Gelecek planlamam çok mu hayali ? :(

Peki onların karı ne oluyor bu işten:17:

işkur ve kosgeb ortak bu işte, devlet destekliyor,devlet kurumları,ama ihaleyle alıp bu işten ödenek aldıklarını varsayıyorum.. onun dışında ülke ekonomisi canlansın iş sahası gelişsin,işsizlik oranı düşsün,yabancı sermayeler firmalara ilgi göstersin ilerde yabancı firmalarla ortaklık derecesine gelinsin döviz akışı sağlansın gibi birçok kar sebeptir.. en önemlisi işsizlik oranını düşürme.. sana örnek şahıs firmasıydı birde ltd filan kurmaya kalkışanlar için destek oranı daha farklı oluyor sanırım ve eleman desteği 1 den fazla oluyor çok işçi çalıştırırsa ona göre destek oranı yükseliyor,işte ufak ufak ekonomiye kazandırılan yeni ticarethaneler..:31:

bir hikaye var.. kurbağalar yarış yapıyorlar bir kuleye tırmanmaya çalışıyorlarmış. izleyenler sürekli YAPAMAZSINIZ, NASIL ORAYA ÇIKARSINIZ, BAŞARAMAYACAKSINIZ diyormuş. bu sözleri duyan kurbağalar tek tek yarışmayı bırakmış. sadece 1 kurbağa bütün zorlukları aşıp tepeye ulaşmış. Nasıl yaptın bunu demişler, anlamışlar ki KURBAĞA SAĞIRMIŞ.

demem o ki insan istedikten sonra başarır, ama şöyle bir durum var, belki istediğin zaman gerçekleşmez bu isteklerin.

Yapamazsin diyen yok, sadece konu ile ilgili tecrubesi olanlar isin zorluklarini anlatiyor.

Konuyla ilgili bir anket duzenleyin bakalim sonuc ne cikiyor?

benim kendi işim ve illallah demiş durumdayım vergiler yüzünden...

en güzeli girip bir yere çalışmak...

ayrıca unutma sadece gelir vergisi değil, bir de orada çalışanların ssk'ları var... nasıl bir yük bilemezsin...

elemanla uğraşmak zaten başlı başına insanı yiyip bitiren birşey. çelik gibi sinirlerinin olması lazım.

çok ciddi bir nakit birikiminin olması lazım..

herkes kendi işi olsun istiyor. sanıyorlar ki kendi işi olanlar çok rahat. hiç alakası yok. başına bela istiyorsan aç iş yerini...

en berbatı da vergi dairelerinde sgk'larda sürünmek... çünkü her işi muhasebeci halledemiyor. mükellef olarak senin gitmen gerekiyor.

her ay muhasebeciye ödeyeceğin en az 750 tl'yi de unutma...

ayrıca bir eleman aldığında, asgari ücretle bile çalıştırsan onun sana maliyeti 1800 tl'lere çıkıyor. iş yeri telefonunu kullanarak sağı solu aramalarını filan da saymıyorum...

Muhasebeciye 750 tl mi? Benim çalıştığım iş yerinin muhasebecisi aylık 175 gibi bir rakam alıyor. Faturayı biz kesiyoruz ay sonu gelip evrakları alıyor. KDV'yi hesaplıyor ilgili yerlere iletiyor falan...

küçük esnaf sadece devlete kazandırıyor,kendi cebi her daim boş:50:

:50::50: Yorumlar genelde olumsuz ve zorluğu vardır tabiki ben düşünüyodum gidicem dükkanı tutucam içine satacam şeyleri koyucam oturup müşteri beklicem ama bu kadar kolay olsa herkes yapardı diyorum sonra. Bunu yaparım veya yapamam ama yukardaki yorumumdada dediğim gibi hep aynı olan bir meslek istemiyorum git gel git gel sınırları olsunda istemiyorum bana en çok uyan şey bu ticaret :26:

küçük esnaf sadece devlete kazandırıyor,kendi cebi her daim boş:50:

kesinlikle..
küçük esnafı geçtim, şuan dev şirketler bile düşen kar marjları yüzünden ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.. özel sektördeki rekabet zirvede yani..
en güzeli bi yerde çalışmak, öyle dükkan açmak fln maalesef çok çok zor..
açmak zor, devam ettirmek ondan da zor ama nasip tabiki herşey, senin yaşın daha küçük, hayallerinin peşinden git, olmazsa en azından içinde kalmaz, denedim ama olmadı dersin canım :34:

üniverstede yan geliip yatabilceni düşünmek birz komik :1: ama bende bi zamanlar aynen sen gibi düşünüyordum bi kazanıp gitsem rahatlıcam ooohh diordum .inan hiç öyle olmuor malesefff

hayal kurmak bedava.guzel de olurlar valla .:1:
ahh ahh keske hersey hayal ettıgımız gıbı olsa ...
ama canım senın suan da yapman gereken ,derslerını calıs
ıyı bır okul da unuversıteye yerles .hele bır okulunu da bıtır .
bak gor o zaman hersey ıstedıgın gıbı olur .
okulun da bıtınce zaten ıstemezsın dukyan acmayı .
guzel bır meslegın olduktan sonra ,ıyı bır sırkette ıse gırdıkten
sonra ne yapacaksın dukyan acmayı .
kendı ısının sahıbı olmak cok daha zordur .
bugun musterı gelcek mı? ıs yapabılecek mıyım ?
para kazanabılecek mıyım ? derdı tasası hıc bıtmez.
ama elın ısı oyle mı ,adam ısterse borc yatagın da olsun
senın umrun da olmaz .paranı soke soke alırsın valla .
en buyuk hedefın ,ıyı bır okul da ıyı bır bolum de okumak olsun :34:

Son düzenleme:
Hayal guzel eyvallah da, biraz gercekci olmakta fayda var.
Birikmis lise harcligiyla dukkan acip yurutmek ne kadar mantikli geliyor mesela sana? Bana mantikli gelmiyor da. Istedigin satte kalkmak istiyorsun, herkes ister. Dukkan actin diye keyfe keder mi calisacagini dusunuyorsun mesela istedigin gun ise gitme, istedigin gun gec git filan? O kadar kolay olsaydi millet dukkanlarini kapatmazdi malesef. Hayalin ilerde gerceklesebilir elbet, mumkun degil demiyoruz ama sen de biraz ucuyorsun gibi geldi bana. Ailen ne diyor bu kararina?

Ben de arkadaslar gibi once bir dukkana girip tecrube edinmen gerektigini dusunuyorum. Boyle kendi isinin patronu olacagin isler hop diye atlayarak olmaz. Bir yerde tecrube edinirsin , iyice pisersin, ortami piyasayi gorursun, daha gercekci dusunursun, oyle olur. Niyetim hayaline gem vurmak degil, ama biraz gercekci olmalisin. Ama yasin geregi hayat tecruben yok, o yuzden cok garipsemedim.

hayal kurmak bedava.guzel de olurlar valla .:1:
ahh ahh keske hersey hayal ettıgımız gıbı olsa ...
ama canım senın suan da yapman gereken ,derslerını calıs
ıyı bır okul da unuversıteye yerles .hele bır okulunu da bıtır .
bak gor o zaman hersey ıstedıgın gıbı olur .
okulun da bıtınce zaten ıstemezsın dukyan acmayı .
guzel bır meslegın olduktan sonra ,ıyı bır sırkette ıse gırdıkten
sonra ne yapacaksın dukyan acmayı .
kendı ısının sahıbı olmak cok daha zordur .
bugun musterı gelcek mı? ıs yapabılecek mıyım ?
para kazanabılecek mıyım ? derdı tasası hıc bıtmez.
ama elın ısı oyle mı ,adam ısterse borc yatagın da olsun
senın umrun da olmaz .paranı soke soke alırsın valla .
en buyuk hedefın ,ıyı bır okul da ıyı bır bolum de okumak olsun :34:

Ama üniversiteye giricem yerleşicem 4 sene okucam yaş olacak 23-24. Sonra bide bitirdiğim mesleğin işini bulma var . 30 yaşındamı ben kendi paramı kazanıcam bide ben rahat olmak istiyorum değişken bir işim olmalı benim çok sıkıcıııı böyle şirket falan ömürmü geçer. ( Bu yazımı görende şirketler benim için kapımda sıraya falan girdi sanar nolur çalış falan diye:66: )

Ama üniversiteye giricem yerleşicem 4 sene okucam yaş olacak 23-24. Sonra bide bitirdiğim mesleğin işini bulma var . 30 yaşındamı ben kendi paramı kazanıcam bide ben rahat olmak istiyorum değişken bir işim olmalı benim çok sıkıcıııı böyle şirket falan ömürmü geçer. ( Bu yazımı görende şirketler benim için kapımda sıraya falan girdi sanar nolur çalış falan diye:66: )

iyi de canım, doğru tercihler yapar zamanını verimli kullanırsan 30 yaşına kadar kendi paranı kazanamama durumu olmaz.
21 yaşında üni den mezun oldum 2 ay sonra işe başladım ben.
bunlar için şans kadar emek de gerekiyor.
bazı insanlar kendi işinin patronu olmak ister bu çok normal ama şu da var her işe en dipten başlarsın. temelden öğrenirsin. bir süre yazları , part time olarak falan istediğin dallarda küçük işler bul, belki altyapıyı sağlayınca ileride bir de ortak falan bulursun böyle böyle başlarsın...

Hayal guzel eyvallah da, biraz gercekci olmakta fayda var.
Birikmis lise harcligiyla dukkan acip yurutmek ne kadar mantikli geliyor mesela sana? Bana mantikli gelmiyor da. Istedigin satte kalkmak istiyorsun, herkes ister. Dukkan actin diye keyfe keder mi calisacagini dusunuyorsun mesela istedigin gun ise gitme, istedigin gun gec git filan? O kadar kolay olsaydi millet dukkanlarini kapatmazdi malesef. Hayalin ilerde gerceklesebilir elbet, mumkun degil demiyoruz ama sen de biraz ucuyorsun gibi geldi bana. Ailen ne diyor bu kararina?

Ben de arkadaslar gibi once bir dukkana girip tecrube edinmen gerektigini dusunuyorum. Boyle kendi isinin patronu olacagin isler hop diye atlayarak olmaz. Bir yerde tecrube edinirsin , iyice pisersin, ortami piyasayi gorursun, daha gercekci dusunursun, oyle olur. Niyetim hayaline gem vurmak degil, ama biraz gercekci olmalisin. Ama yasin geregi hayat tecruben yok, o yuzden cok garipsemedim.
Banada pek mantıklı gelmiyor ama 25-30 yaşına kadar bekleyip saçmasapan sınavlara girerek kazandığım bir mesleğe girip her gün aynı şeyi yapıp her gün aynı yere gitmek aynı saat durmak her ayda aynı parayı alıp aldığım parayıda her ay aynı şeylere haracayıp ömür bitirmek istemiyorum.Şu an zaten sıkıcı bi hayatım var her günüm önceki günün kopyası bari iş hayatım değişik olsun buna uygun olarakta ticaretten başka birşey bulamadım:17: Paraya değer vermiyorum para mutluluk vermez sadece karın doyurur sıcak tutar bu meslekte para kazanamasam bile bir ay kazanamıcam üzülücem diğer ay çok kazansam sevinicem ama kendim başarıcam.:5: Demek istediğimi anladınızmı bilmiyorum karışık anlattım sanırım.

Yapamazsin diyen yok, sadece konu ile ilgili tecrubesi olanlar isin zorluklarini anlatiyor.

Konuyla ilgili bir anket duzenleyin bakalim sonuc ne cikiyor?

ben size bir şey demedim ki konu sahibi ilk mesajda bana herkes yapamazsın diyor gibi bir ifade kullanmış ona ithafen yazdım.
Hayal edebilirseniz yapabilirsiniz. Her şeyin bir fareyle başladığını hiç aklınızdan çıkarmayın. diye bir sözü var Walt Disney'in. Bahsettiğim şey insanın ideallerine ulaşmak için inandığı şeyler peşinde koşması.
şu aşamada bir hayal olabilir ama bundan 5-6 yıl sonra gerçekleşebilir bu arkadaşın hayalleri. ;)

Elemana gerek yokki açacağım yer zaten çok çok küçük bir yer olacak ve rahat olur diye düşünüyorum koyarım laptopu müşteri gelince müşteriye bakarım sonra gel keyfim gel:1:

sen bir aç da dükkanı ... ondan sonra görelim bakalım gel keyfim gel mi oluyor...

"Kristenn Harikalar Diyarında"... Dükkanı açınca gerçek dünyaya döner nasıl olsa...

Kızlar bugün bir ders çok sıkıcıydı bende bi anda kendimi hayallere dalmışken buldum ve bir karıyer planlaması gibi birşey yaptım:1:Şimdi ben aylardır dükkan açmayı kendi işim olsun çok istiyorum hayalim bu :16:Ama ailemde üniversite istiyor bende istiyorum öğretmenlik falan gibi kalıcı bir iş ama daha kafamda netleşmedi ne okuyacağım sürekli değişiyor neyse ben şimdi şöyle düşündüm lise sonda üniversiteyi kazanıp üniversiteye yerleşip üniversiteyle birlikte birde bir dükkan açmak.Herhangi gibi bir dükkan tuhafiye oyuncakçı falan filan. Aslında fotoğrafçı yada pastane açmak çok isterdim ama pastaneye aşçılık belgesi istiyorlarmış sanırım fotoğrafçıyada yine lazımdır birşeyler. Şimdi üniversite zaten 4 yıl sürüyor ben 4 yıl hem bu dükkanla ilgilenip hayalimi gerçekleştiririm hemde canım sıkılmaz:1:Üniversite bitincede kendi işimi yaparım. Ha bide üniversitede dükkandan biriktirdiğim paralarlada araba alırım dükkan parasınıda seneye bide sonraki sene birazda biriktiririm yani lise 3 ve 4 te.

Ben şimdi bu pembe hayallerimi arkadaşlarıma anlattıdığımda hep bir ağızdan aldığım tepkiler '' Kolay mı sandın sen dükkan açmayı ? Bende diyorum ne varki bi malzemeleri alacan kirayı ödüyecem tamamdır. Bunlar başladı bu sefer '' Vergisi var sertifikası var elektriği var suyu var iyi malı var kontrol edenler var 2 günde kapatırlar batarsın.Binlerce lira vergi alıyorlar senin baban aliağoğlu falan herhalde bizden saklıyosun,havada bulut sen bu hayallerini unut ''ve daha neler neler kısacası hayallerimi yıktılar
:41: Normal dükkana ne sertifikası varmı öyle birşey ? Aşçılık belgesi olmadan cafe tarzı birşey açılamıyormu ? Vergiler bu kadar pahalı mı ?

gelecek planlama çok mu hayali demiş kızımız.elbette insanın hayalleri olup peşinden gitmesi güzel ama kızımızın ki fazla hayali olmuş.:34:
önce doğru dürüst çalışmadan üniversite kazanacak,üstelik 4 yıllık,bu arada 4 yıllık üniversitede öyle çok zamanı olacak ki dükkan açıp boş vakitleri orada geçirecek.istediği zaman açıp kapatarak tek başına keyfii çalışacak ve o kadar para kazanacak ki araba bile alacak.:34:
ayrıca ne kadar harçlık alıyorsa lise 3 ve 4. sınıflarda dükkan parası biriktirecek:50:ah güzelim keşke hayat bu kadar basit olsa,dükkan iyi kötü bir şekilde açılıyor da birde yürütülebilse:50:hadi yürümedi kapatayım desen,inanki hayallerle açtığın dükkanı kapatman açmaktan çok çok daha zor:50:

inşallah hayallerine kavuşursun canım:16:

Vergilerin yüksek olduğunu söyleyen ablalarım ve başkasının yanında çalışmanın daha iyi olduğunu savunan ablalarım :16::16::16::16: Şimdi ben çok küçük bir dükkan kiralasam diyelim ki kafe içinde limonata ve kafama göre yaptığım pasta kurabiyeler falan olsa eleman falanda olmucak tabi ve ben rahat edicem arada bi müşterilere bakıcam o kadar. Küçük bir dükkanın vergisi ne kadar olur ki ? Bahsettiğim gibi güzel olmaz mı hiçbirşey çok kararsız kaldım bunları ilk düşündüğümde gerçekleşeceğinden çok emindim ve bir amacın olması güzel duyguydu boşlukta hissetmiyodum kendimi yine kaldım ortada sanırım :26::26::26:

canım otlu böcekli hayaller kuruyon ticaret dişinle tırnağınla olan bişey ve oturduğun yerden laptopa bakarım müşteri gelince kalkarımla kalmaz..sen sadece keyifli yanlarını bide sana katacağı havayı düşünüyorsun..hayal kurmak güzel bence iyi bir üni kazanmaya bak derim

Banada pek mantıklı gelmiyor ama 25-30 yaşına kadar bekleyip saçmasapan sınavlara girerek kazandığım bir mesleğe girip her gün aynı şeyi yapıp her gün aynı yere gitmek aynı saat durmak her ayda aynı parayı alıp aldığım parayıda her ay aynı şeylere haracayıp ömür bitirmek istemiyorum.Şu an zaten sıkıcı bi hayatım var her günüm önceki günün kopyası bari iş hayatım değişik olsun buna uygun olarakta ticaretten başka birşey bulamadım:17: Paraya değer vermiyorum para mutluluk vermez sadece karın doyurur sıcak tutar bu meslekte para kazanamasam bile bir ay kazanamıcam üzülücem diğer ay çok kazansam sevinicem ama kendim başarıcam.:5: Demek istediğimi anladınızmı bilmiyorum karışık anlattım sanırım.

madem dükkanın olmasını istiyorsun ben sana bi iş söyleyim: eczacılık..hem üni okumuş olursun hem de ticaret yaparsın..
tabi eczacılığı kazanabilirsen :)

madem dükkanın olmasını istiyorsun ben sana bi iş söyleyim: eczacılık..hem üni okumuş olursun hem de ticaret yaparsın..
tabi eczacılığı kazanabilirsen :)
Onuda düşündümde sayısalda olması düşündürdü :(:(:(:( Ha bide diyetisyenliği düşünmüştüm ondada müşterim olmaz diye vazgeçtim gerçi bizim sülale gelse sırf geçinirim ama puanı yüksekmiş herhalde bunları istediğimi birine söylesem he hee diyip geçiyodu :1::1:

Back
X