geleceğimden vazgeçmeli miyim??

burcuu99

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2012
466
68
73
Gaziantep
Arkdaşlar benim uzun süren bir ilişkim var. Ama şu sıralar çok kötüyüz hatta ayrılmanın eşiğindeyiz.Bitirse bu sebep yüzünden bitecek.Şimdi konuya geliyorum.
Erkek arkdaşım benim Amerika'da ama bi kaç seneye kadr dönecek.buraya bağlantılarını sağlıyor şu anda .Ama bizim şöyle bir problemimiz var. erkek arkdaşım karısının çalışmasını istemeyen biri malesef.Bende aksine çalışmak çabalamak isteyen biriyim. Kpssye hazırlanıyorum. Allah izin verirde atanırsam bana işini bırak dön yanıma gel diyor.(Benim atanacağım yerler biraz uzak kadro sıkıntısı var.Aynı şehir olmayacak büyük ihtimal.) Bende okadr çaba sarfetmişim eşek gibi çalışmışım atanırsam niye bırakim gül gibi mesleğimi diyorum. Ki atanamayabilirmde yani hiçbişey kesin değil sadece varsayım bu.Ben yapamam bu kadr uzak kalmışken eğer işini bırakmazsan bu iş olmaz diyip duruyor.Ben de bana böle seçenek sunmaya hakkın yok senin diye birbirimize girdik işte.
Ben napmalıyım arkdaşlar ya bir yol gösterin bana!
y

Merhaba,kızım.
Yıllar önce ben de aynı duruma maruz kaldım. Nişanlımı çok sevdiğimden ve de geleceğimi aileme adayacagımdan dolayı,ve elbette eşimin ailesi için çabalayacağını göz önüne aldığım için,üniversite okulumu dondurdum bir süreliğine. Çocuklar doğduktan sonra devam ettim. Çalışmama gerek kalmadı,çünkü mantığımı kullandım. Eşim maddi konuda temin ettiği için,başkalarına vereceğim edebiyat derslerini çocuklarıma verdim. Ablan olarak,önce aile derim.

Beni isteklerimden ve hayallerimden kısıtlayan adamı sorgularım önce.

Illa devlette calismak zorunda degilsin baglanti vs kurduguna gore firma acacak biri gibi duruyo sen de esine destek olursun islerinde kamuda calismak cok cici bi kariyer degil

tabiki bu bir varsayik zaten kadro yok cok yuksek almam lazim ama bu kadr kesin knusmasi beni mafediyor

Ayni problemi suan bende yasiyorum. 4 seneye girecek bir iliskim var ve erkek arkadasimda ayni seyi istiyor. benim atanma gibi bir problemimde yok. kamuda özelde her sekilde calisabilecegim bir bolum okuyorum. Ve hayalimi okuyorum. Ayni zamamda aileminde beklentileri hayalleri var. bu.konuyu konusmuyoruz simdilik. ya o vazgececek kararindan ya ben.. Benim vazgecme gini bir niyetim yok acikcasi. bakalim hayirlisi diyorum. Allah sanada en guzel cikis yolunu buldurur insallah

tabiki bu bir varsayik zaten kadro yok cok yuksek almam lazim ama bu kadr kesin knusmasi beni mafediyor

Eğer niyeti ciddiyse,geleceginiz konusunda,bu konuyu da oturup ciddi konuşun. Kavga gürültüye gerek yok. Konuşarak,gelecegini garantiye alacak şekilde hallede bilirsiniz bu konuda.
Her şey karşılıklıdır elbette.

tabiki de isin olsun. ayaklarinin uzerunde dur. yoksa kocanin agzina bakip para ver diye beklersin. yonetilirsin. kendine guvenin kalmaz. once aileymis birak ya. elin oglu ne zaman oncelik oldu.

tabiki de isin olsun. ayaklarinin uzerunde dur. yoksa kocanin agzina bakip para ver diye beklersin. yonetilirsin. kendine guvenin kalmaz. once aileymis birak ya. elin oglu ne zaman oncelik oldu.

En başından eğer sevdiğin şahısı elin oğlu olarak görüyorsan,hiç ciddi ilişkiye girme dermişim.

Bakın kızlar,hepiniz genc kızlarsınız. Sizlere öğüt vermek haddime düşmez,ama tecrübe konusunda hepinizden tecrübeliyim bu konularda. Benim de sözlü bir kızım var. Onun da erkek arkadaşı karşıdır gelecek eşinin çalışmasına,lakşn kızım yabancı özel okullarda okuyan,çok becerikli,belki de geleceğin yetenekli mimarlarından olacaktır inşallah. Biz ailecek oturup konuştuk bu meseleyi. Elbette seven erkek kadınını kıskanır ve sahip çıkacaktır,aksi taktirde bu ilişkide bir eksiklik olduğunu akıllı her bir insan anlar.
Önce sen adım atacaksın,erkeğin senin verdiğin kurbanlar karşısında sana olan değeri artacaktır. Ve Allah kerimdir,ay çok yıl çok,kadınının çalışmasını kendisi isteyecektir,buna emin olun. Çünkü kadınının ona verdiği değeri değerlendirecektir.

Son düzenleme:
Erkekler ne kadar bunu sahiplenmek olarak görseler de bu kısıtlamadan ve bencillikten başka birşey değil. Bu hayatta hiç birşeyin garantisi yok öncelikle kendini düşünmelisin.

inanın sizin karşınıza sizin değerinizi, kıymetinizi bilen biri çıkmış eşiniz ne mutlu ki hayatınızda mutlusunuz Allahım ömür boyuda mutlu etsin.
fakat her erkek sizin eşiniz gibi olmuyor, seviyorum diyor siz sevdiğiniz adamı mutlu etmek adına herşeyi göze alıyorsunuz bir gün geriye baktığınızda ne görüyorsunuz kaybolup giden yıllarınız, hayalleriniz emekleriniz size kalan kocaman bir sıfır...

bence her kadın ekonomik özgürlüğünü elde etmeli, kendi ayakları üzerinde durmasını bilmeli hayat bu ileride insanın başına neler geleceğini hiç birimiz bilemeyiz...

bence ayaklarının ustunde durmalısın butun dunyan erkek arkadasn olmamalı hıc birseyın garantısı yok. allah korusun ılerde senı bıraksa allah gostermesn tek basına işssiz sekılde kalırsın.. once ısını elıne al .. sen ona nasıl saygı gosterıyorsan senı seven sanada saygı gosterır sana ve ısıne .. ondan iş olmadan sakın yanii.. gerekırse trip at konusma. bu ne bencıllık yahu :/

Haklısınız bu konuda. Dikkat ederseniz yukarıdaki mesajımda bu konuyu kavgalı gürültülü halletmek yerine,oturup medeni insanlar gibi konuşarak halletmek gerekir dedim. Bakın,adam Amerika'da okuyor diyor,Türkiye'de iş bağlarını kurmaya çalışıyor...bu ne anlama geliyor?adam gayet başarılı ve akıllı insan. Bence bu insanla konuşarak
her şeyi halletmek olur.
Ikinci durum,hanım kızımız kamuda çalışacakmış,aldığı ücreti göz önüne alırsak,boşuna vakit kaybı...
Okumasın demiyorum,bakın ben de kızımı okutuyorum,gelecegini garantiye alıyorum,ama yapacağı iş onun aile hayatını zedelememelidir. Aksi taktirde ben de bir Veli olarak karşı çıkarım. Aile kurmak kolay değil,korumak ise daha zordur.
Kadının çalıştığı ortam ve maaşı onu ve kocasını memnun edecekse,buyursun çalışsın. Yoksa boş boş işe gideyim diye gül gibi ailesini dağıtan kadından aile koruyucusu olmaz. Bu benim şahsi düşüncem.

Son düzenleme:

Pisman biri olarak yaziyorum sana. Bende okulumu hayallerimi birakip almanyaya geldim evlendim. Burda devam ederim okurum dedim. Ama istedigim hic bisey olmadi malesef. Kocami cok seviyorum ama Bosanmanin esigindeyiz. Elim kolum bagli. Bebegimde var nasil para kazanir nasil bebegime bakarim. Ailem herseyimi karsiylayamaz onlari buna mecbur edemem diye cok dusunuyorum ben ce herseyin en kotusunu dusun. Ilk once kariyer sonra es derim ben. Tabi herkes ayni olmak zorunda degil. Ama su varsayim mi dusun ya olmazsa ben naparim. Eger baska seceneklerin varsa o zaman farkli
...

işinden vazgecme canm. Erkek mılletıne guven olmaz... Yarın bir gun ortada oyle pat dıye kalırsın. Benim de tayinim cıktıgında erkek arkadasım burun kırın etti ama tabı ki dinlemedım. sonra ne mı oldu 5-6 ay gelıp gıttık o sure zarfında hep benı sucladı her tartısmada ben bırakıp gitmişim de ondan boyle mesafe gırmıs tartısıyomusuz. En sonunda bitti işte... Bugun o yok ama cok sukur işim var .Karıyerım var....

cok tsk ederim fikirlerni veren herkese yanlis dusunmedigimi bir kere daha anladim.ertelemek istemiyorm buraya kadr gelmisken okul hayatimi geride birakmayi hic istemiyorm.

cok tsk ederim fikirlerni veren herkese yanlis dusunmedigimi bir kere daha anladim.ertelemek istemiyorm buraya kadr gelmisken okul hayatimi geride birakmayi hic istemiyorm.

Canm bence de en önemli mesele bu kadar keskin konuşması insanı tahrik ediyor, düzgünce dese ki gerekirse özelde çalış ya da senin atanacağın yerde ben iş kurmaya çalışayım, gerekmezse de çalışmasan da olur ilerde.. ama bu şekilde net konuşunca bence de yanlış seçim yaparsın kpss yi bırakırsan. Yani bir ilişki bu kadar basit bitebiliyorsa sen neden onun için fedakarlık yapasın. Dediğim gibi ben de çok fedakarlıklar yapıyorum nişanlım için, hatta yüksek ihtimal yaşadığım şehirden ayrılıp onun yanına yerleşeceğim ama bana deseydi ki ya gelirsin ya olmaz, o farklı olurdu.. bana hep dedi ki bakalım neresi bizim için güzel olursa, gerekirse ben gelirim, gerekirse başka şehre gideriz ama o işi gereği sabit çalışması gereken biri ve ben de her ilde iş bulabilcek bir pozisyondayım o yüzden neden ikimiz için uğraşmayayım ki..
Sen de uğraş, ama öncelikle bunun yanlış olduğunu ona düzgünce anlat, bu şekilde konuşmaya devam ederse kesinlikle işini seç, kendi ayakların üzerinde dur önce Başarılar arkadaşım

cok.tesekkur ederm Allah razi olsun konusmayi planliyorm evet hayirlisi olsun sizede mutluluklar dilerm

sakııııınn haa geleceginden vazgeçmek gibi bi hata yapma sakın eger senin mutlulugunla mutlu olmayacaksa bi adam yol ver gitsiin senin önüne geçen adama gölge etme bence ...çünkü bende yaşadım çalışma dedi okuma ünv dedi çok kavga gürültü oldu dedim ben istiorum yarın birgün ayrılsan başına bişi gelse ortda kalsan nolur??bu yüzden eger seviosan yanımda ol beni yoksa olabileceklerden sorumlu diilim dediim...anladı ne kadar üzüldümü ne kadar istedimi ve karşımda diil yanımda olmaya karar verdi umarım ölede de dewam eder...bunları yaşayan biri olarak derim ki hayatının yanlışı olur eger hayalini gerçekleştirmessen konuş ikna etmeye çalış eger olmazsada bırak su akar yolunu bulur....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…