• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin ve Annesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla mahkemeye verse yeğen varsa yeğenden olur. Kim annesini mahkemeye veren halayı babaanneyi sever?
Yeğeniyle iyi ilişki kurmak isteyen annesini iyi tutar.
Ayrıca aileye verip veriştireceğine kardeşine oğlum sen öküz müsün? Neden gitmiyorsun demesi lazım.
Aynı durumda olsak anne aradığında özür dileriz x teyzecim ben şimdi kardeşimi gönderiyorum derim. Kardeşimi de uyandırır ona kızarım kadın haklı bu ne uykusu diye.
Hastalıkta sağlıkta diye çıkıyorsun yola camış gibi uyuyorsun. Ailenin de adaletli olup hata oğlundaysa bilmesi ona göre davranması lazım.
Ailecek akıl mantık vicdan az gelişmiş herhalde
Konu sahibi tamamen görümcelik yapmış karşısındaki insanlarda aslında onla aynı frekansta o yüzden mahkemelere kadar düşünülüyor gitsek mi diye bazı ailelerin olayı bu dinamiği bu kaos asdjahah

Suan annemi dusunuyorumda kocam boyle genis, rahat adam olsaydi ayyyy ne miyminti kocan var nereden buldun bunu derdi 😀 anneme kalmaz ben zaten canini okurdum. Sizinde birsey olmazdan baska lafiniz yok, hayir efendim birsey olur. Kazik kadar adam uyumasa olmez, kardesinizi paylayacaginiza gidip k.validesini ariyorsunuz. Bu miymintilik sizin ailede normal sanirim belki de ondan cileden cikmistir karsi taraf

Önce damadı ararlar ama. Damat uyuduğu için telefonu açmamış belli ki kadının sinir tepesine çıkmış görümceyi aramış. Valla akşam dürüm atıp dönüp eve öğlene kadar uyuyan, ihtiyaç var mı diye bile aramayan, aradığımda açmadığı için görümceden ulaştığım bir damadım olsa ben de yapabilirdim. Taş olsa çatlar bu gamsızlığa
Daglara taşlara versin , bize vermesin Rabbim 🙂

Kardeşimiz gamsız. Ne derseniz deyin. Bende devlette ameliyat oldum . Eşim yanımda kalamadı ama hastaneden bir saniye ayrılmadı. Yanımda bir akrabam kaldı sürekli yemeğimizi suyumuzu taşıdı güvenliğe kadar. O kızcağızın yerinde olsam böyle biriyle bir saniye evli kalmam. Birde gidecek evde uyuyacak kaçlara kadar. Peh.
Sonunu sonradan fark ettim. Kadın kardeşinizi mahkemeye vermeli asıl. inanılmazsınız.

Son düzenleme:
Odaya almiyorlar diye de sizin eve yuklenip gelip ( size niye dürüm aldi hic anlamadim orda) bir de ustune uykuya yatmasi sacma degil mi? Tmm odaya refakatci almiyordur da yatma saatine kdr hastanenin cevresinde olunur ihtiyac var mi yok mu kayinvalideye sorulur uyumak icin gidilir sabah yine erkenden gelinir yani bu isin olmasi gerekeni budur. Karisini hastaneye birakip direkt yemekleri alip ablaya gitmek degildir

mahkeme: ben ne alaka?

bu kadar tekrarlanınca dürüm düştü aklıma.
yani ben ne yazdığınızı anlamadım da diğer arkadaşların yorumlarından çıkardığım; kardeşinizin eşi ameliyat oluyor, annesi refakat ediyor. kardeşiniz dürüm alıyor? dürüm teslim edildi mi belirsiz? kardeşiniz evde uyuyor. eşiyle ilgilenmiyor. kaynana aç ve yorgun. bu hikayede sorun kardeşinizde. insan karısının önemli ya da önemsiz fark etmez geçirdiği bir operasyonda yanında yöresinde olmalı. sanki 10 gün refakatçi oldu da yorulup dinlenmeye gitti.

belki kayınvalide de açlıktan ve yorgunluktan sinirlendi. ama bence siz de körüklemişsinizdir bu olayı.

İki sorum var:
1.Safra ameliyatı olmuş kadın neden dürüm yiyip duruyor
2.Siz neden her şeye “bir şey olmaz” diyorsunuz?
Kardeş sepet gibi yatıyor, görümce bişi olmaz bişi olmaz diyor adamlar sinirlenince haksız oluyor.

Kardeşiniz camış gibi yatmış , siz her şeye bir şey olmaz demişsiniz. Suçlu olan orada ameliyatlı yatan hanımefendi ve refakatci annesi olmuş. Bir de mahkeme peşine düşmüşsünüz. Kardeşim ameliyat oldu yanında ben kaldım ama bir gece annem diğer gece babam hastanenin bahçesindeydiler eve gidip hemen geri gelerek geceyi tamamladılar olurda gece bir şey olur , bir ihtiyaç olur diye. Allah geline sabır versin

Merhaba hanımlar. Bir gelinimiz var, 1 buçuk yıl oldu. Safra ameliyatı olacaktı. Neyse, ameliyat günü geldi. Annesi yanında kalacaktı, kaldı da. Kardeşim o gün dürümleri olsun, falan filan hepsini aldı, bize geldi. Ben bir görümceyim.

Neyse, ertesi gün oldu. Beni annesi aradı: “Bu nerede kaldı? Ben burada kaybolurum diye çıkmıyorum. Ben burada bir dürüm, bir çorba bekliyoruz.” diye bayağı sinirli bir şekilde konuştu. Ben de “Tamam, bir şey olmaz.” dedim. Gittim, kardeşimi uyandırdım. Yatıyordu. Kardeşim de kalktı falan.

Bir baktım, kardeşimin telefonu çalıyor. Kayınbabası arıyor. Hemen babasına yetiştirmişler gitmediğini. Kardeşimle buna çok sinirlendi. Neyse, konuştu kayınbabasıyla da. “Neden tek tek bıraktın?” falan diye hesap sordular. Ben de “Bir şey olmaz.” dedim.

Kısaca aslında kadın bu yüzden ikinci arayışında. Dedim ki: “Aramızda bir program yok, hemen herkese neden şikâyet ediyorsun?” Kadın bana diyor ki: “Ben iyiyim ama ortalığı yakarım.” Ben önemsemedim, güldüm. Dedim: “Sen ortalığı yakacağına daha çok bozuyorsun.”

Kardeşim hastanede yüzüme bakmadılar dedi. Çorbasını falan almışlar. Dedim: “Bir şey olmaz, sen de meyve suyu, bir şeyler al.” Aldı.

Kadın akşamına babamı arayıp benim onu tehdit ettiğimi söylemiş. Ve ben bir şey demedim diye yeminler ediyorum. Ben de geline “Anneni Allah’a havale ediyorum.” yazdım. İki dakika geçmedi, beni aradı. Açmadım. Ses kayıtları hakaret doluydu. Ve bunlar ailecek durmuyorlar; anneme, kardeşime hakaret ediyorlar.

Mahkemeye versek sonuç alır mıyız?
Okurken yoruldum. Anlamak için tekrar okudum.
Neyse.
Kardeşinin hiç bir fonksiyonu yok mu?

Eksik bilgi var gibi geldi bana. Bi kv bu kadar doluysa eğer bu ilk gamsızlık değildir. Doğum yaptım yanımda ablam kaldı o rahatsız olmasın diye eşimi yolladık ama eve gitmedi yine de arabada uyudu bir şeye ihtiyacımız olur diye. Ne zaman çağırsak geldi üstelik. Hastalık bu yani keyfen kimse yatmıyor orada. Kardeşinizi sorgulamadan önce kv ile gelini sorguluyorsunuz sizin tutumunuzda yanlış. Aileler arası başka gerginlikler var demek ki bu kadar alevlendiğine göre.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X