Gelecek

Uzaktan ilişki yürütmek çok zor.Boule çok yıpranıyoruz ve o çok fazla istiyo evlenmeyi

eğer bu kadar çok istiyor olsaydı sizin yaşamak istediğiniz yer konusunda daha duyarlı davranırdı. ama sizi ısrarla kendi yaşadığı yere istiyor.bana daha çok evleneyim kendi düzenim olsuncu gibi geldi erkek arkadaşınız. bence evlilik için biraz daha düşünün derim. ben 33 yaşındayım, 3 ay sonra düğünüm var. hala acaba mı diyorum.

İkinizde de hata var. Yaşadığım şehirden başka şehirde yaşamam demeniz hata, çünkü bu bencillik evet. O zaman erkek arkadaşınızın da bunu söyleme hakkı var. Peki orta yol bulmaya ne oldu? Erkek arkadaşınız da hatalı, açık açık konuşmak yerine, pasif agresif tavırlarla bulunduğunuz şehir hariç her yerde iş bakmış. Bunlar biraz çocukça hareketler. Yani evlenme olgunluğuna gelmiş iki insanın, şu meseleleri oturup konuşabilmesi, bir orta yol arayabilmesi ve en önemlisi de sabit fikirli olmaması gerekiyor. Yaşadığı şehirde iş bulsa yine gideceğim de demişsiniz bir de, iyi de erkek arkadaşınıza yansıttığınız hangisi? Yaşadığım şehirden başka yere gitmem dedim diyorsunuz en başında beri. Sizin verdiğiniz mesajlar da karışık. Bence evlilik için acele etmeyin. Önce iletişim sorunlarınız üzerine eğilin. Şuan her şey belirsiz. Oturup bir konuşun, ortak paydaları bulun. Yapabileceğiniz fedakarlıkları görün. Kimse burnundan kıl aldırmazsa bu iş zor, o zaman zorlamayın.

Adam 3 yıldır hayır demiş , niye kabullenen taraf siz olmadınız ?
Ya da madem kırmızı çizginiz bu konu , niye ayrılmadınız ?
Değişir , yapar , kabullenir denen hiçbir şey değişmiyor.

Ben ille de ana baba yakininda olsun diye diretenlerin evliliğe hazır olduğunu dusunmuyorum. Kişi önce bağımsızlığını kazanmali. Erkekler bunu söyleyince ana kuzusu diyolar. Anne baba hastadır anlarım ya da gidelim dediği yer kötü bir yerdir onu da anlarım. En azından orta yol bulunmalı.

Sen yaşadığın sehirde kendine uygun iş bulmaya bak .İşine gir ailenin yanında paranı biriktir. Daha yeni mezun olmuşsun, adamın peşinden gitmeni gerektirecek bir durum yok. Evleneceginiz zaman dusunursun orasını. Belki tutup onun yaşadığı yere gideceksin ayrilacaksiniz . O kendi ayrı şehirde iş bakiyorsa, sen de istediğin şehirde işini bul gir.

Eğer yaşadığın yerden ayrılmak istemiyorsan bu konuda kararlıysan yol yakınken vazgeç çünkü şimdi istemeyen ilerde hiç mümkünatı yok kabul etmez aynı şeyi yaşadım ve şu an ailemden çok uzak bir şehirdeyim senin gibi bende büyükşehirde yaşıyordum ama şu an kasabada yaşıyorum ve eşim değil benim yaşadığım şehire gelmeyi yakın şehirleri bile istemiyor ailesine en yakın şehirleri seçiyor yaşamak için çünkü erkekler için kendi aileleri daha önemli bizimki dış kapının mandalı

Başta bunu söylediğinizde kabul etti mi? Yoksa sadece geçiştirdi mi sizi?

Kabul etmek istemiyor olabilir. Bizim toplumumuzda erkeğin kadının yanina gitmesi normal karşılanmıyor. Aynı durum başımıza geldi. Enişte bey önce kabul etti taşındı sonra kıyamet koptu. Toplum baskısı yüzünden evlilikleri de zarar gördü.

Ben hatayı iki tarafta da görüyorum. Evlenip yuva kuracaksınız hala anne baba peşinde olmayın. Bir yere bu kadar bağlanmayın. Erkekler de tutamayacakları sözleri bir zahmet vermesinler. Sizi oyalamak için hala oyun peşinde. Bakarım, ederim diye çocuk avutuyor. Çık adam gibi de ben gelmem diye konu kapansın.

Siz işe güce başlayın sonra bu konuları tekrar masaya yatırın. Nikâh memuru kaçmıyor.

E haklı. Sizin yaşadığınız yeri sevmiyordur belki adam ki 3 aylık bi ilişki sorunu değil bu bence.

Daha ortada evlilik de yok adam evlenene kadar bile sizin oldugunuz yerde işe girmiyor uzak mesafeden iliski yurutmeye calisiyor. Hic hoş degil. Kimisi hak verdim demiş de adam sana bi sebep bile soylemiyor. Dese ki ailelerin oldugu yerde yasamak istemiyorum, ya da o sehri sevmiyorum falan diye bi bahane belirtse anlayacagim. Sadece oyaliyor sebepsiz. zamani geldiginde yasayacaksak yasariz diyor ama sifir girişim. Kimse bi anda ışınlamayacak onu oraya zamani gelince.
Çok bencil birine benziyor, sirf senin istedigin olmasin diye direten inatci biri bence. Bir daha gozden gecir derim

Sırf ailene yakın olmamak için bu davranışı.

Nasıl olsa beni bırakamaz diye bastırıyor. Sözünün arkasında dur ve gitme. Sana abla tavsiyesi!!!?

Çocuk ille memleketim de yaşayacam dese anlarım ama zaten farklı bir yere gidecek. bir de senin ısrarla söylemene rağmen böyle yapması çok sinir bozucu. Endişe duymakta haklısın. Benden sana söylemesi o çocuk kolay kolay senin yaşadığın yere gelmez.

Çocuk ille memleketim de yaşayacam dese anlarım ama zaten farklı bir yere gidecek. bir de senin ısrarla söylemene rağmen böyle yapması çok sinir bozucu. Endişe duymakta haklısın. Benden sana söylemesi o çocuk kolay kolay senin yaşadığın yere gelmez.

Back
X