Gelinimiz:(

Ah o gelinler hep arada kalirr adam cunku anasinin evinde yemek ister , kiza baski yapar , sonra gelin hanim yemek yapmiyor derler , kiz hayattan bezer on milyara yatak da alsalar batar , gorumce de ortaligi karistirir . Ahhhh gorumcee gormeyeyim seni omrumce diye bosa dememisler . Bir arkadas vardi burda , gorumceme kafa attim konu baslikli , evet bildigin kafa attim yazmis bir de gulmekten olmustum ona ya cok tatliydi :KK70:

Doğru tespit gelinin eşide suçlu türk erkeği ana kuzusu bu hep unutuluyor olan yine geline oluyor
Ah o gelinler hep arada kalirr adam cunku anasinin evinde yemek ister , kiza baski yapar , sonra gelin hanim yemek yapmiyor derler , kiz hayattan bezer on milyara yatak da alsalar batar , gorumce de ortaligi karistirir . Ahhhh gorumcee gormeyeyim seni omrumce diye bosa dememisler . Bir arkadas vardi burda , gorumceme kafa attim konu baslikli , evet bildigin kafa attim yazmis bir de gulmekten olmustum ona ya cok tatliydi :KK70:

Yaa arkadaş ben bu kayınvalideleri de anlamıyorum "GELİNİNİZİ OĞLUNUZU SÜREKLİ YEMEĞE ÇAĞIRMAYIIINNN!" suç sizde gelinde değil...

Siz hergn yemeğe çağrırsanız gelin ewlendiğinden bişey anlamaz yemek yapmak da içinden gelmez. hem yapsa kim yiyecek kaynana hergn çağrıyor nasılsa...

O gelinin çocuğu olduğunda ne kadar zorluk çekecek... Yemek yapmayı da bilmiyor haliyle içinden de gelmiyor.. çocukla beraber başınıza toplanırlarsa şaşırmayın... Bırakın açlıktan ölmezler yaa ne bulurlarsa yesinler... Gelin ii de yapsa kötü de yapsa kocası yemek zorunda... Bırakın şu gelinleri yaaaa o sizden iyilik beklemiyor anlayı bekliyor...

Belki kocasıyla beraber yemek isteyecek, belki rahat değil, belki kocasyla yalnız kalmak istiyor... Bırakın şunları rahat kendinize gelin...

Açıkcası gelin sizden bıkmış! teşekkür etmeye de gerek duymamış haklı olarak.. Mıçmıçlıktan hiç hoşlanmam......

Bence annen daha fazla üzerine düşmesin gelinin. Iyi niyetinden yapıyor kadın belli ama üzülüyorsa sen arayı bul. Yani boşver anne filan de. Boşu boşuna gerilmesinler. Kimsenin huzuru kaçmasın. Anneni çok iyi anlıyorum yavruları için uğraşıyor ama çok üstüne düşünce böyle oluyor maalesef.

Merhaba bayanlar hemen konuya girmek istiyorum .Ben görümceyim bu arada, bizim gelinimiz var 4 yıllık ailecek bir sorunumuz olmadı şimdilik (düğün önceleri ni saymıyorum)1,5yaşında da bir yeğenim var. Ama bizim gelin evinde yemek yapmaz yemeğe bize gelirler (annem benim çocuğuma baktığından bizede yemek yapiyor)pek bişeyle ilgilenmez lokanta misali.Annem her eksikliklerini gidermeye çalışır maddi manevi. bu hafta ailesi geldi şehir dışından bizimkiler de ziyaret e gittiler malum.annem benim evde pide ev yoğurdu ve tatlı yapmış onlara da kardeşimden daha önce göndermiş .Gelin hnm. hiçbişey demememiş sonrasında bile telefon etmedi.Anneme dedim boşver herzamkı halı ne zaman o kadar inceliği vardı diye.Daha sonra bunların yatakları pek kalıteli degılmiş anneme dedim yatak al bari kadın da 3 gun önce aldı ,yatak eve gitti 3 aksamdır yatıyor insan bir ararda tesekkur eder hadi diğerlerini boşver kadın 1 küsur paraya almış ve üzüluyor nankör şey diye .bide işte duyuyoruz çevreden filancanın gelin yok kahvaltıya çagırdı yok çaya filan .hiç öyle huylarıda yoktur biraz tembel insan istemez adamına göre muamele anlıcanız.Annemde kırıldı şimdi ne ararım ne sorarım diyor o aramadan herkes haddını bilsın diyor insan kıymetını bılmıyor diye ufakdan söyleniyor.şimdi ben ne yapmalıym sizce kafam krıştı anneme boşver filan diyorum da aslında haklı ben olsam neler yaparım kayınvalıdeme tesekkur için.Annem zaten sadece tesekkur ve takdir beklıyor aslında ama nerdeee...
Kuranda bir ayette diyor ki.hani siz bir sikintiya dusersiniz,bizden yardim istersiniz,bizde o sikintinizi gideririz,sonrasiz bizi unutursunuz.....

Dusun cnm.bize karsiliksiz nimetler veren,karsiliksiz,rizk verene nede nankoruz.kul rabbine bunu yapiyorsa,biz kimiz ki.unutma,iyilikler karsilik beklenmeden yapilmali.ama bazi iyiliklerinizsuistimalediliyorsa,yapmayabilirsiniz.yapip yok ariyacakmiyok tesekkur edecek mi.okadar bos ki aslinda.iyilik yap at denize demis buyuklerimiz.

Kaynanalar gelinleri rahat bıraksın ki gelin yeni evine mutfağına alışsın ,yemek pişirmeyi sevsin kaynanada hergün çağırsa evdeki yemek kokar kim yiyecek , birde bu taraftan bakın

Siz üzerinize düşeni fazasıyla yaptıgınıza inanıyorsanız artık çok da üzerine düşmeye gerek kalmıyor sanırım.Memnun olmuyorsa yapılanlardan memnun oldugu insanlarla yesin içsin gezsin.İyi kaynanalara sahip çıkalım :KK30:

Tesekkur etmeyi nezaket olarak gormuyordur belki bunda terbiyesizlik yokki annenizde yapmayiversin ya da tesekkur bekledigini neden boyle davrandigini sorsun. Bence siz karismayin

dağdan inme birine ne yaparsanız yapın..iyiliğe geçmiyor herhalde..bunca zaman neden devam ettiniz..bundan sonra etmeyin..çalışmıyorsa misafiride gelse kendi yapmayı öğrensin..

Back
X