasıl biri olduğunuz konuşulacak.(Bir süre sonra o bile konuşulmayacak) Geçmiş geçmiştir önemli olan simdi kim oldugunuz sonra ne olacaginiz. Her şeyi duzeltip unutturabilirsiniz. Her insanın benzer donemleri olmuştur. Biraz zaman ve sizin guzel cabanız her şeyi duzeltir. Güzel gunler sizinle ve ailenizle olsun.

Geçmişten ders almak önemli. Yaşadıklarınız olmasaydı, şuan sizi siz yapan şeyler de olmazdı.
İyi şeyler olduğu gibi kötü şeyler de yaşanıyor, önemli olan yaşadıklarımızdan çıkarttığımız dersler diye düşünüyorum.
Olumsuz şeylere oturup üzülmek yerine nasıl daha iyi olabilirim diye çaba sarfetmelisiniz. Unutturmasa da tekrar yaşatmayarak güzel günler görebilirsiniz.
Geçmişe, kötüye odaklanmak çöp bir zamandan başka bir şey değildir.

Olmuş olanlara takılı kalıp kendini yemenin hiç faydası yok bundan sonrası için telafi edicek şekilde davran eminim ailende seni anlıcakdır çünkü sende onların ailesisin sonuçta bundan sonrasında kontrollü biri olmaya odaklan bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…