Gelin/görümce miyiz kız kardeş mi?

Miniksercesezen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2016
173
274
103
39
merhabalar,
Kafamı karıştıran bir mevzu var.
Ben 30 yaşındayım,abim 33.abimin 4 yıllık bir ilişkisi var,geçen ay nişanlandılar,baharda düğünümüz var.
Nişanlısı benimle yaşıt,ilişkinin başından beri tanışıyoruz ve çok iyi anlaştık bu zamanda,arkadaş gibiydik.

Ancak son dönemlerde yaşananlardan dolayı gönlümde bir soğukluk meydana geldi.olayları kısaca anlatıp dışarıdaki bir göz olarak yorum yapmanızı rica ediyorum sizden.

Annem babam memur emeklisi,maddi durumumuzu az çok tahmin edebilirsiniz.gelinimizin Ailesi zengin,kendisi hep bolluk içinde büyümüş.
düğün,gelinlik,eşya vs. alımında ayırdığımız bütçeyi kendisine söyledik,o ölçüde oluyor her şey.ama alınan her şeyde "hiç gönlüme göre olmuyor,ben hiç böyle hayal etmemiştim." Tarzı cümleler söylüyor.hem anneme,hem abime hem bana.bizi tanıyor,ailemizin durumunu biliyor,ellerinden geleni yaptıklarını biliyor üstüne böyle şeyler söyleyip annemleri üzmesine gerçekten üzülüyorum,sinirleniyorum.

İkinci konu,diyelim abim ile kavga ettiler,annemin alışverişte keyfi kaçık olduğunu fark etti ya da düşündü.o akşam beni arıyor nasılsın diye,sonra konu annelere ya da abime geliyor.ne yaptı ne dedi benim hakkımda ne konuştunuz?gibi sorular soruyor.yalan söylemiyorum,ama onu incitecek mevzuları kibar bi dille aktarmaya çalışıyorum.sonrasinda abim bana kızıyor,neden sen böyle böyle dedin diye.beni her aradığında ağzımdan laf almak istiyor gibi geliyor :( vesvese mi yapıyorum bilmiyorum ama .

Üçüncü konu,hoşuna gitmeyen her olayda benim için "senin evliliğini de görücez bakalım" diyor.beddua değil ama sanki benim için de istediğim şeyler olmasın istiyor gibi hissediyorum.benim de beş yıllık bi ilişikim var,abimlerin mürvetinden sonra ailem ile tanıştırmayı düşünüyorum.

Kafama takılan beni üzen konular bunlar hanımlar,objektif yorumlara ihtiyacım var,üzülüyorum,soğuyorum,nasıl davranacağımı bilemiyorum :(

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Büyüyünce başbakan olcam.
düğünle ilgili geleneklerin hepsini yıkıcam

Hayır kusura bakmayın ama bu ne yahu 150 gram kuku, sanki altından.
Ayyyhhh kız alıyorlarrrrr tabiki istediğimi yapacaklar zihniyetini bitireceğim.

Sanki Shangai prensesi

Oy verin bana.

benim düşüncem; kaynana görümce gelin elti. bu kişilerle asla çok samimi olunmaması gerekir. her zaman bir mesafe olmalıdır. hatta gerekmedikçe görüşülmemeli. düşünsene 30 yıl boyunca evlilik hayali kuruyorsun, karşındakiler sana yapamazsın bütçemiz yok diyor. bence gelin buna üzülmüştür ama yapacak birşey yok. sadece psikolojisini anla. sana anneni abini sorunca illa birşey demek zorunda değilsin. iyi aynı yok bişey de geç. laf vermemeye çalış yoksa suçlu sen olursun. ayrıca dediği herşeyi kafana takarsan daha çok dertlenirsin. daha ne laflar duyacaksın evlenirken, hamileyken, çocuk doğunca vs. kısaca gelinden görümceden dost olmaz.

4 yıllık ilişkide karşı tarafın durumu hiç mi dikkatini çekmemiş, ne olup biteceğini az çok kestirememiş mi? Onun için sevdiği adamla evlenmek değil şan şöhret şatafat önemliyse kendi varlıklı çevresinden birini bulsaymış.

Tamam anlıyorum hani insan kaç kez evlenir? Özendiği şeyler vardır, içinde kalması hoş değil ama imkanlar belliyse ne yapılsın ki? Karşı tarafı rencide etmek neden?

Ayrıca bu devirde evlenenlerin çoğunu aileler evlendirmiyor, koskoca insanlar bir çok masrafı kendileri karşılıyor. Abinizin durumu nedir, gelininizin durumu nedir? Biz evlenene kadar olan tüm birikimimizi ortaya koyduk, ailelerimizin bütçesiyle alakalı değil, kendi evimiz kuruluyor diye çekinmeden ortak bütçe oluşturduk.
Yarın da geçinememekten şikayetçi olacakmış gibi geldi.

merhabalar,
Ben 30 yaşındayım,abim 33.abimin 4 yıllık bir ilişkisi var,geçen ay nişanlandılar,baharda düğünümüz var.
Nişanlısı benimle yaşıt,ilişkinin başından beri tanışıyoruz ve çok iyi anlaştık bu zamanda,arkadaş gibiydik.

Ancak son dönemlerde yaşananlardan dolayı gönlümde bir soğukluk meydana geldi.olayları kısaca anlatıp dışarıdaki bir göz olarak yorum yapmanızı rica ediyorum sizden.

Annem babam memur emeklisi,maddi durumumuzu az çok tahmin edebilirsiniz.gelinimizin Ailesi zengin,kendisi hep bolluk içinde büyümüş.
düğün,gelinlik,eşya vs. alımında ayırdığımız bütçeyi kendisine söyledik,o ölçüde oluyor her şey.ama alınan her şeyde "hiç gönlüme göre olmuyor,ben hiç böyle hayal etmemiştim." Tarzı cümleler söylüyor.hem anneme,hem abime hem bana.bizi tanıyor,ailemizin durumunu biliyor,ellerinden geleni yaptıklarını biliyor üstüne böyle şeyler söyleyip annemleri üzmesine gerçekten üzülüyorum,sinirleniyorum.

İkinci konu,diyelim abim ile kavga ettiler,annemin alışverişte keyfi kaçık olduğunu fark etti ya da düşündü.o akşam beni arıyor nasılsın diye,sonra konu annelere ya da abime geliyor.ne yaptı ne dedi benim hakkımda ne konuştunuz?gibi sorular soruyor.yalan söylemiyorum,ama onu incitecek mevzuları kibar bi dille aktarmaya çalışıyorum.sonrasinda abim bana kızıyor,neden sen böyle böyle dedin diye.beni her aradığında ağzımdan laf almak istiyor gibi geliyor :KK43: vesvese mi yapıyorum bilmiyorum ama .

Üçüncü konu,hoşuna gitmeyen her olayda benim için "senin evliliğini de görücez bakalım" diyor.beddua değil ama sanki benim için de istediğim şeyler olmasın istiyor gibi hissediyorum.benim de beş yıllık bi ilişikim var,abimlerin mürvetinden sonra ailem ile tanıştırmayı düşünüyorum.

Kafama takılan beni üzen konular bunlar hanımlar,objektif yorumlara ihtiyacım var,üzülüyorum,soğuyorum,nasıl davranacağımı bilemiyorum :KK43:

Kesinlikle çok içten pazarlıklı bi kız kendini sakın onun eline düşürmesin bak samimi söylüyorum sırrını verme. 2 gün sonra bi kötü olsanız abine başlıcak senin kardeşinde bunları dedi yaptı vs... ama evinizdeki herşeyi anlatmanın pek doğru bulmadım çünki onun duymasını gerektirmez neden sorup seni zor duruma sokuyor. Haberim yok dersin zorda kalırsan. Ama eline almış herkesi.

ma onu incitecek mevzuları kibar bi dille aktarmaya çalışıyorum

Yani 30 yaşındasınız ama inanın şu hareketi 18lik kız yapmaz. Tabiki de sizden laf almaya çalışıyor. Aile içindeki şeyler aktarılır mı Allah aşkına. Yaptığınız çok yanlış.

Onun dışında bu evlilikle ilgili olan durumlarda abiniz şuçlu. Dengeyi abiniz kuracak. Hanımefendinin içine sinmiyorsa da abiniz ilgilenecek. Sizi üzmesine izin veren abiniz.

Madem içine sinmiyor bazı şeyler çok zengin ailesi bir işin ucundan tutsun madem.

4 yıldır çıkıyorlar madem sizin durumunuzu az cok bilmesi anlaması gerekirdi, ona göre hareket edebilirdi. yaptıgı ayıp evet.
ayrıca ikinci olarak ben seni suclu buldum laf tasıyormussun resmen. abinin sana kızması cok normal. kız tabii ki sorar iyi niyetli veya kötü niyetli ama sen neden söylüyorsun ki aranızda konustugunuz seyleri.

Neden anlatıyorum'a cevap vereyim: arıyor,"çok üzgünüm.abin,annen böyle dedi ben şu şekilde anladım,çok kırıldım." Diyor. Ve anladığı şey gerçekten yanlış.yanlışı düzeltmeye çalışıyorum,yo "annem/abim öyle demedi,onu kast etmedi.sen yanlış anlamışsın"diye durumu anlatmaya çalışıyorum.

Aslında laf taşımak değil de annemi ve abimi yanlış anlaşılmaktan korumaya çalışıyorum.böylelikle bir çok yanlış anlaşılmayı önlediğimi düşünüyorum.
ama anladığım kadarıyla iyi niyetimin suistimal edilmesini izin vermişim,aptallık etmişim.

merhabalar,

İkinci konu,diyelim abim ile kavga ettiler,annemin alışverişte keyfi kaçık olduğunu fark etti ya da düşündü.o akşam beni arıyor nasılsın diye,sonra konu annelere ya da abime geliyor.ne yaptı ne dedi benim hakkımda ne konuştunuz?gibi sorular soruyor.yalan söylemiyorum,ama onu incitecek mevzuları kibar bi dille aktarmaya çalışıyorum.sonrasinda abim bana kızıyor,neden sen böyle böyle dedin diye.beni her aradığında ağzımdan laf almak istiyor gibi geliyor :KK43: vesvese mi yapıyorum bilmiyorum ama .

Kafama takılan beni üzen konular bunlar hanımlar,objektif yorumlara ihtiyacım var,üzülüyorum,soğuyorum,nasıl davranacağımı bilemiyorum :KK43:

Mesafeli olurdum

Büyüyünce başbakan olcam.
düğünle ilgili geleneklerin hepsini yıkıcam

Hayır kusura bakmayın ama bu ne yahu 150 gram kuku, sanki altından.
Ayyyhhh kız alıyorlarrrrr tabiki istediğimi yapacaklar zihniyetini bitireceğim.

Sanki Shangai prensesi

Oy verin bana.
Hahaha ilk oy benden sekerim)))Kız kuku 150 gr altından sanki"dedin ya bittim burda)))ben pırlanta taktircagim laf aramızda:-)

Aslinda burada aileniz gercekten suistimal ediliyor ,
Sen klasik gorumce gibi davranmiyorsun ,
Annen baban elinden geleni yapiyor ,
Gelin hanimin tavri cok yanlis ,
Bunca yildir abini taniyor biliyor ,
Beraber para biriktirip gonlune gore yapsaymis her istedigini ,
Ustelik ,senide gorucez tarzi sana yansitmasi cok ayip ve gereksiz ,
Uzaklas kendisinden ,mesafeni koru ,yarin senin kayinvalidenin yaninda bana sunu bunu yapmadilar deyip ,senin isinede tas koyar ,
Annen baban abinle konussun ,
Oda nisanlisiyla ,eldeki imkanlar bu
Bilerek nisanlandin ,pisman misin diye sorsun

Sen saf mısın. Kız ağzından her lafı alıyor abine çatıyor, abinde sana....

Bir daha onunla bu muhabbetlere girme. Bir tek sen kaybedersin.

merhabalar,

Birincisi bu gelin azıcık fesat geldi bana

İkincisi ne konuştuğunuzu sorduğunda bu konuları abimle konuşmalısınız demelisin

Üçüncüsü annen baban eşya almak düğün yapmak zorunda değil kendileri yapsınlar beğenmiyorlarsa

Maalesef sizi kullaniyor.siz yakin oldugunuz icin zaaflarinizi da biliyor.kendisi de nerede duracagini bilmiyor.siz de mesafe koymayi bilmiyor gibi geldi bana.kotu niyetli degilsiniz bence.gelin adayi kotu niyetli
Simdi durumlar duzelse bile ilerisi.icin ic acici degil.ins duzelir.evlilik hazirliklari sikinti oluyor.kiza da karisan bin kisi vardir.evlenince karisani olmaz bu isler biter.merak etme.mesafe koymazsan sen yorulursun canim

benim düşüncem; kaynana görümce gelin elti. bu kişilerle asla çok samimi olunmaması gerekir. her zaman bir mesafe olmalıdır. hatta gerekmedikçe görüşülmemeli. düşünsene 30 yıl boyunca evlilik hayali kuruyorsun, karşındakiler sana yapamazsın bütçemiz yok diyor. bence gelin buna üzülmüştür ama yapacak birşey yok. sadece psikolojisini anla. sana anneni abini sorunca illa birşey demek zorunda değilsin. iyi aynı yok bişey de geç. laf vermemeye çalış yoksa suçlu sen olursun. ayrıca dediği herşeyi kafana takarsan daha çok dertlenirsin. daha ne laflar duyacaksın evlenirken, hamileyken, çocuk doğunca vs. kısaca gelinden görümceden dost olmaz.
Anlıyorum keşke her şey gönlünce olabilse keşke her şeyin en iyisi olabilse ama imkanlar belli işte.
Çok kafama takıyorum abimin eşiyle samimi olmak istedim açıkçası gönül kırgınlıkları olmasın istedim,onun için çabaladım ama olmuyor işte :(

Back
X