Gel de anaların hakkını öde... Anne olunca anladım

Kelebek8989

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2015
133
56
28
Slm kızlar daha önceki konularımda da bahsetmiştim 13 aylık bi oğlum var rabbim bağışlasın benimkiyle beraber cümleninkini inşallah... Benim oğlum uyku yönğnde çok çok zor bi bebek 13 aydır deliksiz uyuduğumu hatırlamıyorum sorun o da değil sağlıklı olsunda hiç uyumayayım ama onun için üzülüyorum uyku gelişimi için çok önemli bi iki aydır şükğr gene gece mızıldanıyodu emziriyodum uyuyodu bu arada yanıma aldım beraber yatoyoruz gene uyuyodu ama şu 5 gündür bittik ikimizde sebebini bilmşyorum uyuyamıyo gözleri kapalı ağlıyo sağa sola dönüyo kalkıp oturuyo ama bu arada gözleri kapalı yeni yürümeye başladı diş olabilir diyorum ama bu kadar yaparmı diş bilemiyorum resmen günlerdir uyuyamıyo geceleri perişan olduk gündüz bişeyi yok ne oluyosa gece uyutunca bi iki saat sonra başlıyo oraya dönüyo buraya dönüyo yuvarlanıyo ağlıyo resmen 1.80 lik yatağa sığamıyoruz dengemi kaybettim uykusuzluktan bende tam dalıcam uykuya başlıyo kaç defa kalkayım derken sersemlikle kafamı duvara çarptım sağlıklı olsun da keşke düzene sokabilsem o da rahat etse üzülüyorum bı haline insan anne olmadan anlamıyomuş annelere öf denmez derker ya aynen öyle rezilliğimi perişanlığımı görünce böyle düşünüyorum sadece yazmak istedim uzun olduysa affola şimdi uyuyo uyanmazsa bende uyuyayım bari birazcık

Rezene anason çayı içiriyordum benimde kızım var bir yaşında. Hem gazını alıyor hem rahatlatıyor. Sürekli değil ama. Rezene hergün içiyor ama anasonun fazlası sıkıntı olduğu için ayda yılda bir diyeyim. Her öğün mutlaka yoğurt yer. Yoğurtta sindirimini kolaylaştırıyor uyku veriyor. Artık büyümüş bir uyku rutini olması gerek. Gece deliksiz uyuması için gündüz uykusu şart. Gündüz uykusu nasıl en az iki saat uyurmu toplamda?

Anne hakki odenirmi diye bosa soylememisler

İnsallah uykusu duzene girer canim
Allah yardimcn olsun
insallah bende anne olabilirim ve uykusuzlktn dertlenebilirim birgunbirgun

Beslenme ne kadar önemliyse uykuda o kadar önemli büyümesi için bebeğin. Ve sizin daha dinç olmanız için.

benim kizim da ayni gece gunduz hic uyumuyo.gece bende yanimda yatiriyorum saga sola donuyo. basini ayak tarafina koyuyo. yada esimle benim arama boyuna yatip tekmeler atiyo :) ne uyuyabiliyoruz ne de uzerimize bisey ortebiliyoruz. konuyu takip edicem insallah isimize yarar bisey doyler arkadaslar. kizim dis cikariyo bende bunu dusunuyorum ve ciddi anlamda cok sert dislerini sıkıyo cat cut sesler geliyo

Kızlar bu konuda size tek tavsiyem yatak ve odasını ayırıp daha fazla bilinçlenmeden uygun bir uyku eğitimi uygulamanız... Ne kadar geç kalırsanız o kadar zor oluyor bu uyku eğitimi... Biraz araştırma yapıp bebeğinize ve size uygun bir yöntem tercih edin ama tam bir kararlılıkla başlayın... Bebeğin gözlerini açmadan mızmınlanması çok ama çok uykusu olduğunu gösteriyor. Kesinlikle bebeğiniz uyumak istiyor ama şartlarını sağlamak ve ne istediğini anlamak size düşüyor.

acaba cocugun bır sıkıntısı veya saglık sorunu mu var?
emzırıyormusunuz? ek gıdalardan doymama ıhtımalıne ne dıyorsunuz?
ben sahsen bebegın yeme ve uyku sorununu anneyle ılgılı oldugunu dusunuyorum.
uyku konusunda cok basarılıydım ama yemek konusunda ıyı bır gırıs yapamadıgımızdan dolayı suanda hala 5.5 yasında yemek yemek hep sıkıntı

7 aylık kızım var. Geçen ay odasını ayırdık. Her gece 2 saatte bir uyanıp meme istiyor fenalık geçiriyorum. Gündüzleri uyuyunca ben de uyuyim diyorum ne zaman uykuya dalsan uyanıp ağlıyor serseme dönüyorum. Bakalım ne zaman düzene girecek.

Uyku eğitimi veriyim dedim yatak fobisi oldu çocukta. Şimdi gündüzleri bile yatağa bırakamıyorum. Uykudayken ancak yatağına koyabiliyorum...

Slm kızlar daha önceki konularımda da bahsetmiştim 13 aylık bi oğlum var rabbim bağışlasın benimkiyle beraber cümleninkini inşallah... Benim oğlum uyku yönğnde çok çok zor bi bebek 13 aydır deliksiz uyuduğumu hatırlamıyorum sorun o da değil sağlıklı olsunda hiç uyumayayım ama onun için üzülüyorum uyku gelişimi için çok önemli bi iki aydır şükğr gene gece mızıldanıyodu emziriyodum uyuyodu bu arada yanıma aldım beraber yatoyoruz gene uyuyodu ama şu 5 gündür bittik ikimizde sebebini bilmşyorum uyuyamıyo gözleri kapalı ağlıyo sağa sola dönüyo kalkıp oturuyo ama bu arada gözleri kapalı yeni yürümeye başladı diş olabilir diyorum ama bu kadar yaparmı diş bilemiyorum resmen günlerdir uyuyamıyo geceleri perişan olduk gündüz bişeyi yok ne oluyosa gece uyutunca bi iki saat sonra başlıyo oraya dönüyo buraya dönüyo yuvarlanıyo ağlıyo resmen 1.80 lik yatağa sığamıyoruz dengemi kaybettim uykusuzluktan bende tam dalıcam uykuya başlıyo kaç defa kalkayım derken sersemlikle kafamı duvara çarptım sağlıklı olsun da keşke düzene sokabilsem o da rahat etse üzülüyorum bı haline insan anne olmadan anlamıyomuş annelere öf denmez derker ya aynen öyle rezilliğimi perişanlığımı görünce böyle düşünüyorum sadece yazmak istedim uzun olduysa affola şimdi uyuyo uyanmazsa bende uyuyayım bari birazcık
arkadaşım valla biz yetişkin halimizle bu sıcaklarda dört dönüyoruz yatakta uyuyamıyoruz ama..rezene anason içirip gevşemesini sağlayabilirsin..

Bazı çocukları uyandırsan uyanmaz, bazı çocuklar ise günlerce uyumaz ufak bir ağrısında , huzursuzluğunda ..

Sizinki de bu model :)

Beraber uyumanız ileride sizi zor durumda bırakacaktır.. Yanında uyumanız devamlı uyanmasına sebep olacaktır v.s

Kulagı agrıyo olmasın bı saglık ocagına gotur
Kimden duymustum hatırlamıyorum ama kucuk bebegın ayak tırnagı etıne batmıs tabı annede farketmemıs cocuk cok huzursuz sebepsız yere yanı gorunurde bı sorunu yok agzı dılıde yokkı neredının agrıdıgını soylesın sonra doktor farketmıs bunu duydugumda cok uzulmustum

Benim oğlum da sizinki gibiydi sürekli uyanmasinin sebebi memeydi bende 18 aylıkken memeden kestim iyikide kesmisim hem uykusu düzene girdi hem iştahı açıldı hemde huysuzlugu gitti sizde memeden kesin demiyorum ama yinede sürekli emmek istemesi nden kaynaklanıyor olabilir

Gün
Rezene anason çayı içiriyordum benimde kızım var bir yaşında. Hem gazını alıyor hem rahatlatıyor. Sürekli değil ama. Rezene hergün içiyor ama anasonun fazlası sıkıntı olduğu için ayda yılda bir diyeyim. Her öğün mutlaka yoğurt yer. Yoğurtta sindirimini kolaylaştırıyor uyku veriyor. Artık büyümüş bir uyku rutini olması gerek. Gece deliksiz uyuması için gündüz uykusu şart. Gündüz uykusu nasıl en az iki saat uyurmu toplamda?[/QUO
Öğlen uykusuna yatırıyorum 1-2 saat arası uyuyo normalde bide akşamüstü 1 saat civarı bazen yarım saat uyuyodu ama bu bikaç gündür akşamüstü uykusunu yaptıramadım akşam erken yatırdım biraz daha ondan olabilirmi acaba

Rezene anason çayı içiriyordum benimde kızım var bir yaşında. Hem gazını alıyor hem rahatlatıyor. Sürekli değil ama. Rezene hergün içiyor ama anasonun fazlası sıkıntı olduğu için ayda yılda bir diyeyim. Her öğün mutlaka yoğurt yer. Yoğurtta sindirimini kolaylaştırıyor uyku veriyor. Artık büyümüş bir uyku rutini olması gerek. Gece deliksiz uyuması için gündüz uykusu şart. Gündüz uykusu nasıl en az iki saat uyurmu toplamda?
Öğlen uykusuna yatırıyorum 1-2 saat arası uyuyo normalde bide akşamüstü 1 saat civarı bazen yarım saat uyuyodu ama bu bikaç gündür akşamüstü uykusunu yaptıramadım akşam erken yatırdım biraz daha ondan olabilirmi acaba

arkadaşım valla biz yetişkin halimizle bu sıcaklarda dört dönüyoruz yatakta uyuyamıyoruz ama..rezene anason içirip gevşemesini sağlayabilirsin..
Canım biz yurtdışında yaşıyoruz ve buraya kış geldi diyebilirim çok çok soğuk dışarısı sıcaktan olamaz haklısın bugün rezene vereyim bide aslında veriyorum arada ama hiç sevmiyo papatya çayı iui gelirmi acaba

Benim oğlum da sizinki gibiydi sürekli uyanmasinin sebebi memeydi bende 18 aylıkken memeden kestim iyikide kesmisim hem uykusu düzene girdi hem iştahı açıldı hemde huysuzlugu gitti sizde memeden kesin demiyorum ama yinede sürekli emmek istemesi nden kaynaklanıyor olabilir
Ah bir bilsem canım gece yatarken milupa 3 veriyodum gece emziriyodum bikaç haftadır doktor tavsiyesiyle süte başladık ama öyle sade içmiyo içine birazcık nesquik atıyorum çok az ... Sütüm yetmiyomu acaba açmı ondanmı uyumuyo diye sabaha karşı kalkıp mama yapıyorum içiyo ama gene aynı

Kulagı agrıyo olmasın bı saglık ocagına gotur
Kimden duymustum hatırlamıyorum ama kucuk bebegın ayak tırnagı etıne batmıs tabı annede farketmemıs cocuk cok huzursuz sebepsız yere yanı gorunurde bı sorunu yok agzı dılıde yokkı neredının agrıdıgını soylesın sonra doktor farketmıs bunu duydugumda cok uzulmustum
Sanmıyorum canım doktor kontrolümüz yeni geçti kulağında falan bi sorun yok şükür benimki bütün gün neşeli bişeyi yok gece böyle yapıyo allah yatdımcımız olsun çok zor günlerdir gram uyku yok

Back
X