gel de çık işin içinden!!

buzprensesy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2011
205
3
46
Tekirdağ
merhaba arkadaşlar,
etrafımda akıl danısabileceğim bi büyüğüm yok. derdimi genelde arkadaslarımla paylasırım ama hem deneyım sahibi olanlardan hem de yasca benden büyük olanlardan fikir almak istedim.benim sorunum erkek arkadasım ve onunla kurdugumuz evlilik hayalleri.. ancak bu evlilik hayallerimizin önünde cok büyük engeller var. ben bu yıl okulu bitiriyorum ve artık kendı ayaklarım ustunde durup kendı yuvamı kurmak ıstıyorum. erkek arkadasım da bunu cok ıstıyo ama onun halletmesi gereken cok ısleri vr. annesi kendisinden yenı bir ev istiyo. aslında suanda oturdugu ev de kendilerine ait ama evleri eskidiği için yenı bir evde oturmak ıstıyormus. erkek arkadasım ailesi ile birlikte kalmıyo. kıbrısta calısıyo ve maası gayet iyi.ancak parasını biriktirmeyı hiç beceremez ve bu zamana kadar hep kredi kartı borcu yapmıs arkadaslarına borc verır ama gerı ıstemez. dısarı cıktıkları zaman arkadaslarına kesınlıkle hesabı odetmez. hep kendısı öder. hatta arabasını sattı arkadası arabanın parasını vermedi. olsun basımın gözümün sadakası olsun dedi. bi arkadasına 2000 lira borc verdi onun yarısını aldı yarısını alamadı. oysa kendisi sureklı borclarla ugrasıyo arkadasları için kredi cekip borcuna borc eklediği bile oldu.bu yuzden annesine yapacağı eve 3 seneden berı bi turlu baslayamadı.suan evın temelı bıle yok bu sene kesın baslayacagım diyor. ama hiç birikmişi yok. yenıden kredi cekecekmiş. babası yardım edecek ama coğu masrafı kendisi yapacakmıs. ustelık bu evde kendisi kalmayı dusunmuyo.üst katı da ablasına hediye edecekmiş.erkek arkadasım 22 yasında. ve ona bu evi resmen bi görevmiş gibi dayatmışlar. bu yuzden de sevgilm sankı bunu evlatlık göreviymiş gibi göruyo. ve bu yuzden suanda cok sıkıntı cekıyo. bızım ailede ise tam tersi aile cocuklarına ev yapar. anne baba cocuklardn 5 kurus istemez,kendisine yatırım yapsın ısterler. üstelik sevgilimin 20.000 lira borcu var. daha bunu odemesi gerekıyo. okadar calıstıgı halde elde var sıfır. ama ben de artık gelecegımız ıcın bısıler yapmak ıstıyorum. aileler tanıssın söz olsun istiyorum. ama bu kadar borcu varken ne yazıkkı mumkun deıl. ve 3-4yılda da toparlayacak gbi görunmuyo. bana 5 yıl sure ver ben anneme evi yapayım üstümden yuku atayım dıyo.ev yapıncada iş bitmıyo kı daha onun borcları var.bız evlensek o evın borclarını mı odeyecek yoksa bızım evi mi gecındırecek. butun bunlar benı dusunurken bile cok yoruyo. ev ısınden vazgecırsem mi dıyorum. ama sonra ben kötü olmak ıstemıyorum. keske annesıne yapacagı bu evı dusundugu kadar bızım gelecegmız ıcın yatırım yapmayı dsunse. ilerde bu durum bana cok sorun yaratacak biliyorm. en buyuk tesellım ailesi ile kalmayacak olmamız.bazen acaba cok mu bencıl oluyorum dıyorum. sız bu durumu nasıl karsılarsınız. yorumlarınızı beklıyorum. arkadaslarım ana kuzusu ilerde sana bakmaz ailesine para gonderır senın ıhtıyaclarını karsılamaz dıyo bana da boyle olacakmıs gibi gelıyo :2:

Valla sevgilin adeta noel babanın misyonunu üstlenmiş.

Canım bak şimdi, sevgilinle konuşma yapmalisin. Annesine bir an evvel iliskinizi resmiyete dokmek istediğini söylemesi lazim. Söylemek zorunda. Yoksa o bes yıl demiş ya sana? Onun üzerine bir bes de sen koy. ne malum annesinin yine birsey istemeyeceği?

parayı ağaçtan mı topluyor? Aklını basına toplasın. Millet de zaten yolacak adam arıyor. Sevgilin cok iyi niyetli ama ailesi dahil herkes iyi niyetini suistimal etmiş.

Bence sen arka planda durma, dizginleri ele almaya bak. Yazık cocuğa da.

yaa canımmm cok tşk ederım benımle düşüncelerini paylastıgın için. en önemlisi aynı fikirde olmamıza sevındım :) sevgilimin annesi yaza istemeye gidelm dıyo. ama bu cocuga bu kadar borcu varken bu kızı verırler mı dıye hiç düşünmüyo. babası da daha ev yapıcaz kız ıstemeye gitmem ben dıyomus. yanı önce sevgilimi yolacaklar.zatn bu durumdan erkek arkadasım rahatsız değil. bu benım evlatlık görevim dıyo. ama allah askına 22 yasındakı cocuga ınsan bu yuku yükler mi. erkek arkadasım eve bi ay para gondermese babasına baba demeye utanıyomus öyle dedi bana !off offf bu gidişle muradıma eremıcem :S

Rica ederim canım ne demek :)

babanın yaptığına bak. Nasil bir otorite kurduysa artık.

Ailesinin maddi durumu cok mü kötü peki? Yoksa oğlu kazanırken doldurma peşindeler mi?

zor bir durum, sana nasil akil versem bilmiyorum, ben olsam bende galiba bilemezdim ne yapacagimi... nekadardir birliktesiniz, yasinizda henüz daha genc anladigim kadariyla, yani dedigi gibi bi 3-4 yil bekleyebilirsiniz bu arada dahada iyi tanisirsiniz... Ama benimde bildigim kadariyla anne baba cocuklarina ev yapar.. yani bizdede öyle. kendisine biraz fazla yük yapiyor, hem ablasina neden ev hediye edecekmis, elin oglu gelip icinde otursun diyemi? yani ablasini sevebilir ona birseyler hediye edebilir ama ev hediye etmek bence biraz sacma olmus... su an oturduklari evde tamir tadilat vr. yapilabilir, illaki ev yapmasina gerek yok bence, yani en azindan bukadar borcu varken... düsünceleri güzel aslinda ailesine bagli ve onlari düsünüyor ama sürekli borc yaparak biryere varamaz bence...

oh ne ala memleket.canım sevgilin bence bi an önce kendini toparlamalı parayı ona ver buna ver sonra geri isteme.üstüne annene ev yap sıfırdan.bi kere neden o yapıyor onu da anlamış değilim.bu kadar borç harç varken sakın evlenmeyi düşünmeyin bence.çünkü iki gönül bir olunca samanlık seyran olun hikayesi komple yalan. parasız olmuyor.heleki evliliğin ilk dönemleri canım cicim ayları parasız geçmeye başlayınca insanın huzuru olmuoyr. limse beni yanlış anlamasın paragöz bi insan değilim ama buzdolabı parayla doluyor, ilaç parayla alınıyor. al karşına durumunuzu konuşun açık açık ve borçtur evdir bitmeden sakın evlenmeyin.tabiki bu benim fikrim yanlış anlaşılmak istemem.

3 yıldır bırlıkteyz.ve daha 5 yıl beklersek işin tadının kacmasından korkuyorum. sevgilmin ailesinin durumu orta. annesı de babası da calısıyo. zaten ablası da baska bı yerde calısıyo.ama sureklı kredi kartı brcları var ve bunları da erkek arkadasım ustlenmıs durumda. evde tadilat da yapılmayacak annesi kesın olarak yenı bır ev ıstıyomus. tek hayalı buymus. ama bı yandan da yaza ısteye gidelm diyomus. ama hiç dusunmuyo bu kadar borc yapıcak bu cocuk nasıl evlencek ev kurcak dıye. ailesine destek olması onları dusunmesı güzel ama bu kadarı cok fazla gelıyo bana. bizi tamemen ikinci plana atmıs durumda

cok tşk ederm cevabın için. ben her turlu düşünceye acıgım. o yuzden ıstedıgınız yorumu yapabilirsiniz. üstelik size katılıyorum ve anlıyorum kı suan doğru yoldayım.ama artık ben de bunları bi yana atıp bızım için bişeyler yapmak ıstıyorum. 3 yıldır hep bunun hayalını kuruyoduk okul bitince evlenicektik ama ailesi önümüze boyle büyük bi engel koydu. kimse de bu cocuk bu evi nasıl yapıcak demıyo. ama benım sevgilimde suç o herkese para sacarken acaba ben sonra ne yer ne ıcerım diye düşünmüyo.ben buna ıyı nıyet deıl saflık dıyorum

e canim calisiyorlarsa ikiside, yapsinlar yeni saraylarini... bence erkek arkadasinla bir an önce konusmalisin, 3 senedir birliktesiniz, seni yanlis anlamayacaktir... evlilik icin yinede acele etme, ama para biriktirmeye baslasin artik...

peki evi erkek arkadasin yapacak ise, dügünü ve sizin evi kim karsilayacak?? onlarmi? yoksa onudami erkek arkadasin?

canım düğün yapmak yeni bi ev kurmak zaten çok zorken sevgilinin üstüne bu kadar ağır bi yüklenmesine pek anlam veremedim.şimdiki evleri kendilerinin demiştin sanırım onu satma gibi bi planları var mı?

eviliği istiyorum ama beklemenın mantıklı oldugunu düşünüorum ben de. düğün ve ev masraflarına ailem yardım edecek dıyor. ama kendı evlerini bile cocuklarına yaptıran ınsanlar bıze bu konuda yardım edeceklerini hiç zannetmıyorm. bız evlendıgımızde bile erkek arkadasım para gondermeye devam edıcem dıyor. okadr cok parası var kı nereye saçsam diye düşünüyo bizimki..

canım düğün yapmak yeni bi ev kurmak zaten çok zorken sevgilinin üstüne bu kadar ağır bi yüklenmesine pek anlam veremedim.şimdiki evleri kendilerinin demiştin sanırım onu satma gibi bi planları var mı?

hayır canım. suan yasadıkları evı yıkacaklarmış satmak gibi bi planları yok.

evi yıkmak yerine tadilat etmek daha mantıklı gibi ama onların da bir bildiği vardır heralde

ben de tadilat konusunu soylemıstım ama pek sıcak bakmıyolarmış. annesı esyalarım yenı evım eskı dıye laf soyleyıp duruyo. erkek arkadasım benı gormeye gelıyo saklı gizli. ailesi bi seferınde anladı yanıma geldiğini. paralarını kızlarla harcıyosun dıye bır hafta konusmadılar. ustelık ben ailesi ile tanısmıstım. ciddi düşündüğümüzü biliyolar ama bizim görüşmemiz onlara batıyo nedense.

ya ne kadar merakli yeni evde oturmaya. Sanki yeni gelin.
Canim yazdiklarim annesine karsi olan düsüncelerini etkilemesin, sadece anlayamadim ben bu anneyi, yeni evden önce, aslinda herseyden önce HUZUR istemek lazim. oglunu neden böyle bir yükün altina sokuyor, oglunu bu yükle ne kadar huzursuz etdigini acaba düsünemiyormu?
Ne kadar rahat bir aile anlayamadim... Allah sabir versin canim, insAllah erkek arkadasinin gözü acilir da yanlis yaptiginin farkina varir...

yok canım yaa kesınlıkle yanlıs yağtıgını kabul etmıyo. en azından ablanın kredi kartı borclarını sen ödeme para bırıktır dıyorum o benım ablam ona nasıl hayır derım dıyor. boyle bi ınsan işte. bence ailesi de haklı oğulları zaten herseyını vermeye hazır onlar da nekadar koparırsam kardır diyo. benım asıl üzüldüğüm nokta sevgilim ben bu kadar borcun altına girersem nasıl evlencem kendı evımı nasıl yapıcam dıye hiç düşünmüyo. biz kirada otururuz zaten ben bi ev daha yapamam diyo.üstelik 20.000 lira borc daha var. ve ailesi bu borc için hiç yardım etmıyo

erkek arkadaşının yaşı bence flört etmek için uygun ama evlilik yoluna girmek için çoook erken....22 yaş nedir ki senin yaşını bilemem ama 22 yaş ne nişan için ne söz için nede evlilik için çok erken....onun büyümesi lazım..annesinin evi,borç harç teferruat....tabii bana göre....

aynen katılıyorum..

anneside babasida calistiklari halde, kendilerine kredi ile olsada ev alamiyolarsa.
Bu ailede ciddi anlamda hic biri par ile gecinmesini bilmiyor demektir bu.
Luks bir sekilde yasayacagim diye altindan kalkamayacagi kredi karti borclarini
iyi niyetli ogullarina odetmeye calismalari gercekten cok acimasizca.
Hadi calismayan muhtac ailesi olsada anlam versem..
Bence ailesi ilerde evlendiginizde cok huzursuzluk verir maddi anlamda size.
Surekli gozleri sizin paranizda pulunuzda olur.
Daha gecen biri konu acmisti kayipederim altinlarimi istiyo diye.
Allah ayni duruma dusurmesin, ne seni nede bir baskasini.
Lakin senin kayinpederinde ayni potansiyeli gorebiliyorum..

Sevgilinin borcu bitmeden sakin evlenmeye kalkma. Allah korusun borc senin ustune kalir sonra..

canım ben de 22 yasındayım. evlılık ıcın erken bılıyorum ama aileler tanıssın söz yapılsın ıstıyorum. evlilik için erken olsa da ciddi bişeyler dusunmek için erken değil bence. zaten benim okulum da bitiyo bu yı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…