Mutlu olan asgari ucretli de var.
Bu sabah 2 tane kahve aldik su unlu zincirden. 33 tl ödedik. Aromali kremali olanlardan da degil. Dumduz süt ve kahve. Calisan cocukla konustuk. Kriz olmadigini dusunuyor. Gayet ekonomimizin sahane oldugunu savunuyor. Yuruyus yapmak bedava. Buna 33 tl maliyet cikartip gecinemiyoruz diyemez kimse, biz hic bir sorun yasamiyoruz, herkesin parasi var bu ulke ekonomisinde hic sıkıntı yok diyor. Evlerde ikiser araba var benzin isterse 30 lira olsun cunku herkes zengin, bakin yine kullanacaklar diyor.
Kesin babasi cikar telefoğunu diyen dayilardandir...
Fakirlesmeyi ciddi anlamda kuru ekmege muhtac kalmak olarak gören bir kesim var. Cok ilginc.
Asgari ucret aliyormus. Bir de yemek karti ve yol parasi. Toplam 3500 oluyormus. Yemek kartini maasa katiyor. Market alisverisini onunla hallediyormus. Iste ne yiyorsun dedik. Evden getiriyormus.
Evli, evi kira, sehir istanbul, cocugu var ve memnun. Peki bu kahveyi ben neden alamiyorum, ben neden esimle cikip boyle yuruyemiyorum sorgulamiyor musun dedik. Boyle bi istek veya ihtiyacim yok cay demliyoruz evde dedi.
Peki dedik. Mevzu tabi kahve degil. Kahve aldik gecinemedik durumu da degil. Aman neyse kendi memnunsa biz napalim devam etsin dedik
Muhtac olup idare edene saygim sonsuz ama mutlu olani da ne bileyim.