Neden bilmiyorum, düzelebileceğinizi düşünüyorum. Erkekler söz konusu; iş ve maddiyat olduğunda bukalemun gibi oluyorlar. Narşist kişiliklerin altında da; mutlaka bir eksiklik vardır zaten.
Çoğunlukla da bunlar; cinsel ve maddi problemlerdir. Erken boşalma, iktidarsızlık, maddi yetememe, yoksulluk, vücut engeli vs vs gibi..
Kişi bunu kapatmak adına; o kadar çirkinleşir ve bencilleşir ki.. Çünkü başka türlü hırsını alamaz ve kendini kanıtlayamaz. Sizi ezmesi ve hakaret boyutunda laflar etmesi de bundan kaynaklı. Bu rahatsızlığı kabul etmediği için tedaviyi de eleştirileri de kabul etmez zaten..
Haliyle sizde sivri dilli olunca; daha da artıyor bu sorun.
En az sizin kadar o da yoruluyordur bu durumdan, emin olun..
Yanlış anlamayın; eşiniz haklı demiyorum sadece hasta olarak kabul ettiğim için objektif yaklaşıyorum.
Sanki hiç sakin, stressiz ve sessiz bir ortam da oluşmamış gibi. Biraz çok düşünmek ve eleştirmek yerine, akışına bıraksanız..
Zaten boşanma kararınız için uygun koşulların oluşmasını bekleyeceğim diyorsunuz.. Bu süreçte daha sakin olun..
Ne anlatmak istediğinizi harfiyen algıladım.
Elbette eş kişisinin haklı ya da şöyle belirteyim, benim topyekün haksız olduğum ve inatla devam ettirdiğim huy ve tutumlarım var bu evlilikte.
Onu savunacak olsanız bile saygı duyarım, o ayrı bir durum, beni maddi çıkarla etiketlemediğiniz sürece.
Ama narsizm ile örülü karakteri güzel özetlemiş ve bunun dayandığı sebepleri bahsetmişsiniz.
İkisi de mevcut bu evlilikte.
Tedavisi var mı bilmiyorum, birkaç üye link, yaşayan örnekler ve kitap önerisinde bulundu.
Mune ise birebir şahit olduğu bir evliliği nokta atışıyla beni vurdu.
Yine böyle bir eşe sahip birkaç üye, nasıl kurtulduklarını ve bunun düzelemez bir durum olduğunu anlattı.
Bana göre değil ama, tuhaf olan bu süreçte ben düzeltmek istemiyorum.
Evliliği de ilişkimizi de.
Bunun altında yatan sebepler, muhakkak ciddi sorunlardır, çocuklara çok adapte olup kendimi anneyle sınırlayıp, eş sıfatını terketmek buna örnek mesela.
Ama nerede terkettim, onun bu ruh hastalığıyla bağlantılı olarak mı başladı bendeki kopukluk, kestiremiyorum.