Geleceğin Anne Adaylari Kulübü

benden sonra yine ben geldim.kimse girmemiş.
neyse benimde çok vaktim yok ama bir iki bişeyler yazmadan kaçmam :)

ya bunlarla hayat gerçekten çok yorucuymuş.şimdiden başladım ben yorulmaya.daha 3. günden...
o kadar çok vakit alıyorlar ki,birinin karnını doyurup altını değiştirip gazını alıp diğerine geçiyorum.diğerine de aynı işlemleri yapıp yatırana kadar öbürünün tekrar beslenme saati geliyo.yani anlatırken bsit olduğuna bakmayın birisi için bu işlemler en az yarım saat sürüyo.zate beslenmeleri 20 dakkayı buluyo.aheste aheste dinelene dinlene...

hastaneden geldiklerinden beri annem bende kalıyodu.allahtan reesmi tatile denk geldi.ama pazartesinden sonra ennem de işe başlıyo.bakalım noolcak.tek başına idare etmenin mümkünatı yok gibi görünüyo...

bu arada bugün bizi biraz üzdüler.
kontrolleri vardı.doktorlarına gittik.ikisinde de sarılık başlamış.bi tanesinde biraz yüksek.ışık tedavisi için küveze yatırmak istedi.biz hemen yatırmadık.devletin aciline götürdük.ordaki de yatmasına gerek olmadığını ama pazartesi tekrar kontrol edilmesini istedi.şimdilik evdeyiz.yine ayrılcaz diye o kadar korktum ki.

yani hastanede kalması yine o kadar kötü değil de beslenme olayı hastanedeyken çok zor oluyor.iki saatte bir orya gidip emzirmek.ya da sürekli oraya sü taşımak.zaten benim durumum belli.dinlenemedim bile doğru düzgün.bugün 3 hastaneye gittik.artık kendimi de unuttum.dikişlerim hala toparlanmadı ama bunlara zülürken ,dikişlerin acısını bile hissetmiyorum

ayrıca bitanesinde de üfürüm çıktı.eko istedi doktor.ona da canım sıkıldı.doğmadan önce zaten onda bi delik gözükmüştü usg de.yazmıştım buraya da.ama sonraki hiçbir doktor görememişti.hatta prof bile yok öle bişey demişti.şimdi üfürüm çıkınca doktor o deliğe bağladı.ekodan sonra belli olacak durumun ciddiyeti.yani küçükse önemli değilmiş.ki bugünki doktor da küçük olduğunu tahmin ettiğini söyledi.inşallah öyledir.

işte böyle arkadaşlarım.tüm üzütülerine ,sıkıntılarına,yoruculuklarına rağmen bunnları herkesin yaşaması gerektiğini düşünüyorum.rabbim isteyen bütün arkadaşlarıma da tattırsın.kokusunu içine çekince insan bu dünyadan uzaklaşıor sanki.allahım size de göndersin inşallah mis kokulularınızı...

şimdi onlar uyuren biraz uyumam lazım.annemi içeri uyumaya gönderdim.nöbeti ben devraldım ama şimdilik rahat gözüküyolar.hemen değerlendirmem lazım bu durumu.kadıncağız da perişan oldu.yine beni arada uyutuyor ama kendisi kaç gündür o kadar az uykuyla duruyor ki.neyse anneanne olmak kolay değil :))

haydin çok öpüldünüz şekerler.

radymm geçmiş olsun meleklerimizee hatırlarsan azram da ışın tedavisi görmüştü 2 gün inşallah seninkinde gerek kalmaz dediğin gibi ayrılmak çokk zor hele de kardeşi varken ikiye bölüneceksin ki şimdiden bölünmüş durumdasın Allah kolaylık versin canımmm umarım üfürüm de ciddi değildir ama sadece şunu diyecem tabiki hiç olmaması daha iyi ama üfürüm de olsa tedavisi var canım en azından o bakımdan için rahat olsunn inşallah sadece korkutmakla kalırlar ikiside kendiliğinden yok olup gider canımm Allah sağlık versin biz biriyle zor başediyoruz hemde yanlız olacakmışsın keşke yakın olsaydık en azından destek olurduk birbirimizeee Allaha emanet olun canımmm:nazar::nazar::nazar:

selam kızlar
radyım gözün aydın yavrularına kavuştun artık sarılıkları da inş cabuk gecer
Allah analı babalı büyütsün canım

slm kızlar
sağolun berinim myhopum.

ama maalesef sarılığımız ilerlemiş.bi tanesini küvöze aldılar bugün.çooook morlim bozuk.yine ayrıldım yavrumdan.bi hasret gideremedik hastane hastane koşuşturmaktan.onu orda bırakıp gelmek çok zoruma gitti.bi de gidip gördüm.bissürü bebek ağlıyodu.benim oğlumda ağlıyodur şimdi orda diye düşünmeden duramıyorum.inşallah biran önce sağlıpına kavuşup çıkar.

diğerinden de sürekli kan alıp kontrol ediyolar.delik deşik ve mosmor oldu topukları ikisininde.insan öyle görünce hiç dayanamıyo.off çok zormuş.bu kadarcık şey bile yüreğimin yanmasına yetti.ama orda neler var neler.ne hastalıklar..rabbim beterinden korusun.

yarın sabah erkenden gidip emzircekmişim.yaıtıyım artık ben.hayrılı geceler herkese.

sevgili rady geçmiş aklıma geldi birden .senin bana mesaj atman ve benim seni buraya davet etmem .sende hatırlarsın canım .bak ozamanlar umudumuzun peşinden koşuyorduk .şimdi sen anne oldun ben hala umudumun peşinden koşuyorum ...inşallah bir gün evlat isteyen bu topikteki ve arkadaşlarımızda anne olup senin yaşadıgın duyguları tatarız.çok mutluyum senin adına inan canım .bebişlerine geçmiş olsun diliyorum .umarım tez zamanda saglıklarına kavuşup senin kucagında büyürler....dualarım seninle ve yegenlerimde..ALLAHA EMANETSİNSİNİZ:16::16::16:

selam arkadaşlar. [okuyan varsa tabi :) ]

biz nihayet hastanelerden kurtulduk.evimizdeyiz artık.

oğlumun bi tanesi 4 gün kaldı sarılıktan dolayı hastanede ve çıktı.bi kaç kere daha kontrole götürdük.şimdi iyiler şükür.ama yatırdığıma yatıcama bin pişman oldum.eve geldiğinde hiç sesi çıkmıyodu çocuğun.ağlamaktan sesi kısılmış.bi de üşütmüşler orda.ama geçti elhamdülillah.bi daha ayrılmayız inş.

4 günüm çok zor geçti.ağlamaktan bi hal oldum.anelik çok zormuş gerçekten.annemi çok daha iyi anlıyorum şimdi.ve çok daha fazla seviyorum onu.
annem biz ona karşılık verdiğimizde çok kızar üzülürdü.ben bütün bunların nedemek olduğunu şimdi çok daha iyi anlıyorum.insan onlar için yaşıyormuş hayatına girdikten sonra.ki biz daha 20 gündür beraberiz.ama bu kadar kısa zaman bile yetti bazı şeylerin idrakına varmama.

20 günde hayatımız o kadar değişti ki.herşey onlara endeksli yürüyor.eşimle ayrı yatıyoruz.daha yatak odamıza geçmedik.küçük bi beşiğimiz var sallanan.ona sığıyolar ikisi.onu oturma odasına koyduk.bizde oturma odasında yatıyoruz çekyatlarda.büyük beşiğimiz yatak odasında.daha onda hiç yatmadılar.ufak olan daha portatif olduğu için,daha pratik geliyo.ama yavaştan geçmem lazım artık yatağıma.sürekli böyle olmaz.

çok alıştık birbirimize.aramız çok iyi :)
sağlıkları keyifleri yerinde olunca ben de kendimi çok iyi hissediyorum.sadece birisinde biraz gaz ve kusma problemi var.o canımı sıkıyo.ama bebeklerdeki genel sorunlardan biri bu da.zamanla geçicek inş.

ben de iyiyim elhamdülillah.biraz geç de olsa toparladım kendimi.hafiften karın ağrılarım devam ediyo ama onlarda zamanla geçer artık.lohusalık depresyonu denilen şeyi de yaşamadım şükür.bu kadar şeyin üzerine,bari bi de o olmadı.

beyfendilerin fotolarını face de paylaştım.gerçi bi çoğunuz gördünüz.burda paylaşmıyorum o yüzden.

ne zamandır yazıcam ama geliyorum bakıyorum kimse yok.heralde artık okunmuyodur diye de yazmıyorum bende.
sizler nasılsınız?kimseden ses seda çıkmaz oldu.
nehirim hazırlıklar tamam mı? ne alemdesin?

hadi allaha emanet olun arkadaşlarım.

Selam radym selam tüm arkadaşlarım..

Geçmişler olsun kuzularıma,iyileşmişler şükürler olsun ve şükürler olsun kavuşmuşsunuz..
Gördüm minişlerin resimlerini maşallah sübhanallah,çok güzeller.İki tane afacan...Allah kolaylıklar versin..Sende iyisin maşallah anladığım kadarıyla..Emanet bi bilgisayar getirmiş eşim,acıdı bana heralde:))
Anne olmak zor elbet,artık hep annesin bundan sonra varın yoğun onlar,herşey onlarla ilgili,hayatın onlara endeksli..Onlar iyiyse sende iyisin onlar kötüyse sende kötüsün.Annelerimiz boşuna demiyor anne olunca anlarsınız diye:))Herşeye değer onlar.Rabbim sağlık sıhhat versin hepinize...

Biz de napalım işte ,3 haftamız kaldı,koşturup duruyoruz.Dün istanbuldaydık,elifin mutfak çeyizini düzdük,çok şükür..Eşimin mal aldığı yerlerden hallettik.Bitek misafir yemek takımı bikaç ufak tefek detaylar eksik,onlar içinde istoça gidicez bigün inşallah..4gündür evde değildim,anca bugün evimdeyim.Ev almış başını gitmiş tabi bu arada ama çokta umrumda değil,şöyle bi toplayıp süpürüp siliyorum,büyük büyük temizlik düğünden sonra inşallah..Elifçiğimin evi duruyor hala malesef biraz ona canımız sıkkın,bayramın 3. günğ kalebodurcular gelicekmiş inşallah..Kalebodurlar -tabi buna banyoda dahil - halledildimi az bişey kalıyor,tüllerin siparişleri verildi bi halılar kaldı onlarda mobilyalar geldikten sonra halledilicek sanırım..Öyle harala gürala gidiyor işte bişey anlamıyoz günler nasıl geçiyor nezaman 3 hafta kaldı bilmiyoruz valla..böle telaşe içindede geçip gidecek,bi halt anlmıcaz sanırım:))
Öle işte biz çok yoğunuz,bayramda geldi biyandan..annemin evi ayakta,heryerde kutular denkler,çarşamba pazarı gibi:))Şu ev işi yoluna girerse hayırlısıyla biraz rahat nefes alıcaz,ev hariç herşeyimiz var hehehee:DDHerşeyin hayırlısı,vardır bundada bi hayır...

Radym sen yaz lütfen,okunmuyor yazmıyım deme sen yaz,elbet okuruz biara,açıpta senin yazılarını görünce çok mutlu oluyorum inan..Öptüm kocaman..

Görüşmek üzere..

geçmiş bayramınız mübarek olsun arkadaşlarım.
benim için pek bayram tadında geçmedi aslında bu sene bayram.hep evdeydik bi yere çıkamadık malum.
küçük olduğumuz için gelen gidenimizde yok sayılırdı.

ama tabi bu bayramın asıl güzel tarafı yavrularımızla geçirdiğimiz ilk bayramdı.o kısmı harikaydı tabi :))

nevincim sana bi türlü dönemedim canım kusura bakma.aslında mesajını geç gördüm.sonra da ha yazıcam ha arıycam derken bi türlü ikisini de beceremedim.ama arıycam inş.
ya bu veletlerden bi boşluk bulunca ya mutfaktaki ya evdeki acil işleri halletmeye çalışıyorum.ya da uyumakistiyorum.çünkü geceleri gözümüzü kırpmadan sabahlıyoruz.kolikleri var.malum bebeklerde hep olur ya.geceleri saatlerimiz var.düğmeye basmış gibi ikisi bi yerden başlıyolar.öyle olunca uyku olayı çok sıkıntı oluyo.

çok şükür iyiler ikisi de.yalnız sarılığımıızı maalesef hala atlatamadık.çok uzun sürdü.dktorlarda başka bi durum olabilir diye takip ediyolar gün aşırı.iki günde bir gidip kan veriyoruz hala.

böle uğraşıp gidiyoruz işte.hazır uyumuşlarken bende az kestireyim.akşama da misafirimiz gelicek sanırım.
berincim netinin gelmesine sevindim.seni daha sık görürüm o zaman buralarda.

hadin öpüldünüz...

seninde/gecmis/bayramin/mubarek/olsun/canim
isin/cok/zor/Allah/kolayliklar/versin/sana/radyim

Son düzenleme:
selam kızlar okumadan çıkmıyorum burdan
çoğu zaman yazamıyorum kusura bakmayınözledim hepinizi çok öpüyorum rediim cnm ALLAH yardımcın olsun zor ama çok güzel meslek annelik maşallah sizee:)))

selam/kizlar/ben/geldim
ne/var/ne/yok/

myhopem,gulyuzum,naz,denefim,kelebegim,cilekim,svetim,nehir,nevin/kardesleer/////ve/aklima/suan/gelmeyen/digerleri/nerelerdesiniz

hepinizi/opuyorum/canlarim

Merhaba güzeller, ben geldiiiiiiiimmmmmm:16:
Ankara'daydık 10 gündür, dün akşam geldik.
Bayramlaşamadığım arkadaşlarımın geçmiş bayramını kutluyorum.

Bayramda havalar çok güzeldi, rahatça akraba ziyareti yaptık, birazda dolaştık. Zaten sonra Ensar rutin hava değişiminden hastalandı yine, bir daha dışarı çıkamadık, bademcikleri ve kulakları iltihaplı, antibiyotiğe başladık..
Heee bu arada geri geri gidiyordu ya, normal emeklemeyi de öğrendi sonunda tatlım :)

Radyim sarılığınız geçmiştir umarım, ama kolik 3-4 aya kadar devam edebilir, Allah şifalar versin inş.

Berincim selamlar..

Nevinim Allah kolaylıklar versin, ne güzel telaşlar bunlar..
Nehirim emanetin geldi :69:

Haydin görüşürüz fıstıklar, hepinizi öpüyorummm..

Bu arada haftada bir gün ve saat tayin edip burada toplanalım, sohbet edelim, çok özlüyorum sohbetlerimizi ben :97:

unutulur mu hiç berinim.ben unutmuyorum da fırsat olmuyo yazmaya.ama okuyabiliyorum arada.

nasılsınız,naapıyonuz ne ediyonuz?

ben idare ediyorum işte.çok yorgunum,uykusuzum ve hastayım.öksürük,balgam,nefes darlığı vs..
bi türlü toparlanamadım.taa doğuma 1 hafta kala grip olmuştum hala onun etkilriyle uğraşıyorum.dinlenemediğim için geçmiyo yerleşti kaldı iyice.

minik insanlarla uğraşıyorum işte.hiç uyutmuyolar beni.eve biri gelse 1 saat baksa da bende uyusam diye dört gözle bekliyorum :))

oğluşumun birinin sarılığı geçmedi demiştim,hala devam ediyo ve gazı olduğu için çok ağlıyo.çok yoruyo beni.size şikayet ediyim teyzeleri :)
ama genel olarak iyiyiz elhamdülillah.gelip görenler aaa ne kadar değişmişler aa ne kadar büyümüşler diyince çok hoşuma gidiyo.çünkü hiç büyümüyolarmış,büyümiyceklermiş gibime geliyo.

şimdi uyuyolar bende azıcık kestireyim.haydi öptüm şekerler..

Back
X