gelecek kaygısı

Sağlığı, insanlarla iletişimi sevmiyorum bana masa başı iş lazım derseniz kesinlikle girmeyin derim. Akşama kadar bilmem kaç tane insanla birarada çalışmak çok yorucu..

peki bu dgs de benim 2 yıl içinde adaletten gördüğüm derslerden mi soru çıkıyor sadece? eğer öyleyse yapabilirim. yani genel kültür tarzı sorular var mı? bir de ben adaleti açıktan okuyup o sınavı geçersem hukuk fakültesine örgün eğitime mi geçiyorum? geçtikten sonra da 2 yıl mı okuyorum? istediğim üniversitenin fakültesine geçebiliyor muyum? çok özür dilerim çok soru sordum ama internetten araştırınca bunları bulamıyorum belki de doğru soruyu yazamıyorum o yüzden sormak istedim o_O:KK23:

Bildigim kadariyla cevaplayayim tabi,yardimci olursam ne mutlu..

Dgs universite sinavinin bi benzeri sanirim,turkce matematik sosyal alanindan sorular cikiyo,osym'nin sitesinden gecmis yillarin dgs sorularina ulasabilirsiniz .
Dgs'den aldiginiz puana 2yil okudugunuz adalet bolumundeki basariniz dogrultusunda belli bi puan ekleniyo yani ygs ile girdigimizde nasil ki Obp ekleniyo bu da oyle bi sey. Sonunda olusan puaniniz hangi fakultenin puanina yetiyorsa ona gore tercih yapiyorsunuz,dgs ile gelecekler icin fakulte zaten ayri bi baslik aciyo.
Egitim suresi fakultelere gore degisebiliyo,bazi universiteler 3.siniftan baslatiyo bazilari 2.siniftan ,gormediginiz dersleri de alttan almanizi sagliyo.

Bilgilerim bi tanidik icin yillar onceki yaptigim bi arastirmanin aklimda kalan kisimlari,forumda bu sekilde gecis yapmis insanlar vardir,daha aydinlatici yorum yaparlar insallah.

kesinlikle öyle. eşit ağırlıkçıyım.

lojistik uluslararası ticaret gibi bölümler de ilanlarda sıklıkla karşıma çıkıyo.

boğaziçi uluslararası ticaret için ne düşünüyorsun pinoli?

ben matçıyım, ama eşit ağırlıkçı olsaydım kesinlikle uluslararası çalışma imkanı olan meslek dallarına yoğunlaşırdım, ingilizcenin yanına ikinci bir dil ekleyebileceğim bir üni seçerdim.

ben matçıyım, ama eşit ağırlıkçı olsaydım kesinlikle uluslararası çalışma imkanı olan meslek dallarına yoğunlaşırdım, ingilizcenin yanına ikinci bir dil ekleyebileceğim bir üni seçerdim.
ne gibi meslekler mesela.. boun uluslararası ticaret aklıma yatıyo şuan baya..

Bu kadar da para hesabına girme ama, evdeki hesap çarşıya uymaz her zaman. Sevmediğin işin parası çok olsa ne olur ki?
orası kesinlikle öyle wustum.. ama işte diyorum ya severek yapamıycaklarımı zaten eledim..

bir de hiç fikir belirtmeden her fikri değerlendiriyorum belli mi olur belki ilgim vardır ya da aklıma yatar.

tamam sevmeden yapılmıyo o çok çok doğru ama, ay sonunu zor getiriceksem de ne anladım sevmekten::/ dengeyi bulmaya çalışıyorum.

Ben sağlıktayım okuduğum bölüm gelecek vaat eden bir bölüm. Mezun olunca pek çalışacağımı düşünmüyorum ama inşallah çalışırım parası mühim değil

doktor bir tanıdığım ile konuştum. arkadaşım diyemem tam olarak. gelme sakın irtifa kaybediyoruz keşke mühendis olsaydım dedi. o puanı alman ayrı dert okuman ayrı gelme çok pişmanım dedi.

memnun değil sağlıkçılar çok yazık oluyor..

Her meslekte mesleginden sikayetci insan vardir.

Mesela gecenlerde bilgisayar muhendisi bir arkadasim beni aradi formasyon alsam bilgisayar ogretmenligine atanma sansim ne kadar biktim bu ozel sektirden diye soruyor.

Esim makine muhendisi iyi bir universiteden mezun simdiki aklim olsa tip yazardim diyor.

Ben ilkögretim matematik ögretmeniyim. Atamasi cok oldugu icin benim sinava girdigim zamanlar okdukca yuksek puanla aliyordu. Simdi aldigi puanlara bakiyorum bayagi dusmus. Meslegimi seviyorum ama bazen bir sene daha sinava hazirlanip tip okusaydim diye gecmiyor degil icimden.

Demek istedigim onemli olan kendini taniyip hangi meslek sana uygun onu dusunmen.

Her meslegin icinden cikiyor sevmeyen meslegini.

Esit agirlikci olsam pdr e dusunurdum ben mesela. Psikolojiye ilgim vardir. Calisma sahalarida oldukca genis.

Her meslekte mesleginden sikayetci insan vardir.

Mesela gecenlerde bilgisayar muhendisi bir arkadasim beni aradi formasyon alsam bilgisayar ogretmenligine atanma sansim ne kadar biktim bu ozel sektirden diye soruyor.

Esim makine muhendisi iyi bir universiteden mezun simdiki aklim olsa tip yazardim diyor.

Ben ilkögretim matematik ögretmeniyim. Atamasi cok oldugu icin benim sinava girdigim zamanlar okdukca yuksek puanla aliyordu. Simdi aldigi puanlara bakiyorum bayagi dusmus. Meslegimi seviyorum ama bazen bir sene daha sinava hazirlanip tip okusaydim diye gecmiyor degil icimden.

Demek istedigim onemli olan kendini taniyip hangi meslek sana uygun onu dusunmen.

Her meslegin icinden cikiyor sevmeyen meslegini.

Esit agirlikci olsam pdr e dusunurdum ben mesela. Psikolojiye ilgim vardir. Calisma sahalarida oldukca genis.
hukuk için ne düşünüyorsunuz peki?

hukuk için ne düşünüyorsunuz peki?

Hukuk tabiki guzel bir bolum.

Ama her zaman dinamik olmak lazim.

Her daim kendisini bir adim oteye tasimasi lazim.

Tecrubenin cok onemli oldugu mesleklerden.

Ama hukuk fakulteleride cogaldi son zamanlarda. Ozellikle vakif universitelerinde cok acildi hukuk fakultesi.

O kadar hukuk mezununun icinde farkiniz olmak zorunda. Tipki muhendislik gibi.

Klasik giyinmeyi seviyormussunuz. Bence hukuk size hitap edebilir.

Ama okuyabildiginiz en iyi universitede okumaya gayret edin hukugu.

Hukuk tabiki guzel bir bolum.

Ama her zaman dinamik olmak lazim.

Her daim kendisini bir adim oteye tasimasi lazim.

Tecrubenin cok onemli oldugu mesleklerden.

Ama hukuk fakulteleride cogaldi son zamanlarda. Ozellikle vakif universitelerinde cok acildi hukuk fakultesi.

O kadar hukuk mezununun icinde farkiniz olmak zorunda. Tipki muhendislik gibi.

Klasik giyinmeyi seviyormussunuz. Bence hukuk size hitap edebilir.

Ama okuyabildiginiz en iyi universitede okumaya gayret edin hukugu.
ben de ondan tereddüt ediyordum ama şimdi özel üni de olsa yani vakıf ünisi de olsa başarı sıralaması barajı kondu. eski prestijine kavuşacak.

çevre yapmak büyüyor gözümde. nasıl yapılır naparım da çevrem olur o önemli. ya da dedikleri gibi kurum avukatlığı..

hukuk diyorum. sana en uygun bölüm bu şu an, uluslararası ticareti filan geç bence. baskalarının cebini doldurmaktansa, sabahtan aksama kadar hissizce çalışıp zaman öldürmektense ve sadece para kazanmaktansa insanlara dokunabileceğin ve hem kendi hayatında hem de onlarınkinde fark yaratabileceğin bir alan seçmelisin. şimdiki aklım olsa aynen bunu yapardım.
çok da iyi çevre yaparsın zamanla, sadece kendine güven arkadaşım. kaygıyla değil cesaretle ilerle. farkına bile varmadan etrafını doldurduklarını göreceksin.

hukuk diyorum. sana en uygun bölüm bu şu an, uluslararası ticareti filan geç bence. baskalarının cebini doldurmaktansa, sabahtan aksama kadar hissizce çalışıp zaman öldürmektense ve sadece para kazanmaktansa insanlara dokunabileceğin ve hem kendi hayatında hem de onlarınkinde fark yaratabileceğin bir alan seçmelisin. şimdiki aklım olsa aynen bunu yapardım.
çok da iyi çevre yaparsın zamanla, sadece kendine güven arkadaşım. kaygıyla değil cesaretle ilerle. farkına bile varmadan etrafını doldurduklarını göreceksin.
:KK60::KK60::KK60:yirim

Bildigim kadariyla cevaplayayim tabi,yardimci olursam ne mutlu..

Dgs universite sinavinin bi benzeri sanirim,turkce matematik sosyal alanindan sorular cikiyo,osym'nin sitesinden gecmis yillarin dgs sorularina ulasabilirsiniz .
Dgs'den aldiginiz puana 2yil okudugunuz adalet bolumundeki basariniz dogrultusunda belli bi puan ekleniyo yani ygs ile girdigimizde nasil ki Obp ekleniyo bu da oyle bi sey. Sonunda olusan puaniniz hangi fakultenin puanina yetiyorsa ona gore tercih yapiyorsunuz,dgs ile gelecekler icin fakulte zaten ayri bi baslik aciyo.
Egitim suresi fakultelere gore degisebiliyo,bazi universiteler 3.siniftan baslatiyo bazilari 2.siniftan ,gormediginiz dersleri de alttan almanizi sagliyo.

Bilgilerim bi tanidik icin yillar onceki yaptigim bi arastirmanin aklimda kalan kisimlari,forumda bu sekilde gecis yapmis insanlar vardir,daha aydinlatici yorum yaparlar insallah.

çok teşekkür ederim baya bilgi sahibi oldum kafamda bişeyler oluştu en azından:KK200:

Su anda iyi kazanan ve bosta kalmayanlar, saglik, bilisim, teknoloji alaninda kariyer yapanlar.
Ama bunlarin hepsi de bir yerde kisiye bagli, halkla iliskiler mezunuyum, ayni yil birlikte mezun oldugum arkadaslardan hala asgari ucretle tabelacilarda surunen de var turkiyenin en buyuk sirketlerinden birinde pazarlama muduru olan da. Yani alan ne olursa olsun biraz bireysel yetenek, donanim, biraz da sansla hayallerinin ustune bile cikabilirsin.

Sağlık sektörü kesinlikle. 2 yıllık önlisans eğitimi ile çok güzel para kazanıyorlar. Eğitimleri de zorlu değil bence.

Şimdiki aklım olsa sağlık lisesinde okur paramedik olurdum.

Endüstri mühendislerinin hepsi kolay işmi buluyor:confused::KK14::KK70:
Bir endsütri mühendisi olarak bunun doğru olmadığını belirteyim. Tam 2 koca yıl işsiz kaldım. Öyle her ilanda endüstri mühendisi aradıklarına bakmayın. tanıdık yoksa işte yok.

allaha şükür işe başladım 1 ayımı dolduracağım:süslü::sampiyon:
Ama 2 yıl çok üzüldüm,stres yaptım.
Sağlık sektöründe işsiz kalınmaz diye düşünüyorum
Şansınız bol olsun ama hiçbşir işin garantisi olmadığınıda unutmayın derim

Ben muhendis diyorum. Ama oyle kucuk Anadolu universitesi bitirip iki stajla kalirsaniz 1500 tl bile zor kazanirsiniz durust olmak gerekirse hele ki torpil yoksa. Ama eger iyi bir universiteden ingilizce egitim gorerek mezun olup Aselsan Tai Havelsan gibi kurumlarda calisirsaniz 7-8 sene icersinde 15 binlere gelebilirsiniz. baslangic maaslari da 7 bin civari zaten. Ya da yabanci firmalarin Turkiye subelerinde calismak da cok getirisi olan birsey. Kac arkadasim dolar uzerinden aliyor maasini. yani ne kadar buyuk universite okur kendine ne kadar yatirim yaparsan (staj, kurs, yabanci diller, programlama dilleri vs) o kadar cabuk para kazanirsin.

Back
X