Geleceğin Anne Adaylari Kulübü

valla ben de anlamadım çileğim.ne ara ne zaman büyüdüler.haa çok zor oldu benim için şu geçtiğimiz 4 ay orası ayrı ama şimdi baktığımda hiiiç anlamamışım nası geçtiğini diye düşünüyorum.az önce eşime diyodum bende tam.bebekken nasıl olduklarını unuttum diye.zaman çabucak geçiveriyo yaa. ve ben yaşlandığıma,annemin,babamın yaşlandığına çoook üzülüyorum.insan keşke hep 23 yaşında kalıverse :((

talha esmer olan teyzesi.şöyle sööliim.talha daha esmer eren daha açık tenli.talha daha ufak tefek.eren biraz daha iri.bu arada aralarındaki kilo farkı epey açılmış.300 gramken 800 gr olmuş.emir (talha)daha az kilo almış bu ay.

ensarın dişi de hayırlı olsun.bi arkadaş var.onun da oğlu 10 aylık.daha dün çıkardı ilk dişini.benim üst komşumun kızı var 10 aylık.6 tane dişi var.4 aylıkken çıkarmaya başlamış.her çocukta değişiyo işte.ama gerçekten çok zor yaa bu diş olayı.hem onlar için hem anneler için.bizimkilerin ne zaman çıkcak bakalım.sürekli salya akıtmaya başladılar ama onla alakalı mı bilmiyorum.

görümcenin tayinine de çok sevindim valla.hem onun adına hem de senin adına.eşlerin evliliklerini yalnız yaşamaları taraftarıyım hep.eğer sebebi çaresizlik değilse,ne kız ne erkek tarafı olmamalı ya bence evde.hiç hoş bi durum değil.
hem dediğin gibi görümcene de zor olur.yeni evli.git gel.çok iyi olmuş böyle.hayırlı olsun.

sen işe felan başlamayı düşünmüyo musun.annen ya da başka biri bakamaz mı ensara.sıkıldın mı evde olmaktan.ben çok sıkıldım.aslında çalışmamaktan değil de,çok fazla evde hapis kaldım birden bire.ondan dolayı çok aşırı bunaldım.yazı iple çekiyorum.hem bebekler büyüycek biraz hem de eşim evde olcak.annemde çalışmıyo yazın.daha rahat oucam,gezip tozucam inşallah :)

kendimi çok yorgun hissediyorum.hem bedenen hem ruhen.bi de şu yalnızlık psikolojisi çok yoruyo beni.çocuklar büyüdükçe daha da zorlaştılar.şuan ağrımadık yerim yok.şimdiden böyleylerse biraz daha büyüdüklerinde ben noolurum bilmiyorum.zaten bel fıtığım vardı daha önceden.şimdi iyice kötü olmaya başladı.bütün eklem yerlerim ağrıyo valla.gece hiç uyumuyolar hala ya.40 çıkınca düzelir dediler,hiçbişey
değişmedi.3 ay dediler,4. ayın bitmesine 1 hafta kaldı hala aynılar.offf çoook yorucu çookk.

neyse çok kafanızı şişirdim.hadi iyi geceler herkese.muucckk :)
:)) Ben de unuttum Ensar ın bebekliğini, resimlere bakıp şaşırıyorum değişimine..

Sağol, gerçekten baya sancılı bir dönem bu diş çıkarma dönemi.. 1 diş daha çıktı üstten dün :64:
Birden gelmeye başladılar. İştahı kaçtı yavrumun, uykusu azaldı..
Gece 5 ten 8:30 a kadar kıvrandı resmen uyuyamıyor sıkıntısından :(
Salya olayı bizde de çok erken başladı 3 aylıkken.. Ama 11. ayda geldi dişler :) O pek belli etmiyor...

Görümcem gidiyor, aynı gün kayınvaldemle kayınpederim geliyor.. Bi süre burdalar. Kocamla bizi başbaşa bırakmamaya yemin ettiler kanımca :82:

Çalışma hayatını çookkkk özlüyorum bazen.. Ben tek çocukla ve annem dibimdeyken bu kadar sıkılıyorsam senin durumun çokkk normal..
Allah kolaylıklar versin zaten, başından beri diyorum sana.. Ama Allah hep kolaylıklar tanıyor, kuluna çekeceğinden fazlasını yüklemiyor.. Sabret.. Elbet hep böyle gitmez, hele yaz gelsin daha farklı olursunuz..
Ben de Ensar'ın biraz daha büyümesini beklicem.. 2-3 yaşından sonra çalışmaya başlarım nasipse..
Çalışmam şart, yeni ev alabilmemiz için..

Gamzem hadi gözünüz aydın canım.Çock 2 diş birden çıkarmış annesi kolaymı ahhh kolaymı..4 tane 20lil d,ş çıkarana kadar anamız ağlıyor,hatta doğru düzgün çıkaramıyoruz bile..O garibanlar napsın issürü diş çıkarmaları lazım:9:
Hastalığı dişler yapmıştır bencede..Neyse çok şükür atlattınız canım..

Görümcenin tayinide hayırlı olsun..Büyük ihtimale herkes için hayırlısı olduğunu düşünüyorum:23:

Arada tatl tatlı görüşmek başka,her dakka burun buruna olak aşka nede olsa..İyi bile dayandın canm..

Ohh ohh ensarımız büyüdüde tatil hayalleri bile başladı :21:Her şey gönlünüze göre olsun canım benim..

Evet elif işe başladı..Ben hiç hoşnut değilim tabi bundan..Zaten ayakta uyuyordu şimdi hiç uyanmaz heralde:60::60:
Ama evde çok sıkılmıştı,onun için iyi oldu tabi..Onun için iyi olan benim içinde iyidir..Heralde galiba sanırsam:60:

Berincim nasıl gidiyor hamişlik.Doktora gittinmi,ali fıratı sütten kestinmi(barışmançonun şarkısına benzedi yaww)..Bi sıkıntın varmı,bulantı vs. gibi,annen nasıl oldu,inşallah iyidir..

Bende bişi yok,habire adet olup duruyom işte..Olmuyor bir türlü,napsam ne etsem bilemiyorum..Çok zoruma gitmeye başladı..Artık şunu alırım bunu alırım odası şöyle olur çarşafı böle olur vs vs vs faslını geçtim,nerde olsa yatar yani bebek sonuçta ama hayal bile kuramaz oldum..Şuanda tek düşündüğüm,yaşlanıcam ve yapayalnız olucam,kapımı çalan kimse olmıcak,bayramda seyranda evim bomboş kalıcak..Bu psikolojideyim yani,zoruma giden bu,çok koyuyor zaman zaman..Ben bayramda seyranda bütün aile toplansın,çoluk çocuk torun torba bayılıyorum..Ama benim öle olmıcak heralde..
Ne biliyim işte,en zoruma giden bunlar son zamanlarda..

23 şubat annemlerin evlilik yıl dönümü,eski resim arşivlerini toplayıp slayt hazırlıcaz inşallah..Öyle bakıp bakıp gözlerim doluyor resimlere..30 sene sonra,banada böyle güzel sürprizler yapan bissürü çocuğum olsun istiyorum..Beni bizi çok sevsinler,onlar hayırlı evlat olsunlar,bizler hayırlı anne baba olalım istiyorum.Ciddiyim bissürü istiyorum...Ama kısmet işte,kader..Boynumuz kıldan ince..

Bayadır içimi dökmüyordum sanırım,dolmuşmuyum ne:5:
Sağol canım yaa.. Ahh bi de dayandığım için bi Allah razı olsun diyenim olsaydı..
O zaman hiç bişeye yanmazdım.. Hem çekmek hem de kıymet bilinmemesi çok uyuz bişiy :26:

Bitanem yaaa.. Gene hangi düşüncelere dalmıışssın senn ..
Nolur böyle şeyler düşünme, çok etkileniyorum, çok üzülüyorum..
Sınavdayız sakın aklından hiç çıkarma nolur.. Tevekkül et.. Var bir hayır mutlaka, şüphesiz..
Kimi evladıyla sınavda, kimi evlatsızlığıyla..
Herkesin derdi ayrı işte.
Şükür ki seni çokk seven ve değer veren, çok iyi anlaştığın bir eşin var..
Çok sevdiğin ve sevildiğin ailen, arkadaşların..
Sen herkes için çok kıymetlisin..
Benim için de..
Rabbim sabrına karşılık en güzel şekilde mükafatlandırsın seni, cennetine koysun sevdiklerinle beraber...

Ey gönül, hayat süprizlerle doludur . Kimi zaman saadeti kaybetmenin hasretiyle kavrulurken , kimi zaman da ummadığın bir saadetin tebessümüyle sürur bulursun .Çektiğin ıstıraplar , elemler ve tarifsiz kederlere sabretmenin ateşiyle pişer,bir zaman sonra o ateşte lezzet bulursun.

Bu yüzden ey gönül ,ateşten korkma ! Sabrın sineleri yakan o lahuti ateşinde piş ki , lezzet bulasın . İşte ey gönül , çoğu bela ve musibetlerin değişmez kaderimiz olması , bütün çabalarımıza rağmen korku ve endişenin o muziç çemberi içinde sabra mahkum edilişimiz , bu diyarda hep böyle mahzun kalışımız hep bundan : Güneş yakacak , meyveler sabırla olgunlaşacak ...

Tohum toprağın derinliklerinde sabra mahkum ; sen dünya denen şu çileler ,elemler , ayrılıklar ,hasretler yurdunda ...Tohum , bir müddet toprağın karanlıklarında kalmaya tahammül edecek. Çürüyecek ; çürürken , canını toprağa katarken sabredecek , sabrın acısına katlanacak , sonra f,iliz verecek , hasretini çektiği gün ışığına kavuşacak , bir ağaç olacak , gökyüzünü kucaklayacak .

Sen de öylesin ey gönül !
Sen de korkunun , endişelerin , elemlerin zindanında kalmaya tahammül et. Acılara katlanmanın , nice nimetlere hasret yaşamanın ateşinde pişecek , lezzet bulacaksın . Hayat bulmak ,hayat vermek için ...

Ey gönül ,acılara sabret . Çünkü onlar seni kahretmek için değil ;sınamak , terbiye etmek , kemale erdirmek için gelirler ;Hem de geçicidirler ,ebediyen kalmayacaklar . İmana ve ümide sarıl . Bil ki hiçbir gece ebedi değil ; her karanlığın sonunda bir fecir saklı .

Alemlerin Rabbi ' ne (c.c.) ,kalbin sahibine kulak ver ey gönül . Sabrı öğren , gayesini anla .Ne olur , gözlerin yaşarsa da , dilin ancak Rabbi'nin razı olduğu söz söylesin . Bu yaşlara katlanmayı bil ey gönül , varacağın menzil hatırına . Düşün ey gönlüm , onları sana yönelteni düşün ... Bu kutsi çileleri Tanrı misafirleri olarak ağırla .Müminlerin o sözüne bütün ruhunla katıl . Bunu diline vird et , aradığın her teselli onda saklı : " Onlar ki ...Onlara bir musibet isabet ettiği zaman şöyle derler : Biz 'a aidiz ve elbette sonunda O'na döneceğiz. " (Bakara süresi 156 )

Ve Peygamberini , Peygamberleri düşün . Sabır onların ahlakı . Bak , Yusuf'undan ayrı düşen gözü yaşlı Yakup Peygamber nasıl sabretmiş .Hz. Eyyub a.s. sabır ateşinde nasıl yanmış . Ve o sevgililer sevgilisi , ve O'nun mübarek sahabileri ...Hüzün yıllarında , Şibi muhasarasında , Taif'te ,Tebük'te , Bedir'de , Uhud'da ,Hendek savaşında sabır şerbetini nasıl yudum yudum içtiler. Bir adım sapmadan ,kalplerini sahibinden bir an ayırmadan nasıl ışıdılar , nasıl ışık verdiler ...Sakın sende yolundan şaşma ey gönül ; itaat et . İtaatında sabır ve sebat et .Zira bu yol sabırdan ibaret .

Sabrın zıddı aceledir .Acelenin meyvesi ise pişmanlıktır , üzüntüdür ey gönül . Öyleyse çabalarının ,amellerinin mükaatını beklerken ne olur acele etme . Sabrın özündeki tevekkülü gör , her şeyin sahibine dayanmayı öğren .Beklediğin ilahi yardım yalnızca sabrın sonunda gelecek ey gönlüm .Ama sakın tuzağa düşme ; tedbirsiz sabır , çalışmadan yapılan tevekküle benzer . Önce tedbirine ,tedavine sarıl , sonra sabret . Hiçbir müsibete ağır ve çekilmez gözüyle bakma .

Evet , sabır acıdır ey gönlüm . Bunu en iyi sen bilirsin . Gelecekten ümidi , beklentisi olmayan bir yürek bu acıya tahammül edemez , bunu da bilirsin .Hangi ümit diye sorma bana , bütün ümitler imanında saklı . İmanın var , demek ki ümidin var . Gideceğin yer , göreceğin cemal var . Senin menzilin var . Seni hasretle bekleyen cennet ehli var .Sana kucak açmış ebediyyet var .

Şimdi sus gönlüm . Sus ve teslim ol . Fani umutlarla tükenmekten vazgeç . Dünya buna değmeyecek kadar kısa . Sabır zamanı kısa . Bir şimşek ışığının parıltısı kadar kısa .

Unutma ey gönül , burası dünya .. Sefası da fani , cefası da ...Fakat ebediyyet var , ebedi vatan . Orada nankörler için hazırlanmış bir ateş mahzeni var ki , orada sabah olmayacak , horozlar da ötmeyecek . Orada sabretmek imkansız .

Öyleyse nankör olmaktan kork ve ey gönlüm , geçici elemlere ve imtihanlara sabret . Bilirim bu dünya bir imtihan yurdu , bir zindan . Ama duvarlarında daima ümide , kurtuluşa ,selamete açık iman ve ümit pencereleri var . Bu pencerelerden mesut geleceğini gör. Sen ki narin kanatlı bir kelebeksin .İlahi takdirin imtihanını minicik gövden de bulmuşsun . İlahi mukadderatın göklerinden gelen kaza oklarına hedefsin . Göklerin ve yerin yüklenmekten sakındığı " emanet" omuzlarında .Bazen belin bükülecek , dizlerin dermansız kalacak .Ama sakın sabrın tükenmesin ey gönlüm , ruhunu ebediyete taşıyorsun .

Sabret gönül , şurada karşı kıyıya ne kaldı ? Bu dünya zindanına muvakkaten mahkumsun , şükret ki müebbeden değil !...

Sabret gönlüm yol çok uzun degil az kaldi

[ALINTIDIR]

Bende bişi yok,habire adet olup duruyom işte..Olmuyor bir türlü,napsam ne etsem bilemiyorum..Çok zoruma gitmeye başladı..Artık şunu alırım bunu alırım odası şöyle olur çarşafı böle olur vs vs vs faslını geçtim,nerde olsa yatar yani bebek sonuçta ama hayal bile kuramaz oldum..Şuanda tek düşündüğüm,yaşlanıcam ve yapayalnız olucam,kapımı çalan kimse olmıcak,bayramda seyranda evim bomboş kalıcak..Bu psikolojideyim yani,zoruma giden bu,çok koyuyor zaman zaman..Ben bayramda seyranda bütün aile toplansın,çoluk çocuk torun torba bayılıyorum..Ama benim öle olmıcak heralde..
Ne biliyim işte,en zoruma giden bunlar son zamanlarda..

23 şubat annemlerin evlilik yıl dönümü,eski resim arşivlerini toplayıp slayt hazırlıcaz inşallah..Öyle bakıp bakıp gözlerim doluyor resimlere..30 sene sonra,banada böyle güzel sürprizler yapan bissürü çocuğum olsun istiyorum..Beni bizi çok sevsinler,onlar hayırlı evlat olsunlar,bizler hayırlı anne baba olalım istiyorum.Ciddiyim bissürü istiyorum...Ama kısmet işte,kader..Boynumuz kıldan ince..

Bayadır içimi dökmüyordum sanırım,dolmuşmuyum ne:5:

canım arkadaşım nevinim.
yukardaki yazıya bi sitede dolaşırken rastladım.burda da paylaşmak istedim çok hoşuma gitti.

rabbimiz sabır ismi celilinin tecellisini senin üzerinde görmek istiyo.bu yüzden belki senden daha çok sabır bekliyo.ama ben eminim ki senin bu sabrının sonunda selamet var canım.yazıda diyo ya:Tohum toprağın derinliklerinde sabra mahkum ; sen dünya denen şu çileler ,elemler , ayrılıklar ,hasretler yurdunda ...Tohum , bir müddet toprağın karanlıklarında kalmaya tahammül edecek. Çürüyecek ; çürürken , canını toprağa katarken sabredecek , sabrın acısına katlanacak , sonra f,iliz verecek , hasretini çektiği gün ışığına kavuşacak , bir ağaç olacak , gökyüzünü kucaklayacak inşallah sen de bir gün bir ağaç olursun.dalların olur.bayramları evlatlarınla torunlarınla kutlarsın.inşallah hepimiz o günleri görürüz.
ben de dediğin gibi çok çocuklu kalabalık bi aile olmak isterdim.biz belki o treni kaçırıyoruz ama az olsun,hayırlı,salih evlatlarımız olsun değil mi.neler görüyor neler duyuyoruz.o şekilde olmasındansa olmamasının daha hayırlı olduğunu düşündüğümüz bile oluyor bazen.

böyle sizin yazdıklarınızı okuyunca ben de sıkıntılı günlerimi hatırlıyorum.aynı psikolojide olduğum zamanları.seni çok çok iyi anlıyorum canım.tekrar aynı şeyleri yaşıyomuşum gibi hissediyorum.o zaman çocuklarımın varlığına bile sevinmeyi unutuyorum.hep dua ediyorum.geri çevrilmeyen dualar arasında müminin,mümin kardeşine karşılık beklemeden ettiği dualar var.inşallah güzel allahım kabul eder canım arkadaşım.

rabbim inşallah hepinize beklediklerinizi.ümidettiklerinizi en yakın zamanda gönderir...

Ayyy gene ağladım...:59:
Zaten sürekli ağlama modundayım..
Annemm deyince babamm deyince boğazım düğümleniyor, gözümde yaşlar birikiyor..

Ve tabii benim içine kapanık, derdini tasasını kimseye açmayan, açamayan bi tanecik ablam duygularını açınca anlatınca hem hoşuma gidiyor hemde burnumun direği sızlayıp gözlerimden yaşlar akıyor..

Şimdi bana çocuk soruyorlar ne zaman düşünüyorsun falan fikan..
O kadar garibime gidiyorki anlatamam.
Sanki bekarımda çok acayip birşey sormuşlar gibi geliyor..
Ne çocuğu yaa diyesim geliyor..

Çünkü benim kendime ait çocuk gibi bi fikrim olmadı hiç.
Hiç kendimi hamile olarak, doğum yaparken yada kucağımda çocuk varken yada anne olarak yada ortada velatler koşuştururken hayal etmedim..
hayatımda böyle bi istek duymadım..

Çok kötü geliyor bu düşünceler biliyorum ama, ben kendimi teyze olmaya hazırlamışım..
Hiç olmadığım kadar hep hazırdım..
Ablam anne olacak..
Hamilelik haberini aldığımız ilk an..Heyecanlarımız ve kurulmaya başlayan hayaller..
Ablamla beraber doktora gitmek hamileliğini görmek yeğenimin annesinin kartnında büyümesini izlemek ve yaşamak..

Annemin ve babamın çıldırması..
Annemi çeşit çeşit hamile kıyafeti dikmesi..

Sonra ablamın hastane seçimi Semih Hocayı isterim ısrarları..
ablamın doğumu..Hastanede bekleyişim..
Odasını süsleyip hazırlamam..
Hastaneye gelenlere verilecek çikolata yada ikramlık şirin şeyler hazırlamak..
Bebeğimizle ilk tanışmamız..Odası elbiseleri bezi, ıslak mendili (hayır ıslak mendile karşıyın yeni doğan mendili kullanacağız hep, sade su ve pamuktan oluşan)..Ve tabiki mevlütü..
Ne ikram edeceğiz nasıl olacak ne giyeceğim..Ablamın başını nasıl yapsak, hangi geceliği giyse..

Bebeğimize ne giydirsek..Sıradan klasik şeyler olamaz..Annemle oturup üzerine düşünmemiz gerekli..
Ki zaten ablam hamile olunca onu ayarlayacağız bile..doğumdan sonraya kalamayacak kadar önemli :)))

En sonunda hayırla sağlıkla olsunda hiç birşey yapmayacağım deyişlerim...

Veeeeee bunlar gibi milyonlarca hayal..
İşte ben hep bunları kurdum hiç kendimi düşünmedim..

Açıkçası hala düşünemiyorum...
Komik geliyor..
Ama nasip işte.. Elimizden hiç bir şey için hiç birşey gelmez..

Herşeye rağmen her ay bekliyoruz işte..
Her adet oldum deyişiyle bir dahaki aya diyorum..Kısmet diyorum Allah büyük diyorum..Elhamdülillah diyorum.

Neyssseeee işte bölee...

Redim bu arada yazı gerçekten çok güzeldi..

Görümcem gidiyor, aynı gün kayınvaldemle kayınpederim geliyor.. Bi süre burdalar. Kocamla bizi başbaşa bırakmamaya yemin ettiler kanımca :82:

Bitanem yaaa.. Gene hangi düşüncelere dalmıışssın senn ..
Nolur böyle şeyler düşünme, çok etkileniyorum, çok üzülüyorum..
Sınavdayız sakın aklından hiç çıkarma nolur.. Tevekkül et.. Var bir hayır mutlaka, şüphesiz..
Kimi evladıyla sınavda, kimi evlatsızlığıyla..
Herkesin derdi ayrı işte.
Şükür ki seni çokk seven ve değer veren, çok iyi anlaştığın bir eşin var..
Çok sevdiğin ve sevildiğin ailen, arkadaşların..
Sen herkes için çok kıymetlisin..
Benim için de..
Rabbim sabrına karşılık en güzel şekilde mükafatlandırsın seni, cennetine koysun sevdiklerinle beraber...

Hehehehe bu iyiydi:60::60::60:

Allah razı olsun gamzem.Biliyorum öyle olduğunu aslında ama insanız işte be yavrum,insan bazen dalıp gidiyor,elindeki nimetleri unutuveriyor bazen..Elhamdülillah sağlığımız sıhhatimiz yerinde,şükredecek çok nimetimiz var şükürler olsun...
Duan çok güzel canım benim,Amin Allah razı olsun gamzem..Hepimize cennette buluşmak nasip olsun kuzum..

canım arkadaşım nevinim.
yukardaki yazıya bi sitede dolaşırken rastladım.burda da paylaşmak istedim çok hoşuma gitti.

rabbimiz sabır ismi celilinin tecellisini senin üzerinde görmek istiyo.bu yüzden belki senden daha çok sabır bekliyo.ama ben eminim ki senin bu sabrının sonunda selamet var canım.yazıda diyo ya:Tohum toprağın derinliklerinde sabra mahkum ; sen dünya denen şu çileler ,elemler , ayrılıklar ,hasretler yurdunda ...Tohum , bir müddet toprağın karanlıklarında kalmaya tahammül edecek. Çürüyecek ; çürürken , canını toprağa katarken sabredecek , sabrın acısına katlanacak , sonra f,iliz verecek , hasretini çektiği gün ışığına kavuşacak , bir ağaç olacak , gökyüzünü kucaklayacak inşallah sen de bir gün bir ağaç olursun.dalların olur.bayramları evlatlarınla torunlarınla kutlarsın.inşallah hepimiz o günleri görürüz.
ben de dediğin gibi çok çocuklu kalabalık bi aile olmak isterdim.biz belki o treni kaçırıyoruz ama az olsun,hayırlı,salih evlatlarımız olsun değil mi.neler görüyor neler duyuyoruz.o şekilde olmasındansa olmamasının daha hayırlı olduğunu düşündüğümüz bile oluyor bazen.

böyle sizin yazdıklarınızı okuyunca ben de sıkıntılı günlerimi hatırlıyorum.aynı psikolojide olduğum zamanları.seni çok çok iyi anlıyorum canım.tekrar aynı şeyleri yaşıyomuşum gibi hissediyorum.o zaman çocuklarımın varlığına bile sevinmeyi unutuyorum.hep dua ediyorum.geri çevrilmeyen dualar arasında müminin,mümin kardeşine karşılık beklemeden ettiği dualar var.inşallah güzel allahım kabul eder canım arkadaşım.

rabbim inşallah hepinize beklediklerinizi.ümidettiklerinizi en yakın zamanda gönderir...
Ayşem canım,Allah razı olsun.Yazı hakikaten çok ama güzel.İnsanın gözlerini yaşartırken aynı anda huzur bulup gülümsemesini sağlıyor.
Dualarla ayakta kalıyoruz derler ya,hakkaten öyle Ayşem..
Belki çok yakında anne oluca,belki daha zamanım var belkide olmıcam..Bilemem...Hayırlısını istememizin sebebi bu muhakkak.Hakkımızda neyin hayırlı olduğunu bizler bilemeyiz..Bunların hepsinin farkındayım elbette..
Sokaklarda terör estiren,anne babasını doğrayan,çocuklara tecavüz edenlerde bi insanın evladı sounuçta...Onları dünyaya getirenlerde böyle olmalarını istememişlerdir sanırım..
Demem oki,rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin,evlatlarınızı hayırlı evlat kılsın,hayırlı evlatlar olarak yetiştirebilmenizi nasip etsin canım..
Bazen bazı şeylerin olmaması ve bunun getirdiği sonuçlar,bazı şeylerin olması halinde getirdiği sonuçlardan iyidir ve hayırlıdır muhakkak...
Bununda farkındayım ve o yüzen çocuk çocuk diye yırtınmıyorum aslında...Hiçbir zaman Allahım bana çocuk ver vebenzeri şekilde dua etmemem buyüzdendir..Hep hayırlı sağlıklı evlatlar istedim.Bana dua eden herkese de böyle dua etmelerini söyledim...
Ama dediğim gibi canım,insanız işte.. Herşeyin farkında olsakta,bazen heleki hayatında başka ters giden şeyler(bize göre ters tabi) olduğunda,en sıkıldığın bunaldığın zamanlarda daha çok insanın aklına düşüyor,sanırım şeytan o zamanları iyi kolluyor..Şeytanın şerrinden muhafaza et bizi Allahım..

Böyle işte canım yaa...Bazen tamam canım herkesin çocuğu olcak diye bişey yok napalım kısmet böyleymiş diyorum ve gerçekten diyorum bunu ama bazen insanın içi sızlıyor tabiki..

Allah razı olsun sizlerden canlarım benim.Beni kim daha iyi anlayabilirki...

Ayyy gene ağladım...:59:
Zaten sürekli ağlama modundayım..
Annemm deyince babamm deyince boğazım düğümleniyor, gözümde yaşlar birikiyor..

Ve tabii benim içine kapanık, derdini tasasını kimseye açmayan, açamayan bi tanecik ablam duygularını açınca anlatınca hem hoşuma gidiyor hemde burnumun direği sızlayıp gözlerimden yaşlar akıyor..

Şimdi bana çocuk soruyorlar ne zaman düşünüyorsun falan fikan..
O kadar garibime gidiyorki anlatamam.
Sanki bekarımda çok acayip birşey sormuşlar gibi geliyor..
Ne çocuğu yaa diyesim geliyor..

Çünkü benim kendime ait çocuk gibi bi fikrim olmadı hiç.
Hiç kendimi hamile olarak, doğum yaparken yada kucağımda çocuk varken yada anne olarak yada ortada velatler koşuştururken hayal etmedim..
hayatımda böyle bi istek duymadım..

Çok kötü geliyor bu düşünceler biliyorum ama, ben kendimi teyze olmaya hazırlamışım..
Hiç olmadığım kadar hep hazırdım..
Ablam anne olacak..
Hamilelik haberini aldığımız ilk an..Heyecanlarımız ve kurulmaya başlayan hayaller..
Ablamla beraber doktora gitmek hamileliğini görmek yeğenimin annesinin kartnında büyümesini izlemek ve yaşamak..

Annemin ve babamın çıldırması..
Annemi çeşit çeşit hamile kıyafeti dikmesi..

Sonra ablamın hastane seçimi Semih Hocayı isterim ısrarları..
ablamın doğumu..Hastanede bekleyişim..
Odasını süsleyip hazırlamam..
Hastaneye gelenlere verilecek çikolata yada ikramlık şirin şeyler hazırlamak..
Bebeğimizle ilk tanışmamız..Odası elbiseleri bezi, ıslak mendili (hayır ıslak mendile karşıyın yeni doğan mendili kullanacağız hep, sade su ve pamuktan oluşan)..Ve tabiki mevlütü..
Ne ikram edeceğiz nasıl olacak ne giyeceğim..Ablamın başını nasıl yapsak, hangi geceliği giyse..

Bebeğimize ne giydirsek..Sıradan klasik şeyler olamaz..Annemle oturup üzerine düşünmemiz gerekli..
Ki zaten ablam hamile olunca onu ayarlayacağız bile..doğumdan sonraya kalamayacak kadar önemli :)))

En sonunda hayırla sağlıkla olsunda hiç birşey yapmayacağım deyişlerim...

Veeeeee bunlar gibi milyonlarca hayal..
İşte ben hep bunları kurdum hiç kendimi düşünmedim..

Açıkçası hala düşünemiyorum...
Komik geliyor..
Ama nasip işte.. Elimizden hiç bir şey için hiç birşey gelmez..

Herşeye rağmen her ay bekliyoruz işte..
Her adet oldum deyişiyle bir dahaki aya diyorum..Kısmet diyorum Allah büyük diyorum..Elhamdülillah diyorum.

Neyssseeee işte bölee...

Redim bu arada yazı gerçekten çok güzeldi..

Bu yazıya verecek bi cevabımyok sanırım..

Eskiden beraber kurardık bu hayalleri,konuşurduk saatlerce..
Ama artık konuşasım yok...Çok uzak geliyor çünkü...Hele olsunda bi,ozaman hallederiz hepsini dediğim zamanlardayım...

Evet biliyorum,teyze olmaya adapte olmuş durumdasın..Haklısında..Bende çok mutuyum aslında evladımın böyle bi teyzesi olacağı için..Çok yakışıcak sana bu,dünyanın en güzel,en mükemmel teyzesi olcak benim kardeşim..İnşallah..Hayırlısıyla...
Doktora babamın gelme ihtimali bile var,torunumu görücem çekilin şeklinde:9::9:

Hımm sanırım konuşmayıda özlemişim...

Amannn ne bilem ben,ben ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilmiyorum sanıyorum..

Off salla gitsin koy ver gitsin işte:9:

Nevinim merhaba canım arkadaşım..
Bu veletten yazamıyorum, bugün kafayı yemiş durumda..
Saat 7:30 dan beri ayakta :53::53:
5. uyutma denememi gerçekleştirmeye gidiyorum şimdi.. tuşları parçalayacak yoksaa

Oyy oyy oy gamzem Allah kolaylıklar versin..Sabahın 7 buçuğundan beri hee..
Allah hayırlı doyurucu uyku versin Ensarımıza..
Ama gene bir derdi vardır belki..
Diş meselesi maaelsef çocuklarda uzun sürüyor..

Yetişkinlerde olduğu gibi :)))
Yani mesela bende..
20'lik dş çıkarıyorum gene çok fenayım..
Allah tüm bebiklere kolaylıklar versin..

Ayy tabikide teyzelik bana çok yakışacak göbek adım teyze benim:60::60::60::60:

Hayırlısı yaa napalım yapacak bişe yo..
Dün akşam maceralar yaşadık sinanla..
Mide bulantım baş dönmem var 1 haftadır..
Ya işe başladığımdan ya üşüttüğümden falan filan..

Ama genede doktora gittik akşam kan tahlili yaptırdık yok bişe tabiki mide bulantısı hapı verdi yalnızca..

Doktora gideceğimi duyan kayınvalidem bugün aradı..
Yok bişeyim iyiyim anne dedim midem bulanıyordu bulantı hapı verdiler dedim..
ama tabiki ya bişe varsa dedi üstüne görme diye bişeyde var dedi.
Biliyorum dedim ve kan tahlili yaptırdığımı söyledim..

Ve gene aynı hislerle boğuştum içimde..
Sanki ben bekarmışımda bana hamilelik şüphesiyle yaklaşıyorlarmış gibi..
Yok artık yani daha neler diye düşünüyorum ve hissediyorum..
Hemen kapatmak istedim konuyu..
Üstüme iyilik sağlık ne hamileliği ayol diyesim var herkese :)))
Tabi kayınvalidem doğum kontrol hapı kullandığımı bilmiyor, yada en azından ben söylemedim :))
Onu öğrenirse umutları yıkılır, çünkü inşallah olur deyiveriyor arada ...

Bilinmeyen sonsuzluk hissi çok kötü birşey..
Olup olamayacağını öğrenebişmek iyi mi olurdu kötü bilmiyorum..

Kesin olarak olmayacağını bilseydik Allah tarafından, umut etmeden yaşamak ne kadar kötü olurdu aslında...
Bu halimizde iyide..
Ama 7 sene oldu, özlem içindeyiz..hasret içindeyiz..
Doğmayan çocuk özlenirmiymiş evet özlenirmiş..hede çoook özlenirmiş..

hayırlı pazarlar kızlar okudum yukarıda yazanları ağlattınız benide çok duygulandım redim yaa..
ALLAHIM hepimize hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip eder İNŞALLAH:14:

slm kızlar ben geldım
cok yoğunum bu aralar bakıp bakıp cıkıyorum
velet cok yaramaz işi süreklı kablolarla peşinde dönüp duruyom
beni soran ve soru soran herkeslere selam olsun
nihayet bugün dr gidebildim 16 haftalık olmuşuz bile
küçük veledin keyfi yerindeymiş Allah a şükür

herkesi cok cok öpüyorum aklımdasınız canlarım vede dualarımda:71:

Son düzenleme:
Berin sana inanamıyorum ne kadar rahat söylüyorsun..Hemde 16 haftalık..
Sen kaçıncı ayında öğrendin..
Ayy bide sır küpü gibisin yani..Ne oldu ne bitti hiç birşey söylemiyorsun..Neyse hayırla sağlıkla olsun inşallah..

Redim ben anlamadım o ne?
Kötü bişey mi o?
Hayır olsun ya..
Bi anlatıversene..

Berin sana inanamıyorum ne kadar rahat söylüyorsun..Hemde 16 haftalık..
Sen kaçıncı ayında öğrendin..
Ayy bide sır küpü gibisin yani..Ne oldu ne bitti hiç birşey söylemiyorsun..Neyse hayırla sağlıkla olsun inşallah..

Redim ben anlamadım o ne?
Kötü bişey mi o?
Hayır olsun ya..
Bi anlatıversene..

hehe bende kendime inanamıyorum nehircim
ali fırat 11 aylıkken adet olmaya başlamıştım vede cok gec 1 bucuk 2 ayda anca oluyordum 3. seferde zaten hamile kalmışım sanırım sonrasında adet odum
sır olsa yazmazdım dimi ama canım ck yoğunum annem hala rahatsız hem ali nin peşinde koşturuyom hemde ev işi annem derken
yazmaya fırsatım olmuyo okuyup cıkıyom ali zaten klavye canavarı yazdırtmıyo

işe girmişsin hayırlı olsun ne acelen vardı kız
evliliğin tadını cıkartsaydın ya
okuduğum kadarıyla korunuyormuşsun bence hiç doğru yapmıyon zaten düzensiz adet oluyon helede hap kullanmak cok cok yanlış
yinede sen bilirsin hakkında hayırlısı

herkesi öpüyorum canlarım :21::21::21:

Selamlar dostlar

Görümcemi yolcu ettik cumartesi, kayınvaldemler bizde şimdi.. Kyınpederim haftaya salı gidecekmiş, ama kayınvaldem ne kadar kalır bilmiyorum..
Bu arada önümüzdeki haftasonu abime kız istemeye gidiyoruz, aynı zamanda söz-nişanda olacak..
Bohça telaşımız var bugünlerde..

Nehirim bizde ensardan önce hep öyle heycanlar yaşardık :) geçmiş olsun..
Eee annenlerden naber canım??
Sen başka neler yapıyorsun, herşey yolunda mı???

Radycim bu sanırım ishale neden olan bi virüss.. Biraz bahsetsene ??

Berincim hakkat ya, nehir haklı.. Sen hamilesin de 16 haftalık mı olduuuuuuuuuuu??
Ne ara ya.. Allah kolaylıklar versinn
Nehircik doğum kontrol haplarını zaten oldum olası kullanıyor, düzensizliği için.. Korunmak için değil sanırsam..

günaydın arkadaşlarıım.hepinizi öpüyüm kucaklayım önce şöööyle bi.özledim sizleri ya.

epeydir yazamadım ben de.girip bakıp çıkıyorum.bi de işte hastalık mastalık girince araya azıcık moral bozukluğu da oluyo.insanın bişey yapası gelmiyo.

emirim ishal oldu teyzeleri.bu rota virüsü bizim halk arasında zehirli ishal dediğimiz şeymiş.kanlı,sümüksü,çok koyu yeşil,çok cıvık kıvamda kaka yapıyodu.doktora da rutin aylık kontrolleri için götürmüştük.ben rotayı az çok biliyodum.o yüzden şüphelendim biraz.doktora da söyledim.tahlil rica ettim.işte sonuçtada pozitif çıktı.zaten kilo da almamış pek geçen ay.erenle aralarındaki fark epey açıldı.yani 1 kiloya yakın oldu.abi kardeş gibi gözüküyolar zaten :)
aralarında 1 beden fark var.neyse işte.bol miktarda da lökosit yani mikrop çıktı kakasında.antibiyotik kullanıyoruz şimdi.1 hafta sonra kontrol olcak tekrar.bulaşıcıymış.ereni korumaya çalışıyorum.nası olduğu belli değil.ama ben biliyorum nası olduğunu.hijyenlerine çok dikkat ettiğim için,her halta pimpiriklendiğim için oluyo.böyle atsam halıların üstüne oraya buraya,bıraksam kendi hallerine hiçbişey olmazdı.ama böyle oluyo işte :(

bende tam doktora bu rtoa virüsünün aşısını yaptırıyım mı diye sorcaktım ki zaten kapmışız.bunun aşısı sağlık ocaklarında yapılmıyo.isteğe bağlı olarak kendin yaptırıyosun.3 doz olarak yapılıyomuş.fiyatları da epey yüksek.tek doz 150 civarındaymış.bunları önceden araştırmıştım.bi doktora sorup sonra karar vericektim.neyse böyle olması gerekiyomuş demekki.beyfendi şuan çok huzursuz.sürekli ağlıyo.karın ağrısı yapıyomuş.iştahsız.bi de üstüne dün iki tane aşı olduk.dün perişandık yani tam anlamıyla.

bu sabahta eren beni çok korkuttu.ateşi 38 e çıktı aşıdan dolayı.bi tuhaf hareketler yapmaya,titremeye,sıçrayıp ağlamaya felan başladı.havale geçiriyo diye korktum.ateşini düşürdüm çok şükür de şuan uyuyo.nooldu bilmiyorum.inşallah olmaz bi daha.ahh bi de şu yalnızlık yok mu.o anda çocuğu düşünmeyi bırakıp durum ilerlediğinde ne yapabilirimi kurmaya başlıyorum hemen kafamda.hangi hastaneye götürücemi.emiri kime bırakıcamı,naapıcamı felan.apartmanda yardım istiyebileceğim bi komşum kalmadı yaa.

işte böööleeee.beni de uyku tutmadı buraya attım kendimi.aslında o kadar uykum varki.sadece 5ten 7 ye kadar uyudum ama şimdi de uyuyamıyorum.

ya bebekler olmadan önce,birinin bebeğinin hastalandığını öğrendiğimde,bebektir hastalanır iyileşir,öyle böyle büyüycekler diye geçirirdim içimden.yengelerime felan teselli verirdim işte çok üzüldüklerinde.ilk kez siz mi yaşıyosunuz bunu,bütün çocuklarda oluyo felan derdim onlara.ama gerçekten hiç öyle değilmiş.
yani bu o kadar değişik bi durum ki;ne anne babanın hastalanmasına üzülmek,ne eşinkine ne kardeşininkine üzülmek gibi felan bişey değil.borcunu,harcını,geçim sıkıntını,kendi hastalığını veya diğer bütün ne derdin varsa hepsini unutturuyo.sadece onların hastalanmasına odaklanıyosun.

gerçekten olması için katlandığımız bütün sıkıntılar ayrı.olduktan sonraki sıkıntıları da apayrı. rabbim bütün bebeklerimizi korusun inş.işte önceden bana bi de öyle gelirdi.bebeğim olduktan sonra hayatımdaki dertlerim biticek sanırdım.halbuki hayatın hiçbi döneminde insana rahat yokmuş bunu da anlamış oldum. :)
ama tabi şikayet olarak anlaşılmasın sakın.ne kadar büyük nimetler olduklarını her zaman düşünüyorum,biliyorum.rabbime her fırsatta şükrediyorum.

nehirim işin hayırlı olsun.bence iyi yapmışsın işe başlamakla.evde boş boş otur otur nereye kadar.madem şimdilik çocuk gibi düşünceniz yok,hem eksiklerini tamamlarsın evinin,maddi açıdan iyi olur,hem de canın sıkılmaz.ama bende berin gibi düşünüyorum.yani kullanmak zorunda değilsen eğer kullanma o lanet ilaçları ya.ne bilim başka yöntemler kullanın derim.yeni evliyken en garanti ilaç gibi geliyo insana ama işte.bi yandan da bi sürü şeyi bozuyo altüst ediyo o ilaçlar maalesef.neyse hayırlı olur inşallah hakkınızda.
dişin nası oldu 20 lik.biraz daha iyi misin?
bu arada ben senin facede ziyafet sofrana yorum yapdığım için, alt komşumun kızları masalarının resimlerini görebilmişler.senin benim neyim olduğunu soruyolar bi de sana çaya gelmek istiyolarmış :D haha

bu berine bende şaşırdım valla :)
iyi sabır var.inat etti gitmedi 4 aylık olana kadar.yani öğrendiğimden beri ben bile sabırsızlandım burda.git git diye ısrar ettim her defasında.neyse şükür sağlıklıymışta...

gamzecim hadi geçmiş olsun göndermişsin görümceni :)
kayınvaliden de kalsa kalsa ne kadar kalıcak ki.çok uzun kalamaz heralde di mi.ensar nasıl.sağlığı keyfi yerinde mi.

pinkim seni de öpüyorum canım.ne güzel sende terketmedin bizi ya.seviniyorum burda eskilerden birilerinin yazılarını görünce böyle.arada vaktim olursa nostalji yapıyorum.geçmiş sayfaları okuyorum.hoşuma gidiyo.keşke yine olabilsek öyle.

Yok berincim bişe demedim kızz..
Sadece o kadar doğal karşılamışsınki yada ben yazılarından öyle anladım..Ama iyi birşey olsun..
Annenede geçmiş olsun..İstanbula alışabildin mi??

Gamzem benim canım arkadaşım..
Neyse çok şükür görümcen gitti..Haklarında hayırlısı olsun..
Evli evinee köylü köyüne..
Misafire eyvallah ama uzayınca iki tarafada zor..

Kayınvalideninde çok kalacağını sanmıyorum...
Az daha sabır ,inşallah güzel başbaşa günlerinize dönebileceksiniz...

İlacı kullanmak zorunda değilim aslında..
Bu ay bırakacağım zaten..
1 ay ilaçsız geçireceğim..
Kötü halim geçecek mi komple bakalım..
Sonra belki yeniden doktora giderim, belki yeni bi ilaç bilemiyorum düşüncelerdeyim..
Bebik düşünmüyoruzda..Haddimizeymiş gibi..

Redicim çook geçmiş olsun..Ciddi birşeymiş yahuuu..
Hiç bilmiyorum konuyla alakalı bişey :))
Allah şifa versin..
İnşallah hemen iyileşme gösterir. Kötü bir şey gibi gelkdi kulağa..
Ayy Allah korusun hakikaten çok zor yaa yalnızlık..Doğru insanın aklına hemen en kötü ihtimaller olsa ne yaparım gelir.
,Nasıl giderim nasıl taşırım nası giyinirim, çocuğun üstüne ne alırım, taksi mi çağırırım numarası nerde nereye gideriim ohooo..
Allah kolaylık versin ablacım yaa..

Misafir geldi ctesi günü bana, çalışmıyordum bu hafta.
Herşeyi ablam yaptı. Bir gün önceden geldi akşam temizlik yaptı..
ettesi gün odama varana kadar her yeri gene topladı..
(Annemle babam geldi bu hafta sonu birde yatılı misafirim vardı yani)
Masayı kaldırma, bulaşıkları yıkama, yıkananları yerleştirme, misafirler gittiktn sonra ev toplama..
Tani annemde var işin içinde..

De işte benim sorunum bütün bunlar değil..
Düşünüyorum herşeyi onlar yapItlar ben nİye bu kadar yoruldum :))))))))):60::60:
Allah razı olsun ikisindende..Olmasalar naparım bilmek istemiyorum..
Demek alt komşuların misafirliğe gelmek istiyorlar hee:60::60:
Ayy yüksek sesli bir kahkaha attım yanii:60:
Buyursunlaarrr, belki sende gelirsin onlarla :))
O zaman isterim gelsinler:38:

Evvet işim hayırlı olsun inşallah..
Ayyy evliliğin ne tadı varmış pardon, işten güçten başka..
Çok sıkıldııım..
Hiç böyle olacağını tahmin etmezdim..
3 hafta oldu işe başlayalı ama şimdide ayy ev hayatı diyorum sabah geç kalkmak diyorum..
Çünkü çok yoruluyorum akşama hep uykum oluyor..
Amaaa bu hayattan memnunum..Evdeyken geç kalkıyordumda ne oluyor..Öğlene kadar uyu sonra hep iş yap..
Yetişmiyorki 1 de kalkarsan 5 te akşam olursa ne yapabilirsin..

Şimdide çamaşırlarım hala küçük odada asılı duruyorlar..Dursunlaaarr
Annem kesin bu akşam hepsini toplayıp ütümüde yapar:60::60:
Allah razı olsun benim güzel anamdan:43:

selamlar sevgiler şekerler...
bugün dünya gacılar günüymüş :60:
amaaan saçma sapan günlerden birgün daha işte.kutlama gereği duymuyorum ben.
erkekler günü yok di mi?yani varsa ben bilmiyorum.yoksa niye yok.erkekler günü ilan edilene kadar ben kutlamıyorum arkadaş kadınlar gününü.erkekler de bizim kıymetlimiz değil mi.erkek olmasa kadın olur mu.kadın olmasa da erkek olmaz demi.kocam benim çok kıymetlim şahsen.benim günüm varsa onun da günü olmalı :60:

he bi de son günlerde kadın cinayetleri diye bişey moda oldu.kaç tane kadın öldürüldüğünün sayıısını biliyo herkes.iyi de erkek cinayetleri niye gündemde değil.yani hiç erkek ölmüyo mu.erkek cinayetleri durdu,çocuk cinayetleri durdu da bi tek kadınların cinayetleri mi işleniyo.saçma sapan yaa.kadın erkek diye ayrılır mı cinayet ya.cinayet insan cinayetidir.kadın erkek cinayeti meselesi değil bence.ha şiddete herzaman hayır.ama kadına şiddete değil.insana şiddete hayır.(simge geldi aklıma kadına şiddete hayır diyince de :))

neyse toplumsal içerikli mesajlarımı verdikten sonra geleyim bana.
iyiyim çok şükür.veletlerde iyi.yalnız dün gece felaket korkunç bi rüya gördüm.onlardan bi tanesi ölmüş.ayyy allah korusun.hatırladıkça ve sözünü ettikçe bile kötü oluyorum.ağlamaktan harap oldum.paraladım kendimi rüyamda.hayra çıksın inş. rüyası bile berbat.

emirim biraz düzelir gibi oldu.tam geçmedi ama yavaş yavaş düzene giriyo gibi.antibiyotiğimiz bitti.bu hafta içi kontrole götürcez bakalım.
erenimde çok iyi teyzeleri.ama gaz sorunlarımız devam ediyo maalesef.
3. ayı sabırla bekledim ama olmadı.geçmedi.sanırıım 6. ayı bitiririz böyle.
ek gıdalara yavaş yavaş başlıyorum artık.bi taraftanda emzşrmeye devam.böyle işte.

istanbulda hava çoook soğuuuk.kar yağıyo dışarda ara ara.
epeydir buralara da kimse uğramamış.
nehirim çok bezgin görüdm seni canım ya.allah kolaylık vesin.çalışmak güzel ama hem evi hem işi aynı anda götürmekte baya zor oluyo.

herkesleri öpüyorum.ya düzenli oalmasa da arada yazışalım da herkes birbirinin iyi olduğunu bilsin bari.

Merhabalarrr
Redicim heh bildim şimdi o aşıyı biz de yaptıracaktık ama dr. gerek görmemişti.. Çokkk çok geçmiş olsun. Seni çok iyi anlıyorum onların hastalanması, o çaresizlik duygusu bambaşka bişey.. Allah acılarını yaşatmasın inş.
Ensarcıkta iyi hamdolsun.. Babannesi ayakta uyutmaya alıştırdı ama bende yine uyumuyor naz ediyor.. Salıncakta sallatıyor kendini bana.

Dün kayınpederim gitti, ama baya perişan olmuş yollarda.. Uçağı iptal edilmiş, ordan otogara gitmiş, otobüsle gitmiş. Anca yeni varmış Ispartaya.

Nehirim hakkaten çok bitkin gördüm seni.. Bu yoğunluktan memnunsan iyi de ihtiyaç yoksa biraz dinleneydin canım.. Çalışırken de misafir gelmesin ya, çok zor oluyor..
Akşam kaçta evde oluyorsun peki? Sinan kaçta geliyor? Yemeği nasıl yapıyorsun?
Annene çok selamımı söyle..

çilek sobeledim seni :)

ya çaresiz kalnca ben de ayakta sallıyoorum naapıyım.ama alışırlarsa çok fena o zaman.gerçi ben yeni başladım.

Back
X