• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelinin gorevleri

Pembekoala35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2016
7.523
13.376
248
iyi aksamlar.size bir konuda danismak istiyorum uzun suredir kafami kurcaliyor.benim bekar benden buyuk iki gorumcem var.ne zaman kayinvalidemlere gitsek ve gelin konusu acilsa surekli bilmem kimin gelini cok iyi surekli onlara yardim eder ev islerine,tarla islerine(esimin ailesi koyde yasiyo hayvanlari falan var),ineklere falan bakar diyorlar.bi kac defa bu durum tekrarlaninca acaba ben cok ku kotuyum diyorum.ben gittigimde sofra kurulmasina kaldirilmasina yardim ederim.yada bi salata falan yapilacaksa yardim ederim.sonucta iki bekar gorumcem var kv tek olsa neyse.onlarin benden bekledigi herseyde yardim etmem.4 yillik evliyim bi kere bile bi iş icin yardima cagirmadim.bana geldiklerinde iş yaptirmadim ama onlarin surekli kasitli olarak gelin ornekleri siralamasindan cok sıkildim.sonucta ben koyde buyumedim o işlerden anlamiyorum.anlasam bile yapmak zorunda degilim diye dusunuyorum.sizce hakli miyim siz esinizim ailesine gidince ne tur isler yaparsiniz yada temizlige falan gider misini

Duymamazlıktan gel, ben yapamam tarlada tapada de gül geç. Evde iki kız varsa hele bir zahmet kendileri yapsinlar isleri. Zaten hayvan bakmak tarlada çalışmak falan sil aklından. Şimdi köydeki kizlar yapmıyor o işleri. Hele bilmiyorsan yapman imkansız.

Duymamazlıktan gel, ben yapamam tarlada tapada de gül geç. Evde iki kız varsa hele bir zahmet kendileri yapsinlar isleri. Zaten hayvan bakmak tarlada çalışmak falan sil aklından. Şimdi köydeki kizlar yapmıyor o işleri. Hele bilmiyorsan yapman imkansız.
anlamiyorlar iste kendimi begenmek icin soylemiyorum.ben hep okul okudum yasim kucuk olmasina ragmen ev islerinde becerikliyim de ama bi turlu begenmiyorlar.neymis onemli olan onlara yapmakmis

Çok iyi yapıyorsunuz.Bende sizin gibi basit işler yaparım.Ama kv yaşlı ve yaşayan görümcem yok bir işe koyulursa mutlaka yardım teklifimi yinelerim.Yaptırmaz sağolsun.Öyle gelin istiyorlarsa görücü usulü öyle gelin bulsalarmış.Boşverin iki bekar kızı varken evlerinin işini yapmak size mi düşermiş hiç saçmalıyorlar.İstedikleri kadar konuşsunlar.Siz yapılması gerekenleri yapıyorsunuz zaten.

yaw he he falancanın elini çok iyiymiş..

Acaba siz ikiniz nasıl gelin olacaksınız diye sor sende.

Beğenmeyen oğluna almasaydı ya. Gayet yardım edilmesi gereken yerde ediyorsan sorun yok. Ekstra kölelik yapıp memnun etmem gerekiyor mu diye soruyorsan cevap kesinlikle hayır.
bende kimseye hizmetcilik yapmak istemiyorum.iki gorumcem var sonucta ev sahibi onlar.ben kendi evimde iş yaptirmiyosam onlarda benden beklemesin

Ayrı sehirlerdeyiz. 2 aylık evliyken ilk gittigimizde kayinvaldem ortaya elektrik süpürgesi çıkardı geldi .bayram günü. Yani oğlun gelinin geliyor 5 günlüğüne. Bayram günü .temizlik o güne mi kalır. Tinlamadim ben daha doğrusu üstüme alinmadim hiç .sonra birkaç biseu daha oldu benden tik yok onlarda artık beklemedi. Yaşlı degul hasta değil bile bile gelin den hizmet bekliyorlar. Şimdi masa hazirlarim toplarim falan. Hiç temizlik yapmadım süpürgesini açmasını bilmem .misafir gibi giderim eşimin ailesi diye ekstradan bişey yapmam. Ama bunu bile bile değilde öyle gerekiyor hep .kısa süreli gidip geziyoruz alemde orda derken .böyle bi düzen oldu yani .bana geldiklerinde de onlar misafir gibidir hizmetimi yaparım .

Çok iyi yapıyorsunuz.Bende sizin gibi basit işler yaparım.Ama kv yaşlı ve yaşayan görümcem yok bir işe koyulursa mutlaka yardım teklifimi yinelerim.Yaptırmaz sağolsun.Öyle gelin istiyorlarsa görücü usulü öyle gelin bulsalarmış.Boşverin iki bekar kızı varken iş yapmak sizemi düşüyor.İstedikleri kadar konuşsunlar.Siz yapılması gerekenleri yapıyorsunuz zaten.
kv surekli yok iste falancanin gelini gorumcelerine hep yardim ediyor her islerine koşuyor.sanki gelin degilde hizmetci istiyolar

Onlardan maddi olarak bir talebiniz yoksa beklemeleri saçmalık. Duymazdan gelin siz birşey söylersiniz onlar iki öyle öyle uzar.

Ayrı sehirlerdeyiz. 2 aylık evliyken ilk gittigimizde kayinvaldem ortaya elektrik süpürgesi çıkardı geldi .bayram günü. Yani oğlun gelinin geliyor 5 günlüğüne. Bayram günü .temizlik o güne mi kalır. Tinlamadim ben daha doğrusu üstüme alinmadim hiç .sonra birkaç biseu daha oldu benden tik yok onlarda artık beklemedi. Yaşlı degul hasta değil bile bile gelin den hizmet bekliyorlar. Şimdi masa hazirlarim toplarim falan. Hiç temizlik yapmadım süpürgesini açmasını bilmem .misafir gibi giderim eşimin ailesi diye ekstradan bişey yapmam. Ama bunu bile bile değilde öyle gerekiyor hep .kısa süreli gidip geziyoruz alemde orda derken .böyle bi düzen oldu yani .bana geldiklerinde de onlar misafir gibidir hizmetimi yaparım .
ya gorumcelerim olmasa vallahi yaparim yasli sonucta ama ikisi varken benden beklemesi bana cok sacma geliyor.ayda bir bi kac saatligine gidiyoruz.ondada hala hizmet istiyorlar

Onlardan maddi olarak bir talebiniz yoksa beklemeleri saçmalık. Duymazdan gelin siz birşey söylersiniz onlar iki öyle öyle uzar.
ne maddi ne manevi hic bi talebimiz yok.dugune bile misafir gibi geldiler.bi igne ucu paralari yok bizim evimizde.

Alla alla gorumcelere bak sen bekara karı boşamak kolay deseydin
Yeterince yardımcı oluyormussunuz fazlasını onlar evlenince yapsınlarda görelim bakalim
hicde mecbur değilsiniz

Ah ah benim kızkardeşim ünv okudu.İş hayatına atılmadan evlendi.
Once ist de yaşıyordu bunlar köye gitmeyen insanlar 1 yıl sonra köye yerleşti.
Eşi işi bıraktı tarlada 3 ay çalışır geri kalan zaman onu yer.
Kızkardeşim asla köy işini bilmezken köyde ev yaptırdı ama asla ayrı evi olmadı kv ,kp bir de onların babası hep hizmet etti yemek yapar kahvaltı hazırlar kv misafir gibi bir tabak kaldırmaz.
Köy işlerini de yapar elinden geldiğince kimse de okumuş şehirden gelmiş uyum sağlamış demedi aksine.
Daha da kv başkasını över aynı sizinki gibi.
İşin özü ne yaparsan yap yaranamıyacaksın hep daha fazlasını isteyecekler.

"El gelini işte de geç", bilumum işleri içinizden gelerek yapıyorsanız dahasına gerek yok , bence salataya bile gerek yok devamlı bu söylemleri ile başbaşa kalıyorsanız eğer ;)

Back
X