Gelecek kaygım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bırde anneler gununude kutlayacakmıs sımdıden haber verıyorum dedı anneler gunude var sırada
dılerım ıscı bayramı ,kadınlar gunu ,kelebegın omru 24 saat seremonısı falan o ıslere gırmez
fişini atsın çantanın eşarbın.ben bu kadından işkillendim :KK45: :KK45:

bırde anneler gununude kutlayacakmıs sımdıden haber verıyorum dedı anneler gunude var sırada
dılerım ıscı bayramı ,kadınlar gunu ,kelebegın omru 24 saat seremonısı falan o ıslere gırmez
Size ne kadının anneler gününden yahu, çocukları düşünsün onu da :KK53: 25 Aralığını da kutlasın oldu olacak ahskajksja

Size ne kadının anneler gününden yahu, çocukları düşünsün onu da :KK53: 25 Aralığını da kutlasın oldu olacak ahskajksja
sadece bir çiçek gönderiyorduk anneler gününde.ama bu kadın gene 200 er tl toplarr hatta daha fazla kadının çocuğuna eğitim bursu bile verir tövbe tövbe

En temel ihtiyaçlarımız su, gıda, elektrik, yakıt vs. Ama bunları kullanamaz olduk. Fırını çalıştırmaya korkuyorum elektrik faturası fazla gelecek diye. Doğalgazı açmadım, klima var ama onu da kullanmaya korkuyorum. Artık her gün balkonu yıkamıyorum. Araba kapida bekliyor servisle gidiyorum. Simdi servisler kaldırılacak söylentileri dolaşıyor. Yakında aldığımız nefesin de vergisini alırlarsa şaşırmam. 32 yıllık oksijen tüketim vergisi.

Bazen gerçeğinden fazla bu konuyu taktığımı düşünüyorum. Ama elimde değil. Dolar 11.5u zorluyor. Sıvıyağ 100 TL'yi geçti. Ya resmen geçinemiyorum. 5 kurusu kenara koyamıyorum çocuğuma nirneb bir ev bile bırakmayacağım. Kiradan çıkamayacağım belli. Düşünüyorum lüks harcamam da yok. Ne pahalı kuaföre giderim ne 500 liraya bot alırım. Niye olmuyor. Eve giren 10bine rağmen neden geçinmeyi beceremiyorum. 2000 kira 1700 kreş faturalar mutfak derken çöp oluyor gidiyor. Ne bileyim fındık da mı almayayım kızıma kitap da mı almıyım. Mont falan almayıp terlikle hırkayla mı geçireyim kışı niye yetmiyo bu para. Çok sinirlerim bozuldu şu kuru görünce biri bunun düşeceğini biraz olsun ekonominin iyileşeceğini söylesin nolur
Şahsen benim hiç umudum yok.
Şükredinki 10 bin lira geliriniz var.Asgari ücretli ne yapsın?kira veren döviz,altın borcu olan,düğün yapacak olan...liste böyle uzar gider
Hayat o kadar zorlaştı ki inanın sizin gibi bende düşünüyorum ve son bir haftadır psikolojim ciddi anlamda bozuldu diyebilirim.
Kendimi her ne kadar teskin etsemde 5 yıl öncesindeki refahımı çok özlüyorum
Cidden ülke battı Allah yardımcımız olsun

ogretmene esarp,canta,cıcek hedıye+stajyere hedıye+okula pasta
kısı bası 200 tl
kucuk bır anaokulu burası
sınıflar kucuk kısı sayısı az
velının bır tanesı benım arkadasım bu ay benımkını de sen oder mısın sana ben sonra versem dedı mesela
sınıf annesı kendı kafasına gore ıs yaptı
Benim oğlum da ilkokulda 1. Sınıf. Biz teraryum ve pasta aldık . İsteyen katıldı. Kişi başı 16 .5 lira tuttu sadece. Herkesin durumu bir değil ki. Çocuğuna mont ve ayakkabı alamayan var sınıfımız da. Neden insanlar böyle gösteriş meraklısı anlamıyorum. Bazı şeyleri abartmada üstümüze yok

Lulu ekonomi zor düzelir. Sen biraz ekonomi ögren bu esnada.

Her ay 10 gram alma planin vardi. Altin birden cosar alamazsin dedik. Dinlemedin.
Altin dustu zararina altin bozdun.
Bir ara platin düsündün.
Disari cikilmayan dönemde 2 yasinda olmayan kizina 7 cift ayakkabi aldin. Keske kendine bot alsaydin.

Ekonomi kötü ama senin parani yönetme becerin sıfır.

Benim oğlum da ilkokulda 1. Sınıf. Biz teraryum ve pasta aldık . İsteyen katıldı. Kişi başı 16 .5 lira tuttu sadece. Herkesin durumu bir değil ki. Çocuğuna mont ve ayakkabı alamayan var sınıfımız da. Neden insanlar böyle gösteriş meraklısı anlamıyorum. Bazı şeyleri abartmada üstümüze yok
kesınlıkle katılıyorum
sızınkıde ne guzel olmus sahsen benı de boyle seyler daha cok mutlu ederdı fidan bagısı mesela ona da bayıldım
keske boyle seyler olsa

keske sınıf annem olsan

gercekten whatsaapda bır sessızlık oldu tek sesı cıkanda ben oldum bana cevap bıle vermedı sanırım bana gıcık oldu
hepımızın acemılıgı tek bır kısıde 2 cocuk var oda ıkıncıyı yenı dogurdu hepımızın ılk kez okul macerası bılmıyoruz kı ne nasıl olur sen 30 tl dıyorsun ben şok :KK70:
Biz bu kadar parayı veremeyiz , katılmıyoruz deseydiniz keşke
Bir daha emrivaki yapamazdi

kesınlıkle katılıyorum
sızınkıde ne guzel olmus sahsen benı de boyle seyler daha cok mutlu ederdı fidan bagısı mesela ona da bayıldım
keske boyle seyler olsa
Evet okul fidan bağışı kampanyası hakkında da duyuru yaptı. Biz buna katılınca o kaldı.

ogretmene esarp,canta,cıcek hedıye+stajyere hedıye+okula pasta
kısı bası 200 tl
kucuk bır anaokulu burası
sınıflar kucuk kısı sayısı az
velının bır tanesı benım arkadasım bu ay benımkını de sen oder mısın sana ben sonra versem dedı mesela
sınıf annesı kendı kafasına gore ıs yaptı

Ve ögretmen de kabul mu ediyor böyle bir seyi?
Bize uygulamadan mesaj geldi. Temadan agac bagisi bile kabul edilmeyecektir, yapmamanizi rica ederiz diye.

Biz bu kadar parayı veremeyiz , katılmıyoruz deseydiniz keşke
Bir daha emrivaki yapamazdi
kımse sesını cıkarmayınca bende uyum sagladım acıkcası belkı onlar da benım gıbı dusunmuslerdır
bılemedım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X