• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelin evi hazırlığı sorunu

arkadaşlar sizlerden bi ricam olucak. Yakın zamanda düğünüm var Allahın izniyle. Bu haftasonu eşyalarımız çeyizi fln götürecektik nişanlımla yerleştirmeye başlıcaktık. Ben öyle çeyiz çıkarma olayı fln istememiştim hiç. ama benim arabam eşyaları alacak gibi değil defalarca gidip gelene kadar nişanlımın bi arkadaşının kamyonetiyle götürelim dedik. ve dün akşam kayınvalidem hiç sevmediğim bi arkadaşınıda çağırdığını söyledi oda gelecekmiş benim evimi sermeme.... Her neyse mevzum o değil. Eee iş bukadar büyüdüğüne göre bizim ne yapmamız lazım gelenlere yemek fln da mı ikram etmeliyiz. Yahu çalışan insanlarız haftada bir iznim var onuda hiç dinlenmeden evi düzenlemekle uğraşacaktım şimdi birsürü kişi geliyo onların gönlünümü yapcaz ev mi yerleştircez sinir oldum. Neyse uzatmadan sorayım sizlere bana fikir verin lütfen. ne yapmamız lazım. sevmediğim insanlarda gelicekmiş sırfff meraklarından ben şimdi ne yapıyım hazırlık olarak fln. Nedir yani bunun yolu yordamı?

biz de yeme içme kısmını erkek tarafı hazırlar
gelin tarafı gelir çeyiz serer erkek tarafı hiç karışmaz işleri bitince yemek servisi yapar
bence siz hiç karışmayın ama kayınvalidenize de cıtlatın bu durumu

biz de yeme içme kısmını erkek tarafı hazırlar
gelin tarafı gelir çeyiz serer erkek tarafı hiç karışmaz işleri bitince yemek servisi yapar
bence siz hiç karışmayın ama kayınvalidenize de cıtlatın bu durumu

ahh bi bu iş erkek tarafının desem diyebilsem :( nişanlıma bugün söyleyeyim o yoklasın bakalım bi anasının ağzını baktık onlarda tık yok ben halletmeye çalışayım artık olmazmı ki

olur tabi sizin misafirleriniz sonuçta
ama adet budur
zaten artık erkek anaları nazlanıyor sanki kız vermiyoruz erkek alıyoruz
şahsen bizim öyle oldu :KK52:

çeyizde yeme içmeyi erkek tarafı hazırlar.dediğin gibi nişanlınla konuş.

canım o gün yenilecek yemeği erkek tarafı veriyor. Yani kayınvalidenin hazırlaması gerekiyor ama şahsi fikrim hiç evde uğraştırma hazır birşeyler söyleyin nişanlın ile konuşun boşu boşuna poğaçası kısırı derken daha sen kullanmadan evin batacak onun yerine söyleyin lahmacun pide gibi bişi hemen yensin kalkılsın öbür türlü çünkü çayıydı tatlısı kısırı uzun sürüyor.

dışardan bişeyler ısmarlayın hem ev yerleştirmeye geliyorlar kısırı dolması keki böreği çok abartı olur düğünden sonra nasılsa gelirler hayırlı olsunu o zaman yesinler

Ben de dayımın kızının evini hazırlamaya gitmişdim... Dedikodulu, herşeye karışan aile büyükleri,yaptıgın işi begenmeyen kv, sırf eşyalara ceyizlere bakmaya gelen bir kaçtane akraba adı altında akbabalardan başka birşey görmedim... Kuzenim o gün sinir küpü olmuşdu ve ben o gün dedim ki ben çeyizimi evimi kendim yerleştircem...Kız tarafından ve erkek tarafından kişiler vardı....İş temizlik felan adamı yormuyorda o kalabalık o gürültü beni yormuşdu... Allah sabır versin sinirsiz stressiz geçsin... Yemek konusuna gelincede erkek tarafı yaptırmışdı birşeyler ama istersen sende yaş pasta, kurabiye tarzı ikramlık birşey yapıp götürebilirsin :KK48:

dışardan bişeyler ısmarlayın hem ev yerleştirmeye geliyorlar kısırı dolması keki böreği çok abartı olur düğünden sonra nasılsa gelirler hayırlı olsunu o zaman yesinler

aynen ya belli olmaz çok şartellerim atarsa acıkan gitsin yemek yesin yeter bu kadar iş yaptığı derim belki belli mi olur :)

Ben de dayımın kızının evini hazırlamaya gitmişdim... Dedikodulu, herşeye karışan aile büyükleri,yaptıgın işi begenmeyen kv, sırf eşyalara ceyizlere bakmaya gelen bir kaçtane akraba adı altında akbabalardan başka birşey görmedim... Kuzenim o gün sinir küpü olmuşdu ve ben o gün dedim ki ben çeyizimi evimi kendim yerleştircem...Kız tarafından ve erkek tarafından kişiler vardı....İş temizlik felan adamı yormuyorda o kalabalık o gürültü beni yormuşdu... Allah sabır versin sinirsiz stressiz geçsin... Yemek konusuna gelincede erkek tarafı yaptırmışdı birşeyler ama istersen sende yaş pasta, kurabiye tarzı ikramlık birşey yapıp götürebilirsin :KK48:[/QUOT

ayy tatlısı bilmem neside eksik kalsınn :))

canım o gün yenilecek yemeği erkek tarafı veriyor. Yani kayınvalidenin hazırlaması gerekiyor ama şahsi fikrim hiç evde uğraştırma hazır birşeyler söyleyin nişanlın ile konuşun boşu boşuna poğaçası kısırı derken daha sen kullanmadan evin batacak onun yerine söyleyin lahmacun pide gibi bişi hemen yensin kalkılsın öbür türlü çünkü çayıydı tatlısı kısırı uzun sürüyor.

çok güzel dedin valla. zaten ben kendi bardağıma kaşığıma tabağıma kıyamıyorumm :))

Bircok yoreden arkadasim var. Ceyiz yerlestirme hemen hemen hepsinde ayniydi. Kiz evi ceyizi yerleştirir, erkek tarafi tasima ve yemek isine bakar. Kiz kardesimin ceyizi sehir dışına gidiyordu, is yapmayan gelmesin dedi, kayinvalidesi evden ceyizi cikarmaya geldi ev yerlestirmeye gelmedi.
Bu arada yemek isini kisa yoldan yap bence kurabiye, pasta, kisir hem isin uzar hem etraf dagilir hem inan laf soylemek isteyen bunlara da bahane bulur. Bence kendini yorma, eşyaları yerlestirirken duruma bakarsın muhtemelen kayinvalide de dusunmustur, dusunmemisse bile pide, lahmacun gibi biseyler soylemeniz daha mantikli.

çok güzel dedin valla. zaten ben kendi bardağıma kaşığıma tabağıma kıyamıyorumm :))

aynen insan kıyamıyor eşyalarına ki o gün o kargaşada zor olur. En güzeli dışardan hazır söylemek ama yakında bir akrabanın evi falan varsa belki orda hazırlar kayınvaliden. Benim yan blokta bir akrabaları vardı onun evinde hazırlamışlardı orda yendi yemekler hatta 2 grup olarak çıktık bir grup yemeğe çıktı bir grup kalıp yerleştirmeye devam etti ama o olmasaydı hazır söylerdik büyük ihtimalle çünkü o gün iş çok oluyor. Birde yemekle bölününce vakit kalmıyor zaten
Sen o gün bak eğer kayınvaliden birşey yapmamış ise nişanlına söyle dışardan yaptırıp gelsin. En güzeli o :KK66:

valla kısır fln yaparım zaten yeterki laf söz etmesinler istiyorum herşeyi beğenmeyen hep kulp bulan tipler olacak çünkü. Ayrıca annemin evinde değil de kendi evim eşyalar gidince orda yapayım demi ikramımı

Arkadaşım çok güldüm ya burdakileri okuyunca :) sanki hanımlar arası gün gibi, kısır sarma kurabiye falan :) Bir arkadaş yazmış lahmacun diye, lahmacun olabilir, iç hazırlarsınız kıymali pide- peynirli pide döktürebilirsiniz fırına, yanınada içecek. Ayrıca kayınvalidenizin arkadaşı çok gereksiz olmuş, bizim burda kız tarafı serer. Bende seramoni sevmem, çeyizimi getirdik kendi ailem halam birde eşim beraberce serdik, bir ara eşimle dışardan döner yaptırdık, biz az kişiydik. Ama çok olsa kesin pide falan yaptırırdım, yanına ayran-cola. Birde kendi tabağını çanağını kullanma, gerekirse plastik al, hem bulaşıkla uğraşmazsınız, hemde o kargaşada kırılsa falan yazık değilmi, sen daha o eve gelin girmeden. Böyle şeyler önemlidir benim için :) Zaten ıvırı- zıvırı sen istediğin şekliyle yerleştiriyorsun. Onun dışında ne kadar çok adam, o kadar çok çene demek :) Allah yardımcın olsun :)

ev yerlestirmek okadar mesaggatli biseymiymisde bi ordu adam cagiriyosunz ustelik temiz evi uerlestireceksiniz iki saatlik is hic gerek yokmus

ya hu ne yemek hazırlaması... daha hiç kullanmadığınız mutfağa girip haldır haldır kısır mı yapacaksınız...
madem kayınvalideniz adetlere çok bağlı, hani çeyiz sermeye kolu komşu topluyor...
öyleyse bu işin adetini de bilecek...
yemek erkek tarafına aittir...
isterlerse dışarıdan söylesinler, isterse çeyiz serildikten sonra evine davet etsin, isterse evden zaten bir şeyler getirmiş olsun...
sizlik bir durum yok...

ola ki bunların hiçbirini yapmadı mı kayınvalideniz, o zaman ayıplanacak, utanması gerekecek olan kişi katiyen siz değilsiniz.
pek çok kişi bilir bu yemek konusunun erkek tarafının üstlenmesi gereken bir durum olduğunu...

bırakın onlar kendi insanlarına kendileri rezil olsun..

germeyin kendinizi.
böyle zamanlarda belli oluyor zaten insanın ne olduğu...

ahahayy ne güldümm :) olur bana uyar aslında. Yahu neden üstüne bastırdım çünkü o kadını sevmedim sevemedimm huzursuz eden bi hali var beni. hem benim bildiğim kız tarafı serer evi kaynananın arkadaşı ne alakaöyle değil mi :))
Yok ya ev serme cumbur cemaat yapilir bence cok da guzel olur. Cok ayrintilarinizi acmazsiniz bazi esyalari direkt tikistirin ben sonra acar dizerim diyin. Yemek normalde erkek tarafinin ama olmadi haxir yemek sipatis ediverin.
Hayirli olsun

Bence bu islerde bastan elinizi kaptirirsaniz kolunuzdan olursunuz, tek calismadiginiz gunde ceyiz serip ustune bide yemegi mi dusunuyorsunuz. Evet erkek tarafi halleder yemegi, o yuzden serinkanli olun, ayrica esyaniz yerlestirilirken hangi birine yetisceksiniz yemege mi bence evin hanimi oldugunuzu gostermeniz icin ilk firsatiniz esyalari genelde kendi isteginize gore yerlesttirmeye calisin, sonra da yok kayinvalidenizin arkadasi bile laf soylemeye calismasin benimkinde de var bir tane doldurup doldurup ustume yolluyor o yuzden hic yuz vermeyin, kayinvalidenize acikca bizde boyle yemek isini erkek tarafi yapar plastik tabak catal ile yapiliverir nolcak felan deyin ben yapamam derse iyi o zaman hazir disaridan soyler nisanliniz onu soylersiniz.

Erkek tarafı pide lahmacun felan söyler. Sonuçta davet ettiklerine göre bunu da düşünürler. Siz evde gün yapmayacaksınız, gelende iş yapmaya gelecek :)

[QUOTEbenim ev sermemde godzilla06, post: 36606196, member: 457613"]ahahayy ne güldümm :) olur bana uyar aslında. Yahu neden üstüne bastırdım çünkü o kadını sevmedim sevemedimm huzursuz eden bi hali var beni. hem benim bildiğim kız tarafı serer evi kaynananın arkadaşı ne alakaöyle değil mi :))[/QUOTE]
valla benim ev sermemde oğlan evinden 10 kişi geldi hepsidr oturdu oturdu gitti .... yemek olayını kız tarafı değil oğlan evi yapar arkadaşım ... ama evinde yedirme yemek filan ... bana sormadan evimdr yemek vetdi kv bende sesimi çıkaramadım hiç kullanılmamış tabaklarım kaşıklarım kullanıldı ... ondanda geçtim çocuklar yemek döktü takımdan tabak filan kırıldı.... ev sermesinin filan saçma bi olay olduğunu öyle anladım :) illa ev göreceklerse düğünden sonra misafir olsunlar :)

Back
X