• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin Ailesi Nelerle Yükümlü?

Aslında mutfak eşyası falan almıştı çok önceden...
Kahvaltı takımı, tencere takımı, borcamlarım var...
Bir de mefruşat kursuna gittiğinde yaptığı yatak örtüsü var, sarı sarı oya pullarıyla işlenmiş...
Durumları kötü olsa ben de istemem zaten ama evleri var, arabaları var, yazlıkları var, babam hala çalışıyor, annem emekli. Ortaokulda bir kız kardeşim, üniversitede de bir erkek kardeşim var...
Bütün bunları geçtim bir ara da "düğünde takılan altınlar aileye aittir, sonuçta onların geçmişleri geliyor, sen düğüne gidip bir şey mi taktın ki karşılığı sana gelsin" demişti...
Anlayamadım hem bir şey yapmayacak, hem altınları alacak galiba...Sorulmuyor kib öyle şeyler de, söylediklerini yorumlayarak düşüncelerini anlamaya çalışıyorum ancak..

Ağlayayım mı güleyim mi bilemedim:44:

Benim ailemin aynısı bi aile daha varmı diyodum birebir aynısı varmış senin şansın yine okumuşsun mesleğin var beni okutmadılar da liseden sonra işe soktular biz sana evlenirken yaparız ederiz dediler 6 yıl tüm paramı aldılar nemi oldu hiç bir şey yapmadılar nişan kına çeyiz hiçbirşey rezil oldum ele aleme adım çeyizsiz gelin ailesi sahip çıkmıyor oldu hala yeni gelinlerin evine özenirim ailemin durumuda iyiydi ayrıca tavsiyem sana aldır yaptır ne lazımsa pişman olursun bak ben kırgınlığımı atamadım bu ve başka nedenlerden dolayı ailemle görüşmüyorum içimden gelmiyor.

Annenize ne desem bilemedim. :)
Siz yapılması gereken her şeyin farkındasınız zaten, altınları vermeyin falan demeyeceğim o yüzden. Vermemeniz gerek.
Ama karşı taraf bu kadar masraf yapmışken bir de onlardan 3 bilezik, 1 gerdanlık gibi şeyler beklemek çok ayıp.
Aileniz hiçbir şeye karışmadıkları halde o kadar takı takacaklar mı? Zannetmiyorum.
E karşı taraftan niye bekleniyor?
Lafımı yanlış anlamayın sakın ama bizim milletimizde yerleşmiş bir anlayış var.
"Kolay mı kız veriyoruz?" derler. Kolay mı, onlar da oğullarını evlendiriyorlar..
Birazcık diş göstermenizin vakti gelmiş bence. Bu yüzden kötü siz olacaksanız olun, böyle devam ederse evlendikten sonra da sürekli borç ödeme telaşı içinde olacaksınız.

allah gerçekten yardım ediyor yanlış anlaşılmalar olabiliyor bu dönemde diyim benim nişanım oldu çok şükür takılarımda bende kaldı ayarlamalarıda annemler yaptı bu kdr sıkıntı üzüntüyü boşuna çekmişim yanlış anlamışım o yüzden tecrübeyle sabit bu durumlarda çok iyi dinlemek anlaşmak lazım :52: benimde sıkıntımı dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorummm inş konu sabininde su gibi bitsin işleri yoluna girsin:16:

Sormadan edemeyeceğim...
Nişana az kaldı, düğüne de 4 ay gibi bir süre...
Nişan alışverişi İstanbul'dan yapılacaktı ama annem bayramda gidersin yaparlar dedi...Peki dedik...
Dün anneme ben tek başıma gitmeyeyim, sen de gel. Gelinlik falan bakılacakmış, yatak odasına da bakarız, tek başıma olmaz dedim. Annem "bizde para yok, alamayız yatak odası falan, sen krediden üste kalan parayı ne yapacaksın? Ay ay bir şeyleri al, yatak odasını falan da öde bitsin" gibi bir şey söyledi...Para hesabım ise şöyle (bu ay ek dersim yok,zaten norm fazlasıyım muhtemeln uzun süre ek ders alamam, maaşım 1830), 800 kredi, 300 kredi kartı taksitlerim, 200 yol param, 100 evin telefon, interneti,25-30 kontörüm, yemek param. Geriye bir şey kalıyor da benim haberim mi yok acaba? Neyle alıcam anlamadım.

Ailemde 13 bin lira gibi bir param var, bu bizde dursun zamanı gelince veririz diyerek ilk maaşımı ay ay alarak araba almışlardı. Şimdi ondan da ses yok, hiç bir şey de yapmayacaklar söylediklerine göre. Dün annem böyle paramız yok diyince o zaman dedim arabayı satın başka yolu yok. Sattırmam onu dedi. Senin 10 bin liran (13 düştü 10'a) direk bankaya kredine yatacak, aylık taksidiniz düşsün. Yani sinirlendim mi diyeyim bozuldum mu diyeyim, fazla mı beklenti içine girdim bilemedim. Normalde çocuklar ailelerine verdikleri paraları istemezler, ayıptır, gerçi ben de lafını etmedim ama 1 yıldır "senin paran bizde, vericez, şöyle yapıcaz, böyle yapıcaz" diyip duruyorlardı. Ben de ister istemez güvendim, herhalde dedim düğünde falan harcanır, ya da eşya alınır...

Ailemden bir şey beklememem mi gerekir acaba? İnsan bozuluyor ister istemez. Yani bir anne nevresim de mi alamaz?

Merhaba, isin sonu ne oldu merak ettim dogrusu ;) Tekrar yazmadiginiza gore duzelmistir diye umut ediyorum.

Back
X