geline ısınamayan görümceler.

başlığa takanları anlamıyorum,kaynanam ölsün,görümceden nefret ediyorum gibi bir sürü başlık var ama nedense onlar hiç tepki almıyor.burda geline ısınamayan görümce başlığı niye tepki topluyor ki:50:

olaylara hep kendi pencerelerimizden bakıyoruz bundan olabilir mi??
henüz evlenmeden çoğu kadın kendilerini görümce,kaynana,elti..vs.
için dolduruyorlar..en ufak bir hareketinden bir mana çıkarıyorlar..
ben de görümceyim..oo sorun yaşamıyor muyuz? yaşıyoruz tabi..
ilk önce kardeşim mutlu olsun diyorum..dünyalar güzeli bir yeğenim var
Allah tüm isteyenlere nasip etsin,çocuğum gibi sanki...o her şeyden önemlii..
araya bir çizgi çekiyorum,abla diye hitap eder bana sekiz yaş var aramızda..
arkasından konuşmam,varsa takıldığım nokta açıkça söylerim..alınıyorsam
anlar gönlümü alır.ben de çabuk parlarım,kızmışsam gönlünü alırım..temelde
yatan düşünce ailemin huzuru bozulmasın...yoksa biz de pek çok noktaya geliyoruz.
ama tolere edebilmek önemli sanki..insan yapılarını değiştiremiyorsak olanla baş edicez..:31:

yeni bir gelin görümce vakası ppuahahha burda gelinler çok ablamm sizi oyarlar haklıda olsanız haksızda olsanız bende gelinim bende görümle anlaşamam bi kötülüğüm olmadı hiç ama ters dener beni bende tınlamam boşverin bu kadar takıntı etmenize degmez

gelin-yenge olayını gündeme getirenlerden biride benim ve açıklama yapmak istiyorum:))..geçen günki görümce-yenge olayına öyle takılmışız ki konu sahibi birden gelin deyince birçok kişi tepki gösterdik.çünkü orada GELİN kavramının altında çok farklı iğnelemeler,göndermeler vardı.aslında nitelendirmelerin bir önemi yok,önemli olan içimizde ne hissettiğimiz.ayrıca bu kavramlar bana çok da itici geliyor.benim görümcem yok ama bir erkek kardeşim var ve kısmetse görümce olacağım.ama artık korkmaya başladım:1:...birkaç gündür açılan görümce-yenge konularından anladığım kadarıyla asıl hata erkek kardeşlerin.sen eşinin dedikodusunu gelip ailene onlarınkini de gidip eşine yaparsan sonuç böyle oluyor demek ki.dengeyi bulması gereken ortak paydamız damatlar aslında dengeyi bozan taraflar.damatlar suçlu.gelinler,görümceler,yengeler masum:52: çıkardığım sonuç bu.

gelin-yenge olayını gündeme getirenlerden biride benim ve açıklama yapmak istiyorum:))..geçen günki görümce-yenge olayına öyle takılmışız ki konu sahibi birden gelin deyince birçok kişi tepki gösterdik.çünkü orada GELİN kavramının altında çok farklı iğnelemeler,göndermeler vardı.aslında nitelendirmelerin bir önemi yok,önemli olan içimizde ne hissettiğimiz.ayrıca bu kavramlar bana çok da itici geliyor.benim görümcem yok ama bir erkek kardeşim var ve kısmetse görümce olacağım.ama artık korkmaya başladım:1:...birkaç gündür açılan görümce-yenge konularından anladığım kadarıyla asıl hata erkek kardeşlerin.sen eşinin dedikodusunu gelip ailene onlarınkini de gidip eşine yaparsan sonuç böyle oluyor demek ki.dengeyi bulması gereken ortak paydamız damatlar aslında dengeyi bozan taraflar.damatlar suçlu.gelinler,görümceler,yengeler masum:52: çıkardığım sonuç bu.

evet tek suçlu DAMATlar:)haydi yorgan gitti kavga bitti konu kapanmıştır:)
:52:

isterse konu başlığı korkunç gelin,
kötü gelin olsun bana ne..
ısınamadım desin...
eee iyi tamam insansın ısınmadın olabilir...
sevmek zorunda değilsin..
yada bu da normal bir konu olabilirdi.
görümcemi ya da kayınvalidemi sevmiyorum konuları gibi...

benim takıldığım konu
kardeşine yapmadığı hakaret kalmamış.
yok gelin hanım maşa ile yürümüşmüş.

yahu sen kardeşine şahsiyetsiz diyorsun,
azmakbaşı diyorsun
kanından canından ablası saygı göstermiyor adam yerine koymuyor
el kızından bekliyorsun

e yuh yani

Bazı yorumlara cevap yazmak istedim ama yazdım sildim yazdım sildim. Ne desen değişmez çünkü kullandıkları dilden belli.

Ben kendi adıma gelin-yenge haklı demiyorum. Konu sahibinin anlattıklarına göre kardeşi eşini sevmiyor, onun arkasından anne-babasının yanında aşağılayıcı bir şekilde konuşuyor. Ben anna-babanın bu tür şeylerle üzülmesine sinir oluyorum. Eğer çok büyük aşamadığın sorunların varsa boşan kardeşim. Neden kendinle beraber bir kaç kişinin daha canını yakıp hayatını çekilmez yapıyorsun? Karı-koca kavgasının üçüncü şahıslar önünde hele anne-baba önünde yapılması çok çirkin çok. Onlara bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Git evinde yap kavganı.

Ama karı-koca kavgasına karışılmaması gerektiğini düşünüyorum. Edepsizlik yapıp karşında da kavga etseler sen taraf olarak müdahil olmamalısın. Eşim Allah korusun kardeşiyle kavga ederse karışmam, karışamam ben. Ortamı sakinleştirmek adına konuşurum, ama eşime ya da görümceme laf sokmak haddini bildirmek gibi işlere kalkışmam. Kardeş onlar. Kavga da ederler. Ama bir saat sonra barışırlar. Onlar birbirlerine ne derse desin kardeşlik bağıyla düzelir unutulur zamanla, ama ben bir şey dersem unutulmaz. Karı-kocada da böyle bu. "Sen benim kardeşimle naıl konuşuyorsun" deyip müdahil olursanız o iş çok başka boyutlara gider.

Gelinin, görümcenin, eltini, kaynananın herkesin iysi de kötüsü de var. Herkesin iyi yanları kötü yanları var. Kimse kimseyi sevmek zorunda da değil. Ama bir aile kuruyorsun, bir bağ oluşuyor aranda. Asgari saygı ve sevgiyi göstermen gerekiyor.

arkadaşlar konu deşildikçe iyi oluyor, bişeyleri ben de anlıyorum.
Evet dediğiniz gibi kardeşim ailesine özellikle anneme bağımlı bir erkek.
evlendikten sonra ayrı bir aile olmak gereğini kabullenemedi.
misal maddi olarak büyük zorunluluk olmadığı halde beraber oturmak istedi,annem karşı çıktığı halde.
ikimizde çalışıyoruz para biriktirecez dedi, karısı da ev taksidine girelim diye başının etini yiyordu.

(gene de hanımının neden "sevilemez" biri olduğunu anlatan ayrı bir başlık açıcam.birgün okursa kendini görsün istiyorum)

Ha artık şu azmakbaşı esprime lütfen takılmayın!!!!!
acilen evlenmek istedi demek istiyordum.
4 ay içinde hem kızla tanışıp hem söz nişan düğün yapıp evlenir mi bir insan.
birkaç ay daha beklemeside gerekiyordu bir durumdan dolayı.gene kız başının etini yiyordu sanırsam hemen evlenelim diye..

arkadaşlar konu deşildikçe iyi oluyor, bişeyleri ben de anlıyorum.
Evet dediğiniz gibi kardeşim ailesine özellikle anneme bağımlı bir erkek.
evlendikten sonra ayrı bir aile olmak gereğini kabullenemedi.
misal maddi olarak büyük zorunluluk olmadığı halde beraber oturmak istedi,annem karşı çıktığı halde.
ikimizde çalışıyoruz para biriktirecez dedi, karısı da ev taksidine girelim diye başının etini yiyordu.

(gene de hanımının neden "sevilemez" biri olduğunu anlatan ayrı bir başlık açıcam.birgün okursa kendini görsün istiyorum)

bence bunu yapma.
senin içinde hırs mı var anlamadım gitti.
yazılanları düşünmediğin çok belli
çoğu kişi uğraşma, kendi hallerine bırak dediği halde bir de tekrar konu açıcam diyosun.
nedir senin amacın? bir insanı kötüleyip sana hak vermemizi mi istiyorsun.
derdin yok mu bundan başka da hala konu açıcam diyosun.
hata yapıyosun bilmem farkında mısın.
gelinin sevilmez biri olduğu hakkında konu açtın diyelim, çoğu kişi de okudu, sana hak verenler de olacaktır belki. sonra ne olacak. kendini mi aklayacaksın bu açacağın konuyla.

her insanın hatası olur. ama senin yapman gereken arkasından konuşmak değildir.
bak dedin ki, yüzüme söylemiyor arkamdan konuşuyor.
senin yaptığın ne peki?
ondan bi farkın olmadığını kendin gösterdin bizlere.
diyorsun ki krdeşim hatalı. ablalık yapıver de, kardeşine hatalı olduğunu, eşi hakkında gelip sizleri doldurmamasını söyle.

gelini kötüleyeceksin ama atladığın bir şey var. sen de onun gibisin (bahsettiğin karakterdeyse şayet.)

yazık diyorum.bir insanı rezil etmek bu kadar mı hoşuna gidiyor.

inanamıyorum insanlar ne kadar bayağı olmuş artık.

seni suçlamak da istemiyorum, bıkmışsın belli.öfkelisin de. ama öfkeyle kalkan zararla oturur. içindeki öfkeyi karşındakini rezil edip kendini üstün göstermekle gideremezsin. aksine alışırsın bu duruma, zaman geçtikçe onun kötü yanlarını didikleyip kendini aklamya çalışırsın ve bu senin için büyük soruna dönüşür, bu sefer gözün başka bir şeyi görmez ve belli bi zamandan sonra kendini rezil edersin.

geleceği düşünerek davran biraz. 30 yaşını geçmiş bayansın.

başlık itici olmuş diyenlere....
ben burda eski üyeyim, herkesin kendini gelin yerine koyarak bana yükleneceğini biliyordum, bu konuya beni anlayan baksın istedim.
ama gene de birşeyi anlamıyorum.beni kaynana yerine koymayın, ben dışarıdan bir insan olarak hissettiklerimi aktardım,
ben çok etkili bir karakter değilim yani,olayların yönünü değiştirecek kadar.

konu sahibi bence hiç konu açıp uğraşma,boşver sevmiyorsun belli ,bu devirde kimse kimseyi sevmek zorunda değil canım,o yüzden boşver yani,kafanı yormaya değmez,ne alleri varsa görsün dersin olur biter...

başlık itici olmuş diyenlere....
ben burda eski üyeyim, herkesin kendini gelin yerine koyarak bana yükleneceğini biliyordum, bu konuya beni anlayan baksın istedim.
ama gene de birşeyi anlamıyorum.beni kaynana yerine koymayın, ben dışarıdan bir insan olarak hissettiklerimi aktardım,
ben çok etkili bir karakter değilim yani,olayların yönünü değiştirecek kadar.

olaya gelin tarafından bakmadığımı samimiyetimle söyleyebilirim sana. inanıp inanmamak sana kalmış.

burda çoğu kişi her gelinin, kayınvalidenin ve görümcenin aynı olmadığını biliyor. ne gelin kayınvalideler var bakarsın ana-kız gibi. görümce-gelinler var abla-kardeş gibi.

benim annem halamla çoook iyi anlaşırlardı. halam rahmetli oldu, öyle ağlamıştı ki hiç unutmam o anı. ama babannemi sevmez. babannemde onu sevmez. sevmek zorunda değildi ama saygılıydı. evinin işini görürdü, her ne kadar babannem kıymet bilmese de.

öteki yandan, ananem bir kayınvalide.ananem de gelinleri için her şeyin iyisini yapardı ama kıymet bilmezdi gelinler.

ben bunların ayrımını çok iyi biliyorum canım, gelinim diye taraflı düşündüm sanma. kendi görümcem hakkında kötü düşünsem biliyorum ki ilerde ben de görümce olcam, kötü düşündüğüm her ne varsa aynısı benim için de düşünülecek. doğanın dengesi bu.eden bulur.

burda çoğu arkadaş sana davranışın dolayısıyla hak vermedi. görümce olduğun için değil.

azmakbaşına o kadar takılmayın diyorsun. bir insan kendini baştan belli eder. bunun hakkında da atasözü vardır, balık baştan kokar diye.

kullandığın tabirler de seni başta belli etti. belli etti derken yanlış anlama. kötü bi manada aksetmek istemem. belli etti derken aklımdan geçen düşünce, senin de toleranslı olmadığın, empati yapamadığındı.

ve hala üsteleyerek kötülemeye çalışıyorsun. bırak boşver. sen kendi yoluna bak.

diyorsun ki kardeşim dolduruşa getiriyor, kulağıma geliyor. sen karşı tarafı hiç düşünmüyorsun ki be güzelim. hala kötüleme düşüncesindesin.

bunlar insanlığın yapısına zarar verir.

hadi diyelim gelin kötü, yahu senin de kötü olman mı lazım.

laf anlamaz birisin canım sen. dediğim dediksin. yazılanları hiç mi hiç düşünmemişsin. düşüneceğin de yok belli ki.

senin işin gücün gelin, gelini kötüleme, kendini aklama.

kendine niye eziyet çektiriyosun canım be. kötüyse kötü.boşver. hiç mi işin gücün yok senin bu gelinden başka?

gelin iyi sen kötüsün, ya da gelin kötü sen çok iyi bi insansın ne farkeder ki? kimseyi sevmek zorunda değil. muhtemelen o da sana bayılmıyo. politik olmaya çalışıyo sadece. bu kadar muzdaripsen, karşına alır dersin ki ben seninle görüşmek istemiyorum arkadaşım, beni arama sorma, bana uzak Allah'a yakın ol.

kardeşim 5 yıllık evli,baştan beri gelini sevmedim.son birkaç aya kadar yapmacık davranarak iyi gibiydik.
fakat bir kıvılcım oldu ben artık dayanamadım tartıştık görüşmeyi kestim,daha doğrusu kesmek istedim.
sevememe sebebim kıskanç, kompleksli,hazımsız, dengesiz,sevimsiz ve çekilmez bir suratı var.
ben açık konuşmayı severim ama kendisi arkadan konuşan, alındığı zaman surat yapan, gidip odalarda kendi kendine söylenen,sonrada
arkamdan konuşuluyor diye düşünüp geri gelip oturan, bana karşı kıskanç ve alıngan hareketler yapıp sonrada hiçbişey olmamış gibi
davranalım isteyen biri.kendi karakterinin bozuk olduğunun kendisi de farkında,beni böyle çekiceksiniz diyor-muş.

kardeşim de çocuk olmasa çoktan boşardım diyor.siniri gelince kocasına bağıran,galiz küfür eden,üstüne yürüyen tuhaf bir insan.

benim sorunum şu ki;peşimi bırakmıyor,iyi geçinelim istiyor,davet etmeler jestler falan.(aslında iyi gibi görünüp,arada kavga edelim istiyor sanki)
ben irtibatı kopardım,davetlerini kabul etmiyorum,çünkü mümkün değil,onun varlığından irrite oluyorum,
karşılaştığım zaman kaçıyorum,gene patlıyabileceğimi düşünüyorum.
bu arada kendi ailesine karşı da böyle dengesiz biri,
anladığım kadarıyla kendi ailesi idare ediyor,annem babam da idare ediyor.
ama ben idare etmek zorunda hissetmiyorum.onun psikolojik sorunları beni ilgilendirmiyor.
canımı sıkan şey; bu hep benim yakınıma yaklaşmaya çalışıyor.
sanki ben kaçan görümce pozisyonundayım.haklıyken haksız duruma düşüyormuş gibi oluyorum.
birde çok yakın oturuyoruz.ben sırf onu görmemek için burdan gitmek bile istiyorum:(

annem babam ve kendi eşim; "evet kadın dengesiz ve çekilmez.ama sende idare ediceksin bir ablalık yapıcaksın diyor., halbuki aynı yaştayız.(30 üzeriyiz)
ben bizimkiler gibi gördüklerime tahammül edemiyorum. benim de biraz sinirli bir yapım var:(
"idare etmek" adına her yaptığı yanına kâr kalıyor. bu bana haksızlık gibi geliyor.
dün gene karşılaştık, canım sıkıldık, yapmacık yapamıyorum,bir kere nefret etmişim.sildimmi tam siliyorum.
kavga ediceğime hiç konuşmam! haksız mıyım???

şu gelin lafına ifrit oluyorum yenge desen olmazmı? ayrıca bu öfkenininde sebebini anlamış degilim ki karekterinin bozuk oldugu bir andamı ortaya cıktı daha önce mutlaka bellı ederdı kendını keşke o zaman evet demeseydınız ayrıca kardeşinize öncü olmayın eşin söyle yaptı böyle yaptı diye boşanırsa herkes sevinir cocukları mahvolur...ayrıca birde yengenizi dinlemek lazım bakalım o ne diyecek yani bu kafar öfkenın kinin baska bir nedeni olmalı

ben gorumce degilim olamayacamda cunku kardesim yok

uc tane gorumcem var uzagimdalar dolayisiyla hic sorunumuz yok

buna ragmen konu sahibinin uzerine bu kadar gelinebilecegine sasirdim

oyunsuz yalansiz dolansiz gorusmek istemedigini soyluyor

ha aile iliskileri icin biraz fedakarlik yapmasi gerek (yigenleri icin, kardesi icin)

ama en dogal hakki degilmi

gorumceler icin ne hakaretler edildi "suratsiz, kiskanc" diye kimse demediki
"aaa ne ayip gorumceye suratsiz diyorsun kesin suratsiz kiskanc olan sensin"
aman iste yaaa

nedense gelinler, kaynanalar ve görümcelerle ilgili demediklerini bırakmıyorlar,ne zaman kaynana ve görümce, gelinler hakkında birşey söylese hurraaaaa başlıyor tüm gelinler.dünyada kötü kaynana ve görümce varsa bir o kadar da kötü gelin var.neden kabul edilmiyor ki

:46: :46: :46: :46: :46:

aslında olaya gelin görümce elti kayınpeder kayınvalide olarak bakılmamalı bunların hepsi birer sifat özümüzde hepimiz insanız iyi insan kötü insan var sen iyi olursan herkes iyi davranır kötü olursan kötü davranır bu kadar basit

ama şu da bir gercek ki ''gelin''hiç bir zaman iyi olmaz

aslında olaya gelin görümce elti kayınpeder kayınvalide olarak bakılmamalı bunların hepsi birer sifat özümüzde hepimiz insanız iyi insan kötü insan var sen iyi olursan herkes iyi davranır kötü olursan kötü davranır bu kadar basit

ama şu da bir gercek ki ''gelin''hiç bir zaman iyi olmaz

ona bakılırsa göümce ve kaynana da hiç iyi olmaz arkadaşım...

Back
X