• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelişim geriliği

gonuls

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Kızlar 29+3 teyim bugün kontrolüm vardı doktorum 28+3 görünüyor dedi bir hafta geri dedi gelişimi 1150 Gr dedi ilerleyen haftalarda toplarlamazsa gelişim geriliği var diyebiliriz dedi zayıf bir bebek olur dedi doğum pozisyonuna henüz gelmemiş makat duruşunda dedi poposu aşağıda dedi B12 eksilmiş bende de onun için balık yağı ve vitamin iğnesi verdi bana da haftaya da nst ye bakarız dedi bu durumları yaşayan var mı bu haftalarda nasıl ilerlediniz

Hiç korkmayin bende 9 ay once dogum yaptim. Bebegim gelisim geriligi ile dogdu adi kotu ama dogunca o kadara cabuk toparliyor ki . Bende aradaki var 2-3 haftaya cikmisti 38 de planli dogum yapildi. 2500 kilo dogdu oğlum kuvozede girmedi hic stres yapmayim ben cok yapmistim

Bende gelişim geriliği erken başlamıştı. 30 haftadan önce sevmeyiz umarım fark sabit kalır açılmaz demişti doktorum. Hep 2 hafta geriden geldi 37 küsür haftada da ufak tefek ama sağlıklı olarak dünyaya geldi bebişim.

Benimde ikizlerimden birisi hep 2 haftalık gerilikle geliyordu. 33. Haftada bu fark 4 haftaya cıktı birisi 1600g birisi 2000g. Doğru oranda büyümeye devam ediyorsa takip ediliyor 1-2 haftalar normal kabul ediliyor. Hafta farkı açılmıyorsa yani. Bakalım yarın 35.hafta bizde bebişler kilo almış mı almamış mı ona bakacağız. Tam bayram öncesi bende çok tedirginim ne gibi bir yol izliyeceğiz yarın belli olacak.

Kızlar 29+3 teyim bugün kontrolüm vardı doktorum 28+3 görünüyor dedi bir hafta geri dedi gelişimi 1150 Gr dedi ilerleyen haftalarda toplarlamazsa gelişim geriliği var diyebiliriz dedi zayıf bir bebek olur dedi doğum pozisyonuna henüz gelmemiş makat duruşunda dedi poposu aşağıda dedi B12 eksilmiş bende de onun için balık yağı ve vitamin iğnesi verdi bana da haftaya da nst ye bakarız dedi bu durumları yaşayan var mı bu haftalarda nasıl ilerlediniz
Hareket takibini dikkatli yapmaya çalışın. Çünkü sadece beslenme değil oksijende plesanta yoluyla geliyor. Protein ağırlıklı beslenmeye çalışın ben öyle yapmaya çalışıyorum bakalım kilo almış mı

Bir de milimetrik ölçümler bunlar elinin kayması bile hafta farkı çıkarır. Hiç canınızı sıkmayın. ☺️

Back
X