- 12 Temmuz 2006
- 57.384
- 219.456
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi birdeliningunlugu
Anladım, sanırım abiniz pasif biri olduğu için biraz daha müsamaha gösteriyorlar, bazı aileler sessiz veya daha pasif olan çocuğunu daha fazla idare etme yoluna gider, diğer çocukları hakkını savunabiliyor diye de onlara daha farklı yaklaşırlar.Şöyle annem babam şiddetli bir şekilde o abimi savunup bizi dışlamıyor ya da bana kızmazlar asla yani pasif ve kabullenmişler ve abimin yaptıklarına ses çıkatamıuorlar evlat diye herhalde , ben de onlara kötü davransam silmezler beni yumuşak kişiler gözlerini açsınlar haklarını savunsunlar istiyorum sadece gelin de bunların pasifliğinden tepelerine çıkmış ve annemler hala gelin tatlı dilli namaz kılıyor vs diye ona kanıyorlar yapıp yapıp iki gülüyor herşeyi unutuyorlar
Aileniz yumuşak mizaçlıysa bu huylarını değiştiremezsiniz, bugün abinizle anne babanız için tartışsanız dahi değişen bir şey olmaz, aileniz yine abinize yengenize aynı şekilde davranacaktır, siz abinizle küsersiniz ama ben eminim kardeşler arası küslük de onları üzeceğinden sizi barıştırmak için ellerinden geleni yapacaklardır, hem büyük olduğundan hem de idare edilen kişi olduğu için abinizi alttan alıp barışmak için adımı sizin atmanızı söyleyeceklerdir.
Aileniz gibi idare eden taraf olmanız istenirse bunu yapabilecek misiniz peki?
Velhasıl bana göre dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyorum, bence hiç karışmayın onlar bu şekilde yaşamaya alışmış çünkü, bu yaştan sonra ne abiniz değişir ne aileniz, ta ki anne babanız kendileri yeter artık diyene kadar da dışarıdan müdahalelerin hiçbir faydası olmaz.