Gelinlik Modelleri Gelinlikte kullanılan kumaşlar, dikkat!

Paylaşım için teşekkürler...

Acaba malzemeyi kendimiz alıp, gelinlikçiye sadece işçilik parasını ödesek nasıl olur??

Ben de danteller konusunda yapılan kandırmacadan ötürü konu açtım, ilgilenen arkadaşlarım varsa yararlı olabilir:

http://www.kadinlarkulubu.com/gelin...6245-fransiz-danteli-konusundaki-karmasa.html

Tabii, benimki mesleki bilgi değil, okuduklarımı ve gözlemlediklerimi derledim, yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Kumaşı kendim alayım diktireyime çok güvenmeyin bence. Birincisi, gelinlikçi de uyanık sonuçta, işçiliği normalden yüksek söyler.

İkincisi de, muhtemelen gelinlikçi kumaşçısından toptan alım yaptığı için daha ucuza alıyordur. Siz gidip kumaşçıdan alsanız kumaşa daha fazla para ödersiniz, yine aynıya gelir.

Ama tanıdık kumaşçınız varsa bilemem...

Öneriler için teşekkür ederim minenes.

Maliyet için öyle düşünmemiştim, söz konusu gelinlik olunca her halükarda normalin üstüne fiyatlar karşılaşacağımın farkındayım. Beni öyle düşünmeye sevkeden şey, A kumaşını B kumaşı diye karşıma sunulması veya kumaşlar hakkında yeterince kontrolümün olamayacağı endişesi...

Kumaşları ismine ve çevredeki yaygın beğeniye göre değil, dokunarak ve görerek seçmek istiyorum. İsimler aynı olsa da kalite pamuk kumaşta bile mekandan mekana değişir dokusuna göre. Bu konudaki en tatmin edici sonuç da kumaşçılar gezilerek elde edilir diye düşünüyorum. Hangi kumaşçıdaki kumaşı beğenirsen ordan alışverişini yaparsın :)

bende bu gelinliği aldım hayal tül dediler 3450 tlden 2000 e indirdim kızlar sizce nasıl değecek bir model mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…