Gelecegim hakkinda bir fikir

Leona34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2018
31
39
38
30
Merhaba herkese, ben 23 yasinda genc bir kizim, uzun zamandir forumu takip ediyorum, birebir iletisime gecmek istedim. Yazacagim konu hakkinda fikir, öneri ve elestirilerinizi merak ediyorum.

Su an Erasmus kapsaminda Avrupanin bir ulkesinde egitim almaktayim, yaklasik 1 yildir buradayim ve bu sure icinde egitimden, insanlarin yasam standartlarina kadar bir cok seye sahit oldum. Tek basima bu macerayi yasamadan once ailesine ve cevresine cok bagli biriydim, simdi kendi ayaklari ustunde durabilen, kendi fikirlerini sunan bir birey haline geldim. Amacim, sosyal ve ekonomik anlamda guclu bir kadin olmak, kendi meslegimi kazanana kadar evlilik hatta iliski dahi dusunmuyorum. Hayalim guzel bir is bulmak ve kendimce gezip, yeni insanlar tanimak, bu surecteki maceralardan birseyler cikartmak/ogrenmek.

Simdi asil mevzu, kendi ulkeme dondukten sonra izleyecegim yol. Bu konu asla siyasi bir amac icermemekte once bunu soylemek isterim, buradaki egitim ve calisma sartlarini gordukten sonra gelecegim icin cok endiselenmeye basladim. İyi derecede Fransizca ve İngilizce biliyorum, Turkiye'ye dondukten sonra sinavlara girip en az C1 seviyesinde belgeler edinmek istiyorum, YDS/ALES'e girmis, deneyimlemis hemcinslerim var mi? CV'm cok zayif, sadece 1 kez 1 holdingte okul vasitasiyla yillar once staj yaptim bu kadar. Firmalarda staj yapmak ve CV'mi doldurmak istiyorum, calisan kadin arkadaslarimdan stajerlik ve alimi hakkinda bilgisi oln var mi? Nelere bakilir ya da belli zamanlarda mi basvuru yapilir? Aisec (Yurtdisinda gonullu calisma) etkinligi vs de olabilir aslinda, yani kisaca benim amacim yurtdisinda bir ise baslayabilmek, yurtdisinda yasayan, iyi/kotu yonlerini deneyimlemis, ya da "senin yasinda olsam sunu sunu yapardim" tarzi onerilerde bulunacak herkesin fikirlerini bekliyorum.

Bölümün nedir? Mühendislikse tiyo verebilirim.
Hangi ülkede yaşamak istiyorsun?
Benim sana tavsiyem yurtdışında iyi bir yerde master yap, çoğu ülkede öğrenciyken yarım gün çalışma hakkın olur o sırada da stajyer olarak/part time çalış.

Bölümün nedir? Mühendislikse tiyo verebilirim.
Hangi ülkede yaşamak istiyorsun?
Benim sana tavsiyem yurtdışında iyi bir yerde master yap, çoğu ülkede öğrenciyken yarım gün çalışma hakkın olur o sırada da stajyer olarak/part time çalış.

Merhaba, icimden sizi gecirmistim, cunku deneyiminiz vardi diye hatirliyorum. Bolumum edebiyat, su an Fransadayim fakat yuksek lisansimi Belcika, Fransa ya da Ispanya diye dusunmustum. Ispanya gercekten cok guzel ve insanlari sıcak kanli, cok begenmistim. Master icin bolum not ortalamasi ve dil belgesi gerekiyormus, onlari halledebilecegimi dusunuyorum ama yurtdisinda is bulup tamamen burada kalmak niyetindeyim, uzun zamandir arastirma yapiyorum, tek sıkıntı calisma iznini alabilmek, bu yuzden Erasmus ve Yuksek Lisans arti saglayabilir demistim ama, bolum olarak kisitliyim yani dil ve edebiyat okumaktayim maalesef ne muhendislik ne tercumanlik...

Bende hukukcu olarak tiyo verim... CVni boş birakma.
Yurtdisinda en önemli etken Pratik bilgi. Ben yanima aldığım stajyerlerin karnelerine bakmiyorum bile... nerde staj yapdigina bakiyorum.
Notlari düşük ama yillarca yani sira çalışmış bir stajer benim gözümde 3-0 önde gider

Panpa İspanya iyi hoş ama Güney Avrupa'da iş yok. İtalya da İspanya da ekonomik olarak göçük.
Lizbon veya Barcelona'da işler var ama onlar da aylık 500-800 euro maaş veriyor max.

İş meselesi için kademeli git.
Önce kapağı at yani masterlık okul bul
Sonra staj bul iş deneyimi edin
Ondan sonra kalıcı iş bul

Masterı iyi bölüm seçersen para eden bir alana yönelebilirsin aslında. Gender studies, mülteci çalışmaları vb toplumsal konular iyi projelerde yer buluyor.

Bende hukukcu olarak tiyo verim... CVni boş birakma.
Yurtdisinda en önemli etken Pratik bilgi. Ben yanima aldığım stajyerlerin karnelerine bakmiyorum bile... nerde staj yapdigina bakiyorum.
Notlari düşük ama yillarca yani sira çalışmış bir stajer benim gözümde 3-0 önde gider

Cok haklisiniz, ise baslama taraftariyim acikcasi, ilk once Turkiye'deki firmalara dil belgelerimi ve Erasmus yaptigima dair belgemi gonderip baslamak istiyorum, bu is icin nasil bir yol izlemeliyim bilmiyorum cunku edebiyat okuyorum (Edebiyat keyfiydi tamamen cunku okumayi seven biriyim) Acaba acik ogretimden uluslararasi lojistik ya da bunun gibi birsey okumam katkı saglayacak midir? Dil belgelerimle bir de AİSEC yapmak istiyorum, belki oraya kabul edilirsem yurtdisinda is bulma imkanim daha kolay olabilir diye dusunuyorum ama bilemiyorum tabii sans birazda.

Panpa İspanya iyi hoş ama Güney Avrupa'da iş yok. İtalya da İspanya da ekonomik olarak göçük.
Lizbon veya Barcelona'da işler var ama onlar da aylık 500-800 euro maaş veriyor max.

İş meselesi için kademeli git.
Önce kapağı at yani masterlık okul bul
Sonra staj bul iş deneyimi edin
Ondan sonra kalıcı iş bul

Masterı iyi bölüm seçersen para eden bir alana yönelebilirsin aslında. Gender studies, mülteci çalışmaları vb toplumsal konular iyi projelerde yer buluyor.

Anliyorum, bilmiyordum, daha iyi arastirma yapmam gerek. Fransa gercekten cok duzenli, cok kuralci bir millet, bilmiyorum burasi da olursa iyi cunku bolumum de Fransizca. O yuzden Fransiz firmalarina basvuru dusunmekteyim.

Anliyorum, bilmiyordum, daha iyi arastirma yapmam gerek. Fransa gercekten cok duzenli, cok kuralci bir millet, bilmiyorum burasi da olursa iyi cunku bolumum de Fransizca. O yuzden Fransiz firmalarina basvuru dusunmekteyim.

O zaman Fransa'ya oyna derim.
Açıköğretim işini bence geç diploması bir işe yaramıyor.
Sosyal hizmetler, uluslararası lojistik, HR, ofis yönetimi gibi masterlara takıl derim. HR çok primli, iş bulursun. En küçük firmada bile HR var.

O zaman Fransa'ya oyna derim.
Açıköğretim işini bence geç diploması bir işe yaramıyor.
Sosyal hizmetler, uluslararası lojistik, HR, ofis yönetimi gibi masterlara takıl derim. HR çok primli, iş bulursun. En küçük firmada bile HR var.

Tamamdir, aklimda olacak, cok sagolun :)

Cok haklisiniz, ise baslama taraftariyim acikcasi, ilk once Turkiye'deki firmalara dil belgelerimi ve Erasmus yaptigima dair belgemi gonderip baslamak istiyorum, bu is icin nasil bir yol izlemeliyim bilmiyorum cunku edebiyat okuyorum (Edebiyat keyfiydi tamamen cunku okumayi seven biriyim) Acaba acik ogretimden uluslararasi lojistik ya da bunun gibi birsey okumam katkı saglayacak midir? Dil belgelerimle bir de AİSEC yapmak istiyorum, belki oraya kabul edilirsem yurtdisinda is bulma imkanim daha kolay olabilir diye dusunuyorum ama bilemiyorum tabii sans birazda.

Edebiyat bölümüyle yurtdışında iş bulman biraz zor gibi geldi bana. Ben almanyadayim ve burda çoğu edebiyat okumuş insan malesef iş bulmakta zorlanıyor.
Lojistik iyi olur supply change management, Lean Management veya Green Logistic son zamanlarda baya yükseldi.
Sen büyük bir firmaya yerleş ve sonra Master veya Bachelor için yurtdışına cikmaya bak.

European Blue Card programi var... ordaki mesleklere sahip insanlar sorunsuz vize aliyor avrupa icin. Belki ilgini çeker

Edebiyat bölümüyle yurtdışında iş bulman biraz zor gibi geldi bana. Ben almanyadayim ve burda çoğu edebiyat okumuş insan malesef iş bulmakta zorlanıyor.
Lojistik iyi olur supply change management, Lean Management veya Green Logistic son zamanlarda baya yükseldi.
Sen büyük bir firmaya yerleş ve sonra Master veya Bachelor için yurtdışına cikmaya bak.

European Blue Card programi var... ordaki mesleklere sahip insanlar sorunsuz vize aliyor avrupa icin. Belki ilgini çeker

Cok cok tesekkur ederim, yani edebiyat bolumuyle universitede hoca olarak kalip yukselmeyi hedeflemistim hep fakat oda zorlasti artik, torpil vs girdi devreye, maalesef haberlerde gordugum hersey beni korkuttu, belkide Fransa'da ogretmenlik yapabilirim dedim ama en az onlarin anadili kadar iyi konusmak mecburiyetindeyim, onun icin de belli muddet buralarda yasamak zorundayim.

Son dediginiz programi ise bilmiyordum, herseyi bir kenara not ettim, elimden geldigince yolumu cizmeye calisicam

Fransizcan iyiyse kanadayi düşün derim.
Avrupanin posasi cikdi. Ben bile yavaş yavaş kacma planlari kuruyorum.

İspanya, italya, portekizde ne iş var ne para...
Oralara bence hic yeltenme.

+++
İşsizlik, mülteci sorunu, yoksulluk derken ABnin de b.ku çıktı

Farkindayim, bir kac gun once tek basima bir gezi plani ayarlayip yola ciktim ama baya yusuf yusuftum :) Yine de kendi ulkemde oldugum kadar korkmuyorum, burada 800 euro ile 4 aydir geciniyorum, ailem asgari ucret ve borc icinde Turkiye'de, bana hic bir yardim dahi yapamadilar, cok uzgunum daha fazla yer gorup seyahat etmek isterdim ama aldiklari para anca yetiyor hatta yetmiyor. Bende acikcasi umitli degilim, korkuyorum, burada 6 yasinda bir cocugun bile sosyal aktivitesi olmasi cok hosuma gidiyor, yasamlarini begendim.

Gercekdende öyle. Kuyruk havada ama kacacak delik ariyorum.
Meslegimden bile tiksindim ve kendimi İT bölümüne sokuşturdum. Yoksa hukukcu olarak kaçsam bile yurtdışında bana ekmek yok :/

Her ulkenin hukugu farkli oldugu icin mi boyle dusunuyorsunuz?

Her ulkenin hukugu farkli oldugu icin mi boyle dusunuyorsunuz?

Vize almak zor
Ben ITdeyim ona rağmen istesem mesela ABD, İsviçre vizesi alamam
ABD vizesi artık imkansız, Avrupa zor hükümetler artık faşist ve göçmen karşıtı politikalar izliyorlar

Hem öyle olduğu icin hemde almayada edilen avukatlık lisansi başka ülkelerde gecerli değil. Turkiyede bile avukatlik yapamam. Danışmanlık olur... ama avutkatlik olmaz

Hakkinizda hayirlisi olsun, Turkiye'de denkligi olmamasi cok kotu, Allah gonlunuze gore versin.

Vize almak zor
Ben ITdeyim ona rağmen istesem mesela ABD, İsviçre vizesi alamam
ABD vizesi artık imkansız, Avrupa zor hükümetler artık faşist ve göçmen karşıtı politikalar izliyorlar

Yasam o kadar zor ki... Ne diyecegimi bilmiyorum

Back
X