- 16 Eylül 2014
- 36
- 3
- 13
- Konu Sahibi choromo123
-
Geleceğim ile ilgili endişelerim var daha fazla ne kadar kendimi geliştirebilirim neler yapabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim.Biraz kendimden bahsedeyim.
Özel bir üniversite de %100 burslu İngilizce iktisat okuyorum.2.sınıfa geçtim bu yıl.Not ortalamam 4 uzerinden 3,4 .İngilizcem bir reklam şirketine çeviri yapmak için alınacak kadar iyi.(Ama işe okul sebebi yüzünden girmedim o ayrı)İngilizce için Yurt dışına yaz kampı ve dil kursuna gittim orda da kendimi test etme şansım oldu.Çince ve almanca 1 sene eğitim gordum ama beceremedim, birinde liseye diğerinde üniversiteye hazırlanıyordum kendimi veremedim tamamen.Şimdi ispanyolca kursuna gidiyorum 6 aydır gayet güzel gidiyor.Erasmus için de İspanyayı düşünüyorum zaten orada da geliştirme fırsatı olur .Okul dışında hobi olarak resim konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.Herkes yeteneğimin olduğunu söylüyor ama daha elle tutulur şeyler ortaya koyabilmiş değilim.Daha önce kursa gittim ama yarım bıraktım maalesef.Ama tekrardanbaşlayacağım.Belki bununda cv'ime bir katkısı olur diye düşündüm çunku böyle şeylere de dikkat ediyorlarmış.Yazı yazmayı seviyorum.Aktif bir şekilde kullanmasam da bir blogum var.
Bu yaz tek başıma yurt dışı gönüllü projelerine katılmayı düşünüyorum Aklımda bir iki proje var,bunun içinde istiyorum bu yurtdışı gönüllü çalışma kampını.Hem kendimi geliştiririm hem de olur da aklımda olan projeye destek için vakıflara başvurduğumda elimde somut deneyimler olması lazım ki ikna edebileyim insanları. Yurt dışına çıkmak için de para biriktirmem gerekiyor. İspanyolca kursum biter bitmez part-time çalışmaya başlayacğm bu da ayrı bir soru işareti bende.Part-time hep 4 gün istiyorlar.ben ne ara ders çalışıp okula gideceğim bilmiyorm.Ama çalışmam da şart, ailemden para almak istemiyorumKi benim hayallerim ve hedeflerim onların boyunu aşıyor.Saatlik ucret uygulayan yerler var mıdır ? 2 ya da 3 gün, hafta da 20-25 saat çalıştırabilecek mesela ?Çunku bir yere görüşmeye gittim 4 gün şartı koştular.
Çok girişken bir insan değilim.Daha çok geri planda olmak göz onunde olmamak hoşuma gidiyor.
Okulda aynı bölümdeki insanlara bakıyorum.Nerdeyse çoğu ya aile şirketi var ya da tanıdıklarla staj yapmaya başladılar.Benim öyle bir imkanım yok.Tanıdıklarla bir yerlere girebilecek bir çevrem yok yani.Bu da beni endişelendiriyor.Bu kadar çabalayıp ya hakettiğim staj,iş elimden kayıp giderse diye düşünmüyor değilim.
Bana tavsiye edebileceğiniz bir nokta var mıdır ? Bu yollardan geçenler ya da iktisat okuyan, mezun olanlar fikir verirlerse sevinirim.Finans sektörunde çalışanlar ,çalıştığınız şirketlerde staj programları ve universite ogrencilerine (deneyimsiz)bakış açıları nasıl?Okuduğum okulda staj zorunluluğu yok ve okul sigortayı karşılamıyor.Boyle bir durumda ben staja alınır mıyım?
Özellikle ekonomi finans alanında bana önerebileceğiniz film,kitap,dergi olursa ayrı bir mutlu olurum
baya uzun oldu sanırım
sağolunOzel sektorde calisacaksan mecburen girisken olacaksin
Ben zamaninda yaptigimda cok kotu bir tepki gormedim
Zaten bu ozelliklerle ozel sektorde calismalisin mezuniyete yakin toefl gre gmat herseyi sirala arkadasim
Meb in yurtdisina mastera gonderdigi kisilerden olabilirsin dondugunde iki sene devlette calisir sonra ozel sektore gecebilirsin
Kisa olarak bu kadar yazabildim
aaa valla bu özel ders süper fikir.Ama şahsen ben kardeşime bakıyorum.Onların ortaokulda işledikleri konular ve yöntemler farklı.Anlatmaya çalışımca anlamıyor.Ama yine de denemek lazım belki lise öğrencileriyle daha iyi olur.Benim anlatma kabiliyetim sıfır.Anlatmaya çalışınca insanlar anlamıyorlar.Bir kere ingilizce dersi verdim.Notları yükseldi ama garantisi yok bunun.Sonuç olarak öğretmen değilim ben yetenek işi buBen farkli bir sektordenim ne yazik ki, ekonomiyle bir alakam yok. Ama genel konusmak isterim:
Yazlari para almadan da olsa staj yap derim. Buyuk kurumsal firmalara yonelebilirsin ,bankalara basvurabilirsin diye dusunuyorum. Her yere basvur yine de kuzum, sans nerden doner bilemezsin.
Yurtdisinda staj bence super bir fikir, muhendisler icin AISEC var, benzer bir sey senin sektorune de var mi? Arastirirsan bence bulabilirsin.
Para biriktirmek isine gelince, ozel ders vermeye ne dersin sekerim? Ozeldersverilir.net e uyeydim ben, iyi dersler cikiyor tavsiye ederim :) Oteki turlu bence dert, cok zaman goturucu, ders calisman gerekirken enerjin bos yere tukenmesin.
Basarilar dilerim sekerim :)
ben herşeyden biraz biraz değil lafına katışmıyorum.Bu tektipleşme yuzunden ulke olarak eğitimde buyuk sıkıntılar yaşıyoruz bence.Kendimizi birşeye çok odaklayıp diğer şeylerden soyutluyoruz.Bu hem yaptığımız işi sıkıcılaştırıyor hem de robot haline geliyoruz resmen.alanına yönelik sertifikalar topla.. alanını ve ilerde yapacağın işe yönelik düşün hep..
herşeyden biraz biraz değil bir şeyde uzman aranır ülkemizde..
mutlaka staj yap. olmazsa olmaz.. git yalvar ama bul yap..
çekingen olmak bu niteliklerini arka plana atabilir bence girişken olmalısın..
finans sektörü bunu özellikle ister..
kişisel becerilerin ancak bunu anlayacak buna önem verecek büyük firmaların İKlarında söz konusu edilir.. ortalama şirketler sadece mezun olduğun bölüme ve istediğin maaşa bakar..
şimdiden çok evhamlanma çünkü öğrencilikteki başarı maalesef iş hayatında taktir göremeyebilir.. elinden geleni yap.. gerisi şans biraz da..
aa neden kiİŞTAHINDAN KORKTUM
:)
aaa valla bu özel ders süper fikir.Ama şahsen ben kardeşime bakıyorum.Onların ortaokulda işledikleri konular ve yöntemler farklı.Anlatmaya çalışımca anlamıyor.Ama yine de denemek lazım belki lise öğrencileriyle daha iyi olur.Benim anlatma kabiliyetim sıfır.Anlatmaya çalışınca insanlar anlamıyorlar.Bir kere ingilizce dersi verdim.Notları yükseldi ama garantisi yok bunun.Sonuç olarak öğretmen değilim ben yetenek işi bu
ben herşeyden biraz biraz değil lafına katışmıyorum.Bu tektipleşme yuzunden ulke olarak eğitimde buyuk sıkıntılar yaşıyoruz bence.Kendimizi birşeye çok odaklayıp diğer şeylerden soyutluyoruz.Bu hem yaptığımız işi sıkıcılaştırıyor hem de robot haline geliyoruz resmen.
çinceye tekrardan dönmem için herşeyi bir kenara atıp sadece ona odaklanmam lazım çunku çok zorBen ortaokula veriyordum, gayet de keyif aliyordum ama sen de haklisin tabi sekerim.
Bu arada Cince bilen insanlar cok araniyor, hazir yazmisken aklima geldi soyleyeyim dedim :) Almanca da cok karli, hem ozel sektorde, Almanya'da guzel yukseklisans burslari ve imkanlari var. DHL, Deutsche Bank gibi kurumlar ekonomi mezunlari istihdam ediyor.
Valla açıkçası insanlar bu şekilde düşünüp o kalıplara girmeye devam ettikçe bu ülke bu şekilde olmaya devam eder.Olurda iş bulamazsam hazır staja gitmişken yurtdışına yerleşirim.Zaten Türkiye nin acı gerçeği "BEYİN GÖÇÜ"canım ben "doğru" olanı değil pratikte türkiyede işe alımda karşılaşacağın durumu söyledim..
maalesef böyle..
ben uzun yıllardır "her alandan anlayan" birey yetiştiren belki bu zihniyette olan ülkemizdeki tek devlet üni. okudum.. bence de ideal olan o ama sistem şu an böyle işlemiyor.. sen de bu sistemde iş arayacaksın maalesef..
ben herşeyden biraz biraz değil lafına katışmıyorum.Bu tektipleşme yuzunden ulke olarak eğitimde buyuk sıkıntılar yaşıyoruz bence.Kendimizi birşeye çok odaklayıp diğer şeylerden soyutluyoruz.Bu hem yaptığımız işi sıkıcılaştırıyor hem de robot haline geliyoruz resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?