gelen su mu akıntımı ve doktor hatası hakkında yardım lütfen.

haticeyildiz12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2010
5
0
36
44
Ankara
merhabalar.
30 haftalık hamileyim.Geçen ay Doktora gittiğimde doktorum amnios sıvısının miktarının çok olduğunu söylemişti. Bu ay gittiğimde ise normal miktar içinde olduğunu söyledi. Bende akıntıya benzer birşey olduğunu söyledim. Alttan eliyle bakmadan muayene etti evet gelen bir sıvı vardı. Birden telaş yaptı ve bunun amnios sıvısı olduğunu söyledi. Çocukta enfeksiyona neden olabileceğini söyledi. Kan ve idrar testi yapıldı ve negatif çıktı. Yinede antibiyotik ve fitil tedavisine başladı. ve eve gitmemi ve sürekli dinlenmemi söyledi ama ben ısrarla bunun gerçekten amnios sıvısı olup olmadığını sordum o da hiçbir test yapmadan aminos sıvısı olduğuna hükmetti ve erken doğum riskinden bahsetti. Ayrıca çocuğun kafa ve ayak kısmının normal büyüdüğünü karın kısmının geriden geldiğini (üstelik 2 hafta) söyleyip beni iyice panikletti. Ben o gün ve ertesi gün sürekli yatmama rağmen o sıvı gelmeye devam etti. Bizde artık iyice paniklemiş olduğumuzdan akşamı gittik su seviyesi normal çıktı ve bizi Zekai Tahir Burak'a yönlendirdi.Ben evden kimbilir bir daha ne zaman döneceğim diyerek çıktım kesin doğuma kadar kalırım dedim. Zekai Tahir Burak acilinde alttan muayene edildi ntsye bağlandı. ve doktorun ilk başta yapması gereken test, (turnusol kağıtla) test yapıldı. Ve o gelen sıvının akıntı olduğu söylendi evet normalden çok akıntı varmış ama bu akıntıymış amnios sıvısı değilmiş. İstersek bir gece müşahade altında tutulabileceğimi ama buna gerek olmadığı söylendi Ayrıca çocukta gelişim geriliği yokmuş Şimdi kafama takılan sizlere sormak istediğim şey Zekai Tahir Burak yapılan test sırasında ya akıntı olmamışsa testin yanlış olma ihtimali varmı ? Turnusol kağıdını bulabileceğim biryer varmı ? Bu şekilde suyu çok olup azalan arkadaşlar varmı ? Benim doktorum su içmemin su miktarına çok da bir katkısı olmadğını söylüyor acaba doğru mu? yani kısacası bundan sonra ne yapacağım konusunda akıl danışmak istiyorum kafam o kadar karışık ki Yardım önerilerini bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla

Back