- 16 Kasım 2015
- 3.317
- 3.843
- 53
- Konu Sahibi vanilyalimuffin
bana geçmişimi anımsattın beni gülümsettin :)) sen ne kadar kaygı duyarsan duy; ne kadar plan yaparsan yap; herşey olacağına varıyor. O yüzden seninle aynı kaygıları yaşamış bir ablan olarak sana nacizane tavsiyem; kendine bu kadar yüklenme. Sana "şu bölümü okursan hayatın kurtulur" diyemez kimse. Sonuçta çok iyi üniversitelerde okuyup bir yere gelememiş pek çok insan olduğu gibi; vasat bir üniverstide okuyup kamuda üst düzey mevkilere gelen bir yığın insan var. O yüzden, sen azimli ve istikrarlı ol gerisini Allaha bırak. Belli ki yaşın çok genç; bu yaşlar bir daha ele geçmiyor. Gelecek kaygısıyla hayatı kendine zehir etme. Bir yerde ekmeğin varsa, sen o ekmeği yiyeceksin zaten. Bir iş fırsatı yakaladığında maaşına bakarak karar verme; insana nereden kapı açılacağı hiç belli olmuyor. Bu işleri bir basamak olarak düşün. Geçimini sağlaman için bir basamak. Unutma..sen kaygılansan da kaygılanmasan da, gelecek bir gün gelecek. Sen çok kaygılandın çok üzüldün diye herşey daha iyi olmayacak. Sana düşen azimli ve kararlı olmak; Allaha sığınmak. O, çalışanın emeğini asla boşa çıkarmaz.selamlar herkese
geleceğim için kaygılanıyorum.
iyi para kazanamamaktan, kendime ve aileme yetememekten, maddi anlamda sıkıntı çekmekten korkuyorum.
malum okunan bölümü sevmek yetmeyecek. gelecek vaat ediyor mu(nasıl yazılır vadetmek mi vaad etmek mi) bakmak lazım.
şuan her işi severek yaparım açıkçası. seveceğin iş demeyin tabii ki o da önemli ama her mesleğe eşit mesafedeyim şuan.
iyi bir maaşımın olabileceği, yükselebileceğim, kariyer yapabileceğim meslekler neler? sizler nelere nerelere yönelmemi önerirsiniz? hangi alan hangi bölüm hangi sektör?
güvenip sırtımı yaslayabileceğim kimse yok. bedenen herkes var icraata gelince yapayalnızım. o yüzden kendimi yoktan var etmek durumundayım.
şuan için 1.500₺ maaşla çalışan üniversite mezunu arkadaşım da var 11.000₺ maaş alan tanıdığım da..
kızlar bundan bi dört beş yıl sonra, iyi bir kazanç sağlayacak olan mesleklere hangi bölümle sahip olunur? hangi bölümü okursam bir yerlere gelebilirim?
hangi bölüm beni şuanki hayatımdan kurtarır
vakit ayırıp okuma nezaketini gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim