- 18 Ağustos 2011
- 1.036
- 11
- 156
Arkadaşlar herkese merhaba,
yazacaklarım için doğru topic altında mıyım bilmiyorum, zira burada yeniyim. Yanlış yerdeysem kusuruma bakmayın lütfen. Ama tecrübelerimi paylaşmam gerektiğini düşündüm.
Öncelikle, tüp bebek tedavisi sabır isteyen bir tedavi yöntemi... Bizzat ben ve çevremdeki birçok bayan bu aşamalardan geçti ve geçmekte.
Ağabeyimin eşinde çikolata kisti vardı. Allah kimseye vermesin, bir anlamda kısırlık olarak bile geçiyor.
Jinekoloğu tüp bebek yöntemi ile dahi çocuk sahibi olmasının çok zaman alacağını söyledi. Ancak, İstanbul avrupa yakasında gittiğimiz özel bir hastanede (ismini vermem reklama girer diye yazmaktan kaçındım, ama eğer yazabiliyorsam lütfen bildirin hemen yazarım) ilk seferde, Allah!a sonsuz şükürler olsun, bir bebişimiz oldu. Tüp bebekte ilk seferde, hatta ikinci denemede tutması zor derlerdi. Üstüne bir de çikolata kisti gibi bir hastalık, açıkçası hiç ümidimiz yoktu. Ama Allah'ın nasip etmesi ve doktorun vesile olması ve başarısıyla bebeğimize kavuştuk.
Elbette ilk denemede hamile kalınması çok zor bir durum. Hiç kimse moralini bozmasın. Allah cümlemize sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin.
ne güzel Allah sağlıklı ömür versin inş bebişe ve sizlere. hangi hastane merak ettim cnm?