Gelecek kaygım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
Bazen gerçeğinden fazla bu konuyu taktığımı düşünüyorum. Ama elimde değil. Dolar 11.5u zorluyor. Sıvıyağ 100 TL'yi geçti. Ya resmen geçinemiyorum. 5 kurusu kenara koyamıyorum çocuğuma nirneb bir ev bile bırakmayacağım. Kiradan çıkamayacağım belli. Düşünüyorum lüks harcamam da yok. Ne pahalı kuaföre giderim ne 500 liraya bot alırım. Niye olmuyor. Eve giren 10bine rağmen neden geçinmeyi beceremiyorum. 2000 kira 1700 kreş faturalar mutfak derken çöp oluyor gidiyor. Ne bileyim fındık da mı almayayım kızıma kitap da mı almıyım. Mont falan almayıp terlikle hırkayla mı geçireyim kışı niye yetmiyo bu para. Çok sinirlerim bozuldu şu kuru görünce biri bunun düşeceğini biraz olsun ekonominin iyileşeceğini söylesin nolur

Bazen gerçeğinden fazla bu konuyu taktığımı düşünüyorum. Ama elimde değil. Dolar 11.5u zorluyor. Sıvıyağ 100 TL'yi geçti. Ya resmen geçinemiyorum. 5 kurusu kenara koyamıyorum çocuğuma nirneb bir ev bile bırakmayacağım. Kiradan çıkamayacağım belli. Düşünüyorum lüks harcamam da yok. Ne pahalı kuaföre giderim ne 500 liraya bot alırım. Niye olmuyor. Eve giren 10bine rağmen neden geçinmeyi beceremiyorum. 2000 kira 1700 kreş faturalar mutfak derken çöp oluyor gidiyor. Ne bileyim fındık da mı almayayım kızıma kitap da mı almıyım. Mont falan almayıp terlikle hırkayla mı geçireyim kışı niye yetmiyo bu para. Çok sinirlerim bozuldu şu kuru görünce biri bunun düşeceğini biraz olsun ekonominin iyileşeceğini söylesin nolur
10 bınden hıc mı kenara ayıramıyorsunuz
belkı her ay olmasa bıle arada bır en azından kenara bır mıktar atılabılecek bır para aslında

gunumuz genclerinin cogunda da iklim krizi sebebiyle anksiyete goruluyormus, kimsenin gelecekten umudu kalmadi sanki :(
yine de payimiza duseni yapmaya calisacagiz omrumuz el verdigince.

Maddi sikintilar icin de bence boyle dusunmeye calisin.

Yani şu an sizin tekelinizde cevap veremeyeceğim buna çünkü geliriniz su duruma nazaran bile iyi sayılır.
Ancak batıyoruz hanımlar.
Durmaksızın durdurmaksizin batıyoruz.
Ve muhtemelen bundan bir 5 sene sonra 10.000₺ geliri olan 3 kişilik bir aileye üzülerek yorum yazacağız.

Dolar ve altının gittiği yer doğru değil ama daha iyi günlerimiz olduğu kesin.
Benim size şahsi fikrim yatırım yaparken, maaşınızın elinize geçtiği gün bir gram, bir çeyrek, bir bilezik neyse onu alın.
Geri kalan parayla geçinmeye çalışın.

Yoksa harcayayım kalanını birikim yaparım mantığıyla zaten birikim olmaz.

Bir müddet düzeleceğini sanmıyorum. Hatta daha kötüye gidiyoruz, batıyoruz. Yağ ve şeker satışına sınır geldi mesela.
Düzelebilmemiz için bazı şeylerin değişmesi gerekiyor belki onu da burda yazmak istemiyorum, ancak o değişim olmadığı sürece düzelme olmayacak aksine daha kötü olacak gibi görünüyor

Eskiden bin lira falan koyardım şimdi o da olmuyor
gıderlerınızı tutuyormusunuz
gelır bellı gıderde bellı
gıderlerde kantarın topuzu nerede kacıyor onu anlamak ıcın yazmak saklamak tutmak gerek
gecen ayın harcama fıslerı tum harcamalar yazın tek tek kenara
gereksız bır suru harcama cıkacaktır
bırdahakı ay gecen aykı harcamayı dengelemek ıcın hesabınızı daha sıkarsınız daha dıkkat edersınız
hesaplarınızı mıde olarak dusunun dun cok yedım bugun dengelemelıyım
acıl bırsey alınması lazım
fıyat arastırması yapın uygun fıyatlı muadılını bulmanız cok kolay
en acil olanlarını alın
ıhtıyac lıstesı cıkarın buzdolabının ustunde yazılı kalsın
kilerınızı gıysı dolaplarınızı ayakkabı alanınızı elden gecırın belkı unuttugunuz tekrar kullanılabılecek seyler vardır
kullanmak ıstemedıklerınızı ıkıncı el satan uygulamalardan satarsınız
once evınızde ne var , sonra eksık ne var onu belırleyın
oncekı alısverısınıze bakın sonrakı ayı ona gore degerlendırın

Gecenlerde biri ile Türkiyenin ekonomisi hakkinda konustuk. Bende ekonomistim bu arada. Bana göre gereken degisimlerimi saydim. Neredeyse vatan haini ilan edliyorsunuz. Halbuki dediklerimin hicbirinin parti x veya parti y ile alakasi yoktu. Allah herkesin yardimcisi olsun. Ay basinda birseyler kenara atin yoksa harcanip gider

şimdide hasandaginda hareketlilik tespit etmiş afad deprem zaten gercegimiz pandemi ve ekomoni
Screenshot_20211118-182838_Twitter.webp

Ekonomi çok çok berbat.Sizin kaygı gecinmekten ziyade düzenli para biriktirmenin sekteye uğraması sanırım.Su şartlarda çok para arttırmayı beklemeyin.Ama siz hatırladığım kadarıyla tutumluydunuz ben ev alicaginiza inanıyorum.

evinize 10 binden fazla giriyor eski konularınızda bunu konuşmuştuk.mont alamıyorum kışı terlikle mi geçireyim abartılı olmuş komik olmuşş.bend e şikayet ediyorum geçim sıkıntımı ama açım yazmıyorumm kiramı ödeyemedim yazmıyorum yazdıklarım artık tatile gitmenin imkansız olduğu dışarda yemek yemenin lüks olduğu kuaförün lüks olduğu bir de kolej eğitiminine ulaşamadığımdan çocuğum için üzüldüğüm.siz çift maaş öğretmensiniz evet gelirler çok düştü ama aç da değilsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X