Kızlar bugün bir ders çok sıkıcıydı bende bi anda kendimi hayallere dalmışken buldum ve bir karıyer planlaması gibi birşey yaptım
Şimdi ben aylardır dükkan açmayı kendi işim olsun çok istiyorum hayalim bu
Ama ailemde üniversite istiyor bende istiyorum öğretmenlik falan gibi kalıcı bir iş ama daha kafamda netleşmedi ne okuyacağım sürekli değişiyor neyse ben şimdi şöyle düşündüm lise sonda üniversiteyi kazanıp üniversiteye yerleşip üniversiteyle birlikte birde bir dükkan açmak.Herhangi gibi bir dükkan tuhafiye oyuncakçı falan filan. Aslında fotoğrafçı yada pastane açmak çok isterdim ama pastaneye aşçılık belgesi istiyorlarmış sanırım fotoğrafçıyada yine lazımdır birşeyler. Şimdi üniversite zaten 4 yıl sürüyor ben 4 yıl hem bu dükkanla ilgilenip hayalimi gerçekleştiririm hemde canım sıkılmaz
Üniversite bitincede kendi işimi yaparım. Ha bide üniversitede dükkandan biriktirdiğim paralarlada araba alırım dükkan parasınıda seneye bide sonraki sene birazda biriktiririm yani lise 3 ve 4 te.
Ben şimdi bu pembe hayallerimi arkadaşlarıma anlattıdığımda hep bir ağızdan aldığım tepkiler '' Kolay mı sandın sen dükkan açmayı ? Bende diyorum ne varki bi malzemeleri alacan kirayı ödüyecem tamamdır. Bunlar başladı bu sefer '' Vergisi var sertifikası var elektriği var suyu var iyi malı var kontrol edenler var 2 günde kapatırlar batarsın.Binlerce lira vergi alıyorlar senin baban aliağoğlu falan herhalde bizden saklıyosun,havada bulut sen bu hayallerini unut ''ve daha neler neler kısacası hayallerimi yıktılar
Normal dükkana ne sertifikası varmı öyle birşey ? Aşçılık belgesi olmadan cafe tarzı birşey açılamıyormu ? Vergiler bu kadar pahalı mı ?

Ben şimdi bu pembe hayallerimi arkadaşlarıma anlattıdığımda hep bir ağızdan aldığım tepkiler '' Kolay mı sandın sen dükkan açmayı ? Bende diyorum ne varki bi malzemeleri alacan kirayı ödüyecem tamamdır. Bunlar başladı bu sefer '' Vergisi var sertifikası var elektriği var suyu var iyi malı var kontrol edenler var 2 günde kapatırlar batarsın.Binlerce lira vergi alıyorlar senin baban aliağoğlu falan herhalde bizden saklıyosun,havada bulut sen bu hayallerini unut ''ve daha neler neler kısacası hayallerimi yıktılar