Gelecek hafta çok daha sıcak olacak

pinkpin

Arkana bakma, oraya doğru gitmiyorsun.
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
4.339
7.742
En son 2009’da görülen “El Nino” (Yaramaz Çocuk) atmosfer olayının aşırı sıcaklarla yeniden geldiği belirtildi. Prof. Şen: El Nino 2016 baharına kadar devam edecek. Kuraklık yaşayabiliriz

Son günlerde ülke genelinde yaşanan aşırı sıcaklara, Büyük Okyanus’taki deniz suyu yüzey sıcaklığının artmasından kaynaklanan ve en son 2009’da görülen “El Nino” (Yaramaz Çocuk) atmosfer olayının neden olduğu ve ilerleyen dönemde kuraklık görülme ihtimali bulunduğu bildirildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, rüzgarın da hafiflemesiyle ülke genelinde sıcaklıkların “tavan” yaptığını söyledi. İstanbul’da sıcaklıkların 35 dereceyi geçebileceğini anlatan Şen, “Yüzde 60-65 nemle, hissedilen sıcaklık 45-48 dereceye çıkıyor. İlginç bir şekilde, ülkenin kuzeyi, Akdeniz bölgesinden daha sıcak” dedi.

Çöl sıcağı gelecek
Hafta sonu sıcaklıkların gerileyeceğini belirten Şen, “Ancak önümüzdeki haftadan itibaren Arap Yarımadası üzerinden yeni bir sıcak hava dalgası gelecek ve bugünkü değerleri de aşacak. Türkiye ağustosu da sıcak olarak geçirecek” diye konuştu. Prof. Dr. Orhan Şen, kuvvetli sıcaklıklar ve alışılmadık meteorolojik olayların 2 önemli nedeni olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
“Küresel ısınma ilk neden. Asıl önemli neden ise martta başlayan ve 2016 baharına kadar devam edeceği öngörülen El Nino. bu atmosfer olayı 12 ay veya daha fazla sürebilmektedir.”

Tren seferleri aksıyor
Hava sıcaklığı tren seferlerini de etkiledi. Raylardaki genleşme nedeniyle trenlerin hız yapmaması yüzünden Bandırma-İzmir seferini yapması gereken 17 Eylül Ekspresi, 1 saat 20 dakika rötarla Bandırma’ya gelebildi.
http://m.milliyet.com.tr/gelecek-hafta-cok-daha-sicak-olacak-gundem-2095132/

Son düzenleme:
Hayatimin en sicak gecesiydi bu gece. Nefes alamadim, havada sis gibi nem tabakasi vardi resmen. Daha sicak olursa nasil dayanicaz bilmiyorum.. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

daha da sıcaklasırsa tum antep buharlasıp yok olup harıtadan silinir

dün 6dan sonra üçkere duş aldım.. biri gece 2deydi..
bugün hiç uyuyamadım sıcaktan... daha fazlasını düşünemiyorum :KK43:

Gece rüyamda etlerin konulduğu buzluğa giriyordum..kan ter içinde uyandım hamileyken çok daha zor..bugün raporluyum da haftaya ne yapacağım :KK43:

Daha ne kadar sıcak olabilir düşünemiyorum bu hafta bunaldık zaten sıcaktan Allah yardımcımız olsun :/

kış çok soğuktu; yaz çok sıcak. Son 5 yılda en sıcak yaz sanırım 2010 du. Bu yaz onun iki katı neredeyse.

Ayagim alcida perisan durumdayim. Daha sicak olursa naparim bilmiyorum.

En son dun gece sıcaktan o kadar bunaldim ki oturdum agladim yaa:KK43:

antepde klımada etkı etmıyor
yarım saat sonra motor ısınıp sıcak hava ufluyor
hem klıma hem vantılator actık gece
Düşünsenize birde bu sıcakta bizim yan apartmanı yıktılar yeni bina yapıyorlar her gün o inşaatte güneş tepelerinde sabah 8 akşam 5 çalışan işcilere yüreğim açıyor. Antepde bizler gölgede evin içinde sıcaktan bunalırken adamlar tepelerinde güneş 8 dokuz saat çalışıyorlar.Allah yar ve Yardımcıları olsun Helalinden ekmek parası kazanmak bu olsa gerek :KK16: Eşim ramazanda böyle sıcak olsaydı nasıl yapardık iyi ki ramazanda hava buz gibiydi diyor:-)

Düşünsenize birde bu sıcakta bizim yan apartmanı yıktılar yeni bina yapıyorlar her gün o inşaatte güneş tepelerinde sabah 8 akşam 5 çalışan işcilere yüreğim açıyor. Antepde bizler gölgede evin içinde sıcaktan bunalırken adamlar tepelerinde güneş 8 dokuz saat çalışıyorlar.Allah yar ve Yardımcıları olsun Helalinden ekmek parası kazanmak bu olsa gerek :KK16: Eşim ramazanda böyle sıcak olsaydı nasıl yapardık iyi ki ramazanda hava buz gibiydi diyor:-)
bu havaya gore ramazanda daha ıyıydı evet
o ramazanın son 3 gunu neydı oyle ya oofff cekilir gıbı degıldı
cok zor allah dısarda işi olana
sokakta yasayan ınsanlara
ac susuz hayvanlara yardım etsın
kışın cok kotu havalardada yazın cok sıcaklardada aklıma gelır uzulurum hep
bence bu 1 hafta cok sıcak olcak sonra duzelcek
antepde tam fıstık zamanı havanın costugu zaman hersene bu mevsım alfat erir
vucudumuz alısamadı :)

Hayatımda gördüğüm en sıcak ve nemli yaz 1999 yazı idi. Oturduğumuz yerde yapış yapış oluyorduk ve mutfak çekmecesinde paket içindeki mumların kendi kendine yarım daire şeklini aldığına şahit olmuştum.Gölgelik yerde üstelik .
Dün geceki nem bana o yazı hatırlattı ve o sene deprem olmuştu.Umarım öyle bir şey yaşamayız .

Ayyyhh imdatt :))) desene yine sabaha kadar vantilatör açık kalacak karşımda :))))

55b9ce82ac1fe30f5c61d72c.jpg

Hayatımda gördüğüm en sıcak ve nemli yaz 1999 yazı idi. Oturduğumuz yerde yapış yapış oluyorduk ve mutfak çekmecesinde paket içindeki mumların kendi kendine yarım daire şeklini aldığına şahit olmuştum.Gölgelik yerde üstelik .
Dün geceki nem bana o yazı hatırlattı ve o sene deprem olmuştu.Umarım öyle bir şey yaşamayız .
nee deprem mi
hayırrrrrrr:mad:

ya bişey dicem gece klima vantilatör diyosunuzda tutulmayın aman çok tehlikeli değilmi

biz öyle uyurken açmamamıza rağmen tutuldum kaldım kas gevşeticelerle duruyorum hatta duramıyorum :KK43:

vantilatörü otururken açıyorum hemen baş ağrısı yapıyor

ama tikat edun :KK76:

X