Geleneksel gelin delirtme senlikleri (kv bize geldi)

Boşuna tartışıyorsunuz kızlar. Herkesin birbiri ile iletişim farklı.
Mesela Umutumut82 Umutumut82 nin görümceleri ile ilişkisi belki senin yengenle kurduğun bağ gibi değildi. Sen yengenin sınırlarına saygı duyarken belki onun görümceleri dış kapının mandalı, el kızı muamelesi yapıyorlardı. Her fırsatta laf sokup, üstüne evine çöreklenip hizmet bekliyorlardı. Hal böyle olunca bir insan kendi ruh sağlığı ve evliliğinin selameti için mesafe koyar. Hani derler ya benim geçtiğim yolları yürü, ayağıma batan dikenler senin ayağına da batsın sonra beni eleştir diye.
Sen ne güzel yengenle güzel bir iletişim içindesin. Yukarıda saydığım rahatsızlıkları vermiyorsun ki oda senden rahatsız olmuyor. Evini benimsemen gözüne batmıyor.
Benim iki eltim vardı (vardı diyorum biri boşandı). Birine kahveye gitsen bile diken üstünde otururdun, diğerinde kendi kardeşime gitmişim gibi rahat ederdim. Oda bana geldiğinde aynıydı, diğeri zaten gelip gitmeyi sevmezdi. İkisi de eşimin kardeşinin eşleri, akrabalık bağlarımız aynı ama ikisine yakınlığım tamamen farklıydı. Olaylara dümdüz bakmak değil, olayın içinde ki kişileri ve yaşananları baz almak gerekir.

Eğer bir insan namusuma laf söylerse ,arkamdan sırf annemle babam boşandı diye çesitli imalarda bulunur beni sırf özbabam başımda değil diye sanki vucudumun bir tarafı eksikmiş gibi her durumda bunu yüzüme vurursa ve duyarsam kaçıncı derece yakınım olursa olsun evime sokmam bir bardak çay ikram etmem. Eşim k.v ve kayınpederimde bu konuda beni anlayıp saygı duydular. Ben net bir insanım . Öyle canım cicim arkadanda gözünü oyıyım muhabbetleri bana göre değil.

Evet güncelleme yapıyorum. Ramazanda da burda olacaklarmis sevgili kayın ailem. 40 gündür burdalar daha ramazan bayramına neredeyse 3 ay var. Cildiricam.ve gerçekten hiç iyi şeyler olmayacak. Az önce kp ağzından kaçırdı. Tepki vermedim şu an sakinleşmek bekliyorum
Ne sacma ne yuzsuzluk sinir oldum resmen.kendi evleri yandimi battimi nolduda geliyorlar bu kadar.insan baskasinin evinde nasil rahat eder bu kadar.ben kendi babamin evinde kalamiyorum 10 gunden fazla.kendi evimi duzenimi ariyorum.cokmu yuz veriyorsunuz acaba biraz surat asip gezseniz belki anlarlar.gerci bu yuzsuzlukle takmazlar onlar.

Ne sacma ne yuzsuzluk sinir oldum resmen.kendi evleri yandimi battimi nolduda geliyorlar bu kadar.insan baskasinin evinde nasil rahat eder bu kadar.ben kendi babamin evinde kalamiyorum 10 gunden fazla.kendi evimi duzenimi ariyorum.cokmu yuz veriyorsunuz acaba biraz surat asip gezseniz belki anlarlar.gerci bu yuzsuzlukle takmazlar onlar.
Surat asıyorum laf sokuyorum konuşmuyorum ya da tersliyorum. Hiç bir şeyden anladıkları yok.

Neden tartıştılar?
Evde tadilatla ilgili bir durum. Benim dediğim doğru hayır benimki dogru tartışması yaşandı. Esimin babasına bu kadar karsi gelmesi bile mucize. İşte aynı evde bu kadar uzun süre insanın tahammül sınırı kalmıyor. Ama anlayan kim...

Burada bir uye yazmisti aklimda kalmis. Esinin yöresinde erkek evlenip bagimsiz bir ev kurmuyordu.

Kayinvalidesi bir sey alinacaksa o eve de alalim bu eve de alalim diyormus yani evler aidiyetsiz herkesin evi. Ortak mulk. Oglunun evi annenin evi yok. Herkes her eve istediği şekilde gider kalir çünkü herkesin.

Senin evin yok anladin mi senin evin yok gibi bir sey.

Konu sahibi belki sizin eşinizin ailesi de bu mantiktadir. Istediğim zaman gelirim istediğim zaman giderim.

Siz sakin kalmaya devam edin. Bir 3 ay daha dip dibe yasamak esinize de bir yerden sonra zor gelebilir.

İnsanlarımızın bu evlendirdiği evlada aylarca yıkılma, yük olma, merakı nedir bu yaşa geldim gerçekten anlamıyorum. Özlediysen bir haber ver, müsaitlerse gel, taş çatlasa bir hafta kal, tatlı tatlı özlem gider ve evine dön. Artı kaldığın müddetçe o evin kurallarına saygılı ol ve misafir olduğunu unutma. Gittiğinde geride ağır bir yorgunluk, bıkkınlık, bozulmuş sinirler, düzeni bozulmuş bir ev, sayenizde birbirinden soğumuş ve öfke dolu bir çift bırakmak marifet mi?? Salonda TV izlemeleri gayet doğalken o bile batar tabii ki böyle olunca. Yapabileceğiniz sizin kurallarınıza evin düzenine, kendilerini ev sahibi ilan eden davranışlarına tartışmadan, kararlı bir şekilde engel olmak. Komşunun tabağı konusunda örneğin. Lütfen! komşumun tabağına ne koyacağım ve ne zaman geri göndereceğim gibi konular beni ilgilendiriyor. Benden habersiz olmasın böyle şeyler rica ediyorum diyin. Evinizde kendi düzenlerini oluşturdukları her konuda lütfen benim düzenim bu şekilde! Siz evinizde o şekilde yaparsınız deyin. Ve eşinizle konuşun. Acaba sizden habersiz art niyetsiz bir şekilde istediğiniz zaman gelin, burası sizin eviniz, yahu kalın işte ramazanı beraber geçirelim gibi laflar ediyor olabilir mi? Erkekler düz mantıklıdır nasıl olsa kalmazlar o kadar diye düşünerek konuşup gerçekleşince de hatırlamazlar bu yönlendirmelerini. Daha olmadı eşinize ben dayanamıyorum resmen birlikte yaşıyoruz ve evimin ailemin düzeni alt üst oluyor. Bu kadar uzun misafir mi olur tepkisini verin. Yapabiliyorsanız ben çok yoruldum ramazanı annemlerde geçireceğim diyin vs. Bence siz ve eşiniz bu durumu düzeltmedikçe hayat boyu mağdur olacaksınız.

Uzun yazmışım mazur görün lütfen. Ama bir gerçek hikaye eklemek istiyorum. Yıllar önce oturduğum binada evinde tek başına yaşayan bir ninecik vardı. 90 yaşlarında, duvarlara tutunarak zor yürüyen, sabahın köründen akşama kadar camın önünde oturan. Hatır sorduğumda 5 çocuğu olduğunu söyledi. Ayda bir uğrayıp erzaklarını aldıklarını filan. Ve hiç unutamadığım o sözü söyledi. Gençken yıllarca çocuklarına gelinlerine gereksizce yük olursan yaşlanınca biz de yaşlandık yeter deyip böyle istenmez olursun yavrum dedi. Teyze genç dul kaldım diye her birinde yıllarca yaşamış gençken. Her birinin evinde hüküm sürdüm yıllarca. Şimdi onlar toruna torbaya karıştılar niye beni çeksinler. Hata benim gençken yaptıklarımda,evimi yolumu bilmeyip gereksizce o limiti doldurmamda ben bunu hak ettim bu da bana hayat dersi demişti. Eve çıkıp ağlamıştım. Çocuklarına hak veriyor değilim yanlış anlaşılmasın. Ama teyzenin çıkardığı ders o kadar doğruydu ki!... Allah rahmet eylesin teyzeye 😔

Uzun yazmışım mazur görün lütfen. Ama bir gerçek hikaye eklemek istiyorum. Yıllar önce oturduğum binada evinde tek başına yaşayan bir ninecik vardı. 90 yaşlarında, duvarlara tutunarak zor yürüyen, sabahın köründen akşama kadar camın önünde oturan. Hatır sorduğumda 5 çocuğu olduğunu söyledi. Ayda bir uğrayıp erzaklarını aldıklarını filan. Ve hiç unutamadığım o sözü söyledi. Gençken yıllarca çocuklarına gelinlerine gereksizce yük olursan yaşlanınca biz de yaşlandık yeter deyip böyle istenmez olursun yavrum dedi. Teyze genç dul kaldım diye her birinde yıllarca yaşamış gençken. Her birinin evinde hüküm sürdüm yıllarca. Şimdi onlar toruna torbaya karıştılar niye beni çeksinler. Hata benim gençken yaptıklarımda,evimi yolumu bilmeyip gereksizce o limiti doldurmamda ben bunu hak ettim bu da bana hayat dersi demişti. Eve çıkıp ağlamıştım. Çocuklarına hak veriyor değilim yanlış anlaşılmasın. Ama teyzenin çıkardığı ders o kadar doğruydu ki!... Allah rahmet eylesin teyzeye 😔

Aynı şeyi benim üvey babanem yaşadı. 8 çocuğunu yıllarca bezdirdi.hicbirinin kendi hayatlari olmasina izin vermedi. Daha 50 yasindayken evini kapadı. 6 oglu 2 kızı vardi. Annemin 2.evliliği olduğundan ve benim varligimdan dolayi anneme yıllarca kötü muamele yapti. Ölümüne 2 yıl kala kimse bakmak istemedi . Gencligimizi evliligimizi rezil etti . Bizi kendi ailelerimizle görüstürmedi dövdü diye. Ayrica kadın yatalakken bile çenesi durmuyordu. Benim annem ve 1 eltisi baktilar. Ben anneme hep ferahlık verdim. Gecmişi unut Allah rızasi için bak diye. ölmeden önce annemden helallik istedi çünkü sürekli alti bezleniyordu. Ve utanarak öldü. İnsallah bizler ilerde hayirli insanlar oluruz.

Aynı şeyi benim üvey babanem yaşadı. 8 çocuğunu yıllarca bezdirdi.hicbirinin kendi hayatlari olmasina izin vermedi. Daha 50 yasindayken evini kapadı. 6 oglu 2 kızı vardi. Annemin 2.evliliği olduğundan ve benim varligimdan dolayi anneme yıllarca kötü muamele yapti. Ölümüne 2 yıl kala kimse bakmak istemedi . Gencligimizi evliligimizi rezil etti . Bizi kendi ailelerimizle görüstürmedi dövdü diye. Ayrica kadın yatalakken bile çenesi durmuyordu. Benim annem ve 1 eltisi baktilar. Ben anneme hep ferahlık verdim. Gecmişi unut Allah rızasi için bak diye. ölmeden önce annemden helallik istedi çünkü sürekli alti bezleniyordu. Ve utanarak öldü. İnsallah bizler ilerde hayirli insanlar oluruz.
Ne kadar acı bir son. Allahım o durumlara düşürmesin hiç birimizi. Çok benziyor örneklerimiz. Ve gerçek hayat hikayeleri. Genç yaşta insanlara gereksiz yük ve sorun olmak asıl yardımın gerektiği yaşlarda istenmemeye ve acı sonuçlara yol açıyor. Evlendirdikten sonra evladın evine gidip kamp kurmak yerine kısa sürede özlem giderip saygıyı da sevgiyi de suistimal etmemek gerekli. Son dileğiniz için de amin diyorum

Burada bir uye yazmisti aklimda kalmis. Esinin yöresinde erkek evlenip bagimsiz bir ev kurmuyordu.

Kayinvalidesi bir sey alinacaksa o eve de alalim bu eve de alalim diyormus yani evler aidiyetsiz herkesin evi. Ortak mulk. Oglunun evi annenin evi yok. Herkes her eve istediği şekilde gider kalir çünkü herkesin.

Senin evin yok anladin mi senin evin yok gibi bir sey.

Konu sahibi belki sizin eşinizin ailesi de bu mantiktadir. Istediğim zaman gelirim istediğim zaman giderim.

Siz sakin kalmaya devam edin. Bir 3 ay daha dip dibe yasamak esinize de bir yerden sonra zor gelebilir.
Umarim sakın kalabilirim. Evliligimizin ilk yılı görümcem gelip bizde kalmıştı benim evim burasi diyerek. Gitmek bilmedi. O zaman çok büyük kavga ettik ben evi terkettim. Sonra esimablasini gönderdi mecburen ve gorumcem kızımın doğumuna bile gelemedi uzun süre görüşmedim ailesiyle. Su an 7. Yilimizdayiz,. Tarih tekerrür ediyor sanki ve bu sefer maaile bizdeler. Ne hoş bir aile saadeti.

Son düzenleme:
Son durum ne gittiler mi
Hayir gitmediler. Ben bu arada ise baslamak zorunda kaldım kamu kurumları normal çalışma sistemine gectigi icin. Evde 2 cocuk olunca kalmaları benim de işime geldi. İşler ve koşullar değişti yani. 2 aydır bizdeler. Çocuklara bakıyorlar yemek ve ev işleri yapıyorlar. Sabah uyanıyorum kahvaltı hazır akşam geliyorum yemek hazır. Ben de ise gittiğim için ve gün içinde birlikte vakit geçirmedigimiz için çok batmıyor gözüme. İyi yanlarını görmeye çalışıyorum biraz da mecbur kaldık bu duruma çalışmaya başladığım icin

Açıkçası ilk sayfada yazdıklarınıza biraz kızmıştım komşuya tabak vermeleri,tv izlemeleri,esnafla konuşmaları falan gözünüze battı diye abartılı bulmuştum. Ama ramazan bayramına kadar kalacaklarından bahsediyorsunuz gerçekten zor bir durum öncesinden çocuklarınıza kim bakıyordu?bi de eşiniz bu duruma ne diyor?merak ettim

Konunun başından beri sana hak veriyordum.
İnsan hastalık yangın deprem gibi zorunlu haller olmadıkça aylarca gidip birine kalmaz.
Sana ve yuvana saygı duymuyor bunlar
O evi temizlemeleri, komşularla selamlaşmaları bile buralar bizim evimiz demek istemelerinden
6 ay nedir?
Ayrı ev açmana rağmen kaynanayla birlik oturtuyorlar seni

Açıkçası ilk sayfada yazdıklarınıza biraz kızmıştım komşuya tabak vermeleri,tv izlemeleri,esnafla konuşmaları falan gözünüze battı diye abartılı bulmuştum. Ama ramazan bayramına kadar kalacaklarından bahsediyorsunuz gerçekten zor bir durum öncesinden çocuklarınıza kim bakıyordu?bi de eşiniz bu duruma ne diyor?merak ettim
İlk çocuğuma 2 sene ben baktım 1 sene de kv ve annem dönüşümlü baktılar. Bu sene kreşe gonderecektik pandemiden dolayı gönderemedik. Oğlum da daha küçük 1 senedir evde ben bakiyodum. Annem de yardımcı oluyordu. Ama simdi mecburen çalışmam lazım ve kendi annem tek başına iki çocuğa bakamaz. Eşimin bisey dediği yok. Pandemiden dolayı şu an başka bir alternatif de yok. Onların da işine geliyor. İşin kötüsü ben de bisey diyemiyorum artık 😔

İlk sayfalarda yorumlarınız hiç hoş değildi.
Salonda oturmalarına bile takmıştınız.
Şimdide işiniz düştüğü için numaradan iyi davranıyorsunuz.
Bu da hiç hoş değil.
Kv yerinde olsam tv bile izletmeyen, tabak bile elletmeyen gelini zor durumunda pat diye bırakırım.
Evet vicdansızlık belki ama yine de yaparım.

İlk sayfalarda yorumlarınız hiç hoş değildi.
Salonda oturmalarına bile takmıştınız.
Şimdide işiniz düştüğü için numaradan iyi davranıyorsunuz.
Bu da hiç hoş değil.
Kv yerinde olsam tv bile izletmeyen, tabak bile elletmeyen gelini zor durumunda pat diye bırakırım.
Evet vicdansızlık belki ama yine
Valla kafalarına göre haber vermeyip aylarca kalma plani yapan onlar. Böyle bir durumumuz olmasa bile bayrama kadar burada kalacaklardı. Bu normal bir durum mu? Şu an da numara yaptığım ya da iyi davrandığım yok. Hala ilişkimiz minimumda. Onların daha çok işine geldi. Kalmak için bahaneleri oldu

Back
X