Gelecek kaygım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O söylenen yıllarda ben çocuktum hatırlamıyorum ama bahsedilen kriz zamanlarında dolar 1 küsür veya 2 kusur muymuş neymiş böyle bir yükselme hiç olmamış ama galiba .
olmadı evet.enflasyon aşırı vardı ama maaşlara da aşırı zam yapılıyordu .ben tek maaşla ülkenin en pahalı özel üniversitesinde okuyabildim.hadi şimdilerde okutsunlar da çocuklarını göreyim.kapısından geçemezler

olmadı evet.enflasyon aşırı vardı ama maaşlara da aşırı zam yapılıyordu .ben tek maaşla ülkenin en pahalı özel üniversitesinde okuyabildim.hadi şimdilerde okutsunlar da çocuklarını göreyim.kapısından geçemezler
Ama baya bi sansayon olmuştu sanki. Neden öyle oldu bu kadar kötü değildiyse. Şimdi kötü ama sansasyon yok sanki

yarın ki mönüm kabak yemeği kıymasız haa.domates çorbası ve peynirli makarna.maliyete geçelim:kabağı 10 tl ye aldım içine dereotunu 1.75 e zeytinyağı 3 tl lik koysam 1 tl likte salça 1 tl lik pirinç eklesem 50 kuruşlukta baharat 17 tl kusür burası.çorbaya un 50 kuruş tereyağı 3 tl domates 7 tl salça 1 tl süt 3 tl desek bu da 14.5 eder.makarna:4 tl peynir 10 tl içine yağı 2 tl bu da 16 tl yapar 2 de ekmek alsak 4 kişi 3.5 da o tatlısız kuruyemişsiz içeceksiz kahvaltısız 51 tl yapar .et de yok içlerin de bakk. :KK45: :işsiz:edit:sarmısaklı yoğurdu unutmuşum kabak yemeğinin üstüne onu da ekleyelim masrafa
Düz beyaz ekmek bile 2, 5 oldu :110: kişi başı her öğün ölmeyecek kadar , etsiz meyvesiz baliksiz minimum 10 TL olsa üç öğün 30TL den aylık 900 tl 4 kişi en az 3500....hesap ortada, tek asgari ücretle 4 kişi kira ödeyip çok da güzel geçinilir diyenlere o yüzden ısrarla nasıl diye soruluyor.

Düz beyaz ekmek bile 2, 5 oldu :110: kişi başı her öğün ölmeyecek kadar , etsiz meyvesiz baliksiz minimum 10 TL olsa üç öğün 30TL den aylık 900 tl 4 kişi en az 3500....hesap ortada
Of şaka gibi ya :( Dun Fazil Say yurtdiainda bi sise su aldim euro uzerinden tl değerini hesaplayinca bogazimdan gecmiyo yazmis, nette 10 dolara Turkiye de ne yaparsin videolari donuyo gicik oluyorum

Yazamiyorum şekerim, 20 gune ordayim, adnan menderesten alirlar beni valla 😂
Sus o zaman aman diyim...herkes biraz çalistirsin kafasını kendi bulsun diycem deeee.... zamanında tok karnına bile çalışmayan o kafalar bundan sonra da açlıktan süngere dönecek, hiç umut yok velhasıl, mümkünse dönme sen kal orda

1 manat nerdeyse 8 lira oldu, 2 sene once 2.5 liraydi ilk geldigimde, soka girmistim o zaman, nasi yani manat Tl.dan daha mi degerli diye, bugun habire 8 le carpiyorum, habire carpmaktan beynim carpildi, en dandirik şeyin fiyati dunya paraya geliyo burda Tl.yi hesaplayinca

Sus o zaman aman diyim...herkes biraz çalistirsin kafasını kendi bulsun diycem deeee.... zamanında tok karnına bile çalışmayan o kafalar bundan sonra da açlıktan süngere dönecek, hiç umut yok velhasıl, mümkünse dönme sen kal orda
Ama ben orayi seviyorum ya, 2 ay zor dayaniyorum 😫

Kocan Euro kazanıyorsa problem yok şekerim, sana buralar cennet zaten, sokak röportajlarında filan denk gelirsen söyle bunu mutlaka.... burası cennet cennet :-) daha da açma ağzını bırak , bak herkes memnun halinden
Niye ben gerizekali miyim 😂😂 benim annem tek başina emekli maasiyla yasiyo orda, tabii ki surekli destekliyorum ama bi o degil ki, butun ailem, sulalem, sevdiklerim, arkadaslarim orda, orasi benim canim memleketim ya, ustunde Ataturk tisortlu bi cocuk almis bu büyük karton toplama arabalarindan biseyler topluyo, muhabir sordu nasilain diye, acim, cok yorgunum dedi cocuk, benim aglayasim geldi, neyine memnun olayim Piraye. Ben kişisel olarak 3 hafta gelip kaldigim zaman hayat bana cok guzel ama ulke parsel parsel elden gitti, gelecegimiz gidiyo, buna mutlu olunur mu, cocuguma sorsan nerelisin sen diye baba yabanci ama ben Turkum, Izmir'liyim der. Orasi benim cocugumun gelecegi olan ülke.

gelecek kaygınıza ve ekonomik kaygılara çok hak veriyorum ama önceki konudan kalan bi kaç soru vardı. bi ara cevaplar mısınız lütfen?

@Mune konu sahibi 2021 şubatta Türkçe öğretmeni olarak atandım demiş, şimdi psikolojik danışmanım diyor. Alan dışı olsa bile felsefeden atanır Türkçeden psikolojik danışman olarak atanamaz. Konu çelişkiler ile dolu. Aklımız ile dalga geçiyor. Lütfen bir el atın.

Eki Görüntüle 2938525 Eki Görüntüle 2938524 Bu şahıs hasta. 2020 Kasım’da bekar doğuda atanıp tek basına yaşayacak biri. 2021 Ocakta evli çocuklu biri. Başka bir konuda da eşimin işi dolayısıyla doğuya gideceğiz demiş. Türkçe öğretmeni bir anda psikolojik danışman oluyor. Her şeyiyle yalan. Bir de güya ücretsiz izine ayrılmış. Hani sen Şubatta zaten yeni atanmıştın? 1 yıl dolmadan ücretsiz izine ayrılman mümkün değil. Hani sen tek yaşayacaktın ne ara 20 aylık kızın oldu? Korkunçsun.

Niye ben gerizekali miyim 😂😂 benim annem tek başina emekli maasiyla yasiyo orda, tabii ki surekli destekliyorum ama bi o degil ki, butun ailem, sulalem, sevdiklerim, arkadaslarim orda, orasi benim canim memleketim ya, ustunde Ataturk tisortlu bi cocuk almis bu büyük karton toplama arabalarindan biseyler topluyo, muhabir sordu nasilain diye, acim, cok yorgunum dedi cocuk, benim aglayasim geldi, neyine memnun olayim Piraye. Ben kişisel olarak 3 hafta gelip kaldigim zaman hayat bana cok guzel ama ulke parsel parsel elden gitti, gelecegimiz gidiyo, buna mutlu olunur mu, cocuguma sorsan nerelisin sen diye baba yabanci ama ben Turkum, Izmir'liyim der. Orasi benim cocugumun gelecegi olan ülke.
Mutlu olamazsın ama elinden de bişey gelmez. Artık hicbirimizin gelmez...Dandik bir forum sitesinde bile rahat rahat dert paylasamiyouz, ağzımızı açıp gık diyemiyoruz korkudan, memnunuz demek dışında...o zaman sözü gerçekten memnun olanlara , hep böyleydi , bilmem ne bik bik otenlere bırakmak lazım artık...

90lardaki krizde ben de çocuk olduğumdan her bir ayrıntıya hakim değilim, sadece memur maaşlarına yapılan %100 zammı falan hatırlıyorum ama geçenlerde benden epeyce büyük iş arkadaşıma sorduğumda senle benzer sözleri söyledi: evet o zaman da fahiş enflasyon vardı hatta bundan daha çoktu ama bu rakamlar gizlenmiyordu, yokmuş gibi davranılmıyordu. Haliyle (en azından) memur zamları da ona göre yapılıyordu.

Mutlu olamazsın ama elinden de bişey gelmez. Artık hicbirimizin gelmez...Dandik bir forum sitesinde bile rahat rahat dert paylasamiyouz, ağzımızı açıp gık diyemiyoruz korkudan, memnunuz demek dışında...o zaman sözü gerçekten memnun olanlara , hep böyleydi , bilmem ne bik bik otenlere bırakmak lazım artık...
İşin özü herseyiyle ama, şu yazdigin mesajda farkinda misin?

Noooo bulamadım. Kreş hala a planım. Şu an telefonumda bir sürü özbek kadın resmi dolu 😂

Ben birini buldum
Artilari; kendi cocugu olmasi yani deneyimli olmasi, buna ragmen genc olmasi
2 yabanci dil bilmesi
Sigara icmemesi

Istedigi maaş 7000 tl
Dedim saygilar 🖤🤣

He tabi hakkidir yani cunki gercekten oturup kalkmayi bilen, cocugun özbakimini degil gercekten yetismesini saglayacak biri. Kendi cocugu öyle muhtesem cumleler kuruyor ki... catal bicakla yemek yiyisi falan cok guzeldi yani belli cok ilgilenmis.

Ama 7000 😖😖😖

Hic polemik sevmem ama 90 lardan kalan fobi bu öğretmenler günü galiba.Kim ne derse desin eskiden herkes bu olayı yaşamıştır.Bir veli çıkar öğretmene altın alicagiz para topluyoruz derdi.Kimin durumu ne belli değil vs..Şimdi 2 çocuğum var onlarca öğretmen ile muhatap oluyorum hepsi pırlanta.Oglumun okulunda fidan bağışı yapılıyor misal ne güzel.Bir fidan 10 lira.Hem güzel bir hediye hem uygun hem anlamlı.
Bizde fidan bağışı + sma bağışı şeklinde düşündük. Öğretmenimiz de çok bilinçli çok mutlu olacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X