Gelecek kaygısı..:(

Bademfindik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2013
568
391
103
35
Selam hanimlar...
Bu sene univ.sinavina 3.girisimdi. 3 yildir ayni puani aliyorum. Gecen sene siralamasina gore turkce ogr geliyodu bi umut yazdim istedigimde bi bolumdu. Fakat gelmedi.

Ama ne hikmetse butun tercihlerim turkce ogretmenligi iken sonuclar bi açıklandı. Kucuk bi universite de saglik yonetimi bolumunu kazanmisim. Galiba kodu yanlis yazmisim farkinda olmadan tercih yaparken. Oysaki o kadar da kontrol ettim gozumden kacmis.

Neyse simdi ailem bana sitemli 3 yildir sana sans verdik biz gorevimizi yaptik sen iyi bi bolum kazanmadin diyorlar gondermek istemiyorlar. Yasadigim sehire 6-7 saatlik bi mesafede bi il. Ben simdi gitsem mi iyi gitmesem mi? Bu bölümün is olanaklari nasil bilen duyan var mi? Acaba muhasebe kursuna gidip is hayatina mi atilsam. Egitim hayatım bitse mi? Ne yapacagim hic bilmiyorum :( birde sizlere danışayım dedim.. simdiden yol yordam gosterecek olan buyuklerime kucuklerime hepinize tesekkur ederim.

Bi tanıdığın kardeşi vardı, 7 kez girmişti sınava. :) bölümü bilmiyorum ama iyi araştır ve okuma isteğini söndürme bence.

İş olanakları hakkında bilgim yok ama istemediğin bir mesleği okumanı tavsiye etmem, sırf okumuş olmak için okuma. Kaç yaşındasın? 3 yıldır aynı puanı alıyorsan daha fazla çalışmalısın.

Ailenin sitemleri normal azıcık onları da anla ama şu da var ki on kez de girsen istediğin bölümde ol hem ailen mutlu olsun hem sen :))

bi yerde demek ki ben bu isi beceremiyorum demek ki diyebilmeli insan. yanlis anlama moral bozmak amacli soylemiyorum, ama daha cok calisman gerekiyormus, veya farkli bir calisma sistemi denemen gerekiyormus demek ki. tahminim oyle asiri yuksek bi puan tutturmanda gerekmiyor aslinda o bolum icin.

saglik olsun. kreatif olmaya calis. ufkunu genislet. hersey ogretmenlik degil sonucta.

Bademfindik Bademfindik
Is olanakları da önemli evet, ama sadece okumak için istemediğin bir bölümü okumamalısın. Onemli olan sen o mesleği yapabilecek misin? Ailene de anlayış göstermelisin. Ellerinden geldiğince seni okutmuşlar, hala da okutmak istiyorlar. Senin tek sorumluluğun ders çalışıp iyi bir yere yerleşmek olmalı. Artık kursa gidip iş bulma süreci eskide kaldı. Artik universite diploması bile yetersiz. Y.lisans doktora hatta 2.dil isteniyor. Bir sirkete başvurduğunda senin diger adaylardab daha üstün nitelikte olman gerekiyor ki o işi alabilesin. O sebeple iyi düşün taşın kendini toparla ve ailenin sana son bir şans vermesi konusunsa onlari ikna et. Ve 1 yıl hayatla iletişimini kesip oturup sınava hazirlan derim.

Kusura bakmayın ama kodu nasıl yanlış yazdınız acaba kodu yazınca yanında direk okulun ve bölümün adı çıkıyor. Hic mi bakmadınız tekrar tercihleri yaptıktan sonra. Çünkü cok açık ve net bir şekilde okul ve bölüm yazıyor tercih listenizde.

Ama hayırlısı budur belki. Öğretmen olsaydınız da zaten atanması o kadar kolay değil. Is bulacagınızın garantisi yoktu zaten. Şimdiki bolumunuzun is olanakları nasıl hic bir fikrim yok. Ama lise mezunu olarak kalmamanız için yine de gidip okumanızı tavsiye ederim ben. Okul bittikten sonra lisans mezunu olarak kpssye girip devlet dairelerinde falan calisabilirisiniz belki

Bence o iste baska bir bir yenigi var. Kodla falan olacak is degil, kodun yaninda bolumun okulun adi yaziyor kontrol etmis olmaniz lazim gozunuzden kacacak bir sey degil bence

Bence o iste baska bir bir yenigi var. Kodla falan olacak is degil, kodun yaninda bolumun okulun adi yaziyor kontrol etmis olmaniz lazim gozunuzden kacacak bir sey degil bence
Acaba konu sahibinin şifresini bilen biri tercihini mi değiştirdi?
Bu tarz şeyler olabiliyor.

Sağlık yönetimini bilmiyorum ama sağlıkla ilgili işler iyi oluyor genelde. Eğer tahammül edebileceğiniz bir bölümse en azından hem okur hem de tekrar sınava hazırlanırsınız.

Bir akrabam 4 yıl sağlık yönetimi okudu. Özel bir hastanede staj yapmıştı. Okuldan sonra o hastanede idare bölümünde çalışmaya başladı.
Ama kpss ile atanma durumları var mı bilmiyorum.
Eğer istemiyorsanız 1 yıl daha hazırlanmayı düşünmez misiniz?
3 yıldır hazırlandığınıza göre belli bir temeliniz vardır.
Netten video izleyerek tekrar hazırlanabilirsiniz.

Back
X