Geleceğim vereceğiniz akıla bağlı

sesiley

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2015
60
9
Merhabalar Hanımlar;
Ben Almanyadan psikoloji bölümü birinci sınıfı bırakıp geri dönmek zorunda kaldım. Çünkü babam bir iş kazası geçirdi maddi durumumuz yok o çalışamadığı için. Şimdi dışardan üniversite okumak istiyorum türkiyede. Çünkü bir yandan çalışmak zorundayım aileme yardım etmek için.
Edebiyat öğretmenliği mi, yoksa muhasebe bankacılık ekonomi tarzı bir şey okuyup mali müşavirlik sınavına mı hazırlanmalıyım ? Öğretmenlik okursam evli olduğum halde beni başka ile gönderirler mi kpss nasıl olur. Yardımcı olun lütfen

öğretmenliği hiç düşünme derim bu şartlarda

alım olacağının atanacağının garantisi yok

valla millet çocuğunu yuvasını bırakıp doğuya göreve gidiyo yeterki atanmış olayım diye evli bekar farketmiyo

Merhabalar Hanımlar;
Ben Almanyadan psikoloji bölümü birinci sınıfı bırakıp geri dönmek zorunda kaldım. Çünkü babam bir iş kazası geçirdi maddi durumumuz yok o çalışamadığı için. Şimdi dışardan üniversite okumak istiyorum türkiyede. Çünkü bir yandan çalışmak zorundayım aileme yardım etmek için.
Edebiyat öğretmenliği mi, yoksa muhasebe bankacılık ekonomi tarzı bir şey okuyup mali müşavirlik sınavına mı hazırlanmalıyım ? Öğretmenlik okursam evli olduğum halde beni başka ile gönderirler mi kpss nasıl olur. Yardımcı olun lütfen
canım mali müşavirlik işi uzun ben muhasebeciyim normalde ama devlette memurum en kısa yoldan dışardan okuyacağım diyorsan aöf (açıköğretim)iktisadi ve idari bilimlerden birini ya da adalet meslek yüksek okulunu okumanı tavsiye ederim ..birinde adliyeler çok sık alım yapar şansın daha yüksek olur diğerinde de en kötü ihtimalle gene bir muhasebe yanına girip çalışırken mali müşavirliğe hazırlanırsın ki bunları maddi durumumuz kötü lafına istinaden söylüyorum..

öğretmenliği hiç düşünme derim bu şartlarda

alım olacağının atanacağının garantisi yok

valla millet çocuğunu yuvasını bırakıp doğuya göreve gidiyo yeterki atanmış olayım diye evli bekar farketmiyo
bu ülkedeki atanamayan öğretmenlerin hepsi polis erkek olanları tabiki benim kocam dahil ..eskiden öğretmenlik ne mükemmel bir konumdu dimi ..şimdiye bak bir de

iyi arastirmalisin aöften cok güzel bölümler yok cocuk gelisimi , sosyal hizmet tarzi bölümlerde is bulma avantajin daha fazla
iibf düsünme bile gec..

2 yıllık bankacılık ve sigortacılık oku ya da adalet sonrasında dgs ile geçiş yaparsın adaletten hukuğa bile kolaylık geçiş olabiliyor alternatif çok yani öğretmenliğe bulaşma derim , pdr ya da çocuk gelişimi okumuyorsan bulaşmayacaksın .

Merhabalar Hanımlar;
Benim sana nacizane tavsiyem madem psikoloji bölümünü kazanabilecek kadar zeki bir kızsın dışarıdan üniversite fikrini aklından çıkar. Çalışman gerekiyorsa yine güzel bir bölümün ikinci öğretimini tercih et. Ders saatine kadar çalışıp akşam okuluna gider gelirsin. Şimdi ekonomik olarak yaptığın hesaplar seni ileride zarara uğratacak çünkü. Öğretmenliği aşırı istemiyorsan tercih etme. Mesela ben Tarih öğretmenliğinden yeni mezun oldum. Ve bu ülkede içinde bulunabileceğin en lanet durumdayım. Kpss'yi kazananları mumla arıyoruz devlet resmen atama yapmıyor, harcanıyoruz. Böyle kutsal bir mesleği bile rezil etti bu devlet. Ama eğer olurda doğuya atanmayı başarırsan evlenir eş durumu atamasıyla 1 sene içinde geri dönersin benim yapacağım şey bu olacak.. Açıktan okuyacağın maliye vs. bölümlerinde ekmeğini çok yiyebileceğini düşünmüyorum. Psikoloji gibi bir bölümü şimdi ikinci öğretimden okuyup bir yandan çalışırken belki yıpranırsın ancak ileride ekonomik olarak çok ekmeğini yersin tatlım.

bu ülkedeki atanamayan öğretmenlerin hepsi polis erkek olanları tabiki benim kocam dahil ..eskiden öğretmenlik ne mükemmel bir konumdu dimi ..şimdiye bak bir de

Aynen.Benim babamda Tarih Öğretmeni imiş ama Polis olmak kaçınılmaz olmuş :)))) Yıllar öncede çok farksız değilmiş demekki durum baktığımız zaman. Öğretmenlikten iş çıkmaz.

X