'Gelir düzeyiniz bir ilişki yaşamaya müsait değilse, o işlere hiç kalkışmayın!'

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
Twitter'da tavuk döner fırtınası
Bir twitle başlayan "tavuk döner" tartışması, Twitter'da çok ilgi görünce en çok konuşulan konular (trending topic) listesine girdi. Ancak sosyal medyanın hızla bir linç ortamına dönüşmesiyle, tartışmayı başlatan kullanıcı hesabını kapattı.

5448f51bae78490680e083bb.jpg

Bütün tartışma @cerentheirish adlı kullanıcının attığı "Gelir düzeyiniz bir ilişki yaşamaya müsait değilse o işlere hiç kalkışmayın. O da eksik olsun. Kimse sizinle tavuk döner yemek zorunda değil" twitiyle başladı.
Gelir düzeyiniz bir ilişki yaşamaya müsait değilse o işlere hiç kalkışmayın. O da eksik olsun. Kimse sizinle tavuk döner yemek zorunda değil.
— CEREN the IRISH (@cerentheirish) October 23, 2014

Ünlülerin de katıldığı tartışma, Twitter'ı adeta tavuk döner savunucuları ve karşıtlarının forum alanına çevirdi.
Bu sırada Yemek Sepeti adlı şirket de "Tavuk döner seven insandan zarar gelmez" twitiyle tartışmaya katıldı.

B0n6GsuCEAANyuL.png:large

Yemek.com ise benzer bir twitle yanıt verdi:
Yemekcom @yemekcom
Follow
Tavuk döner üzerinden konuşulan "ilişkiler ve sınıfsal çatışma" konusunda düşüncemiz net.
1:02 PM - 23 Oct 2014

Linç sonrası hesabını kapattı
Bir biri ardına gelen twitler ise kısa sürede sosyal linç etkisi yarattı. Tüm tartışmayı başlatan kullanıcı, önce ironik bir özür mesajı attı ardından da hesabını kapattı.

http://www.cnnturk.com/haber/sosyal...al&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

Bizim sitede de var ya, yemek paramı ödemiyorsa o erkek erkek değildir tripleri. Nerdeyse şerefi onuru kızın masraflarını karşılamaya bağlayacak olanlar var. Parası kendine yeten gençlere Allah yardım etsin..

Bu hanım ablamız dünya gerçeklerinin farkında değil bence.
İnsanların bırakın dışarıda tavuk döner yemeyi dışarı sadece hava almak için çıkıp sonra evine döndükleri, boğazlarından sayılı zamanda et geçtiği bir dönemde yaşıyoruz ve açlık sınırı geçen sene 3000 lirayı geçkin bir rakam olarak açıklandı.
Ay sonunu zor getiren insanların sevgilisi olmasın o zaman. Herkes durumu iyi olan insanlarla evlensin. Diğerlerini yakalım.
Hey Allah'ım ergenden bozma burjuva kızı... :KK69:

Bizim sitede de var ya, yemek paramı ödemiyorsa o erkek erkek değildir tripleri. Nerdeyse şerefi onuru kızın masraflarını karşılamaya bağlayacaklar. Parası kendine yeten gençlere Allah yardım etsin..
Kimse kimsenin sürekli parasını ödemek zorunda değil fakat bu işi yüzsüzlüğe vuran erkek de çok o yüzden aslında o dediğin çok ince bir çizgi... :KK51:

Kimse kimsenin sürekli parasını ödemek zorunda değil fakat bu işi yüzsüzlüğe vuran erkek de çok o yüzden aslında o dediğin çok ince bir çizgi... :KK51:
Yüzsüzlüğe vuran derken; kendi masrafını kıza ödeten erkeklerden mi bahsediyorsun(ki bunu yapan pek erkek olduğunu sanmıyorum, kızlar çok yapıyor ama yapan erkek en azından ben görmedim)(zaruri haller dışında), yoksa kızın parasını ödemeyen erkeklerden mi... Ailesi ona aylık harcaması için 200 tl vermişsse bu para zaten o gence ancak yeter, kızın ne kadar parasını ödeyebilir ki, aç mı kalsın.

Cok yazik. Kiz cok buyuk ihtimal kucuk yasta boyle uzucu bi laf ettigine gore. Kimseyi maddi durumuna gore secmem, kimse de beni oyle secmesin. İnsaniz biz kasa degil. Bunun ne erkekle ne de kiz olmakla ilgisi oldugunu dusunuyorum. Ki sevgilimle simit peynir yedigimde bile mutlu oluyorum onemli olan da bu. Bogazimdan ne gectigi degil

O kadar paran varsa Cerenciğim sen götür sevgilini lüks bir restorana.Kimse senin paranı ödemek zorunda değil.
Uyuz oluyorum böyle kızlara.Erkekleri para makinası olarak görüp kendilerini ne yerine koyduklarının farkında bile değiller.

Yüzsüzlüğe vuran derken; kendi masrafını kıza ödeten erkeklerden mi bahsediyorsun(ki bunu yapan pek erkek olduğunu sanmıyorum, kızlar çok yapıyor ama yapan erkek en azından ben görmedim)(zaruri haller dışında), yoksa kızın parasını ödemeyen erkeklerden mi... Ailesi ona aylık harcaması için 200 tl vermişsse bu para zaten o gence ancak yeter, kızın ne kadar parasını ödeyebilir ki, aç mı kalsın.

Olayı sadece öğrencilik olarak değerlendireceksen tabii haklısın ama olay o değil.
Genel olarak bahsetmiştim. Sürekli alman usulü takılmak ne bir arkadaşlığa ne de sevgililiğe sığıyor.
Erkek her zaman biraz ağırlığını gösterecek.
Bu arada, kendi masrafını kıza ödeten ciddi anlamda bir kitle de var maalesef. Sen denk gelmedin sanırım. Sitede bile bununla alakalı çok konu gördüm ben.

:KK70: sadece gülüyorum.
Bu arada ben de tavuk hic yemem. Beyaz et sevmiyorum yani.. :KK53:

Kaç gündür tv de balık polemiği var.Ankara balığı mı iyi,İstanbul balığı mı derken tüm illere yayıldı.
Balık ucuzladı ama satılmıyor,o yüzden güzel reklam oldu.

Bu da bana onu hatırlattı.Tavuk dönerciler et dönercilere karşı.:kk77:
Neden özellikle tavuk döner acaba ? Lahmacun da olabilirdi,simit de...
Tavuk dönerin güzeli de güzel olur hani.

Bunu söyleyen bir genç kız, inanın ona kızamıyorum, gençler büyüklerden ne görürse onu uyguluyor, tv'lerde evlendirme programlarında koca koca kadınlar çıkıp adamlara evin var mı? Araban var mı? diye sorar, maaşını beğenmedikleri adamlara hıı tamam o zaman kriterlerime uymuyorsunuz derse, gelir düzeyi düşük olunca elektrik alamazlarsa, kızlarda gelir düzeyiniz bir ilişki yaşamaya müsait değilse, o işlere hiç kalkışmayın der.

Devir maddiyat devri olmuş, ne kadar çok ekmek o kadar çok köfte...

Bunu söyleyen bir genç kız, inanın ona kızamıyorum, gençler büyüklerden ne görürse onu uyguluyor, tv'lerde evlendirme programlarında koca koca kadınlar çıkıp adamlara evin var mı? Araban var mı? diye sorar, maaşını beğenmedikleri adamlar hıı tamam o zaman kriterlerime uymuyorsunuz derse, gelir düzeyi düşük olunca elektrik alamazlarsa kızlarda gelir düzeyiniz bir ilşiki yaşamaya müsait değilse, o işlere hiç kalkışmayın der.

Devir maddiyat devri olmuş, ne kadar çok ekmek o kadar çok köfte...

İlişkiyi maddiyattan ibaret görenlerin devri bu Mune.
Dediğinde haklısın.
Evin var mı araban var mı deyip buna göre evleniyorlar sonra da hayatta mutluluğu maddiyatta arıyorlar. :KK43:

İlişkiyi maddiyattan ibaret görenlerin devri bu Mune.
Dediğinde haklısın.
Evin var mı araban var mı deyip buna göre evleniyorlar sonra da hayatta mutluluğu maddiyatta arıyorlar. :KK43:
Aynen öyle, eskilerin devri kapanmış çoktan, ben bile mazide kalmışım, biz evlenirken hatta eşimle flört ederken biryerlerde birşey yiyelim aman ne kadar çok harcıyor ona bakayım demiyorduk, evi varmış yokmuş mühim değildi, karakteri sağlam mı? Sorumluluk sahibi olabilecek kadar ayakları yere basan biri mi ona bakıyorduk, şimdi herşey değişti, kim olduğunun önemi yok, cebi sağlam mı mal mülk var mı diye bakılıyor, ben hala karakter diyenlerdenim, bir insan karakterli olsun, çalışkan olsun yeter, ekmeğini taştan çıkarır. 20 yıldır evliyim, ne edindiysek beraber yaptık, birlikte yapılan herşeyin zevki çok daha başka...

yaa imzan çok güzelmiş, çok sevdim :KK70:
konuyu okuyunca da aklıma geldi, eşimle ilk buluşmamızda ben tavuk döner yiyelim demiştim - masraf etmesin diye :oops::KK19::KK37:

Teşekkür ettim al senin olsun :KK76:
Tüh allah seniii tavuk dönere kandırmış seni kocan bak cerene o et döner yemek istiyo :KK70::KK70::KK70:

Back
X