• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelenek ve erkek tarafı

Merhabalar size bir şey danışmak istiyorum hele de evli arkadaşlara. Arkadaşlar bende şuan evlilik aşamasındayım ama ev eşyasından evin boyasına kadar kayınvalidem karar veriyor ben eşime ben karar vermek istiyorum dedim oda annesi ile konuştu geldi beni anneme şikayet etti onlar anlamaz ben alacağım beyaz eşyaları renklere kadar belirledim her şey belirli evin duvarlarına kadar ben yapacam dedi hiç bana veya anneme fikir sormadı. Ayrıca eşimin halası teyzesi annesi kıyafetimden makyajıma kilomun az olmasına kadar yorum yapıyor annesi beni tanışmadan önce fotoda görüp yüzünde leke var demişti. Sonra eşarp bağlamamı begenmediler yüzüm kapanıyor diye sonra kilo almamı istedi teyzesi ki kilom ideal 168 boy 62 kilo . Birde eşim ne olsa onlara anlatıyor sizce yol yakınken vazgeçmeli miyim olur mu bunlarla ilerde eşimde sülaledeki tek erkek birde kayınvalidem anneme sürekli gel git yapmasını istiyoruz öyle yapan gelin severiz dediler anneside sürekli dışarda gecelere kadar haftanın 7 günü bende biraz tersim bunlara arada kaldım siz ne diyorsunuz yol yakınken
vazgeç nışanlından EŞ olmaz.

Konu troll değilse bununla evlenecek , 1 çocuk yapıp maddi gücüm yok ailem boşanmamı desteklemiyor diye buraya konu açacak.
Her şeye trol gözüyle bakıyorsunuz ama gerçekten böyle insanlar çok üzgünüm ki var ve malesef ben aşk kurbanı olmak üzereyken dönüyorum

Ben severek alıyorum zaten ailem istemiyor bana zamanında çok iyiydiler bende her şeyle kabulum onlara dedim ama o zamandan sonra değiştiler
Aferin herseyle kabulsen simdide itiraz etme ozaman. Ya ne yiyip iciyorsunuz bu kafalara ulasmak icin? Herseyle kabulum ne demek? Yani bazen gercekten insanin uzulesi gelmiyor bazi kadinlara, hakettikleri hayatlari yasiyorlae

Ne ayrılması deli misiniz ya, koca bulmuşsunuz evlenin.

Çok mu dert, koskoca insansınız, kendi kararlarınızı verememek, söz sahibi olamamak, aranızda kalacağını zannettiğiniz her şeyi kayınvalidenizin bilmesi çok mu dert?

Edit: Koskoca dedim, 21 çıktı. Daha en sevdiği yemeğe karar verecek yaşta değil, kocaya karar verebiliyor.

Annem diyor ki her erkek tarafı böyle
Nasil oyle.? Anneniz ayrilmanizdan korkuyor galiba. Hic de oyle degil. Biz butun esyalarimizi gittik kendimiz aldik. Yanimizda sadece benim enistem kocamin teyzesi vardi.O da mobilyacinin oralarda oturuyordu da ondan.Ustelik en berbat ama fiyati kendi kesemize gore olanlari sectik. Sonucta ikimiz odeyecektik.Gerci benim esimin ailesi Almaya’daydi gelemezdi ama oyle seylere karisacakinsanlar da degildi zaten.Neyse efendim biz bu esyalari 7-8 sene kullandik.Sonra ev aldik. Yeni esya aldik.Yine en kotu esyalari sectik bizce.Olsun yine biz sectik.Esya secme konusunda cok berbat bir ciftiz,Ama cok rahattilr hepsi.🤣🤣
Sonra Almanya’ ya tasinma karari aldik yine biz sectik orda yeni esyalar. Allah’ im yine idare ettik. Burada ev aldik yine biz sectik.Yani hayati. Boyunca Allah bana surekli esya sectirdi.Artik universitede” biz her bes senede bir mobilya degistiririz diyen zengin arkadasima ne kadar ozendiysem”😂
Yani isin ozeti buradan sen bu adamdan vazgec derim. Her erkete zaten biraz kendi istegini yaptirma duygusa az biraz varken ,senin ki biraz daha fazla.
Yine de sen bilirsin.

Son düzenleme:
B
Aferin herseyle kabulsen simdide itiraz etme ozaman. Ya ne yiyip iciyorsunuz bu kafalara ulasmak icin? Herseyle kabulum ne demek? Yani bazen gercekten insanin uzulesi gelmiyor bazi kadinlara, hakettikleri hayatlari yasiyorlae

Ablacım tamamda onunla küçükken tanıştık ve nişan öncesi mükemmeldiler ben buraya bunu yazarken sizin gibi anlayışı kıt insanların yorum yapacağını bilmezdim gerçekten ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz ya da beyninizde sorun var aile nişandan sonra böyle oldu ondan öncesi Süper bir aileydiler ve uzun süredir tanışıklık vardı o zamanlar aile çok iyiydi ve durumu bilmeden bu derece ileri yorum yapamazsınız cahilsiniz

Merhabalar size bir şey danışmak istiyorum hele de evli arkadaşlara. Arkadaşlar bende şuan evlilik aşamasındayım ama ev eşyasından evin boyasına kadar kayınvalidem karar veriyor ben eşime ben karar vermek istiyorum dedim oda annesi ile konuştu geldi beni anneme şikayet etti onlar anlamaz ben alacağım beyaz eşyaları renklere kadar belirledim her şey belirli evin duvarlarına kadar ben yapacam dedi hiç bana veya anneme fikir sormadı. Ayrıca eşimin halası teyzesi annesi kıyafetimden makyajıma kilomun az olmasına kadar yorum yapıyor annesi beni tanışmadan önce fotoda görüp yüzünde leke var demişti. Sonra eşarp bağlamamı begenmediler yüzüm kapanıyor diye sonra kilo almamı istedi teyzesi ki kilom ideal 168 boy 62 kilo . Birde eşim ne olsa onlara anlatıyor sizce yol yakınken vazgeçmeli miyim olur mu bunlarla ilerde eşimde sülaledeki tek erkek birde kayınvalidem anneme sürekli gel git yapmasını istiyoruz öyle yapan gelin severiz dediler anneside sürekli dışarda gecelere kadar haftanın 7 günü bende biraz tersim bunlara arada kaldım siz ne diyorsunuz yol yakınken
Yol yakınken mesela kaçsan mı? Arkana bile bakma, kurtulunca da sadaka dağıt. Çünkü evlenirsen 2-3 sene içinde boşanacaksın o kaynana ve pısırık kocayla. Koca dediğin anneyle eş arasındaki çizgiyi tutmalı.
Annesine sen karışmayacaksın diyebilmeli.
Eşim beyaz eşyayı bizzat tek başına seçti, uzak olduğum için. Kimseden fikir almadı bana sadece marka ve renk sordu modeli o seçti. Kimseye de acaba mı dedirtmedik.

Yol yakınken mesela kaçsan mı? Arkana bile bakma, kurtulunca da sadaka dağıt. Çünkü evlenirsen 2-3 sene içinde boşanacaksın o kaynana ve pısırık kocayla. Koca dediğin anneyle eş arasındaki çizgiyi tutmalı.
Annesine sen karışmayacaksın diyebilmeli.
Teşekkür ederim yorumunuz için bende ondan dolayı düğünden önce yüzük atma kararı aldım ama dediğim gibi manipüle edildim suçlu benmişim devir buymuş gibi davranınca herkes size danışmak istedim

B

Ablacım tamamda onunla küçükken tanıştık ve nişan öncesi mükemmeldiler ben buraya bunu yazarken sizin gibi anlayışı kıt insanların yorum yapacağını bilmezdim gerçekten ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz ya da beyninizde sorun var aile nişandan sonra böyle oldu ondan öncesi Süper bir aileydiler ve uzun süredir tanışıklık vardı o zamanlar aile çok iyiydi ve durumu bilmeden bu derece ileri yorum yapamazsınız cahilsiniz
Valla bence cahil olan her erkek ailesini ayni goren anneniz. Sonra da herseyiyle kabulum diyen sizsiniz. Beynimde sorun olsa emin olun nisan donemi resti cekip simdi evliligimde pasalar gibi el ustunde tutulmazdim. Cok sukur ben kizimi ezdirmem diyen bir aileye sahip, kendi hayatimda sadece ben ve esimin soz sahibi oldugu bir evliligi yasiyorum. O yuzden beyin sorunu ve cehaleti kendinizde arasaniz iyi olur. Zira kilonuzdan, makyajiniza, mobilyanizdan, duvar rengine kadar karisan bir kayinvalide, askim canim diye olaylari normallestirmeye calisan kukla bir nisanliya, her erkek ailesi boyle deyip sizi bu aileye kakalamaya calisan bir anneye sahipken gelenek adi altinda sizce bu normal mi diye sormazdiniz.

Valla bence cahil olan her erkek ailesini ayni goren anneniz. Sonra da herseyiyle kabulum diyen sizsiniz. Beynimde sorun olsa emin olun nisan donemi resti cekip simdi evliligimde pasalar gibi el ustunde tutulmazdim. Cok sukur ben kizimi ezdirmem diyen bir aileye sahip, kendi hayatimda sadece ben ve esimin soz sahibi oldugu bir evliligi yasiyorum. O yuzden beyin sorunu ve cehaleti kendinizde arasaniz iyi olur. Zira kilonuzdan, makyajiniza, mobilyanizdan, duvar rengine kadar karisan bir kayinvalide, askim canim diye olaylari normallestirmeye calisan kukla bir nisanliya, her erkek ailesi boyle deyip sizi bu aileye kakalamaya calisan bir anneye sahipken gelenek adi altinda sizce bu normal mi diye sormazdiniz.
Siz anlamiyorsunuz gerçekten beyniniz yok annemin deme sebebini anlattım ama demek ki okuma yazmanız yokmuş. Bende bunun normal olmadığını bildiğimi sadece manipüle edilince destek için size sorduğumu dedim demek yine okumanız yok o kadar cahilsiniz ki hiçbir bilgiye sahip olmadan yorum yapıyorsunuz annemi beni ve olanları bilmiyorsunuz konuşuyorsunuz sizin gibi cahille daha da muhatap olamam kim bilir hiçbir bok olmayan Allah'ın bir gerizekalısı kendini bir bok sanan hangi teyzenin tekisindir

Bacılarım yarın nişanı atıyorum bu geceden mesaj attım konu artık kapanmıştır. Bende KPSS çalışayım evimde o kadar okuduk atanalim bari dua beklerim sizlerden

Senin evlilikle ilgili başka bir endişen vardı diğer konunda. Çözüme kavuştu mu?

Senin evlilikle ilgili başka bir endişen vardı diğer konunda. Çözüme kavuştu mue

Senin evlilikle ilgili başka bir endişen vardı diğer konunda. Çözüme kavuştu mu?
Malesef hayır ama artık düşünmeyi bıraktım ve durumu nişanlıma anlattım başta çekindim ama baktım olmayacak uzun süredirde beraberiz 2 seneye yakın dedim artık anlatayım oda sorun olmayacağını söyledi

Back
X