geline ısınamayan görümceler.

eğer bu şekilde dengesiz bir gelininiz varsa, görüşmeyi en aza indirin, bir zaman sonra zaten o da ısrarı bırakır... kavga durumunda çocuğunuz ve yeğeniniz daha çok etkilenir, en iyisi kavga etmeyecek kadar görüşmek bence....

kötü kayınvalide olduğu gibi kötü gelin de vardır elbet, niye bu kadar yüklenildi anlamadım...

gerçi siz de muhtemelen üzerinize çok gelindiği için, maksadı aşan sözler sarfetmişsiniz... biraz mesafe en iyi ilaç...

En çok bu cümleleri beğendim.
Zaten başka da bir çaresi yok,
içimi döktüm ve rahatladım arkadaşlar,
sağolun hepiniz.

Bütün gelinler iyimiş gibi konuşuluyor ya komiğime gidiyor :D Burada ki tüm gelinler meleeeeek sanki :1: Burda eminim ki bir sürü kötü gelin var.
Ya allah aşkına buraya gelin olan arkadaş dertlerini sıralayınca sorgulamadan inanıp karşı tarafın resmen ağzına ediyorsunuz çok afedersiniz.
Sorun gelin sorunları olunca neden düşman kesiliyorsunuz.
Bu hayatta insan herkesden dert yanabilir.
At gözlüklerini çıkarıp objektif olun.
Görümce yapmacık olunca vaaay densiz oluyor , ama yenge , gelin herneyse yapmacık olunca sorun kaynana - görümceden kaynaklanıyor.
Saçmalık hemde kocaman bir saçmalık.
Çok komiğime gidiyor - tarafsız-objektif - olamayan insanlar.
Nasıl gelinler kocalarına ailesi hakkında konuşma hakkına sahipse ailede kızda gördüğü yanlışı kardeşle-oğulla- abiyle konuşabilir diye düşünmekteyim. Abimle 22 sene devirmişim herşeyi de konuşurum . annemi de babamı da , çocuğu olunca çocunuda , yengemi de derdim kimdense abimle herşeyi konuşuurum. Ondan başka kimsem yok hayatta.
Şunu unutmayın o adam ağaç kavuğundan çıkmadı . Aile atmak kolaysa biz atalım o zaman.
Kabul edemiyorum böyle şeyleri.
Kimse tarafsız bakamıyor burada olaylara.
Konu sahibi benden yaşca büyük eğer karşında ki yapmacıksa sende yapmacık olMA kimse için kendi karakterini değiştirmek zorunda değilsin.
Ama kardeşin için çok da ters olma sonuçda o senin canın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün gelinler iyimiş gibi konuşuluyor ya komiğime gidiyor :D Burada ki tüm gelinler meleeeeek sanki :1: Burda eminim ki bir sürü kötü gelin var.
Ya allah aşkına buraya gelin olan arkadaş dertlerini sıralayınca sorgulamadan inanıp karşı tarafın resmen ağzına ediyorsunuz çok afedersiniz.
Sorun gelin sorunları olunca neden düşman kesiliyorsunuz.
Bu hayatta insan herkesden dert yanabilir.
At gözlüklerini çıkarıp objektif olun.
Görümce yapmacık olunca vaaay densiz oluyor , ama yenge , gelin herneyse yapmacık olunca sorun kaynana - görümceden kaynaklanıyor.
Saçmalık hemde kocaman bir saçmalık.
Çok komiğime gidiyor - tarafsız-objektif - olamayan insanlar.
Nasıl gelinler kocalarına ailesi hakkında konuşma hakkına sahipse ailede kızda gördüğü yanlışı kardeşle-oğulla- abiyle konuşabilir diye düşünmekteyim. Abimle 22 sene devirmişim herşeyi de konuşurum . annemi de babamı da , çocuğu olunca çocunuda , yengemi de derdim kimdense abimle herşeyi konuşuurum. Ondan başka kimsem yok hayatta.
Şunu unutmayın o adam ağaç kavuğundan çıkmadı . Aile atmak kolaysa biz atalım o zaman.
Kabul edemiyorum böyle şeyleri.
Kimse tarafsız bakamıyor burada olaylara.
Konu sahibi benden yaşca büyük eğer karşında ki yapmacıksa sende yapmacık olMA kimse için kendi karakterini değiştirmek zorunda değilsin.
Ama kardeşin için çok da ters olma sonuçda o senin canın.

helal sanaaaa!işte nasıl belli ediyosun kumaşının kalitesini valla...:nazar::nazar::nazar:eşi ve eşinin ailesi bölümünü okudukça çoğu konuda resmen cinsimden iğreniyorum ya.para pul meselesini memleket meselesi yaparlar,kurnaz kurnaz alttan alttan kuyu kazarlar, kayınvalideden görümceden tiksinirler,kocalarının dırdırla başlarının etini yerler,buraya gelince de böhü böhüüüü kocam beni ailesine karşı savunmuyor...

Konu sahibi arkadaşım,hem biraz mesafeli olun hem de kendinizi doldurmamaya çalışın.Kardeşiniz gerçekten isterse emin olun çocuk falan dinlemez boşanır.Gelip size anlatması çok yanlış ama bunun sonucunda sizin dolmanız çok normal.İki örnek vereyim,hem hatalı gelin hem de hatalı görümce örneği

Birincisinde genç gelin tecrübesizmiş ve çok fevri çıkışları,surat asmaları,tavır yapmaları falan olurmuş.Kayınvalide ve görümceleri olgun davranıp yine de bu gelini gittikleri yerlere çağırmışlar,kendilerinden ayırmamışlar.Ama gelin astığım astık kestiğim kestik o sıralar.Kocası ciddi ciddi boşanmak istediğini kendi ailesine yani kayınvalideye söyler.İleri görüşlü kayınvalide,ben hayattayken asla boşayamazsın karını der,kendi arası kötü olsa bile.Yıllar geçtikçe ilişkiler daha da düzelir.Kayınvalide çoktan hakkın rahmetine kavuşmuştur.O gelin zamanla o kadar iyi ,o kadar iyi davranmaya başlar ki şaşırır kalırsınız.Çünkü kayınvalidesi ve iki görümcesi hep olgun davranmaya çalışmışlardır.Uzun yıllar sonra o gelin torunlardan birine şöyle der kayınvalidesinden için: Senin anneannen çok olgun ,çok iyi biriydi,benim çok hatalarım oldu zamanında,çok toydum.Ama o hiç yüzüme vurmadı der gözyaşlarıyla....

İkincisinde görümce hanım cadı mı cadı ,cadılığıyla nam salmış biridir.Zaten kendi kardeşleriyle de arası çok iyi değildir her zaman.Burada gelin kendi kocasıyla görümcesi konuşmuyor olmasına rağmen,çocuklarını her bayram sıcak davranmaya ikna etmeye çalışır.Bizimle konuşmuyor olabilir ama babanızın kardeşidir,onun hatırına gitmeniz lazım diyerek.O görümce kendiş yeğenlerine bile kapıyı açmaz çoğu zaman,muhatap olmaz.Ama yıllar sonra bu sefer o yaptıklarının farkına varır belki de yaşının ilerlemesiyle hatalarını anlar ve yengesini el üstünde tutmaya başlar..

Bunlar yaşanmış hikayeler,siz de doğru davranmaya çalışın.Zaman neler neler getiriyor insana.Herkeste değişik boyutlarda kavgalar olabilir.Nefret ediyor olsaydı gitmezdi o eve kocası,size laf tasıması çok yanlış olmuş.Bırakın su akar yolunu bulur,siz yanlış yapmamaya çalışın ve üzerinize düşeni yapmaya çalışın yeter ki.

Burada kaynanalar görümcelere de böyle kötü benzetme yapan gelinlere de neler söylendiğini herkes biliyor.Nedense bu gibi çirkin ifadeleri kullanan gelin olduğunda ayıplayan kişiler gelmişler görümce bu kelimeleri kullanınca vay efendim kötü gelin olamaz mı?Tabi ki olur ama yengesi için gelip burada böyle yazmasını gerektirmez. Ayrıca gelinlere eşinin annesi kızkardeşi eşin için katlanacaksın diyorlar.Aynı şey konusahibi için de geçerli olabilir.Kardeşinin yeğeninin hatrına biraz tahammül edebilir.

Geline ısınamamışsınızdır, davranışları kötüdür falan filan da, yinede hayatlarını bu kadar ulu orta dökmenizi yadırgıyorum bu kadar insan okuyor. Kardeşinizin azmakbaşı hastalığından (o da neyse) bahsetmeniz falan. İster ara sıra görüşürsünüz ister hiç görüşmezsiniz ama arada yeğeniniz olduğunu da unutmayın, olan çocuklara oluyor ve en iyi cevabı da onlar veriyor. Ama ben halamı tanımıyorum derse bir gün size acı verir. Ha anasını sevmiyorum ki danasını seveyim düşüncesindeyseniz o ayrı.

Son düzenleme:
arkadaşlar azmakbaşı hastalığı nedir,ilk defa duydum?gerçekten var mı böyle bir hastalık?çok komik geldi ismi:1:

yorumlarda okudum bi de; kadının senin kardeşinin üstüne yürümesinden sana ne,o onların ilişki dinamiği sen geride dur falan diye...
çok acaip ya,burdaki herkes ailenin tek çocuğu mu acaba?kardeş ne demek acaba?karısı bile olsa kardeşin üstüne yürüyecek siz de karı-koca onlar aman ilişkilerinin kinematiğini dinamiğini bozmiim diye uzakta duracaksınız...yok öyle!
kardeşimin üstüne yürüyen,üstüne yürünmesini de göze alacak,20 yıldan sonra gelip de,bizim gözümüzden esirgediğimize azap çektirecek...ben de onu düşüncem aman huzurları bozulmasın diye...oooldu...
ya arkadaş saygıyı nerde unutmuş bu insanlar?kurtlarmı yetiştirmiş acaba sizin gelininizi?bir kadın kocasına küfrederek üstüne yürürmü ya?
Liza sen boşver canım,ben hem gelin olcam 1,5 yıla kadar kısmetse hem de görümce olcam ilerde, hem gelin olarak hem görümce olarak sana hak veriyorum.kardeşinle aranı sıkı tut,karısını görmezden gel,kendi başını yesin senin huzurunu kaçırmasın.

Gelininizden nefret bile etseniz yigeniniz ve abinizin hatırına susmalisiniz o kötü bir insan Olsa sizinle görüşmez umrunda bile olmaz mesela siz eşinizin ailesiyle nasılsiniz????????

VAY BE!! Kisaca seytan desende biz anlardik. neymis sizin gelin boyle? Peki ilk baslarda nasildi bu anlattiklarin gibimiydi?

konu sahibine bir sorum var ,sizin görümceniz sizin için arkanızdan kardeşim azmakbaşı olmuşdu onuniçin evlendi dese bunu duyunca ne düşünürdünüz merak ettim

Ayyy gideyimde biricik görümcemin elini ayagini öpeyim bari. Kadincagiz birakin bana laf demeyi gecende birisi sormus gelininizde daha bebek yokmu diye pat diye cevabini bogazina dolamis kadinin. Ikimizde birbirimizi cok seviyoruz Allahim bozmasin amin. Konu sahibinin yazdiklarini okuyunca görümceme asik olasim geldi :)

Ayyy gideyimde biricik görümcemin elini ayagini öpeyim bari. Kadincagiz birakin bana laf demeyi gecende birisi sormus gelininizde daha bebek yokmu diye pat diye cevabini bogazina dolamis kadinin. Ikimizde birbirimizi cok seviyoruz Allahim bozmasin amin. Konu sahibinin yazdiklarini okuyunca görümceme asik olasim geldi :)

Kadın deerdini anlatmış kardeşinin eşi böyleymiş sizde anlatılan gibi biriyseniz valla görümceniz cenetliktir :)
Bilmem anlatabildim mi ? Sizde böyle değilsiniz sanırım , görümcenizde size karşı daha sevecen.
Bizde Abla- kardeş gibiyiz yengemle ki yenge dedirtmez abla derim ben öyle istemişti. Abla derim ablam gibidir abimin eşi değildir benim için.
Şayet ben bir canavar olsam böyle olmazdık , yada o bir canavar olsa böyle olmazdık.
Siz bi şeytan görümceniz bir melekse bilemem ama iş iki kişide bitiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
gelinin tarafını tutan yorumlar olunca tuhaf karşılanıyor diye belirteyim ben hem görümceyim hem de benim görümcem yok. yani görümceden çekmiş de ondan böle gelin tarafı yorum yapıyormuşum gibi anlaşılmasın.

gelininiz yengeniz her neyse, dengesiz davranışları olabilir. herkesin bir karakteri ve kötü özelliği vardır. ani parlayabilir. ama sonra hatasını anlıyo ki sizi davet ediyor vs. yani bu kadar tepki abartılı geldi.

ayrıcada karı kocalar yeri geliyor birbiri hakkında neler diyor. sizin eşiniz de sizin hakkınız da kim bilir neler demiştir. kızgınlık anında söylenen sözleri baz almak doğru değil.

bir de onların kavgasına karışmanız ve yorum yapmanız da doğru değil.

ve doluyorum diyorsunuz ya. dolduğunuz için sağlıklı düşünemiyorsunuz. dolum olurken her şey abartılır çünkü. yani gelininizde hatalar olabilir ama siz 1 i 15 yapmışınız ve çok abartı tepkiler vermişiniz kanımca.

gelin adayımız var, kıza ısınamamak değil de acıyorum resmen.. abimle evlencek allah akıl fikir versin insan nasıl bu kadar kör olur:19:

gelin adayımız var, kıza ısınamamak değil de acıyorum resmen.. abimle evlencek allah akıl fikir versin insan nasıl bu kadar kör olur:19:

İste gayet objektif bir görümce yorumu

neden böle düşünüyorsun merak ettim:31:

23 yıldır abimle yaşıyorum ve birini en iyi tanıyan kişi onunla yaşayandır

Allah yardımcı olsun gelin adayımıza, kız çok temiz saf iyi biri ve çok aşık

Allah mutlu etsin ama abim cidden çekilmez biri..

kızı uyarsam mı diyorum ama sonra haddime değil kötü ben olurum diye korkuyorum

en iyisi karışmamak ama bu sefer de ilerde kızlar benim evlendiğim aşık olduğum adam bu adam değil diye ağlıyorlar hayal kırıklığı yaşıyorlar:26:

Back
X