Geçti yıllarım, soldu gençliğim narsistle

Ne restler cektim. Aynen oyle. Ben anneme zamaninda cok yardim ettim. Ordan mi takik bilmiyorum.
Destek alın kendisi gitmiyorsa siz gidin.düzelecek gibi değilse boşanın. Boşanmayı başardıktan sonra kendinize geleceksiniz üzerinizden bir yük kalkacak böyle biri ömür boyu çekilmez.

Çocuk yapma
Psikoloğa kendin git eşini götüremiyorsan da
Kendini yavaştan boşanmaya hazırla
Bu adamla aile kurulmaz. Sana bunu yapan çocuklarına da yapar. Çocuklarının sürekli aşağılanarak büyümesine katlanabilecek misin?

Erkeklerin cogu herseyin en dogrusunu bildiğini düşünüyor. Uzman doktor, ekonomist, aşçı, ev hanimi... benim esimde kismen boyleydi, hep en dogrusunu bildigini düşünürdü. anneler aman oglum, pasam oglum, haklisin oglum diye yetistirdigi icin asla eleştiriye gelemiyorlar. Esim haksizken annesinin avuttugunu cok gördüm. Bu narsisizm mi bilmiyorum ama bu tip erkekler ruhsal bir hastaligi kendine yakistirmiyor. Kendisi disindakilerin ya gerizekali ya psikolojisinin bozuk oldugunu düşünüp asagiliyorlar. Kendinizi bosanmaya hazirlayin. Ben hakarete ugramama ragmen dayanamadim, sizde bir sure sonra patlarsiniz.

Ondan daha zeki akillisi yok. Isinin uzmanlarina bile kucuk gozle bakiyor. Herkese salak diyor.
12 yıldır bir narsistle beraberim. En akıllı bunlar herkes gerizekalı. Eğer çocuğun yoksa ve boşanmayı düşünüyorsan hiç bekleme. Çünkü düzelmez. Bir narsist problemini zaten kabul etmez, dolayısıyla terapiye gitmez. Sen kendini yırtarcasına ağlarsın, üzülürsün ne yaparsan yap o zaten bu duygu durumundan beslenir.
Ben şöyle yapıyorum benim eşimin en korktuğu şey rezillik, rezil olmaktan dışarıya çizdiği mükemmel insan profilinin sarsılmasından çok korkuyor. Ben otokontrol geliştirdim. O da kısmen kontrol altına alındı böylece. Sayfalarca kitap okuyup, saatlerce psikologları dinledim. Duvar gibi duruyorum. Ne derse desin tepkisizce kalmalısın. Sınır çiz. Ben böyle seviyorum. Ben böyle beğendim. Annenin yaprağını özlemişsindir mutlaka beğenmediysen yemek zorunda değilsin dersin. İstersen dışardan kendine sipariş ver diyebilirsin. Kendini açıklama çabasına girmeden, kısa ve öz. Ben böyle beğendim, ben böyle istedim. Ama benim istediğim bu şekilde durması. Mutlaka laf söyleyecek bir şey bulur. Kendi yapamaz ama senin yaptığını eleştirir. Mutlu görür dibe çekmeye çalışır. Dışarıdan öyle iyi oynar ki kimseye bu psikolojik eziyeti anlatamazsın. Hep bunlar mağdurlar. Zaten annesi yoktur, zaten eski sevgilisi aldatmıştır. Zaten patronu problemlidir. Kimse bir işten anlamaz, herşeyi buna soruyorlardır yoruluyordur. Bak eminim anne takıntısı şundan kaynaklı annesi bunu bu hale getirmiştir. Küçüklüğünde hiç sevilmemiştir. Annesiyle mutlu olduğu anıları anlatmasını isteyin sık sık. Yapamaz. En fazla iki tane şey anlatır bu aynı şeylerin etrafında dönüp durur. Narsistle medenice de boşanamazsın. Çirkefleşir. Herşeyini hazırla çık git hayatından avukatın görüşsün. Msjlarını sakla. Kendin delil olacak msjlar atma.

Kendinde yetersiz gördüğü bir şeyleri seni ve baskalarini asagilayarak, annesini överek tamamlamaya çalışıyor aklınca.

Cocuk da yok bu koca bağımlılığı neden ?

Narsist olup olmaması çok önemli değil. Problemli ve hatta problemin kendisi bir insanmis. Yaşayacağınız bir ömür var. Gerçekten ömrünüzü bunun peşinde heba etmek mi istiyorsunuz?

12 yıldır bir narsistle beraberim. En akıllı bunlar herkes gerizekalı. Eğer çocuğun yoksa ve boşanmayı düşünüyorsan hiç bekleme. Çünkü düzelmez. Bir narsist problemini zaten kabul etmez, dolayısıyla terapiye gitmez. Sen kendini yırtarcasına ağlarsın, üzülürsün ne yaparsan yap o zaten bu duygu durumundan beslenir.
Ben şöyle yapıyorum benim eşimin en korktuğu şey rezillik, rezil olmaktan dışarıya çizdiği mükemmel insan profilinin sarsılmasından çok korkuyor. Ben otokontrol geliştirdim. O da kısmen kontrol altına alındı böylece. Sayfalarca kitap okuyup, saatlerce psikologları dinledim. Duvar gibi duruyorum. Ne derse desin tepkisizce kalmalısın. Sınır çiz. Ben böyle seviyorum. Ben böyle beğendim. Annenin yaprağını özlemişsindir mutlaka beğenmediysen yemek zorunda değilsin dersin. İstersen dışardan kendine sipariş ver diyebilirsin. Kendini açıklama çabasına girmeden, kısa ve öz. Ben böyle beğendim, ben böyle istedim. Ama benim istediğim bu şekilde durması. Mutlaka laf söyleyecek bir şey bulur. Kendi yapamaz ama senin yaptığını eleştirir. Mutlu görür dibe çekmeye çalışır. Dışarıdan öyle iyi oynar ki kimseye bu psikolojik eziyeti anlatamazsın. Hep bunlar mağdurlar. Zaten annesi yoktur, zaten eski sevgilisi aldatmıştır. Zaten patronu problemlidir. Kimse bir işten anlamaz, herşeyi buna soruyorlardır yoruluyordur. Bak eminim anne takıntısı şundan kaynaklı annesi bunu bu hale getirmiştir. Küçüklüğünde hiç sevilmemiştir. Annesiyle mutlu olduğu anıları anlatmasını isteyin sık sık. Yapamaz. En fazla iki tane şey anlatır bu aynı şeylerin etrafında dönüp durur. Narsistle medenice de boşanamazsın. Çirkefleşir. Herşeyini hazırla çık git hayatından avukatın görüşsün. Msjlarını sakla. Kendin delil olacak msjlar atma.
Boşanma tavsiyesi veriyorsunuz siz neden ayrılmadınız merak ettim

Boşanma tavsiyesi veriyorsunuz siz neden ayrılmadınız merak ettim
Boşanmak istediğimi söyledim. Davayı açacam dedi bekliyorum bakalım. Ben çok istedim hiç yanaşmıyor. Çocuğu bahane etti durdu. Bir de şu var ben dizginleyebiliyorum benim narsisti? Ama asla terapi kabul etmedi, kendini mükemmel görüyor. Ona göre kendisinde problem yok ki. Niye terapiye gitsin. Doktorlar bile hasta eşime göre.

Boşanmak istediğimi söyledim. Davayı açacam dedi bekliyorum bakalım. Ben çok istedim hiç yanaşmıyor. Çocuğu bahane etti durdu. Bir de şu var ben dizginleyebiliyorum benim narsisti? Ama asla terapi kabul etmedi, kendini mükemmel görüyor. Ona göre kendisinde problem yok ki. Niye terapiye gitsin. Doktorlar bile hasta eşime göre.
Benim bir arkadaşım var erkek o da öyle çekilecek çile değil çok zor bir insan. Kız arkadaşını da 4 sene de manyak etti kzın psikolojisi bozuldu kız arkadaşı da bir türlü de bırakamadı cok ilginç değil mi bu tür insanlardan ayrılmak neden zor aceba.

Benim bir arkadaşım var erkek o da öyle çekilecek çile değil çok zor bir insan. Kız arkadaşını da 4 sene de manyak etti kzın psikolojisi bozuldu kız arkadaşı da bir türlü de bırakamadı cok ilginç değil mi bu tür insanlardan ayrılmak neden zor aceba.
ünlü bir pskolog " Bize hastalar gelmez , hastalarin hasta ettigi kisiler gelir '' demis. Karsisindaki insanida hasta ediyorlar manipule ediyorlar o yuzden ayrilamiyorlar. Bir cok kisi karsisindakinin yaptigi seylerin farkinda olsada ayrilma gerektirecek yada kendine ne denli zarar verdigini goremeyecek durumda oluyor.

Slm Hanimlar,
Ben narsist kocasi olan kisilerden yardim almak istiyorum. Nasil ûstesinden geliyorsunuz? Adam cok dengesiz. Bir gun oyle hakaretler ediyor bir gun pamuk gibi. Ben ne zaman elestirirsem ya da uyarirsam deliye donuyor. Ona gore ondan daha akillisi zekisi yok. Annesi ölmûs ben tanisamadim. Inanirmisiniz durduk yere yemeklerimizi karsilastiriyor. Sen kimsenin annemin sarmasi gibi yapacak dedi mesela. Ben zaten benimki iyi demedim, durduk yere oluyor bunlar. Annesi cok cekmis de onu gezdirememis de. Sabah aksam annesiyle yapiyor kalkiyor. Bu adam 40 yasinda. Annesi oleli 15 seneyi gecmis. Evliligimizin icine etti. Duani et arada an tabi ki ama bi hastalikli bir hal sanirim. Ben sanki degersiz bir hicim. Asagilamalarindan biktim, bosanmak en dogrusu biliyorum ama ne zormus ya cocuk olmasa bile. Cok caresizim.
Kafam o kadar karisik ki baslik bile hatali, dikkatlilerin gozunden kacmaz. Gecti yillarim soldu gencligim narsistle olacak😁
Benim zeka seviyemin surekli dusuk oldugunu ve salak oldugumu soyluyor ve boyle hatalar daha cok yapiyorum sayesinde. Beynimi yedi.
Hayat kısa, yolundan çekilin başkalarını mutsuz etsin, o yolun sonu yalnızlık bari ona ortak olmayın.

Bizim bir komşumuz vardi cocuklari da vardi adam annesini kaybetmişti ama annesine asiri derecede takıntılıydi bir gün alkol alıp intihar etmişti eşi kızını banyo yaptirirken
Esinizin kesinlikle psikolojik destek alması lazim

Sizin her yeni gününüz bile bile göz yummak olur. Herşeyin farkında olup devam etmek kendine zulüm edersin. Ne kadar erken o kadar iyi vedalaş.. bence herkes değer görmediği yerle vedalaşmayı bilmeli

Gençliğiniz gittiyse , bundan sonrasını kurtarın. Bu tarz ilşkilerden çıkmak zor. O DEĞİŞMEZ. Siz bu ilişkiden çıkmak için destek alın. Hayata bir kez geliniyor değer mi çekmeye,çocuk vs için de çekilmez.

Ahh bebişim arkadaşını çok iyi anlıyorum. Biz 6 yıl sevgililik yaşadık üstelik. Ben deli gibi aşıktım, gözüm hiç bir şey görmüyordu. O zamanlarda narsistin ne olduğunu bile bilmiyordum. Sevgiliyken bir çok huyunu göstermiş bana ama ben öyle kendimi suçlamakla meşgul olmuşum ki bu mükemmel insanın hatalı olmuş olmasını bile kondurmamaşım. Ben sevgiliyken ayrıldım, terk ettim. Dönüp bakmadığım zamanlar oldu kısa değil, aylarca sürdü bu ayrılıklar. Tam kendi yoluma bakıyordum, işim gücüm yerinde çalışıyorum çıkıp geliyor. Bir msj atıyor. Yani kendini unutturmamak içinmiş aslında bilmiyormuşum. Hep iyi niyetim kullanıldı. Evlendik tabi Allah yazmış demekki diye düşündüm. Evlendiğimin 2. günü bambaşka hareketlerini gördüm bana değil ailesine karşı, karışmadım beni ilgilendirmez diye üstelemedim. Sonra çocuk oldu,iki yıl geçti. Ben tabi anlamaya başladım. Narsist kelimesiyle tanıştım. Tesadüf oldu. Eeee ben bunlara maruz kalıyorum diye düşünüyorum. Sonra şaaakkk ihanet etti bana.
Eşimde tanınan birisi,kariyer on numara. Rezillikten korktu. Yalvarmalar vs. kızım küçük. Babaya düşkün. Elim kolum bağlandı. Kızıma kıyamadım. Sonra ben narsistliğini anladım iyice. Ailesinde herkesi sildim attım. Geri çekilip gözlemlemeye başladım. Bir baktım aile hep böyle narsist. Birbirlerini manüple etmeler daha neler neler falan. Hepsi b.k içindeymiş meğer. Ben görmemişim. Şu da var hepsiyle mesafeliydim en baştan hiç vıcık vıcık ilişkim olmadı. Belki de o yüzden görmemişim. Şimdi içimde ne aşk var ne sevgi. Boşanmak istiyorum. Ama o yanaşmıyor. İyi bir baba. Bir dediğimi iki etmiyor. Aklınca beni böyle tutmaya çalışıyor.

Back
X