Gelinlik Modelleri Gelin KIRMIZI kurdele takmak zorunda mı?

güzelliği kimin umrunda ki? adetse adet; bukadar zorlamasak bize özgü şeylerden bu denli kaçmayı..
ailenin ne hevesle kurdeleni bağlamak isteyeceğini hiç düşündünmü?
ben yeni evliyim açıkçası bende çok heveslisi değildim ama hiç belli etmedim erkek kardeşim olduğu halde babam 1 hafta öncesnden girdi kurdele heycanına ben takıcam diye,ses etmedim..takarken bütün mahalle ağladı kayın pederim keza öyle..inan bana arkadaşım bazı özel şeylerin yaşanması gerekir..kurdele takmak gibi..
daha sonra annem geldi çıkardı teşekkür ederim,biliyorum gönülsüzdün takılması konusunda bizi kırmadın dedi.tak,çıkarırsın bişey kaybetmezsin​
yerimseniben

Evet canim..Bende zaten baba evinden cikarken taktiracagim insallah....fakat arabada müstakbel esime cikarttirmayi düsünüyorum...! Zaten sirf ailemi düsündügüm icin gecici olarak takilmasini kabul ediyorum...fakat dügün boyunca tasimak istemiyorum...! :1hug:

Son düzenleme:
ben kesinlikle takmayı düşünmüyorum.
kimseye mal beyan etme zorunluluğum yok ayrıca görünüş olarak da çok çirkin bence.
gittiğim hiçbir düğünde de gördüğümü hatırlamıyorum. :1closedeyes:

bende taktım bambaska bırsey oduyguyu yasamak duayla abım taktı
kendımı bır anda kurbanlık koyun gıbı hıssettım nereye gıdıyorum ben dedım kendı kendıme basladım aglamaya senağlama
gıdıs o gıdıs 2 senedır o eve ayak basmadım ne yazıkki:delphin:
boyle seylere deger vermek gerekmirmirmirmir
zaten banel itici diye diye tüm degerlerımızı kaybettık ne yazıkkı
:kahve:

Kizlar evet, adet haline gelmis bu kurdale baglama seremonisi...fakat, sizlerde bilirsiniz ki biz türklerde bir cok adetler vardir..en basiti kimi kesimler hala gelin ve damatin ilk gecesinden sonra "denetlemeye" gelirler..! Onlara görede bu vazgecilmez bir adettir...O yüzden her adete sahip cikmayalim...! Sadece paylasmak istedim..! a.s.

eğerki bizler yaşatmazsak adetlerimizi ; ki bırakın yaşatılan tek adet kırmızı kuşak kaldı günümüzde ;kimler yaşatsın.ben o an asla görüntüsüne bakmam sonuçta ben ailemin, annemin,babamın namusuyum gururlada takarım.eğer ki takmazsam kendimi bi tuhaf hissederim.yani sonuçta takılıo 1saat bile durmuyo çıkarıyosunuz.bizim oralarda da düğünün sonunda kuşak merasimi olur. erkek kardeşim olmadığı için babama bağlatacam gururla sonrada eşim çıkartacak..

kızlar belki kelimeyi yanlış kullandım bekaret değilde BEKARLIĞIN yani ilk kez evlenen kıza kurdela takılır YANİ BU OLAYI HAYATINIZDA BİR KERE yaşayacaksınız.

mesela senelerce GELİN ARABALARI BEBEKLERLE SÜSLENDİ aslında bunun manası yıllar sonra öğrenildi, batıda çocuk sahibi olupta evlenenlerin gelin arabalarına bebek takılırmış bizde bu batı adetini bize hiç mi hiç uymayan bir tarz ile taklit etmişiz meğerse ne gaflet ile bunu yapmışız...yasakkelime

sizin için önemli olmayabilir ama babanız için erkek kardeşiniz için onur vesilesi ve uyarıdır. artık bu tören ''kızım seni isteyerek bilgim dahilinde eşine teslim ediyorum, damat kızım sana emanet çiçeğime iyi bak (kendini hediye paketi yada buket gibi görenlere) anlamında yapılıyor birazda,:teytey:

ÇİÇEKLER, SİZLER BİZİM BAŞTACIMIZSINIZ kimse sizi soldurmasın....kaydirigubbakcemile5

bunca yıllık adeti benim bozmama izin vermezler herhalde.bende takarım.babacımla nasıl vedalaşcaksak artık :a015::a015:

neden begenmiyorsunuz anlamiyorum acikcasi, güzel baglandiginda gayet hos durabilir.... ben sahsen kurdelesiz davul zurnasiz cikmam evden

Evden öyle çıkmam dememiş ki arkadaş, sadece salonda takmak istemiyorum demiş.

Bende sevmiyorum açıkcası.

Elbet baba evimden çıkarken babam bağlıcak kuşağımı. Ama ben salonda takmak istemiyorum. Hele o zamana bi gelelimde bakarız artık

ben takarım abıcımm paşa paşaaa salona gıderken cıkarırım ama babamın evınden cıkarken baglatırıımm hihoyyyt

bende takılmasından yanayım .helekı o baglama törenını mutlaka yasamalıyım:(( salona gıdınce cıkarırım zaten :)

valla arkadaşım ben yeni evlendim bende il başta senin gibi düşünüyordum sonra hadi babamın içinde kalmasın dedim ve takmaya karar verdim ama şu şekilde oldu takıdan önce oldu babam taktı bi öle fotora fçekildik ama iyikide takmışım dedim babam onu takarken ağladı bile çok duygulandı.galiba babalarında hayelli bu olsa gerek:teytey: daha sonrada takı sürecisinde çıkarmış oldum sonuçta 5 dak durdu durmadı ama herkesin gönlü olmuş oldu.

Bu konu bu bölümde de çok defa tartışıldı.

Ama tartışmak çok gereksiz.

Herkes istediğini yapar istediği gibi ister bağlar ister bağlamaz.

Ne bağlayana "nasıl bağlarsın ne bu " denir,

Ne de bağlamayana " ne kadar ayıp bağlamalısın" denir.

Özgür irade bu....... Tartışılmaz..

Ben yaptığımı söyleyeyim. İki düğünüm oldu. İlk düğünümde baba tarafım çok zorladı takmam için. Büyük abim karşı çıktığı için takmadı. Küçük abim bağladı kurdeleyi. Salona girdikten sonra ilk oturuşta çıkardım.

İkinci düğünümde kimse taktıramazdı onu bana. Takmadım da zaten.

Arkadaşlarımızn da dediği gibi hem ailemin gönlünü aldım ilk düğünde, hem de ikinci düğünde istediğimi yaptım yerimseniben​

bende adet gereği evden çıkarken taktım salona gelmeden çıkardım böylece herkesin isteği oldu

Hamileyken evlenen arkadaşımda o kurdeleyi takmıştı..:delphin:
Helaliyle takılsa amenna;ama takılmıyor..yasakkelime
Bende takmadım..Kimse de benden böyle bir talepte bulunmadı ille tak diye..
Ayrıca bakireliğimi elaleme ne diye ispatlayayım..benneyaptımki
Ben takmadım;kendi ailemden kimseye de taktırmadım..kaydirigubbakcemile5

Hamileyken evlenen arkadaşımda o kurdeleyi takmıştı..:delphin:
Helaliyle takılsa amenna;ama takılmıyor..yasakkelime
Bende takmadım..Kimse de benden böyle bir talepte bulunmadı ille tak diye..
Ayrıca bakireliğimi elaleme ne diye ispatlayayım..benneyaptımki
Ben takmadım;kendi ailemden kimseye de taktırmadım..kaydirigubbakcemile5

evet işde duygularımı ifade eden arkadaşım helaliyle takılmıyor
çoğu zaman benim görümcemin 2.evliliği idi ama takdılar beline kırmızı kurdele
ama kim bağladı hatırlamıyorum.Benimde evden çıkarken abim bağladı
ama salonda yokdu belimde kim çıkardı bilmiyorum hatırlamıyorum:uhm::1shok:
insan dalgın oluyor tabiki:roflol::roflol:

valla bende büyüklerin gönlü olsun onunda takmasının ayrı bir yeri var die taktım ama görüntüyü bozuyor benim kanaatimcede o yüzden düğün salonuna geldiğimde gelin odasında çıkardım yani herkesin de gönlü olmuş oldu :1rolleyes:

bence çok güzel duruyor bende takmak isterim:)geçmişten beri düğünlerde gelinlikle bütünleşmiş artık takılmadığında gözler arıyor...

kimseye laf geçiröeye çalışmadım evde takıldı
arabaya bınerken çıkardım nereye koyduumu bile bilmem
nikahta da farketmediler kurdele olmadığını
:roflol:
çok gereksiz bence

Back
X