Geleceğimden çok ümitsizim

lianazelko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2017
351
274
53
Bir mülakata girmiştim. Benle beraber giren adaylardan biriyle konuştum. Kendi mülakatımla karşılaştırınca olumsuz olacakmış izlenimini aldım. Uzun süredir işsizim. Bu pozisyon benim idealimdi. Başarılı adaylar arasındayım sıralamada.

Sanki bu girdaptan hiç kurtulamayacakmışım gibi hissediyorum. Farklı alanlarda, farklı poziyonlarda çok iş başvurusu yaptım ama gerçekten hiçbirisi olmadı, çağırıldığım iş görüşmesi de azdır. Ben iş seçmiyorum ama iş veren seçiyor. Açık öğretim okuyorum bir taraftan, bu yıl tekrardan üniversite sınavına girmeyi de düşündüm. Kpss'ye de gireceğim ama motivasyonum pek yok.

Kafamda hep neden hiçbiri olmuyor sorusu var. Tam kazandığımı hayal ediyorum, sonra kendine gel, bugüne kadar hayal ettiklerin olmadı, diyorum. Derdim bu kadar. Koronadan önce bazı sivil toplum kuruluşlarında gönüllüydüm, yani boş, eve kapanmış biri olmak istemedim.

Ben de üniversite mezunuyum
Tam 4 sene başvuru yaptığım her kapıdan geri çevrildim. Ve üstelik 3 senelik de deneyimim vardı.

Umudu kestim artık. Kendime yeni bir yol çizdim.

Instagram üzerinden kendi yaptığım el emeği ürünleri satıyorum. Masa örtüleri tablolar ya da oda takımları satıyorum.

Her zaman bir işim olsun istemiştim. Ama hayat hep en çok istediğimizi esirgiyor bizden.

Bu dünyada neyi çok seversek o bizim imtihanımız oluyor.

Kabullendim ben. Olanda 1 hayır,olmayanda bin hayır arıyorum.

Allah size em güzel kapıları acsin insallah.

Hiiiiiiç öyle düşünme. Umutsuz olma. İnsanlar yıllarca KPSS sınavına giriyor. Yada başka sınavlara, iş mülakatlarina. Bunların hepsi insan hayatında deneyim oluyor 3. Yilimda atandım. Çevremde o kadar insan oldu ki bende dahil olmak üzere biseylerden vazgeçtiğinde olmuyor. İstiyorsan birşeyler başarmak üzerine gitmek zorundasin. Ayrıca mülakat işi çok sıkıntılı. Orda olay sorulan sorulara doğru cevap vermek değil. Oradaki halin, hareketin ve hatta mimiklerin bile önemli. Bunların hepsi sana tecrübe. Vazgeçme lütfen. Bolca dua et. Nasibin yolda seni bekliyordur ☺️

Şöyle düşün kpss için bir yıl deli gibi çalışacağım sonra ömrüm kurtulacak.kendinizi sürekli böyle motive edin.yoksa seneler geçer siz hala ayni yerdesiniz.ben üniv hazırlanırken böyle düşünüyordum o kadar cok soru cozdum ki sınava girmeden once gozumun onunde rakamlar ucusuyordu ve oldu çok şükür .emek olmadan yemek olmuyor.birileri basardiysa siz de onlar gibi insansınız basarirsiniz..

Rabbim'in verdiginde de vermediginde de bir hayir vardir. Umitsiz olmayin. O kapilar aciliyor zanani gelince. Yeterki siz o kapinin arkasinda durmayi bilin. Vazgecmeyin. Dilerim gonlunuzdeki sizin icin hayirli bir isiniz olsun.

ema1 ema1 , yabancı/Türk hocalarımdan referansım var. Eski iş yerlerimden de var ama olmuyor. Yani başkalarına bakıyorum 'dan,dun' konuşan bir tip, yabancı dili doğru düzgün konuşamıyor ama yabancı dilin kullanıldığı bir pozisyonda. Bazen ne günah işlemiş olabilirim diyorum.

Kpss yi kimler kazanıyor biliyormusun.
Gerçekten inanlar,kendine güvenenler ve pes etmeyenler.
Yıllarca girmiştim ama kendime güvenim inancım olmadan çalışarak.Kendime inandığım yıl ise cidden kazanmıştım o sınavı.Ve bambaşka bir hayat sundu bana oda.
Demem o ki önce kendine inan

İnsanlar en çok ne istiyorsa onunla sınanırmş sözüne istinaden 2 gün önce kız kardeşim bana sende iş konusundan imtihan oluyorsun dedi. :)

Çalışmayı çok seviyorum ama her işi yapamıyorum.

Kendimi daima geliştirmek isteyen biriyim yoksa mesleğim ile ilgili iş çok, ekmek parası mühim olan evet ama beni nereye götürür, ne kazandırır? Ya da deneyimimin altında kalarak kendimi köreltmiş olacağım fikri.. O yüzden iş seçmek zorundayım maalesef. Bazen çok istediğimiz firmalar olmuyor diyoruz şartları da iyi, hatta örnek vereyim;

Kurumsal bir firmaya iş görüşmesine gitmiştim, her şey o kadar olumluydu ki, 2 saat sonra bana dönüş yapıldı 2. mülakatı şirket sahibiyle yapmam için, siz de karar verdik dediler açık açık, gün ve saat belirlendi. Söyledikleri gün o saatte orada oldum. Bana beni unuttuklarını, şirket yetkilisinin de o gün erken çıktığını mahcup olduklarını, tekrar bir görüşme organize edeceklerini söylediler. 3 gün bekledim ses yok, en sonunda mail attım, bana başkasına karar verdiklerini söylediler :)

Hayrı, şerri biz bilemeyiz hayır gördüklerimiz aslında şer olabilir.
Öyle düşünmeye başladım ben, ve 1 hafta sonra tekrar ilan verdiklerini gördüm ve hala eleman arıyorlar..:KK53:

Tavsiyem sakın pes etme, hayatta hep bir şeylerin mücadelesi var. Herkesin bir imtihanı var, herkes bir şeylerden sınanıyor, önemli olan imtihanı başarıyla verebilmek.. İnan ve çok dua et, sabret en önemlisi.. Sabrın sonu selamet demişler.. İnşallah bir an önce gönlüne göre bir iş nasip olur..

smuwiLa smuwiLa işsiz olduğunu söyleyince burada pek çok kişi ' iş ayırt etme, bir yere gir' diye tavsiye veriyor ya o nedenle en baştan her yere başvurduğumu söyledim. Yapmadığım tek şey 'ne olur beni alın, para falan istemiyorum' şeklinde dip not düşmek. Gerçekten para önemli değil, kendimi bir şeyle sınırlamadım ama sonuç değişmedi. Ben de bu yıl başka bir yerle görüştüm. Çok acele çağırdılar, taksi parası verdim. 40 dakika konuştuk. Bana patronun henüz Türkiye'de olmadığı 1-2 ay sonra geleceğini, 2.görüşmenin de o zaman olacağını söyledi. Ya madem acil değildi, neden apar topar çağırıyorsun, o kadar taksi parası verdiriyorsun.

İş ayırt etme bir yere gir cümlesini çok doğru bulmuyorum. Şu anda bir özel sektördeyim. İş ayırt etmeyeyim, iş iştir dedim ama iş benim karakterime çok aykırı. Her gün istifayı düşünüyorum işten nefret ederek, gözlerim dola dola gidiyorum. Aynı zamanda da kpss çalışıyorum. Bıktım ben de her şeyden. İnşallah bizler için güzel şeyler olur. Ne diyeyim.

smuwiLa smuwiLa işsiz olduğunu söyleyince burada pek çok kişi ' iş ayırt etme, bir yere gir' diye tavsiye veriyor ya o nedenle en baştan her yere başvurduğumu söyledim. Yapmadığım tek şey 'ne olur beni alın, para falan istemiyorum' şeklinde dip not düşmek. Gerçekten para önemli değil, kendimi bir şeyle sınırlamadım ama sonuç değişmedi. Ben de bu yıl başka bir yerle görüştüm. Çok acele çağırdılar, taksi parası verdim. 40 dakika konuştuk. Bana patronun henüz Türkiye'de olmadığı 1-2 ay sonra geleceğini, 2.görüşmenin de o zaman olacağını söyledi. Ya madem acil değildi, neden apar topar çağırıyorsun, o kadar taksi parası verdiriyorsun.

Benim için de para konusu ikinci plan, iş ayırt etme konusu şöyle, genelde maaş konusunda insanlar iş beğenmiyor. Ya da saatleri fazla geliyor falan, benim iş ayırt etme sebebim çalışmaya iş çok var ama bakıyorum beni geriye götürür, ne bildiğim işleri uygulayacağım bir yer ne de bana artı katacak bir yer o sebepten ayırt ediyorum. Evet maalesef öyle insanlar var. Mesleğin ne bilmiyorum? Nerede yaşıyorsun? bunlarda etken..

Back
X