Gelecek gelmeyecek gibi

heimish

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2015
2.107
1.304
133
arkadaşlar makine mühendisliği okuyorum.ve ciddi kaygılarım var hocalar zaten sürekli korkutuyor ,bu iş hayatında gelirse yapamazsanız binlerce kişi ölür. Yani benimde merak ettiğim mesela sınav oluyoruz 100 puanlık bir sınavdan en iyisi bile 70_80 alıyor..Eee ama yani hiçbirimiz iyi mühendis olamayacak mıyız?
Bir yandan yakında yapay zeka yaygınlaşacak diyorlar yazılım bilmek lazımmış.yok onu öğrenin YOk bunu,binlerce öğrenci var diye neden hepimizi bu kadar değersiz görüyorlar.
Yani bu kadar zorluk çekiyoruz sınavlarda sonra bir de mesleğin geleceği yok.ee niye uğraşıyoruz napıyoruz içime fenalik geldi.özel sektör hiç istemedim ama devlete girmek istiyorum ama onun yıllarca devam edeceği garantisi var mı? Bu kadar insan Sonra ne yapacak..Mars’a gidilecek adam belki tek uçuş için 50bin dökerken ..dünyanın yarısından fazlası orta halden bile düşük mü olacak...

Sürekli kendinizi geliştirmek zorundasınız.
Sürekli teknolojik yeniliklerden haberdar olmak zorundasınız.
Sürekli bilimsel gelişmeleri takip etmek zorundasınız.
Zorundasınız yani başka yolu yok sıyrılmanın.O 50 bin dökerken dediğiniz insanların birçoğu çok çalıştıkları için 50 bin dökebiliyorlar zaten.Sırları bu.

Öyle canim..
Ben yurtdışındayim ve o gelecek denen yapay zeka geldi bile.
Ben hukuk okudum ve software development alaninda çalışıyorum. Bide bana sor nasil zor. Yani İT ile hışır neşir olmak istesem zaten mühendis olurdum.
Burda hukukculuk bile öldü. Artık avukat bile online çalışıyor

Öyle canim..
Ben yurtdışındayim ve o gelecek denen yapay zeka geldi bile.
Ben hukuk okudum ve software development alaninda çalışıyorum. Bide bana sor nasil zor. Yani İT ile hışır neşir olmak istesem zaten mühendis olurdum.
Burda hukukculuk bile öldü. Artık avukat bile online çalışıyor
Aaa hangi ülke biraz daha açıklayabilirsin gerçekten çok merak ediyorum.mesela günlük yaşamda ne gibi farklılıklar oldu.

Sürekli kendinizi geliştirmek zorundasınız.
Sürekli teknolojik yeniliklerden haberdar olmak zorundasınız.
Sürekli bilimsel gelişmeleri takip etmek zorundasınız.
Zorundasınız yani başka yolu yok sıyrılmanın.O 50 bin dökerken dediğiniz insanların birçoğu çok çalıştıkları için 50 bin dökebiliyorlar zaten.Sırları bu.
Evet geliştirmek zorundayız buna lafım Yok.ama boşa yaptığımız hissi beni düşündürüyor.bir de işte şu 100 puandaki 20 puanlık kAybın ilerde karşımıza çıkması

Bir de biraz yanlış düşünüyorum belki ama teknoloji gelişmesi her zaman iyi olmuyor.özellikle Black Mirror dizisini izledikten sonra böyle düşünmeye başladım.

Zamanında sınıfta kalan aklı yetmeyen arkadaşlarım öyle yerlere geldiler ki dudağın uçuklar. Notla ilgisi yok yani.. Makine mühendisliği önü açık bir meslek başarılı olursun inşallah.

Evet geliştirmek zorundayız buna lafım Yok.ama boşa yaptığımız hissi beni düşündürüyor.bir de işte şu 100 puandaki 20 puanlık kAybın ilerde karşımıza çıkması
Yahu daha neler. Benim 35le geçtiğim ders var. Ben de mühendislik okuyorum. İş dediğin işte öğreniliyor. Okulda öğretilenler sana altyapı ve bi bilinç kazandırıyor. Yoksa sana çalıştığın yerde gel şu işaretin fourier dönüşümünü al demeyecekler. Çalışırken öğreneceksin. Zaten yeni mezuna sorumluluk da vermezler merak etme. İşi öğrendikten sonra sorumluluk almaya başlarsın

Aaa hangi ülke biraz daha açıklayabilirsin gerçekten çok merak ediyorum.mesela günlük yaşamda ne gibi farklılıklar oldu.

Ben almanyadayim.
Genel anlamda Manpower gerekmiyor artik. Yani almayanin dermografik durumuna bakılırsa aslinda cok fakir olmasi lazim çünkü genç çalışma kapasitesi aslinda yok ama software bazinda binlerce kişi yerine bir programm çakışıyor sadece.

Ben mesela almanyanin en büyük automobil firmasinda çalışıyorum ve artik makina mühendislerine yol gösteriliyor. Otto motordan elektro motora geçiş yapıldığı için yüksek lisansi elektro mühendislik üzerine yapsan daha iyi olur.

Yil 2017, ve bundan 10 sene sonra burda mekanik birşey kalacağını biz sanmıyoruz. Genelde software veya elktro bazli oldu ve gitgide oluyor.
Almanya mühendislerin cenneti olmasina rağmen artik makine mühendisleri zor iş buluyor

Bölümüne çok ilgisiz gördüm ben seni. Bak mesela ben okul öncesi öğretmenliği okuyorum, seçtiğim mesleğin gereklilikleri oturup çocuklarla elişi kağıdı kesmek, şarkı söylemek bir de bir zahmet gün içinde fotoğraflarını çekip ailelerine göndermek zannediliyor. Toplum yaptığım işin herhangi bir uzmanlaşma gerektirdiğine inanmıyor sonuç olarak, sokaktan geçeni çevir koy sınıfa yapar gibi bir hava var.

Durum böyleyken ben ilk 10.000'in içinde bir sıralamayla okuduğum bölümü tercih ettim. Bir de heryerde rahat rahat okuyabilecekken, akademi hiç ama hiç istemiyorken, sırf sektördeki trendleri, gelişmeleri rahat takip edebileyim diye gittim bölümün İngilizcesini tercih ettim, sonuçta okul sonrası asla kullanmayacağımdan emin olduğum argumentative essay yazma mantığını kavrayana kadat göbeğim çatladı. Şimdi dünyanın bir ucundan psikoloji üzerine, sınıf yönetimi üzerine, hatta waldorf stili tahta çizimleri gibi çok ayrıntı konular üzerine online dersler alabiliyorum.

Gittim açıktan bilişim sistemlerine kaydoldum ki en azından programlamanın temel mantığını öğreneyim çünkü şimdiden anaokullarında kodlama eğitimine başlandı, bir on yıl içinde daha da yaygınlaşacak.

Biryandan sertifika programları kovalıyorum. Drama eğitmenliği için uğraşıyorum. Yerinde montessori eğitici eğitimi alabilir miyim acaba diye araştırıyorum, zamanımı paramı nasıl denkleştirebilirim planlıyorum. Oyun terapisi eğitimi almak için mezuniyeti bekliyorum.

Biryandan sektörde beğendiğim işler yapan insanlar varsa onların peşinde dolanıyorum. Eğitimde fırsat eşitliği üzerine çalışmalar yapan bir vakıfta gönüllüyüm. Staj yılım olmamasına rağmen kuruluşundan beri çok beğendiğim bir okula başvurup bir dönem çalıştım. Okullar için Stem malzemeleri üreten bir akrabam var denk geldikçe ofisine uğruyorum, yaptığı işleri inceliyorum.

Not ortalamam 4.00 değil buarada gayet ortalama. Ama daha oryantasyonda bölüm başkanının bize söylediği not ortalamamızın çok önemli olmadığı, buyüzden Çap gibi imkanlar için gereken ortalama kriterinin dışında başvurular sırasında ekstra kulüp çalışmaları, gönüllü faaliyetlere katılım gibi farklı kriterlere önem verdikleriydi. Bu iş hayatında da böyle. Sınavlardan yüz almaman mühendislik alanında başarılı olup olmamanı etkilemeyecek. Ama içinde bulunduğun sektörle hiç ilgilenmediğin, temelde bir makine mühendisi nasıl çalışıyor, iş hayatında neler yapacaksın, nelere yönelmek istersin hiçbir fikrin olmadığı, kimbilir ne zamandan kalma müfredata dahil değil diye güncel programları öğrenmeyi reddettiğin için mezun olunca sudan çıkmış balığa döneceksin.

makina sektöründe çalışıyorum makina mühendisi değilim yani bu işin eğitimini almadım damdan düştüm gibi birşey şunu söyliyim her sektörün makina mühendisliği farklıdır türkiyede öyle hem yazılım bilen hem süper iş tecrübesi olan tüm makina sektörlerinde tecrübeli mühendis yok bunu bilin çok bilgili insanlar var ama bu işin getirdiği tecrübe olur biraz yani siz mezun olun ingilizce ve almanca dil öğrenin bana kalırsa rusça yada çince bir işe girdiğinizdede gerisi gelecek zaten çokta yüksek beklentileriniz olmasın yeni mezuna gel müdür koltuğu arabası senin 10 000 de maaş demiyorlar bunu bilin neden demiyorlar çünkü iş dünyası bambaşka üretimi ayrı satışı ayrı projesi çizimi ayrı bunlarıda üniversitede öğretmiyorlar kendini geliştirciler gelir birazdan evet geliştirin kendinizi çizim programları otomasyon programları bilin ama dediğim gibi her işin olayı farklı

Erkek arkadaşımla aynı bölümdesiniz. Ona da aynı şeyler söyleniyor hatta hocaları topluca dersten bıraktı, "Bu yaptığınız asansör düşer herkesi öldürürsünüz" diye. Onun da canına tak eden yerler oluyor ama çok çalışıyor, elinden geleni yapıyor, gönüllü stajlar yapıyor, stajlarında çevre edinmeye çalışıyor. Daha mezun olmadan 2 yerden iş teklifi aldı. Emek olmadan yemek olmuyor, karaları bağlayarak da hiçbir yere varamazsın. Sen ah vah edip gelecek bana umutsuz görünüyor derken bir bakmışsın azmeden senin yerini kapmış. İstedikten sonra her şeyi yaparsın, mesleğinle ilgili kendini iyice geliştir, alanları araştır, staj yaparken çevre edinmeye bak.

Bölümüne çok ilgisiz gördüm ben seni. Bak mesela ben okul öncesi öğretmenliği okuyorum, seçtiğim mesleğin gereklilikleri oturup çocuklarla elişi kağıdı kesmek, şarkı söylemek bir de bir zahmet gün içinde fotoğraflarını çekip ailelerine göndermek zannediliyor. Toplum yaptığım işin herhangi bir uzmanlaşma gerektirdiğine inanmıyor sonuç olarak, sokaktan geçeni çevir koy sınıfa yapar gibi bir hava var.

Durum böyleyken ben ilk 10.000'in içinde bir sıralamayla okuduğum bölümü tercih ettim. Bir de heryerde rahat rahat okuyabilecekken, akademi hiç ama hiç istemiyorken, sırf sektördeki trendleri, gelişmeleri rahat takip edebileyim diye gittim bölümün İngilizcesini tercih ettim, sonuçta okul sonrası asla kullanmayacağımdan emin olduğum argumentative essay yazma mantığını kavrayana kadat göbeğim çatladı. Şimdi dünyanın bir ucundan psikoloji üzerine, sınıf yönetimi üzerine, hatta waldorf stili tahta çizimleri gibi çok ayrıntı konular üzerine online dersler alabiliyorum.

Gittim açıktan bilişim sistemlerine kaydoldum ki en azından programlamanın temel mantığını öğreneyim çünkü şimdiden anaokullarında kodlama eğitimine başlandı, bir on yıl içinde daha da yaygınlaşacak.

Biryandan sertifika programları kovalıyorum. Drama eğitmenliği için uğraşıyorum. Yerinde montessori eğitici eğitimi alabilir miyim acaba diye araştırıyorum, zamanımı paramı nasıl denkleştirebilirim planlıyorum. Oyun terapisi eğitimi almak için mezuniyeti bekliyorum.

Biryandan sektörde beğendiğim işler yapan insanlar varsa onların peşinde dolanıyorum. Eğitimde fırsat eşitliği üzerine çalışmalar yapan bir vakıfta gönüllüyüm. Staj yılım olmamasına rağmen kuruluşundan beri çok beğendiğim bir okula başvurup bir dönem çalıştım. Okullar için Stem malzemeleri üreten bir akrabam var denk geldikçe ofisine uğruyorum, yaptığı işleri inceliyorum.

Not ortalamam 4.00 değil buarada gayet ortalama. Ama daha oryantasyonda bölüm başkanının bize söylediği not ortalamamızın çok önemli olmadığı, buyüzden Çap gibi imkanlar için gereken ortalama kriterinin dışında başvurular sırasında ekstra kulüp çalışmaları, gönüllü faaliyetlere katılım gibi farklı kriterlere önem verdikleriydi. Bu iş hayatında da böyle. Sınavlardan yüz almaman mühendislik alanında başarılı olup olmamanı etkilemeyecek. Ama içinde bulunduğun sektörle hiç ilgilenmediğin, temelde bir makine mühendisi nasıl çalışıyor, iş hayatında neler yapacaksın, nelere yönelmek istersin hiçbir fikrin olmadığı, kimbilir ne zamandan kalma müfredata dahil değil diye güncel programları öğrenmeyi reddettiğin için mezun olunca sudan çıkmış balığa döneceksin.
Teşekkür ederim yazdıklarınız için.evet bölümümü isteyerek seçmedim puanıma göre şartların durumuna göre burası oldu.ama başarılı olmaya çalıştıkça her şey birbirine giriyor.bir gün hoca mesela derslerinize önem verin diyor.bir gün işte sizin gibi ortalama önemli değil diyorlar.Program öğrensem onu makine teknikerleri çizer diyorlar.bir gün bi haber okuyorum bambaşka bir şeye karar veriyorum.
birşeyler okudukça kafam karışıyor anlayacagınız.

Back
X