Aslında en temelde şu soruyu soruyorum: gelinlik neden beyaz ki? Allah'ın emri değil sonuçta. Dünyada birçok ülkede farklı renkte gelinlikler var. Doğuda genelde kırmızı oluyor gelinlikler. Malezyada belli bir rengi yok mesela, istediğin renk giyinebilirsin, sadece normalden şık ve pahalı bir kıyafet olması yeterli. Beyaz gelinlik aslında batı gelinlik geleneğidir, başka bir şey değildir.
Ben şahsen seviyorum gelinliğin beyaz olmasını. Bence güzel görünüyor. O yüzden tercihim bu yönde. Saflığın simgesi olduğuna temelde katılıyorum ama bence saflık ve masumiyet içinde sadelik de barındıran şeyler, biz uygulamalarımızda çok sade gelinlikler tercih etmediğimiz için malesef gelinliklerimiz batıdaki gelinlerinki kadar bunu hissettirmiyor bana. Özellikle de aşırı swarovski kullanımıyla filan saflığı destekleyecek masum, çocuksu görüntüden sıyrılıp kadınsı bir görüntüye geçmiş oluyoruz.
Yani özetle bana sorarsan gelinliğin en güzeli beyaz, sade, birazcık çocuksu ve masum olan, normal günlerde giyindiğimiz kıyafetlerden tabi ki çok daha kaliteli kumaşlardan dikilmiş ve dolayısıyla da daha pahalı olanıdır. Yine de kuşak, ayakkabı ve buketlerin renkli seçilmesini seviyorum. Onların beyaz olması gibi bir tercihim yok.