Geleceğimden çok ümitsizim

İş ayırt etme bir yere gir cümlesini çok doğru bulmuyorum. Şu anda bir özel sektördeyim. İş ayırt etmeyeyim, iş iştir dedim ama iş benim karakterime çok aykırı. Her gün istifayı düşünüyorum işten nefret ederek, gözlerim dola dola gidiyorum. Aynı zamanda da kpss çalışıyorum. Bıktım ben de her şeyden. İnşallah bizler için güzel şeyler olur. Ne diyeyim.

Şuan ben öyleyim kendi işimle alakasız işlere ayırdığım zaman daha çok kendi işimle alakalı iş süreci daha az, mutlu da etmiyor. İşi sevmeden çalışmak çok zor, bu yüzden ayrılacağımı konuştum. Bende iş aramaya başladım bir taraftan, hali hazırda çalışınca işte bulunmuyor bence, iş görüşmesine gitmek için izin gerek, izin almak sıkıntı, herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah.

@ema1, yabancı/Türk hocalarımdan referansım var. Eski iş yerlerimden de var ama olmuyor. Yani başkalarına bakıyorum 'dan,dun' konuşan bir tip, yabancı dili doğru düzgün konuşamıyor ama yabancı dilin kullanıldığı bir pozisyonda. Bazen ne günah işlemiş olabilirim diyorum.

Devlet isiyse torpildir, ozel isse yine torpildir :)

Konuda basvurdugunuz yer ozel mi, devlet mi, pozisyon nasil bir sey, mulakatinizin neden kotu gititini dusunuyorsunuz? Birazcik ayrinti yaparsak daha iyi yardimci olabiliriz bence :KK48:

Ben de üniversite mezunuyum
Tam 4 sene başvuru yaptığım her kapıdan geri çevrildim. Ve üstelik 3 senelik de deneyimim vardı.

Umudu kestim artık. Kendime yeni bir yol çizdim.

Instagram üzerinden kendi yaptığım el emeği ürünleri satıyorum. Masa örtüleri tablolar ya da oda takımları satıyorum.

Her zaman bir işim olsun istemiştim. Ama hayat hep en çok istediğimizi esirgiyor bizden.

Bu dünyada neyi çok seversek o bizim imtihanımız oluyor.

Kabullendim ben. Olanda 1 hayır,olmayanda bin hayır arıyorum.

Allah size em güzel kapıları acsin insallah.
Merhaba instagram adını tekrar yazarmisin rica etsem bulamadim mesajlarda

smuwiLa smuwiLa , iş işteyken bulunur fikrine ben de pek inanamıyorum. eski iş yerinde bir eleman bir firmaya başvurmuş, başvurduğu yer de amirine söylemiş, senin eleman bize geldi diye. Sonra işten çıkarttılar. İnsanlar çok acımasız ya.

Yok o dogru kesinlikle

Bana butun cok super is teklifleri gayet iyi bir isim varken geldi. Linkedin'den kafa avcilari yazdi o sekilde oldu. Yani bu elemanda is var, iyi yerde calisiyor o zaman bunu biz alsak seklinde mantik yuruyor :KK48:

Kurumsal bir firmaya iş görüşmesine gitmiştim, her şey o kadar olumluydu ki, 2 saat sonra bana dönüş yapıldı 2. mülakatı şirket sahibiyle yapmam için, siz de karar verdik dediler açık açık, gün ve saat belirlendi. Söyledikleri gün o saatte orada oldum. Bana beni unuttuklarını, şirket yetkilisinin de o gün erken çıktığını mahcup olduklarını, tekrar bir görüşme organize edeceklerini söylediler. 3 gün bekledim ses yok, en sonunda mail attım, bana başkasına karar verdiklerini söylediler :)

smuwiLa smuwiLa işsiz olduğunu söyleyince burada pek çok kişi ' iş ayırt etme, bir yere gir' diye tavsiye veriyor ya o nedenle en baştan her yere başvurduğumu söyledim. Yapmadığım tek şey 'ne olur beni alın, para falan istemiyorum' şeklinde dip not düşmek. Gerçekten para önemli değil, kendimi bir şeyle sınırlamadım ama sonuç değişmedi. Ben de bu yıl başka bir yerle görüştüm. Çok acele çağırdılar, taksi parası verdim. 40 dakika konuştuk. Bana patronun henüz Türkiye'de olmadığı 1-2 ay sonra geleceğini, 2.görüşmenin de o zaman olacağını söyledi. Ya madem acil değildi, neden apar topar çağırıyorsun, o kadar taksi parası verdiriyorsun.

Su verdiginiz 2 ornek de son derece profesyonellikten uzak ve dangalakca davranislar.

2 numarali ornek beynimi patlatti zaten, konusacak adam burda bile degil neden adayin 2 ayagini 1 pabuca sokuyorsunuz?

1 numarali sirkette zaten calismayin. Adam gibi organizayon yapamiyorlar bile. Sen gercekten profesyonelce ise alim yapmak istiyorsan mulakat yapacak adama haber verirsin uygun gunu sorarsin, takvimine koyarsin o kadar. Bunu bile beceremeyen organizayon eksikliginden sirket mi olur Allah askina?

Liseden sonra çok iş aradım bulamadım sonra baktım böyle olmuyor üniversiteye başladım bitincede bir sene kpss çalışıp atandım çok zordu ama değdi bence en önemli şey motivasyon şuan karamsar dönemlerden geçiyoruz ekonomi de malum. Bence güzel bir bölüme başla o süreçte ya tecrübe edin yada kpss hazırlan. Hayatta hep ikinci üçüncü planların olmak zorunda maalesef

Su verdiginiz 2 ornek de son derece profesyonellikten uzak ve dangalakca davranislar.

2 numarali ornek beynimi patlatti zaten, konusacak adam burda bile degil neden adayin 2 ayagini 1 pabuca sokuyorsunuz?

1 numarali sirkette zaten calismayin. Adam gibi organizayon yapamiyorlar bile. Sen gercekten profesyonelce ise alim yapmak istiyorsan mulakat yapacak adama haber verirsin uygun gunu sorarsin, takvimine koyarsin o kadar. Bunu bile beceremeyen organizayon eksikliginden sirket mi olur Allah askina?

Yok zaten onlar başkasına karar vermişler ve bana mülakat günü verdiklerini unutmuşlar! Ben gittiğimde zaten bir afalladılar. Görüştüğüm kişi işte bende bankadaydım, o sırada çıkmış normalde bu saatlerde gitmezdi, size mahcup olduk, tekrar bir görüşme organize edip size bilgi vereceğim, kusura bakmayın dedi.

Biz başkasına karar verdik demek çok zor değil. 2-3 gün sonra da ben devreye girince ''kusura bakmayın başkası alındı'' yazmışlar. Üzülmedim iyi ki olmamış dedim. Hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaştım. Bugüne kadar görüşmeye gittiğim hiç bir firmada böyle bir şey yaşamadım. Profesyonel değiller ayrı bir de ayak üstü yalan söylüyorlar.

Hala eleman arayışında olması da cabası, 1 uygun değildi 2-3-4 kaç ay geçti hep mi karşı taraf sorunlu? İyi ki olmamış diyorum..

Ben geçen yıl bir iş bulmuştum. Daha doğrusu arkadaşım çalıştığı şirkete beni önermiş. Şirket yurtdışında. Çalışma iznimin olmadığını arkadaşım da ben de söyledik. 3 görüşme yaptık. 3.görüşme sonunda çalışma izni olan bir adayı arıyoruz dediler, ilanı da değiştirdiler. Muhtemelen yine kimseyi bulamadılar ilan hala aktif.

Bir başka iş görüşmemde de yönetim kurulu başkanıyla görüştüm, hayırlı olsun dedi allahın kırosu. Sonra mail geldi ' alım durduruldu' diye, sonra tekrar aradılar hahaha. İnsan böylelerinin eline düştükçe hayata lanet ediyor gerçekten.

smuwiLa smuwiLa , iş işteyken bulunur fikrine ben de pek inanamıyorum. eski iş yerinde bir eleman bir firmaya başvurmuş, başvurduğu yer de amirine söylemiş, senin eleman bize geldi diye. Sonra işten çıkarttılar. İnsanlar çok acımasız ya.

O iki firmanın mutlaka ticareti vardır ya da rakip firmalardır. Eleman uygunsa bile etik bulmazlar genelde böyle bir şeyi ve bu yüzden kabul etmezler. Yoksa şuana kadar hiç kimse çalışıyor muyum diye kontrol etmedi. Çalışıp çalışmadığım soruluyor sadece.

İş işteyken bence de bulunmaz. Bu lafı bence boş kalınmaması açısından söylüyorlar. Hali hazırda çalışıyorken hani rahatça iş arayabilirsin, işsizde kalmamış olursun diye. Ama bana göre iş görüşmesine gitmesi sorun, o pozisyonda tek çalışan kişiysen zaten onların da birini bulması, işini devir etmen gerekir. Bir de işletmeler hazır da, çalışmayan olmasını ne zaman istersek başlayabilir düşüncesinden dolayı avantaj olarak görüyorlar.

Son düzenleme:
Elbet bir gün idealimizdeki mesleğimizi yapacağız. En kısa sürede olması için dua ediyorum ben de. Kendi mesleğinin yapıldığı bir yerde kendi mesleğini yapmadan asgari ücretle çalıştım. Psikolojik olarak yıkıntıları oldu ama bir taraftan ileride kendi işimi yaparken her açıdan görebilmeyi sağladı.
Bazen çok zorlu yollardan geçiyoruz ama geçecek. Bu arada ben de 2. üniversiteyi okuyorum bu sene bitecek inşallah. Ama kpss olur mu bilmiyorum tek istediğim olsun ve konfor seviyemiz yükselsin.

Back
X