Ankara merkezde bulunan Yıldırım Beyazıt Kız, Milli Piyango ve Cumhuriyet öğrenci evleri kız öğrencilere; Yıldırım Beyazıt Erkek ve Vehbi Koç Öğrenci Evi erkek öğrencilere hizmet vermektedir. Keçiören Öğrenci Evi A Blokta Yükseköğretim Yasası’nın 35. maddesi kapsamında diğer üniversitelerden Üniversitemize gelen araştırma görevlileri ile yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, B Blokta ise kız lisans öğrencilerine hizmet verilmektedir.
Keçiören Öğrenci Evi A Blokta 52 öğrenciye, B Blokta ise 45 öğrenciye barınma olanağı sağlanmaktadır.
Üniversitemiz Vehbi Koç Erkek Öğrenci Evi’nde başarı düzeylerine göre seçilmiş, çoğunluğu son sınıf öğrencisi olmak üzere 200 kişi barınmaktadır. Bu öğrencilerin yüzde 20’sinden ücret alınmamaktadır. Vehbi Koç Öğrenci Evi’nde tek kişilik ve iki kişilik odalar bulunmaktadır. Dışkapı Yerleşkesi’ndeki Yıldırım Beyazıt Erkek Öğrenci Evi 178 kişilik kapasiteye sahiptir. Yıldırım Beyazıt Erkek Öğrenci Evi’nde üç, dört ve altı kişilik odalar yer almaktadır.
Üniversitemizin Cebeci Yerleşkesi’ndeki Ankara Üniversitesi Milli Piyango Öğrenci Evi’nde 336, Dikimevi Yerleşkesi’ndeki Cumhuriyet Öğrenci Evi’nde 172 ve Dışkapı Yerleşkesi’ndeki Yıldırım Beyazıt Kız Öğrenci Evi’nde ise 178 kız öğrenciye barınma olanağı sağlanmaktadır.
Beypazarı Fahriye Özaka Öğrenci Evi 100 kız öğrenciye barınma olanağı sağlamaktadır. Öğrenci evlerinde öğrencilerin barınmaları yanında diğer tüm ihtiyaçlarının giderilmesine özen gösterilmektedir. Öğrenci evlerimizde genel olarak çalışma odaları, giysi dolapları, kütüphane, bilgisayar odası, fitness salonları ve kablosuz (wireless) internet bulunmakta olup, öğrenci evi odalarında ise genel olarak buzdolabı, televizyon, telefon, ayakkabılık mevcuttur.
Tatil dönemlerinde öğrenci evlerinde kalmak isteyen öğrenciler bütünleme, staj ve yaz okulu gibi eğitim amaçlı gerekçelerini Fakülte ve Yüksekokullarından belgeleyerek, dil vb. eğitimler için kalmak isteyen öğrenciler ise eğitim alacakları kurumlardan belge getirerek öğrenci evlerinde kalabilirler. Öğrencilerin, öğrenci evi kurallarına uymaları esastır.